Koncert Jamiroquai

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

flora.sa

Post by flora.sa »

ajjjj čovječe kako sam se iskakala, izvrištala, kao da mi je 17... :D
koncert fenomenalan...
samo sam se nadala da se nećemo obrukati...
i nismo...
a Tivoli otkazan...hihihi..Ceca ga napunila...OJ, SLOvenijo ko te pusti u Evropuuuuu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jedino što nije štimalo su oni debili što su prodavali piće...spori nenormalno....k"o da su kapali pivo, a ne sipali... :x :x :x

ali hebeš njih... :D

Jamiroqui kralju, hvala ti!!!!!
:D

Sarajevo, hvala ti....
BiH, hvala ti....

stvari konačno idu na bolje!!!
:D :D :D

ko nije bio...(a izostanak nije opravdan...Mirci tebi i ekipi je oprošteno 100%).....LEVATI OTPUŠTENI STE!!!!!
:D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

:) :) :) :) :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

flora.sa,
krivo mi je sto nisam stigla i na koncert, ali ne zalim.....

stici cu na cecin valjda :lol: :lol: :lol: :lol:

sad me grize ljubomora, ali sta cu...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Koncert je bio fenomenalan, atmosfera također... JK je ipak muzičar u pravom smislu te riječi i bilo je za očekivati onakvu predstavu. Fantastično...:)

Još uvijek mi se spava i umorna sam, ali nije mi nimalo žao :) Vrijedilo je :) Samo mi žao što ne ponesoh foto-aparat :( mogla sam ga pronijeti bez problema i ne bih bila jedina...
cukica

Post by cukica »

Koncert je bio fantastican! Ne sjecam se kada sam se ovoliko isplesao. I ja sam se uplasio kao jos neki ljudi na forumu da nece biti dovoljno raje, ali sreca to nije bilo tako. I to je doprinjelo potpunom ugodjaju. Svi su se apsolutno otkacili, iz 2 razloga pretpostavljam: 1. koncert je bio predobar 2. pravo smo zagorili kao publika! :)

Organizacija je bila bezze. Doci do standa za picem je bila nemoguca misija a i kad dodjes onda ili nema pive ili nema casa. :) Raja je prelazila na tribine sa partera bez problema. Sporo je islo pregledanje na ulazu.

Sve ostalo cista 10!!! Nadam se da ce se jos neki bend povesti iskustvom JK u Sarajevu i da cemo imati jos ovakvih koncerata. To smo rekli i nakon koncerta sa U2 ali to je bilo poprilicno davno.

Evo teme o koncertu u Sarajevu na forumu na njihovoj stranici:

http://bb.jamiroquai.com/viewtopic.php?p=9804#9804
Urban_Gentleman

Post by Urban_Gentleman »

Hvala Jay Kayuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!
Uljepso mi je zivot

Predobar koncert faakat,samo na "Deeper Underground" sam smrso 2-3 kile,Raja za 10, ma opste luuuuuuuuuudilo :-D
Jasho

Post by Jasho »

Fenomenalno! Valjda je došlo vrijeme da nam dođu i kraljevi Red Hot Chili Peppers, kao i druge svjetske zvijezde! Nadam se da je sinošnji koncert označio početak kraja Aqui i svom šljamu koji nastupa tamo!, kao i domačem šljamu tipa Leo, Al Dino, Selmi Bajrami i drugoj Selmi i svom ostalom BiH muzičkom šljamu, kao i šljamu iz susjedni nam država!
DonDavudes

Post by DonDavudes »

spoznaja da u sarajevu ipak ima 7.000 urbanih i kulturnih omladinaca vraca neku nadu u pobjedu nad cecama, bregama i inim populistickim primitivcima :oops:

odusevilo me kompletno ozracje koncerta na kojem nisam ni jedan pa ni najmanji znak papanluka (kako je lijepo bilo vidjeti na ulazu opustenu atmosferu stajanja u redu bez uobicajenih laktanja guranja i smrada luka i cevapa iz usta, nije se desio ni jedan veci incident, nije bilo tuca....za nepovjerovat)

ps. o muzici je sve receno tako da ne gnjavim
8)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Jasho wrote:Fenomenalno! Valjda je došlo vrijeme da nam dođu i kraljevi Red Hot Chili Peppers, kao i druge svjetske zvijezde! Nadam se da je sinošnji koncert označio početak kraja Aqui i svom šljamu koji nastupa tamo!, kao i domačem šljamu tipa Leo, Al Dino, Selmi Bajrami i drugoj Selmi i svom ostalom BiH muzičkom šljamu, kao i šljamu iz susjedni nam država!
Crni Jašo, gdje će ti duša kad spominješ te "umetnike" na ovako dobroj temi? Nego, haj' nazad pa im makar stavi inicijale, tek toliko da ne bodu oči :D

