Konacno nesto pozitivno

Post Reply
Basvod

#201 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Basvod »

cyprus wrote:
area51 wrote:
cyprus wrote:Čovjek bi pomislio da u ovoj državi stvarno ima nešto pozitivno sve dok ne dođe na forum :mrgreen:
Nije forum država,ovdje su uglavnom oni besposleni što po vazdan naprđuju,zanovjetaju,kritikuju,laju,reže...
Mnogo je bolja situacija u običnom realnom životu.
Narodi,oni konstitutivni a i ostali su se o svom jadu zabavli.
Neka slavi ko, gdje i kad hoće samo neka je s mirom nek ne dira onog Anamo i tačka.Ko neće nek sjedi kući i neka pusti na miru onog ko hoće
Jednostavno
Znam... ono što vidim u stvarnosti mi se čini nekako poprilično drugačije u odnosu na ono što pročitam na forumu... Tako da se stvarno često pitam: šta je varka? Real life ili forum?
Da ne bi puno razmisljao imas izbore svake dvije godine pa prostudiraj rezultate.
area51

#202 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by area51 »

cyprus wrote:
area51 wrote:
cyprus wrote:Čovjek bi pomislio da u ovoj državi stvarno ima nešto pozitivno sve dok ne dođe na forum :mrgreen:
Nije forum država,ovdje su uglavnom oni besposleni što po vazdan naprđuju,zanovjetaju,kritikuju,laju,reže...
Mnogo je bolja situacija u običnom realnom životu.
Narodi,oni konstitutivni a i ostali su se o svom jadu zabavli.
Neka slavi ko, gdje i kad hoće samo neka je s mirom nek ne dira onog Anamo i tačka.Ko neće nek sjedi kući i neka pusti na miru onog ko hoće
Jednostavno
Znam... ono što vidim u stvarnosti mi se čini nekako poprilično drugačije u odnosu na ono što pročitam na forumu... Tako da se stvarno često pitam: šta je varka? Real life ili forum?
A forum vjeruj mi,krećem se puno,družim se i sa pripadnicima ostala dva konstitutivna naroda i nikad ali ama baš nikad nisam čuo ovakvu vrstu konverzacije kao kod pojedinih na ovom forumu.
Stvar je jasna,ovdje (kao i na ostalim forumima) imaš jedno 10-tak "lokalnih patriJota" sa po 20-30 milja postova,onda imaš jedno 7-8 njih onako umjerenih i na kraju imaš 50-tak "ekstrema" koji ujedaju s vremena na vrijeme,budu banovaTi pa se kloniraju i tako u krug,
Kad sve to sabereš i uporediš sa brojem stanovnika koji koriste internet na ovoj zemaljskoj kugli sve će ti biti jasno.
escobar__

#203 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by escobar__ »

area51 wrote:Znam... ono što vidim u stvarnosti mi se čini nekako poprilično drugačije u odnosu na ono što pročitam na forumu... Tako da se stvarno često pitam: šta je varka? Real life ili forum?
A forum vjeruj mi,krećem se puno,družim se i sa pripadnicima ostala dva konstitutivna naroda i nikad ali ama baš nikad nisam čuo ovakvu vrstu konverzacije kao kod pojedinih na ovom forumu.
Stvar je jasna,ovdje (kao i na ostalim forumima) imaš jedno 10-tak "lokalnih patriJota" sa po 20-30 milja postova,onda imaš jedno 7-8 njih onako umjerenih i na kraju imaš 50-tak "ekstrema" koji ujedaju s vremena na vrijeme,budu banovaTi pa se kloniraju i tako u krug,
Kad sve to sabereš i uporediš sa brojem stanovnika koji koriste internet na ovoj zemaljskoj kugli sve će ti biti jasno.
Družili su se tako i oni u Podrinju. Pa jedno jutro osvanuli pobijeni od tih istih s kojim su se družili. Mani šuplje, ba.

