Konjske sudžuke iz Visokog
- It_is_a_Leclerc
#26 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Meni je grozno, odurno čuti da neko jede konja. Svako ko je imao priliku provesti duže vrijeme s tim životinjama zna koliko su plemenite, privržene čovjeku... Koriste se u terapiji za djecu sa poteškoćama u razvoju, u sportskim disciplinama, nikako u jelu..
Iskreno, kad neko jede konjenetinu, meni je to isto kao da neko jede psa.
-
filozofija
#27 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Niakve relevantne informacije o ovome nigdje nisam našao. Dakle, pokušaj anti-marketing kampanje. Sutra u inat naručujem visočki sudžuk 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- agnostic_front
#29 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Naravno da je zbog deklarisanja.Warashii wrote:Meni bas i nije jasno sta je to tolika frka oko tog konjskog mesa?
Ja bi iskreno radije jeo zdravo konjsko meso nego li ovo koje sad jedemo govedje sa svim steroidima i antibioticima. Mada ko zna kakvo je i to konjsko ali eto samo kazem.
Konjsko meso ima svoje trziste i ja koliko znam oni koji ga konzumiraju jako cijene to meso i nije bas bezvrjedno.
Dakle i ovaj skandal je tu cisto zbog deklarisanja a nikako radi neke zabrinutosti oko zdravlja.
Uostalom sta smo se najeli mesa ko zna kakvog porjekla mislim da nikad necemo saznati.
Ako ti danas stavi konjsko meso, šta može sutra da stavi.
-
nino90
#30 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
jedemo prsutu i sudzuku citav zivot, osjetili bi po ukusu da nije dobra
- starii
#31 Re: Konjske sudžuke iz Visokog

domace je iz visokog je
- Warashii
#32 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
A sta nam vec sad ne stavljaju? Presucuju nam gore stvari, ako se ovo moze uopste i nazvati toliko groznom?agnostic_front wrote: Naravno da je zbog deklarisanja.
Gore stvari su ok ali ovo je skandal, sokantno, alarmirajuce i ostali slicni bombasticni novinski naslovi ( koji mi tako idu na neku stvar ) .
Toliko konzervansa, emugulatora, aroma itd. da je ovo, osim kao sto smo rekli deklaracija=problem, apsolutno nista.
Kad se samo sjetim ratnih konzerv "nekog mesa"
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#33 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
A ne gadi ti se pojesti ovcu, mlado tele od 9 mjeseci i slicno ?It_is_a_Leclerc wrote:Meni je grozno, odurno čuti da neko jede konja. Svako ko je imao priliku provesti duže vrijeme s tim životinjama zna koliko su plemenite, privržene čovjeku... Koriste se u terapiji za djecu sa poteškoćama u razvoju, u sportskim disciplinama, nikako u jelu..
-
theTruePath
#34 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Meni je vala gore mlado jagnje ,nevino pojesti:It_is_a_Leclerc wrote:Meni je grozno, odurno čuti da neko jede konja. Svako ko je imao priliku provesti duže vrijeme s tim životinjama zna koliko su plemenite, privržene čovjeku... Koriste se u terapiji za djecu sa poteškoćama u razvoju, u sportskim disciplinama, nikako u jelu..

-
lajk
#35 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Pretjerujete
jedite travu najbolje je
cuj zao im jest
p.s mislim da se zna ako je za Visoko,za koga je ....a ko hoce iz visokog da pojede provjereno nek posalje pp
p.s mislim da se zna ako je za Visoko,za koga je ....a ko hoce iz visokog da pojede provjereno nek posalje pp
-
Verocious
#36 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Znam da je u Srbiji konjetina nesto pravo jeftina(barem je bila), je li i kod nas tako da se prebacim s piletine na konjetinu? 
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#37 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Po islamu zabranjeno je jesti meso od sisara koji ne preživaju.
I druga stvar, daleko je nehumanije ubiti konja od krave zato što je konj puno intelegentnija i življa životinja, a krava je haman ko biljka.
I druga stvar, daleko je nehumanije ubiti konja od krave zato što je konj puno intelegentnija i življa životinja, a krava je haman ko biljka.
- graue_maus
#38 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
-
sour cherry
#39 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Nije tačno da je zabranjeno.Zabranjeno je jesti magarce,a konje nije.stetoskop wrote:Po islamu zabranjeno je jesti meso od sisara koji ne preživaju.