Image

JK je kralj :)
*Unreal*

Post by *Unreal* »

ma koncert za pamcenje...ali super bi bilo da svi koji imaju slike, iste stave na forum, takoder ako imate neki video clip... 8) :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

*Unreal* wrote:ma koncert za pamcenje...ali super bi bilo da svi koji imaju slike, iste stave na forum, takoder ako imate neki video clip... 8) :D
zar nije naglaseno NEMA UNOSENJA APARATA bla bla bla?
Tisina

Post by Tisina »

Nabildana_Baba wrote:
kilam wrote:ova atmosfera, ovakva svirka, ovako pozitivni ljudi stvarno neponovljivo (nadam se da grijesim)

iako vecina raje ne zna bas opus jamiroquaija nije im (nam) smetalo da se fantasticno zabave! hvala organizatorima (hehe dobio karte na nagradnoj igri, prodao neke koje su mi bile viska, iako su karte bile za tribine uspio sam uci u parter:), hvala momcima iz jamiroquaija, dali su sve od sebe, bez ijedne greske, hvala svima koji su bili, fakat nezaboravno! (da ne bih isao dalje u patetiku...)

poztivno, jaako pozitivno!
Prodade li kartu?

Ja kupila zapad, a preblegla na teren:)

After u MASH-u je bio bezze, samo da se zna.
after je bio Bocku nakon konca i bio je dobar, cijela ekipa je bila do ranih jutarnjih, plesala sa rajom, druzila se.. noc prije su bili u Mashu
*Unreal*

Post by *Unreal* »

mIRCerka wrote:
*Unreal* wrote:ma koncert za pamcenje...ali super bi bilo da svi koji imaju slike, iste stave na forum, takoder ako imate neki video clip... 8) :D
ma glupost..pored mene je bilo barem troje sa handy-camovima...da ne govorim o digitalnim fotoaparatima..i na kraju krajeva mobitelima, jedino mi je zao sto nisam ja unjeo nesto slicno :-)
*Unreal*

Post by *Unreal* »

evo sta kaze jay key o koncertu :D

Image
Last edited by *Unreal* on 25/06/2005 12:37, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

mIRCerka wrote:

ja unjela :D steta samo sto sam bila daleko :roll:
flora.sa

Post by flora.sa »

toliko pozitivne energije koncentrirane na jednom mjestu...
toliko divnih ljudi...

SARAJEVO ponovo si Grad!
nenanana

Post by nenanana »

JK je KING!!!!!!!!!!!!!!
Ludilo totalno. Trans!! Fenomenlalno!!!! Ma ostajem bez riječi....
Ovo mi je bilo drugi put da ih slusam uživo, al je ovaj put bilo mnogoooooooooooooooooooo bolje, zbog cinjenice da sviraju u našem gradu i da se skupilo 7000 divnih ljudi. To je bio onaj dodatni kick uz fantasticnu muziku i sve ostalo.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Saian

Post by Saian »

meni srce 'volko :) :) :) , hvala Manitou-u i svim bogovima funk-a, stvarno je uzitak chitat' ove postove, kipi entuzijazam iz njih, a to se kod nas desi rjedje nego koncert Jamiroquaia, pa mi drago, divota

P.S. slushao sam ih vec live al bih dao sve da sam bio sinoch tamo, nisam bio na koncertu, nisam bio u gradu, nisam bio u drzhavi :( :(
Lace

Post by Lace »

nema veze...nas nekoliko koji te znamo smo te pominjali dok smo pili pive nakon koncerta...tako da je haman ko da si bio :wink:

a meni je drago sto sam bila :) i cula onaj gromoglasni poziv na bis i odskakala deeper underground :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Lace wrote:
mIRCerka wrote:

ja unjela :D steta samo sto sam bila daleko :roll:
covjek vise ne zna sta da radi pred neki veci dogadjaj....
hampa se digla oko BD koncerta, sverceri nakupovali karata tonu, i na kraju davali tri karte za 20KM....

ovamo obavjestavaju preko svih radio stanica da na Džamirov koncert nece moci da se unese nista osim: cigareta, vlaznih maramica, zvaka, upaljaca (plasticnih) i kljuceva [kunem ti se da je bila takva najava] pa mi XYGirl jutros prica da je bilo tona ljudi koji su slikali....

kako god krivo mi je sto nisam bila, ali ne zalim :D
Satriani

Post by Satriani »

Dobzhe mnogo dobzhe koncherto.
Cak i oni koji ga nesto i ne gotive su proveli odlicnih 2 sata.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

