Kongres Bošnjaka svijeta

zonbirile

#101 Re: Kongres Bošnjaka svijeta

Post by zonbirile »

Dado dijasporitus wrote:
zonbirile wrote:meni najveći fol,eufeminizam,te dijasporci,te raseljeni,ima li dezertera.Pa jebem mu miša,zemlja u ratnom stanju,znam,razumijem otišlo se,ali smjestilaq se familija na socijalu koje kuda,ali niko se ne vrati,da brani,da osveti svoje.Imam je kod sebe tih iz minhenske viteške,glavno im nije se moglo doći.Kako nije kada ja i otišao i vratio se do Splita,kroz tunel,a vala ne bih im zamjerio da su ostali u Krajini,jal Zenici-otamo svaki dan išao autobus do Njemačke.E sada ciče otamo daleko,jebote,a padale linije,radi istih. :x

Ima dezertera. Ima i ratnih zlocinaca sa svih strana sto se sakrili u kojekakvim stranim jazbinama. Ali ima i onih sto su dug drzavi platili u Manjaci, Omarskoj, Trnopolju i slicnim ratnim "izletistima". Nek su izvukli i zivu glavu, a pametnima je to bilo dosta pa su digli sidro.

Ima nas svakakvih a ovi sto cice kroz kojekakve Kongrese, to je vise radi folklora. Njhova fora je kako se uhljebiti u kakvu ministarsku poziciju u domovini ili cak sta vise otvoriti ministarsvo za dijasporu pa da mogu da vedre i oblace kako im se digne.

Kakve osvete i bakraci. Kome je jos do ratovanja.
----------------------------------------
nisi shvatio mislio sam tokom rata da se vrate i brane zemlju.A da je grebanje,normala,samo vidjeti kordinatora sada na zadnjem sastanku u sarajevu. :x
Post Reply