Kaže Džabir b. Abdullah r.a.: ''Poslanik s.a.v.s., je na dan Hajbera zabranio meso domaćih magaraca, a dozvolio nam je meso konja''. (Buhari, br.4219; Muslim, br.1941.) U drugoj predaji stoji: „Na Dan Hajbera smo klali i magarce i mazge i konje pa nam je Poslanik s.a.w.s., zabranio da jedemo magarce i mazge, a nije nam zabranio konje!“ (Pogledaj: el-Mustedrek alel-Sahihajn, br.7580.
Konjsko meso je dozvoljeno jesti kad se već pozivaš na islamski propis,a ne bih se upuštala u raspravu o tome je li vredniji život konja ili krave.Toliko.
- Zavatoni
- It_is_a_Leclerc
#41 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Od mesa jedem samo ribu. Iz zdravstvenih, ali i etičkih razloga.un1ted wrote:A ne gadi ti se pojesti ovcu, mlado tele od 9 mjeseci i slicno ?It_is_a_Leclerc wrote:Meni je grozno, odurno čuti da neko jede konja. Svako ko je imao priliku provesti duže vrijeme s tim životinjama zna koliko su plemenite, privržene čovjeku... Koriste se u terapiji za djecu sa poteškoćama u razvoju, u sportskim disciplinama, nikako u jelu..
Isto.theTruePath wrote:Meni je vala gore mlado jagnje ,nevino pojesti:It_is_a_Leclerc wrote:Meni je grozno, odurno čuti da neko jede konja. Svako ko je imao priliku provesti duže vrijeme s tim životinjama zna koliko su plemenite, privržene čovjeku... Koriste se u terapiji za djecu sa poteškoćama u razvoju, u sportskim disciplinama, nikako u jelu..
Ali, to nije tema. Jednostavno - ubiti nešto što je toliko dobro, plemenito i korisno da se koristi u terapijske svrhe za bolesnu djecu, meni nije uredu, i nadam se da mi dajete pravo na to.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#42 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
meni nije jasno od kud toliko konjetine na tržištu
u pitanju su velike količine pa kad bi i pomalo miješali opet je potrebno dosta grla
sumnjam da se konji negdje uzgajaju za jelo u večem broju prije če biti da su to stara grla islužena i iskorištena
u pitanju su velike količine pa kad bi i pomalo miješali opet je potrebno dosta grla
sumnjam da se konji negdje uzgajaju za jelo u večem broju prije če biti da su to stara grla islužena i iskorištena
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#43 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
trenutno je kul biti travojed 
- Fut
#44 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
konjetine ukoso i hladna piva....neprocjenjivo...
- agnostic_front
#45 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Pa nije grozno, samo ne bi bilo loše znati otprilike šta jedeš.Warashii wrote:A sta nam vec sad ne stavljaju? Presucuju nam gore stvari, ako se ovo moze uopste i nazvati toliko groznom?agnostic_front wrote: Naravno da je zbog deklarisanja.
Gore stvari su ok ali ovo je skandal, sokantno, alarmirajuce i ostali slicni bombasticni novinski naslovi ( koji mi tako idu na neku stvar ) .
Toliko konzervansa, emugulatora, aroma itd. da je ovo, osim kao sto smo rekli deklaracija=problem, apsolutno nista.
Kad se samo sjetim ratnih konzerv "nekog mesa".
- sinuhe
#46 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Slabo je to ko i jeo prije nego sto su Nijemci opkolili Pariz nekad u 19 vijeku, a znas Francuze kakvi su trendsetteriIt_is_a_Leclerc wrote:Meni je grozno, odurno čuti da neko jede konja. Svako ko je imao priliku provesti duže vrijeme s tim životinjama zna koliko su plemenite, privržene čovjeku... Koriste se u terapiji za djecu sa poteškoćama u razvoju, u sportskim disciplinama, nikako u jelu..
Lako su mogli i cuke jesti pa niko ne bi zamjerio.
-
StupskaBitanga
#47 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
meni je konjetina pravo ukusno mesto i zajedno sa bizonom najukusnije
- Fut
#48 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
bizonetina mi je malo zilava....dok je konjetina vise ko' kengurovetina....StupskaBitanga wrote:meni je konjetina pravo ukusno mesto i zajedno sa bizonom najukusnije
- Neradnik
#49 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
Ima li se gdje kod nas uzet faširano od žirafe?
- kokuz_sa
#50 Re: Konjske sudžuke iz Visokog
uz rat se IKAR jeo
ondje ako nije bilo i konjetine i maceine, garanti pokoje magare unutra sa naslo
ondje ako nije bilo i konjetine i maceine, garanti pokoje magare unutra sa naslo