Jasho wrote:Fenomenalno! Valjda je došlo vrijeme da nam dođu i kraljevi Red Hot Chili Peppers, kao i druge svjetske zvijezde! Nadam se da je sinošnji koncert označio početak kraja Aqui i svom šljamu koji nastupa tamo!, kao i domačem šljamu tipa Leo, Al Dino, Selmi Bajrami i drugoj Selmi i svom ostalom BiH muzičkom šljamu, kao i šljamu iz susjedni nam država!
sve je to super...

al' daleko smo mi jos od velikih koncerata... jel' fakat mislite da je 10 eura realna cijena za ovakav koncert? u ljubljani je karta (trebala) bit 75 eura (bas su ga pretjerali)... u puli 30 eura u beogradu isto tako...

opet sarajevo, sadaka... i ostale finte..
ako su se ovi likovi sto to organizovse provukli sa nekom nulom ja bih bio sretan.. ali nisam bas uvjeren.. kao sto nisam uvjeren da je JK nesto previse "spustio" cijenu za sarajevo.... matematika.. 6 - 7000 ljudi, najmanje 1000 gratis karata, 200-300 vip karata i novinara...

plafon 60,000 eura... od toga u startu odbijes 10 posto od bruto zarade od ulaznica, koliko iznosi harac agencije za zastitu autorskih prava sine qua non... majku im pljackasku... onda imas kojekakve dozvole, najam sale, svjetlo, zvuk, obezbjedjenje, porezi kojekakvi i ostali manji ili veci troskovi... uh, zaboravih kampanju... jebote.. samo onoliko bilborda kosta jedno malo bogatstvo...

fee za ovakav bend nije mali... pogotovo kada radi tour u momentu kada super kotira na top listama.. (2. na britanskoj listi singlova...) po nekoj mojoj procijeni... 50,000 eura minimalno...(nastranu sve socijale tipa, rat, bijeda, istocna evropa, zemlja u tranziciji...) nemojte se ibretiti..za primjer. depeche mode u zagrebu je kostao oko 500,000 eura... dosli ljudi svojim avionima, oprema cijela stigla njihova etc. (zato je karta bila oko 50 ako se dobro sjecam... 13,000 ljudi u domu sportova...), a mega bendovi poput U2 ili nekih drugih stadionskih atrakcija nisu ispod milion - dva za pocetak....

sponzori ne vjerujem da su se previse iskesili... sank je bio toliko neefikasan da sumnjam da su imali neke impresivne rezultate... :)

ovo bi se moglo posmatrati kao eksperimentalni pokusaj art company-ja i njihovih austrijskih partnera (ili vjerovatnije obratno) da se utvrdi koliko urbanih likova ima u bih i koliki je interes za jedan ovakav koncert. takodje da se malo opipa koliko bi ljudi "poteglo" iz splita i dubrovnika npr. da vide svirku u sarajevu (em im je jeftinija karta nego u zagrebu, em im je blize i ne placaju putarine i ostala sranja...)

u svakom slucaju.. nadam se da smatraju da im je eksperimet prosao ok... ali sumnjam da ce ovakvo sto ponoviti na ovaj nacin... iduci koncert ce biti najmanje duplo skuplji osim ako nisu totalne samoubice...:)

a i mislim da cemo se nacekati (daj boze da grijesim) do iduce svirke...
ovde ljudi trebaju da se navikavaju na normalan poredak stvari, a posjecenost ovakvog koncerta je tek vrh ledenog brijega.... jebiga..:)

sad ce ispast' da crnjacim bez veze... al' moram...

by the way... meni je bilo super na koncertu, da ne bude zabune...:)
chucky drayman

Post by chucky drayman »

Slaze, se sa silence_is_sexy da je ovo bila neka vrsta probnog koncerta ali stvarno svaka cast J.K-u i raji.
Danas na kahvi mi prijatelj govori kako je malo razocaran sto J.K malo vise nije govorio o situaciji u Sarajevu i da malo motivise raju ali zar nije dovoljno sto je karta da kazem bila haman djaba i mislim da je velika stvar stio je covjek uopste dosao.Pa jebiga nije samit nesvrstanih da nam ljudi drze govore vec je koncert i svima nam jr bilo za 10 :-)
J.K nije politicar vec muzicar i dosao je da radi ono sto najbolje zna a to je da pjeva i to je pokazao odlicno.Nemam rijeci samo mi je drago kad vidim da je raja uzivala i to u velikom broju.Kad citam ove postove odmah me emocije preplave.
JI je li ovo sala ili je koncert u Tivoliju stvarno otkazan?
E moji slovenci eto vam Cece pa uzivajte u Evropi :x
Dijaspora

#50 ZIVI SARAJEVO!!!!!!!!!!

Post by Dijaspora »

Iskreno Vam zavidim raja. Neobicno mi je drago citati Vase zadovoljne komentare. Veliki pozdrav Gradu i njegovoj urbanoj raji.
Post Reply