KONJ NA TIBETU

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
User avatar
OneWhoKnows
Posts: 73
Joined: 26/03/2004 11:46

#1 KONJ NA TIBETU

Post by OneWhoKnows »

Mnogi ubjedjivat će me, znam, da takvo što nije sasvim nemoguće. Najzad, ne mogu baš svi biti Rocco Siffredi, Merylin Monroe, il' pčelica na cvijetu kad' umru... Reinkarnacija je, ubijedjivat će me dalje, sve to fino lijepo regulisala tako što mrtvi postanu sve ono što nisu bili za života. Pa, što onda ja – sto mu potkovica - konj sam i u ovom i u onom životu?

PIŠE:OneWhoKnows

***

Kako pošlo mi je za anatomskim jastukom da sinoć usnim tako glup san nikada mi neće biti jasno. Kad' to, do sad', shvatio nisam - il' džaba pare za jastuk anatomski dadoh il' k'o konj glup sam... bilo kako bilo il' već jeste, sanjam sinoć – tobe jarrabi, tobe estagfirullah, k'o kanom svršio ja - odnekud - i da izvinete - u babi nekakvoj, mislim, duh moj živahni ost'o zarobljen u tijelu nekakve babe, a kako muke, obično, dolaze mi u paru, duh babe – na kraju noćne more od balade - svršava u tijelu nekakvog rasnog pastuha – najljepšeg, doduše, medju svim pasminama, al' zar to je razlog da ne probudim se vas u goloj vodi? O, gaćama da i ne govorim. Za gaće ne pitajte me!

I

A, baba, tj. ja – sva - da izvinete - klimava i beživotna, k'o neka beživotna stvar, ne mogu joj se sjetitit imena, jer bilo je to 'davno... na brdovitom Balkanu... kad' beživotna - zbog te, nekoć, živahne stvari kojoj se, ni u snu, ni na javi, ne mogu sjetit imena – umirala sam mučeničkom smrću... s četom cijelom... i sve u istom danu.

Hele, sanjam, klimava ja... klimav i nekakav klimavi sarajevski tramvaj koji klima mi ususret dok ja jadna pokušavam da iz šina izvučem zaglavljenu granu polomljenu u parku u Titovoj. Sanjam tako dalje... k'o kanom drva preskupa, k'o Rusi zajebavaju Sarajevogas i – pičke ruske! – ne daju nam ni K od plina dok ne platimo, pa, još - e, pa baš su pičke... poručuju... kurac ćete se na plin grijati... prije svijetli kurac ogrijat će vas ove zime, a zima samo što nije, a kurca niotkud ni onog zubatog, a i bez nje... zime, i bez njega... kurca, život – baš k'o babi svakoj jebenoj – jeben mi je i nesnosan. Baš onako glup. K'o kurac, što bi rekli! Takoreći prdotvoran. Čista oker boja. Golo govno..
Tramvaj me je potkačio sasvim malo i pri minimalnoj brzini, ali izgladnjeloj i promrzloj, kakva bila sam u ludom snu onog ludjaka OneWhoKnows-a - i to malo bilo mi je sasvim dovoljno. Pala sam na nos i na mjestu umrla, s vjerom u reinkarnaciju koja podarit će mi tijelo Merylin Monroe i bundu od nerca ispod koje – u iščekivanju skorog dolaska reinkarniranog Johna Kennedy-ja u tijelu Rocca Siffredi-ja – neću, naravno, nositi ništa, ispod koje na sebi imati ću samo kap-dvije Poison-a...

II

Baš je isp'o pička onaj Dalaj Lama. Avalokiteshvare! Buda neizmjernog milosrđa. Avalokiteshvare – kurac moj milosrdni! Pun sam, bre, mana! Deformisan... pamet ista... a tijelo... t...t... tijelo... mah... ne znam... ponekad mislim bolje je i ovo nego tijelo one jebene nejebane babetine. Konj... KONJ! Šta sad? Šta je tu je...

Šutim. Duram. Šta ću? Pomiren s istinom da sam konj. Da jašu me k'o Konja, jer sam KONJ. Jer je Dalaj Lama pička! Jer, umjest'o u Merylin, pretvorio me je u Konja. Da po meni prde... da potežu mi dizgin kad' im se digne. Da stežu me butinama dok sva rebra mi ne polome, bre!... da... hmh... čija je ovo guza..? ... Slatka neka guza. Mehka... mmmmmm... tako topla... tako krotko na mene sjeda... i peeeeečeeeee... uhhh... osjeća li guza ta koliko stisnut sam... i ukočen... i, koliko ne dišem...

Bože, nek' ustane! Bože, nek ode! Bože, molim Te, nek' ostane!
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#2

Post by manijak1 »

Ima konja i na forumu :oops: :D
Teufik iz Los Angelesa
Posts: 903
Joined: 20/08/2006 01:36

#3

Post by Teufik iz Los Angelesa »

slazem se :oops:
User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1655
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

#4

Post by Abu FEED el-Castro »

Mrsko mi čitat, hajd skontaj bombastičniji naslov...
:roll: :P
:-D
User avatar
OneWhoKnows
Posts: 73
Joined: 26/03/2004 11:46

#5

Post by OneWhoKnows »

manijak1 wrote:Ima konja i na forumu :oops: :D

Neka, šućur Allahu... to, najzad, plemenita je životinja. Nije zarara...
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#6

Post by manijak1 »

:oops: zarara :? K'o kurac, što bi rekli!
Qwert
Posts: 1210
Joined: 30/05/2003 00:00
Location: "Gold on Blue"

#7

Post by Qwert »

Bas si konj :D
User avatar
manijak1
Posts: 47640
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#8

Post by manijak1 »

:oops: Plemenit :oops: :D
Pomiren s istinom da sam konj. Da jašu me k'o Konja, jer sam KONJ. Jer je Dalaj Lama pička! Jer, umjest'o u Merylin, pretvorio me je u Konja. Da po meni prde... da potežu mi dizgin kad' im se digne.
Aristokratski :oops: :D
Post Reply