Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Krushna mrva

#451 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Krushna mrva »

DoZeN wrote:Ovo je predizborna kampanja,jer ako Bosnjaci iz Konjevic polja dobiju ono sto zele,podjelice se jos vise drustvo u BIH.
Ne kazem da roditelji nisu u pravu, ali oni hoce da uce da je u BIH bila agresija,a srpska djeca uce drugaciju istoriju.
To odgovara Dodiku ali i strankama iz Federacije a pogotovo Suljagicu.
Nista ovo nece pomoci BIH
Tako je. Lazna dilema koja odgovara svim nacionalistickim elitama. Jednima k'o fol nesto dali i ujedno legitimizirali sve svoje tzv. srpske institucije, drugima k'o fol se bore k'o lavovi i k'o fol nesto postigli, a trecima odgovara kako god okrenes jer, sto se njih tice, segregacija moze ici do kraja
motorola01

#452 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by motorola01 »

Basvod wrote:
hizo ramidovic wrote:ovaj slucaj djece iz konjevic polja najbolji je i najjasniji pokazatelj jada, izgubljenosti, bijede, nemoci, neznanja, nestrucnosti, sluganstva, podanistva, beskicmenjastva ...aktuelne bosnjacke politike i tzv. politicara.
zalosno, i ne znam moze li gore...
Mozda je to i cilj ove akcije.
Mozda je zato Suljagic doveo djecu iz Konjevic polja bosnjackim politicarima pod prozor.
Mozda je to osveta za slabu podrsku koju njegov 1. Mart ima od bosnjackih politicara.

Cudno da su se bas sad roditelji iz Konjevic polja sjetili da im smeta sto djeca uce srpski jezik. Kako nisu prosle godine ili prije 5 godina, 10. Kako nisu kad je usvajan Zakon o obrazovanju, kad je MZ radila punom parom u BiH.
Doslo bolan vrijeme za naplatu svega sto nije normalno u tom dijelu ove drzave. Kontas?
motorola01

#453 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by motorola01 »

DoZeN wrote:Ovo je predizborna kampanja,jer ako Bosnjaci iz Konjevic polja dobiju ono sto zele,podjelice se jos vise drustvo u BIH.
Ne kazem da roditelji nisu u pravu, ali oni hoce da uce da je u BIH bila agresija,a srpska djeca uce drugaciju istoriju.
I sta sad treba da se uradi? Pustiti da onda svi uce ovo sto uce djeca u RS-u? Da im se slucajno ne bi zamjerili, ko eto nemoj, nema veze, vidis kako su fini, pustili nas da zivimo na svojoj zemlji, u svojoj kuci. Cak se vozimo u tri autobusa do skole, nekad nam puste i vodu. Struje non stop imamo. :run:
Danguba

#454 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Danguba »

koji supljak... :-)

nista ne treba dirati da se fashizam jos vise ne rasplamsa.

:sax:
DoZeN

#455 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by DoZeN »

motorola01 wrote: I sta sad treba da se uradi? Pustiti da onda svi uce ovo sto uce djeca u RS-u? Da im se slucajno ne bi zamjerili, ko eto nemoj, nema veze, vidis kako su fini, pustili nas da zivimo na svojoj zemlji, u svojoj kuci. Cak se vozimo u tri autobusa do skole, nekad nam puste i vodu. Struje non stop imamo. :run:
Nisi me shvatio ili ne zelis da me shvatis?
Konjevic polje nije problem, tu nema srpske djece (ako se ne varam)
Ako to traze roditelji u Konjevic polju,zasto to ne traze i Bosnjaci u Bijeljini ili Doboju?
Ja znam da ima djece Bosnjaka koji idu u skole u Bijeljinu, i oni imaju pravo da imaju zasebnu nastavu na maternjem
ali guess what? treba dvije skole pod istim krovom :-)
a taman "lazni bosanac" Hadzifejzovic se zadihao u borbi protiv te pojave
Apsolutno podrzavam Bosnjaka koji nece da mu dijete uci iz nastavnog programa RS,ali podrzavam i djecu ciji roditelji su bili u VRS i ne zele da uce ono sto propagira Suljagic i slicni njemu.
i tako dan za danom,smrkni svani, nek prolaze dani :-x
emmiir

