Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
-
yoyoyo96
#2626 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ja sam dobio karte kroz 72h za 31.07.
-
dvajt
#2627 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
hadžo drugi koncert zakazao a palo sve ... još će ispasti da mu je konkurencija natovarila botove da pokupuje 40000 karti 
-
suspect_zero
#2628 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Vala, nakon otpjevane Bella Ciao Italijanima
....meni se vise "zivot razocarao" ne pjeva.
- darius_maximus
#2629 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ako hoćete da organizujete jednako uspješan projekat 
https://adriaticket.ba/OrganizeEvent
Uzeo efendija Standard paket, pa je i ovih 3,9% što je platio za platformu morao nadoknaditi "odbradom transakcije".
Zanimljiv dio iz FAQ-a:
KAKO NAPRAVITI PROMJENU UKOLIKO JE NEKO KUPIO POGREŠNU ULAZNICU? DA LI TO RADIMO MI ILI KUPAC?
Budući da su ulaznice fiskalizirane, promjena bez storna istih nije moguća. Ista se odvija u komunikaciji sa Odjelom za podršku ([email protected]).
Znači da je svaka ulaznica koju ste kupili fiskalizirana.
Jedino što se sada moglo desiti je da su istu ulaznicu prodali više puta i samim tim overbookali namjerno događaj.
https://adriaticket.ba/OrganizeEvent
Uzeo efendija Standard paket, pa je i ovih 3,9% što je platio za platformu morao nadoknaditi "odbradom transakcije".
Zanimljiv dio iz FAQ-a:
KAKO NAPRAVITI PROMJENU UKOLIKO JE NEKO KUPIO POGREŠNU ULAZNICU? DA LI TO RADIMO MI ILI KUPAC?
Budući da su ulaznice fiskalizirane, promjena bez storna istih nije moguća. Ista se odvija u komunikaciji sa Odjelom za podršku ([email protected]).
Znači da je svaka ulaznica koju ste kupili fiskalizirana.
Jedino što se sada moglo desiti je da su istu ulaznicu prodali više puta i samim tim overbookali namjerno događaj.
- Dosadno mii
#2630 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Kopiram sa redita:
“
“
posaljite mail njima,
nama su rekli da ima osnove i da ce nam javiti u sto kracem roku sta dalje
nazvali ih prvo, zena nam sve objasnila, da posaljemo sve sto imamo (potvrde o transakcijama i kupljenim ulaznicama, da smo imali sve ulaznice na profilu i da ih sad nema, mail ovaj o duplim kartama sta smo im odgovorili doslovno sve sto ima) i da ce njihov pravnik to sve analizirati i javiti nam se cim prije
“
“
Code: Select all
https://www.ozp.gov.ba/kontaktposaljite mail njima,
nama su rekli da ima osnove i da ce nam javiti u sto kracem roku sta dalje
nazvali ih prvo, zena nam sve objasnila, da posaljemo sve sto imamo (potvrde o transakcijama i kupljenim ulaznicama, da smo imali sve ulaznice na profilu i da ih sad nema, mail ovaj o duplim kartama sta smo im odgovorili doslovno sve sto ima) i da ce njihov pravnik to sve analizirati i javiti nam se cim prije
“
- Luciano88
#2631 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ombudsman ti ne moze puno pomoci jer oni kao institucija ne mogu nikakav postupak pokrenuti. Otvorit ce predmet obavijestiti sve ukljucene strane, nadlezne inistitucije, inspekcije itd te nakon ocitanja svih strana donijeti svoj zakljucak i misljenje.
Moj prijedlog je da saljemo prijave inspekciji jer evo upravo citam na drugom portalu da u slucaju povratna novca onaj dio novca sto je otisao na "proviziju" nece biti vracen sto je u mom slucaju 26KM. Dakle platis 400+ KM karte i proviziju i onda se ponovo moram nervirati , opet traziti karte, slati mailove na koje niko ne odgovara... ne znam ali ovo je uzas.
Moj prijedlog je da saljemo prijave inspekciji jer evo upravo citam na drugom portalu da u slucaju povratna novca onaj dio novca sto je otisao na "proviziju" nece biti vracen sto je u mom slucaju 26KM. Dakle platis 400+ KM karte i proviziju i onda se ponovo moram nervirati , opet traziti karte, slati mailove na koje niko ne odgovara... ne znam ali ovo je uzas.