Čitajući neke komentare na ovom forumu pomislio bih da su Srbi iz RS-a već krenuli da ukinu taj entitet i vrate Ustav Republike BiH, od te silne ljubavi prema domovini. :oops:
chupacabra

#204 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by chupacabra »

Ja priznajem ono sto su samo bili ili jesu drzavna obiljezja i ono sto je mahalo ispred zgrade UN-a, a zna se sta je. I da, nece nam niko zabraniti ljiljane na utakmicama reprezentacije i govoriti da je to isto kao i obiljezja drugih drzava. Da trbojka i sahovnica su obiljezja drugih drzava, uz duzno postovanje komsijama sa istoka i zapada. To sto su lokalni Srbi i Hrvati pristali da budu sateliti komsija, to nije nas problem. Osim kad nas napadnu, onda jeste. A do tada, ljiljani, varta, svejedno.
Sta treba vise uraditi da se toj sovinistickoj bagri dopadne ova drzava. Da je cijelu nazovemo Republika Srpska i da im se kolektivno naguzimo. Ne moraju navijati, ko ih jebe. Oni koji postuju ovu drzavu i njene zakone i obiljezja, svaka cast, a ovoj bagri sto im sve na dunjaluku smeta, opet kazem, ko ih jebe. U to ukljucujem i ove bosanske beskicmenjake. Nece ljiljane, u redu, evo plavo-zuta. Serete se na plavo zutu, ma idite u 3 pm.
Last edited by chupacabra on 19/10/2013 21:52, edited 1 time in total.
Bodkin

#205 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Bodkin »

jer je samo ljuba prema rbih ljubav prema domovini :D
escobar__

#206 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by escobar__ »

chupacabra wrote:Sta treba vise uraditi da se toj sovinistickoj bagri dopadne ova drzava.
Ništa ne treba raditi, jednostavno bit ravnodušan na njihovo mišljenje. Onaj ko osjeća bilo kakvu potrebu da im se dodvorava, te koji pati od toga šta će oni reći, nek dobro razmisli o sebi.
area51

#207 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by area51 »

chupacabra wrote:Ja priznajem ono sto su samo bili ili jesu drzavna obiljezja i ono sto je mahalo ispred zgrade UN-a, a zna se sta je. I da, nece nam niko zabraniti ljiljane na utakmicama reprezentacije i govoriti da je to isto kao i obiljezja drugih drzava. Da trbojka i sahovnica su obiljezja drugih drzava, uz duzno postovanje komsijama sa istoka i zapada. To sto su lokalni Srbi i Hrvati pristali da budu sateliti komsija, to nije nas problem. Osim kad nas napadnu, onda jeste. A do tada, ljiljani, varta, svejedno.
Sta treba vise uraditi da se toj sovinistickoj bagri dopadne ova drzava. Da je cijelu nazovemo Republika Srpska i da im se kolektivno naguzimo. Ne moraju navijati, ko ih jebe. Oni koji postuju ovu drzavu i njene zakone i obiljezja, svaka cast, a ovoj bagri sto im sve na dunjaluku smeta, opet kazem, ko ih jebe. U to ukljucujem i ove bosanske beskicmenjake. Nece ljiljane, u redu, evo plavo-zuta. Serete se na plavo zutu, ma idite u 3 pm.
Poštujem državne zakone,uredno plaćam porez i ničim ne ugrožavam ničiju sigurnost niti bezbjednost,ne diram i ne provociram nikoga a ne mašem "ljiljanima .Jesam li po tebi ja patriota ?
cyprus

#208 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by cyprus »

Basvod wrote:
cyprus wrote:Znam... ono što vidim u stvarnosti mi se čini nekako poprilično drugačije u odnosu na ono što pročitam na forumu... Tako da se stvarno često pitam: šta je varka? Real life ili forum?
Da ne bi puno razmisljao imas izbore svake dvije godine pa prostudiraj rezultate.
Znam, svako glasa za svoje, ima svoju viziju politike i historije, to je jasno... Ali mislim na međuljudske odnose... Ovo što čitam (i zgrožavam se) na internetu, rijetko čujem u stvarnosti...