#456 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by emmiir »

Krushna mrva wrote:
Tako je. Lazna dilema koja odgovara svim nacionalistickim elitama. Jednima k'o fol nesto dali i ujedno legitimizirali sve svoje tzv. srpske institucije, drugima k'o fol se bore k'o lavovi i k'o fol nesto postigli, a trecima odgovara kako god okrenes jer, sto se njih tice, segregacija moze ici do kraja
Nevjerovatni ste, nije bitna vise ni pozadina zar ne vidite sta djeca uce. Uzasavam vas se.
DoZeN

#457 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by DoZeN »

emmiir wrote:
Krushna mrva wrote:
Nevjerovatni ste, nije bitna vise ni pozadina zar ne vidite sta djeca uce. Uzasavam vas se.
Sta uce djeca u Glamocu? ili Drvaru?
motorola01

#458 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by motorola01 »

Shvatio sam dobro. Ako se ovo ikad rijesi, rijesit ce se na nivou BIH-a. Drugacije ne moze. Ljudi iz Konjevic polja nisu ovdje da rijese samo svoj problem nego problem svih ljudi u ovoj drzavi.

Sto se tice istorije, to je uvijek bilo problema i uvijek ce biti. To se nikad nece rijesiti na nivou drzave i izmedju naroda koji ovdje zive. Zato ce uciti ono sto im se servira. U ovom slucaju, bosnajcki roditelji ne zele da im djeca uce ovo sto uce druga djeca.
DoZeN

#459 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by DoZeN »

motorola01 wrote: Sto se tice istorije, to je uvijek bilo problema i uvijek ce biti. To se nikad nece rijesiti na nivou drzave i izmedju naroda koji ovdje zive. Zato ce uciti ono sto im se servira. U ovom slucaju, bosnajcki roditelji ne zele da im djeca uce ovo sto uce druga djeca.
To treba otvoreno i reci :thumbup:
sve drugo je podmetanje oko prava o maternjem jeziku i nacionalnoj vrsti predmeta
motorola01

#460 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by motorola01 »

DoZeN wrote:
motorola01 wrote: Sto se tice istorije, to je uvijek bilo problema i uvijek ce biti. To se nikad nece rijesiti na nivou drzave i izmedju naroda koji ovdje zive. Zato ce uciti ono sto im se servira. U ovom slucaju, bosnajcki roditelji ne zele da im djeca uce ovo sto uce druga djeca.
sve drugo je podmetanje oko prava o maternjem jeziku i nacionalnoj vrsti predmeta
Koja podmetanja? Ljudi samo traze svoje pravo. Opet si pogresno shvatio. Ovdje nisu problem bosnjaci i njihovi zahtjevi, nego kao i dosad,srbi i nastavak ubijanja od 95.
DoZeN

#461 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by DoZeN »

motorola01 wrote:
DoZeN wrote:
Koja podmetanja? Ljudi samo traze svoje pravo. Opet si pogresno shvatio. Ovdje nisu problem bosnjaci i njihovi zahtjevi, nego kao i dosad,srbi i nastavak ubijanja od 95.
Da,po misljenju Bosnjaka je tako
ali ako pitas Srbe po RS oni nece da uce ono sto i djeca u Tuzli,Sarajevu i Bihacu jer je to po njima "preglasavanja Srba"
ti mene nisi shvatio
U BIH nikada nece biti zajednicki obrazovni program
motorola01

#462 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by motorola01 »

A jbt. Ne citas sve sto ti se napise. Jesam li gore napisao da se ovim zahtjevom rjesava pitanje svih u BIH-a?!