- madesa
#2632 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
hoce li se postovati brojevi i mjesta stolica na koncertu 
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#2633 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Jesu nas zavalili jbt. Čuj ne vraćaju proviziju.Luciano88 wrote: ↑03/04/2026 13:35 Ombudsman ti ne moze puno pomoci jer oni kao institucija ne mogu nikakav postupak pokrenuti. Otvorit ce predmet obavijestiti sve ukljucene strane, nadlezne inistitucije, inspekcije itd te nakon ocitanja svih strana donijeti svoj zakljucak i misljenje.
Bolje onda zadržati zamjenske karte i prodati po nekim realnim cijenama.
How yes no
Samo će se poštovati ulazi kao i na svakom Koševu do sada.
- Dosadno mii
#2634 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Dobila sam novi mail,
Long story short:
Nude da vrate i onu svoju proviziju, karte na istom mjestu iduci dan i da se javi do subote
Long story short:
Nude da vrate i onu svoju proviziju, karte na istom mjestu iduci dan i da se javi do subote
- Qler
#2635 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Isti mail sam i ja dobio. Pa ako neko čita iz organizacije, samo da mu se sjetim svega nesposobnog. Debili. Jebo ih i Dino i svi uključeni. Da mi nije kćerke i da nije ona navrla, ne bi mu platio mi 2KM za koncert sa ovakvom organizacijom.
- Luciano88
#2636 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
I ja sam upravo dobio, dakle opet robotski odgovori....
"1. Zamjenske ulaznice za novi, dodatni termin koncerta - subota, 01.08.2026. godine -- bez čekanja u redu
Možemo Vam ponuditi ulaznice za taj datum bez potrebe čekanja u redu. Zamjenske ulaznice bit će istog cjenovnog ranga i nalazit će se u istom sektoru kao i prvobitno odabrane ulaznice.
U slučaju odabira ove opcije, zamjenske ulaznice će Vam biti isporučene do srijede, 8. aprila 2026. na Vašu e-mail adresu.
2. Povrat novca
Ako Vam novi datum ne odgovara, nažalost, jedino što nam preostaje jest izvršiti povrat novca.
Odabirom ove opcije, povrat će biti izvršen na isti način na koji je i izvršeno plaćanje.
Ovo je kljucno " Molimo da Vaš odabir zabilježite najkasnije do subote, 4. aprila 2026. do 10:00 sati. "
Dakle bukvalno te prisiljava uzmi ili ostavi, nemas prostora da pregovaras o eventualnom upgradeu karata (meni ne ide u prilog jer sam uzeo karte 75KM, jedino na VIP eventualno)
A sad pogled sa pravne strane , koliko bi bio ucinkovit ne znam jer vracaju puni iznos i Time su ispunili svoju osnovnu zakonsku obavezu u slučaju raskida ugovora zbog njihove greške. Mada Iako vraćaju novac, oni su prekršili Član 18. Zakona o zaštiti potrošača jer nisu isporučili uslugu koju su potvrdili i naplatili.
Član 18. Zakona o zaštiti potrošača: Onog trenutka kada si dobio potvrdu o kupovini i kada je novac skinut, ugovor je zaključen. Trgovac je dužan isporučiti uslugu.
Član 26. (Odgovornost za neizvršenje): Ako trgovac ne može ispuniti ugovornu obavezu (isporučiti karte za 31.07.), on je u prekršaju. Njihovo opravdanje o "velikom interesovanju" je tehnički propust njihove platforme, a ne "viša sila". Zakon ne poznaje "pad sistema" kao opravdanje za kršenje ugovora.
Rok za izjašnjavanje (Psihološki pritisak)
Dali su rok do subote, 4. aprila u 10:00 sati. Ovo je klasičan pritisak da nas natjeraju na brzu odluku.
Zakon kaže Potrošač ima pravo na razuman rok za reklamaciju. Slanje maila u petak popodne sa rokom u subotu ujutro je nepoštena poslovna praksa.
"1. Zamjenske ulaznice za novi, dodatni termin koncerta - subota, 01.08.2026. godine -- bez čekanja u redu
Možemo Vam ponuditi ulaznice za taj datum bez potrebe čekanja u redu. Zamjenske ulaznice bit će istog cjenovnog ranga i nalazit će se u istom sektoru kao i prvobitno odabrane ulaznice.
U slučaju odabira ove opcije, zamjenske ulaznice će Vam biti isporučene do srijede, 8. aprila 2026. na Vašu e-mail adresu.