Recimo znam i par primjera ljudi koji u stvarnosti djeluju skroz normalno i OK, a na internetu prosipaju teški nacionalizam i govor mržnje... Čak i kada se radi o facebooku... Uživo djeluje ko jedna osoba, a prema parolama sa facebooka kao skroz druga...
Last edited by cyprus on 19/10/2013 21:57, edited 2 times in total.
escobar__

#209 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by escobar__ »

area51 wrote:Poštujem državne zakone,uredno plaćam porez i ničim ne ugrožavam ničiju sigurnost niti bezbjednost,ne diram i ne provociram nikoga a ne mašem "ljiljanima .Jesam li po tebi ja patriota ?
Poštujem državne zakone, uredno plaćam porez i ničim ne ugrožavam ničiju sigurnost niti bezbjednost, ne diram i ne provociram nikoga, a mašem ljiljanima. Jesam li po tebi nacionalista nespreman na suživot?
cyprus

#210 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by cyprus »

escobar__ wrote:
area51 wrote:Poštujem državne zakone,uredno plaćam porez i ničim ne ugrožavam ničiju sigurnost niti bezbjednost,ne diram i ne provociram nikoga a ne mašem "ljiljanima .Jesam li po tebi ja patriota ?
Poštujem državne zakone, uredno plaćam porez i ničim ne ugrožavam ničiju sigurnost niti bezbjednost, ne diram i ne provociram nikoga, a mašem ljiljanima. Jesam li po tebi nacionalista nespreman na suživot?
Da li bi želio ugroziti sigurnost nekoga ko maše trobojkom ili šahovnicom?
escobar__

#211 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by escobar__ »

cyprus wrote:
escobar__ wrote:
Da li bi želio ugroziti sigurnost nekoga ko maše trobojkom ili šahovnicom?
Ne, naravno.
Havatar

#212 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Havatar »

area51 wrote:
chupacabra wrote:Ja priznajem ono sto su samo bili ili jesu drzavna obiljezja i ono sto je mahalo ispred zgrade UN-a, a zna se sta je. I da, nece nam niko zabraniti ljiljane na utakmicama reprezentacije i govoriti da je to isto kao i obiljezja drugih drzava. Da trbojka i sahovnica su obiljezja drugih drzava, uz duzno postovanje komsijama sa istoka i zapada. To sto su lokalni Srbi i Hrvati pristali da budu sateliti komsija, to nije nas problem. Osim kad nas napadnu, onda jeste. A do tada, ljiljani, varta, svejedno.
Poštujem državne zakone,uredno plaćam porez i ničim ne ugrožavam ničiju sigurnost niti bezbjednost,ne diram i ne provociram nikoga a ne mašem "ljiljanima .Jesam li po tebi ja patriota ?
Da li bi želio ugroziti sigurnost nekoga ko maše liljanima :?:
area51

#213 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by area51 »

Havatar wrote:
area51 wrote:
Da li bi želio ugroziti sigurnost nekoga ko maše liljanima :?:
Ne
cyprus

#214 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by cyprus »

escobar__ wrote:
cyprus wrote:Da li bi želio ugroziti sigurnost nekoga ko maše trobojkom ili šahovnicom?
Ne, naravno.
OK, onda si valjda spreman na suživot :-D
escobar__

#215 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by escobar__ »

cyprus wrote:
escobar__ wrote:
cyprus wrote:Da li bi želio ugroziti sigurnost nekoga ko maše trobojkom ili šahovnicom?
Ne, naravno.
OK, onda si valjda spreman na suživot :-D
A hajde onako realno, zar misliš da Bošnjaci u globalu nisu spremni na suživot?
cyprus

#216 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by cyprus »

escobar__ wrote:A hajde onako realno, zar misliš da Bošnjaci u globalu nisu spremni na suživot?
O jednom narodu je teško govorit u globalu... Neki Bošnjaci jesu za suživot, neki malo manje, a neki nikako... Isto je sa Srbima i Hrvatima... A što se tiče nekog generalnog poređenja, vjerujem da Bošnjaci generalno jesu najspremniji na suživot od svih konstitutivnih narod u BiH (što je lako objasniti činjenicom da su najbrojniji narod u državi)...
area51

#217 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by area51 »

Ma svi u BiH su uopšte za suživot ali po "svojim pravilima".Jedni su za suživot "jedni pored drugih",drugi su za suživot "da živimo zajedno gdje sam ja u većini",opet ovi treći su za nešto između...Ko god ima mozga i ko gleda neke normalne životne(lične) interese spreman je na suživot.Moj lični interes(a on bi trebao da je kod svakog od nas na prvom mjestu) je da mi je komšija sretan i zadovoljan.U tom slučaju meni može biti samo bolje nego li da je obespravljen,nesretan,kokuz...(govorim u globalu a vezano za ovo o čemu raspravljamo)
Acerovac

#218 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Acerovac »

Ja sam Srbin iz RS. Isti imam osjecaj i za reprezentaciju Srbije i BiH tj. volim da se plasiraju sto dalje, ali ako i ispadnu, svejedno mi je. A sto se tice uspjeha BiH reprezentacije, drago mi je da su uspjeli. Ne kontam zasto mi ne bi bilo drago?