Spominjes srbe, tz i ostatak federacije. Haman ti sve treba nacrtati ili se samo pravis grbav. Koliko znam, srbi su na ovaj zahtjev ljudi iz Konjevic polja odgovorili kao i ti gore u jednom postu(Drvar, ovo ono). Mislim da su cak dobili odgovor da ce se to odmah rijesiti u cijeloj Federaciji, gdje god se zatrazi jer je to pravo tih ljudi u ovom dijelu drzave.
ALI PROBLEM JE U TOME STO SRBI NE ZELE RJESENJE PROBLEMA.

Eh vidis, mene zaboli neka stvar sto ti ne zelis da se taj problem rijesi u FBIH i sto to tebe ne zanima. Mene zanima da se problem po zakonu ove drzave rijesi u RS-u i ima da ga rijese. Kad tad. Kontas ili treba opet crtati?

EDIT: Obrazovnog programa na nivou drzave nece biti samo zbog srba i hrvata koji ne zele da priznaju sta su radili 92-95. Bosnjaci bi sad pristali da svjetski istoricari napisu istoriju ove drzave. Mislim da to nema nigdje, ali bi pristali.
DoZeN

#463 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by DoZeN »

motorola01 wrote:A jbt. Ne citas sve sto ti se napise. Jesam li gore napisao da se ovim zahtjevom rjesava pitanje svih u BIH-a?!

Spominjes srbe, tz i ostatak federacije. Haman ti sve treba nacrtati ili se samo pravis grbav. Koliko znam, srbi su na ovaj zahtjev ljudi iz Konjevic polja odgovorili kao i ti gore u jednom postu(Drvar, ovo ono). Mislim da su cak dobili odgovor da ce se to odmah rijesiti u cijeloj Federaciji, gdje god se zatrazi jer je to pravo tih ljudi u ovom dijelu drzave.
ALI PROBLEM JE U TOME STO SRBI NE ZELE RJESENJE PROBLEMA.

Eh vidis, mene zaboli neka stvar sto ti ne zelis da se taj problem rijesi u FBIH i sto to tebe ne zanima. Mene zanima da se problem po zakonu ove drzave rijesi u RS-u i ima da ga rijese. Kad tad. Kontas ili treba opet crtati?

EDIT: Obrazovnog programa na nivou drzave nece biti samo zbog srba i hrvata koji ne zele da priznaju sta su radili 92-95. Bosnjaci bi sad pristali da svjetski istoricari napisu istoriju ove drzave. Mislim da to nema nigdje, ali bi pristali.
Razumio sam sustinu sta zelis reci
Ali,hoce li vlast u Glamocu ili Drvaru dozvoliti istoriju iz nastavnog programa RS? ako hoce,onda ja se izvinjavam,onda jesu Srbi krvi
motorola01

#464 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by motorola01 »

Ja sad kad bih ti rekao da veze nemam ko je na vlasti u Drvaru/Glamocu, ti mi neces vjerovati. Zasto bi bio problem da srbi imaju nacionalne predmete i sve to na sto imaju pravo( ako su ljudi iz FBIH rekli da ce sve ispostovati za srbe, a sto se tice ovih zahtjeva koje traze ljudi iz Konjevic polja) ?
Treba poceti rjesavati probleme, a ne samo palamuditi. Ako u zakonu pise sto pise, ima da to ispostuju. Nema vise obecanja i nasjedanja na obecanja. Doslo se do kraja i problem se mora rijesiti.
hizo ramidovic

#465 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote: Mozda je to i cilj ove akcije.
Mozda je zato Suljagic doveo djecu iz Konjevic polja bosnjackim politicarima pod prozor.
Mozda je to osveta za slabu podrsku koju njegov 1. Mart ima od bosnjackih politicara.