2. Povrat novca
Ako Vam novi datum ne odgovara, nažalost, jedino što nam preostaje jest izvršiti povrat novca.
Odabirom ove opcije, povrat će biti izvršen na isti način na koji je i izvršeno plaćanje.
Ovo je kljucno " Molimo da Vaš odabir zabilježite najkasnije do subote, 4. aprila 2026. do 10:00 sati. "
Dakle bukvalno te prisiljava uzmi ili ostavi, nemas prostora da pregovaras o eventualnom upgradeu karata (meni ne ide u prilog jer sam uzeo karte 75KM, jedino na VIP eventualno)
A sad pogled sa pravne strane , koliko bi bio ucinkovit ne znam jer vracaju puni iznos i Time su ispunili svoju osnovnu zakonsku obavezu u slučaju raskida ugovora zbog njihove greške. Mada Iako vraćaju novac, oni su prekršili Član 18. Zakona o zaštiti potrošača jer nisu isporučili uslugu koju su potvrdili i naplatili.
Član 18. Zakona o zaštiti potrošača: Onog trenutka kada si dobio potvrdu o kupovini i kada je novac skinut, ugovor je zaključen. Trgovac je dužan isporučiti uslugu.
Član 26. (Odgovornost za neizvršenje): Ako trgovac ne može ispuniti ugovornu obavezu (isporučiti karte za 31.07.), on je u prekršaju. Njihovo opravdanje o "velikom interesovanju" je tehnički propust njihove platforme, a ne "viša sila". Zakon ne poznaje "pad sistema" kao opravdanje za kršenje ugovora.
Dali su rok do subote, 4. aprila u 10:00 sati. Ovo je klasičan pritisak da nas natjeraju na brzu odluku.
Zakon kaže Potrošač ima pravo na razuman rok za reklamaciju. Slanje maila u petak popodne sa rokom u subotu ujutro je nepoštena poslovna praksa.
-
elk
#2637 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Mesta su numerisana
Ciganija samo takva. Nije ni cudo sto niko ozbiljan ovdje nece da dodje.
Ciganija samo takva. Nije ni cudo sto niko ozbiljan ovdje nece da dodje.
- darius_maximus
#2638 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Dobio sam isti mail.Luciano88 wrote: ↑03/04/2026 14:34 I ja sam upravo dobio, dakle opet robotski odgovori....
2. Povrat novca
Da karte nisam kupovao za nekog drugog, ne bih pristao na zamjenske karte, ali ovako sam prisiljen da to uradim.
Sramota je u petak popodne javiti da odluku doneseš do subote ujutro.
-
noviclan
#2639 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Treba mu smrkson prijaviti bombu prvu, drugu i trecu noc kad nije znao organizovati posao
- kurty
#2640 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
jel pametno sad preprodati karte ili cekati jos...
parter 2, 3 kom... ako ko bas ima zelju da nekoga usreci, moze u PP...
p.s. nije sverc, nije zarada...
parter 2, 3 kom... ako ko bas ima zelju da nekoga usreci, moze u PP...
p.s. nije sverc, nije zarada...
-
ajdamo
#2641 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
I ja ću morati prodavati ili zamijeniti dio karata jer su nas zajebali sa ovim brisanjem dijela narudžbi i prebacivanjem na drugi termin.
Sad se moramo podijeliti na 2 grupe , prva grupa ide u petak,a druga u subotu.
Pokvarili su nam sve planove.
Sad se moramo podijeliti na 2 grupe , prva grupa ide u petak,a druga u subotu.
Pokvarili su nam sve planove.
-
MensurM
#2642 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Može li se na Čolin koncert ući s ulaznicom na mobi? Ne moram printati?
- Better Man
- Luciano88
#2644 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Jesu kome stigle ove "nove" karte za merlina na mail ?
-
ajdamo
-
giovanni008
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#2647 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Za Merlina je ovako, pa bezbel je zato pitao.Better Man wrote: ↑05/04/2026 14:26Zašto ne bi moglo. Samo će ti skenerom očitati da je valjda i to je to.
Molimo da ih prilikom ulaska obavezno predočite u odštampanom A4 formatu, jer su samo u tom obliku važeće.
-
ajdamo
#2648 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Počele su stizati zamjenske karte.
- Luciano88
-
ajdamo
#2650 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Prodaja drugog termina Koševa pomjerena za 13. April