Koncept je jasan - Rusenje entiteta Republike Srpske i F BiH

Post Reply

Da li ste za rusenje RS, ove vjestacke, genocidne, destruktivne i nazadne tvorevine odmah i sada?

Da
206
80%
Ne
53
20%

Total votes: 259

uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

cisto da pojasnim...
bosnjaci u bih, kao ni srbi a niti hrvati nisu nacija(e) nego narod(i)...
(kako vazeci ustav kaze "konstitutivni narodi")
to sto je narod popusio foru to je druga stvar...
u bih, svom njenim dijelovima, vlada upotreba pogresne retorike i pogresnih definicija i naziva, pa se tako narod nalozi na nesto sto nije tacno...
banalčan primjer: narodi - nacije (po nacionalistickim strankama), raja je skontala sljedece: kao ako narode predstvaljaju nacionalisticke stranke, tj stranke sa nacionalnim predznakom, automatski su ti narodi nacije...e malo sutra, al narodko narod, popusio foru pa konta da su nacija ili su svi svjesni te lazi, ne zeli sebi da priznaju drugacije pa zive u zabludi/lazi/nadi da ce biti drugacije, sto je jos gore.
primjer drugi: nazivi entiteta i koristenje tih naziva. naime (iako Naim nije tu) masovno se u svakodnevnom govoru pa i na ovom forumu (pa cak i od strane najzescih bh-patriota i bosnjaka - nacionalista) koristi iskljucivo izraz republika srpska. takvo koristenje tog imena stvara kod ljudi utisak da je taj bh entitet stvrano republika a u stvari je samo entitet koji se zove "republika srpska". da banalisem, mogu se ja zvati hitachi ali me to ne cini televizorom. isto vazi i za federaciju. ni po kojoj definiciji federacije, entitet fbih nije federcija a opet se koristi samo izraz federacija bih i narod konta da smo mi stvarno u nekoj federaciji. pravilni izrazi bi bili "entitet rs" i "entitet fbih"....
Šapat

Post by Šapat »

Pogresno Osa.

Treba prihvatiti ono sto valja, a uhvatiti se u kostac s onim sto ne valja i napraviti da i to valja.

Na zatvoriti oci i zaobici jer, govno kada zaobidjes ono nece prestati smrditi, zar ne?
furija Strašna

Post by furija Strašna »

uvijek dobar post wrote:naime (iako Naim nije tu)
:lol:
uvijek dobar post wrote: mogu se ja zvati hitachi ali me to ne cini televizorom.
:lol: :lol: :lol:
uvijek dobar post wrote: isto vazi i za federaciju. ni po kojoj definiciji federacije, entitet fbih nije federcija a opet se koristi samo izraz federacija bih i narod konta da smo mi stvarno u nekoj federaciji. pravilni izrazi bi bili "entitet rs" i "entitet fbih"....
:thumbup:
osa

Post by osa »

Šapat wrote:Pogresno Osa.

Treba prihvatiti ono sto valja, a uhvatiti se u kostac s onim sto ne valja i napraviti da i to valja.

Na zatvoriti oci i zaobici jer, govno kada zaobidjes ono nece prestati smrditi, zar ne?
mislio sam zobići u susjedovom dvorištu, ne bih se valjda hvatao u koštac s njegovim problemima, imamo dosta i svojih.
Šapat

Post by Šapat »

Tako - da.
Kako stara narodna kaze: prvo ocisti pred svojim vratima, pa onda reci komsiji da uradi isto.
osa

Post by osa »

uvijek dobar post wrote:cisto da pojasnim...
bosnjaci u bih, kao ni srbi a niti hrvati nisu nacija(e) nego narod(i)...
(kako vazeci ustav kaze "konstitutivni narodi")
to sto je narod popusio foru to je druga stvar...
u bih, svom njenim dijelovima, vlada upotreba pogresne retorike i pogresnih definicija i naziva, pa se tako narod nalozi na nesto sto nije tacno...
banalčan primjer: narodi - nacije (po nacionalistickim strankama), raja je skontala sljedece: kao ako narode predstvaljaju nacionalisticke stranke, tj stranke sa nacionalnim predznakom, automatski su ti narodi nacije...e malo sutra, al narodko narod, popusio foru pa konta da su nacija ili su svi svjesni te lazi, ne zeli sebi da priznaju drugacije pa zive u zabludi/lazi/nadi da ce biti drugacije, sto je jos gore.
primjer drugi: nazivi entiteta i koristenje tih naziva. naime (iako Naim nije tu) masovno se u svakodnevnom govoru pa i na ovom forumu (pa cak i od strane najzescih bh-patriota i bosnjaka - nacionalista) koristi iskljucivo izraz republika srpska. takvo koristenje tog imena stvara kod ljudi utisak da je taj bh entitet stvrano republika a u stvari je samo entitet koji se zove "republika srpska". da banalisem, mogu se ja zvati hitachi ali me to ne cini televizorom. isto vazi i za federaciju. ni po kojoj definiciji federacije, entitet fbih nije federcija a opet se koristi samo izraz federacija bih i narod konta da smo mi stvarno u nekoj federaciji. pravilni izrazi bi bili "entitet rs" i "entitet fbih"....
inteligentno tumačenje, kažu da u dejtonu amerikanci uopće nisu imali pojam šta izraz republika može značiti na ovim prostorima, ali se izgleda nitko od hrvatskih i bošnjačkih lidera koji su bili prisutni tom događaju nije osjetio pozvan šta sve može implicirati naziv "republika".
Post Reply