Inace, mene najvise zanima stvaranje pravne drzave (hapsenje politickih kriminalaca) i ekonomski napredak, a sve ostalo je sporedno.
It_is_a_Leclerc

#219 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by It_is_a_Leclerc »

S tim da su ljiljani, da ponovim za zaboravne, četiri godine viorili ispred Generalne skupštine UN-a, kao državna zastava države članice UN-a, dok su trobojnice sa 4S, i zastave HRHB švrljotine kojekakvih skorjevića i seljobera i njihovih mokrih snova o etnički čistim republikama na teritoriji BIH.
Acerovac

#220 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Acerovac »

area51 wrote:Ma svi u BiH su uopšte za suživot ali po "svojim pravilima".Jedni su za suživot "jedni pored drugih",drugi su za suživot "da živimo zajedno gdje sam ja u većini",opet ovi treći su za nešto između...Ko god ima mozga i ko gleda neke normalne životne(lične) interese spreman je na suživot.Moj lični interes(a on bi trebao da je kod svakog od nas na prvom mjestu) je da mi je komšija sretan i zadovoljan.U tom slučaju meni može biti samo bolje nego li da je obespravljen,nesretan,kokuz...(govorim u globalu a vezano za ovo o čemu raspravljamo)
Potpuno se slazem sa tobom.
area51

#221 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by area51 »

It_is_a_Leclerc wrote:S tim da su ljiljani, da ponovim za zaboravne, četiri godine viorili ispred Generalne skupštine UN-a, kao državna zastava države članice UN-a, dok su trobojnice sa 4S, i zastave HRHB švrljotine kojekakvih skorjevića i seljobera i njihovih mokrih snova o etnički čistim republikama na teritoriji BIH.
I ti sa tom "pričom" misliš graditi kakav-takav suživot ? :-)
Acerovac

#222 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Acerovac »

Sto se tice politickih stranaka, sve su bile na vlasti, i sve su pokazale da su lopovske, kriminalne, mafijaske... Jedini nacin da se sprijeci lopovluk, nepotizam...je da se stvori pravna drzava, ali to je nemoguce jer su sudije korumpirani i losi skoro kao politicari.

Uopste ne vidim nacin da se ista promjeni. Ovakva degradacija drustva nije bila u zadnjih 500 godina.
escobar__

#223 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by escobar__ »

area51 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:S tim da su ljiljani, da ponovim za zaboravne, četiri godine viorili ispred Generalne skupštine UN-a, kao državna zastava države članice UN-a, dok su trobojnice sa 4S, i zastave HRHB švrljotine kojekakvih skorjevića i seljobera i njihovih mokrih snova o etnički čistim republikama na teritoriji BIH.
Šta konkretno je netačno u tom komentaru?
It_is_a_Leclerc

#224 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by It_is_a_Leclerc »

area51 wrote:
I'm sorry, my dear, al' to su historijske činjenice. Ili ćemo se praviti da to nije bila državna zastava kako bismo bili sretni i zadovoljni.

Ja nigdje nisam rekao da ne priznajem važeću zastavu BiH (iako je oni s kojima gradim suživot vrijeđaju, bacaju, ponižavaju i ne priznaju).
Acerovac

#225 Re: Konacno nesto pozitivno

Post by Acerovac »

Najbolji politicar, za sada, je Vucic. Pohapsio nedodirljive kriminalce, doveo ljude iz inostranstva za ministre...i otvoreno prica da je Srbija bolesna, bolesne institucije, bolesno skolstvo...i da treba sve iznova graditi.

Kad ce kod nas neko doci da tako prica...a ne samo da sere i krade.
Post Reply