Cudno da su se bas sad roditelji iz Konjevic polja sjetili da im smeta sto djeca uce srpski jezik. Kako nisu prosle godine ili prije 5 godina, 10. Kako nisu kad je usvajan Zakon o obrazovanju, kad je MZ radila punom parom u BiH.
Krushna mrva wrote: Tako je. Lazna dilema koja odgovara svim nacionalistickim elitama. Jednima k'o fol nesto dali i ujedno legitimizirali sve svoje tzv. srpske institucije, drugima k'o fol se bore k'o lavovi i k'o fol nesto postigli, a trecima odgovara kako god okrenes jer, sto se njih tice, segregacija moze ici do kraja
ne znam zaista koliki dzukac, idiot, ili izmet trebas biti pa da obican zahtjev za postivanje prava koja su ustavom zagarantirana nazivas politickim pitanjem. ponavljam: ljudi traze samo ono sto im ustav garantuje. ni mrvu vise od toga!!!
i niko od ovih prdonja i seronja ne kaze zasto se toj djeci ne omoguci ono sto im ustav garantuje.
Yug

#466 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Yug »

DoZeN wrote:
motorola01 wrote: I sta sad treba da se uradi? Pustiti da onda svi uce ovo sto uce djeca u RS-u? Da im se slucajno ne bi zamjerili, ko eto nemoj, nema veze, vidis kako su fini, pustili nas da zivimo na svojoj zemlji, u svojoj kuci. Cak se vozimo u tri autobusa do skole, nekad nam puste i vodu. Struje non stop imamo. :run:
Nisi me shvatio ili ne zelis da me shvatis?
Konjevic polje nije problem, tu nema srpske djece (ako se ne varam)
Ako to traze roditelji u Konjevic polju,zasto to ne traze i Bosnjaci u Bijeljini ili Doboju?
Ja znam da ima djece Bosnjaka koji idu u skole u Bijeljinu, i oni imaju pravo da imaju zasebnu nastavu na maternjem
ali guess what? treba dvije skole pod istim krovom :-)
a taman "lazni bosanac" Hadzifejzovic se zadihao u borbi protiv te pojave
Apsolutno podrzavam Bosnjaka koji nece da mu dijete uci iz nastavnog programa RS,ali podrzavam i djecu ciji roditelji su bili u VRS i ne zele da uce ono sto propagira Suljagic i slicni njemu.
i tako dan za danom,smrkni svani, nek prolaze dani :-x
Zanimljivo,a sta je stvarno sa bosnjackom djecom u Doboju,Bijeljini,Prijedoru.Koliko ja znam u svakoj od ove tri opstine ima najmanje po 20 000 povratnika Bosnjaka.Zar nije bilo pametnije ici na cjelokupno rijesenje.Takva smo drzava kakva jesmo i tesko da se u blizoj buducnosti naci zajednicki jezik sa grupe nacionalnih predmeta.Zalosno je sto se i preko djece nastavljaju vjecne podijele i razlicito tumacenje istorije i identiteta nasih naroda.
hizo ramidovic

#467 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by hizo ramidovic »

Yug wrote: Zanimljivo,a sta je stvarno sa bosnjackom djecom u Doboju,Bijeljini,Prijedoru.Koliko ja znam u svakoj od ove tri opstine ima najmanje po 20 000 povratnika Bosnjaka.Zar nije bilo pametnije ici na cjelokupno rijesenje.Takva smo drzava kakva jesmo i tesko da se u blizoj buducnosti naci zajednicki jezik sa grupe nacionalnih predmeta.Zalosno je sto se i preko djece nastavljaju vjecne podijele i razlicito tumacenje istorije i identiteta nasih naroda.
nema potrebe traziti nikakvo cjelokupno rjesenje, jer je sve jasno i precizno definisano u ustavu ove zemlje.
treba samo biti legalista i to primjenjivati. u tzv rs se to ne postuje i to je sustina problema!
a to sto su na nepostivanje ustava ukazali prvi ljudi iz konjevic polja a ne iz bijeljine ili doboja je sasvim nebitno u ovoj prici.
Yug

#468 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Yug »

hizo ramidovic wrote:
Yug wrote: Zanimljivo,a sta je stvarno sa bosnjackom djecom u Doboju,Bijeljini,Prijedoru.Koliko ja znam u svakoj od ove tri opstine ima najmanje po 20 000 povratnika Bosnjaka.Zar nije bilo pametnije ici na cjelokupno rijesenje.Takva smo drzava kakva jesmo i tesko da se u blizoj buducnosti naci zajednicki jezik sa grupe nacionalnih predmeta.Zalosno je sto se i preko djece nastavljaju vjecne podijele i razlicito tumacenje istorije i identiteta nasih naroda.
nema potrebe traziti nikakvo cjelokupno rjesenje, jer je sve jasno i precizno definisano u ustavu ove zemlje.
treba samo biti legalista i to primjenjivati. u tzv rs se to ne postuje i to je sustina problema!
a to sto su na nepostivanje ustava ukazali prvi ljudi iz konjevic polja a ne iz bijeljine ili doboja je sasvim nebitno u ovoj prici.
Samo mala ispravka,ne mozes traziti "da treba biti legalista" i spominjati Ustav, a onda napisati u " tzv.RS". :)
hizo ramidovic

#469 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by hizo ramidovic »

Yug wrote:
hizo ramidovic wrote:
Samo mala ispravka,ne mozes traziti "da treba biti legalista" i spominjati Ustav, a onda napisati u " tzv.RS". :)
sve dok se u tom bosanskohercegovackom entitetu ovako grubo krse ljudska prava jednog konstitutivnog naroda i sve dok se djeci ovako uskracuju elemntarno pravo na obrazovanje na matrenjem jeziku, oni ce za mene biti tzv. jerbo, niti je republika niti je samo srpska
Krushna mrva

#470 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Krushna mrva »

hizo ramidovic wrote: ne znam zaista koliki dzukac, idiot, ili izmet trebas biti pa da obican zahtjev za postivanje prava koja su ustavom zagarantirana nazivas politickim pitanjem.
i niko od ovih prdonja i seronja ne kaze zasto se toj djeci ne omoguci ono sto im ustav garantuje.
Ne lupaj Rizo, nisi u svojoj kuci pa da valjas sta ti padne na pamet.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#471 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» hizo ramidovic

2 sedmice.

spusti loptu, bez vrijeđanja. jasno je meni da se ljudi mogu nervirati oko osjetljivih stvari. jasno mi je da smo generalno svi zapeti ko strune, ali u prethodnom postu si sve ono mogao reći bez vrijeđanja.
Paranoid

#472 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Paranoid »

Ostadosmo bez krilnog napadača 2 sedmice.. hendikep je više nego ogroman..

Hizatoru želim brz oporavak! :mrgreen:
easy way

#473 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by easy way »

Je li neko možda nosio ljudima hranu i ostale potrepštine?
Mislim znam da su im uslovi za spavanje i život katastrofalni pod šatorima, ali kako je sa hranom?
Opetja033

#474 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Opetja033 »

easy way wrote:Je li neko možda nosio ljudima hranu i ostale potrepštine?
Mislim znam da su im uslovi za spavanje i život katastrofalni pod šatorima, ali kako je sa hranom?
Stalno im dolaze ljudi koji im nose hranu i pice. Dva puta sam bio tamo, vrlo kratko - nekih 15-20 min, i oba puta je u tom periodu doslo po 2-3 drugih. Isto tako hrana im se salje iz obliznjih lokala. Barem je tako bilo do unazad 10 dana kada sam zadnji put bio tamo, ne vjerujem da se ista promjenilo.
Zaista sam ponosan na svoje sugradjane.
m_l

#475 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by m_l »

Cijeli razgovor sa Muhizinom Omerovicem ima na facetv.ba
Post Reply