Znam, sto vise lazi to nam je drug Nijo drazi! Zivio socijalizam, samoupravljanje i radnicka klasa....dizZaster wrote:ne širi dezinformacije.Bosnian_spring wrote: Stvari stoje jasno SDU nema ni 1,000 glasova u FBIH.
Boli me za SDP. Vec sam ti jednom objasnio da SDU kao fukarska komunjarska stranka nema pristalica, pa prema tome ni resursa. De mi reci koje od rukovodstva SDU dao prilog za tu komunjarsku straku?
Taj film neces gledati.
Pusti suplju jarane.
Mislim da je i tebi jasno o cemu je rijec. Politika je isuvise ozbiljna stvar da bi se mogla prepustiti komunjarama ala Nijaz.
Puno uspjeha!
na tvoju veliku žalost Prof. dr. Nijaz Duraković direktno je izabran u
Predstavnički dom parlamenta federacije Bosne i Hercegovine
ispred patriotskog bloka BOSS-SDU BiH
Prof.dr. Nijaz Duraković dobio je 3678 glasova ili 13,52%
Kako da ne? Ta matematika mozda radi kod komunjara. No, istina se ne moze sakriti.
Ocito ne citas podatke kako treba (sta koja brojka znaci i kako su glasovi davani) i u tom smislu neke osnovne cinjenice nisi upratio.
1) Komunjara Nijaz nije izabran putem direktnog glasanja svih biraca nego kao prvi na listi SDU/BOSS. Ne treba biti narocito pametan pa zakljuciti da Boss je uvijek u stanju imati makar jednog poslanika u FBIH parlamentu pa da je Budala Budalic nosilac liste.
2) 13.52% koje navodis je procenat u okviru koalicije SDU/BOSS, a ne procenat povjerenja glasaca prema Nijazu. Znaci i u okviru ove grupe ovaj komunjara nema ni vecinsku podrsku.
Od 3678 glasova zaokruzenih, vise od polovine su BOSS-ovi glasaci koji su zakoruzivali prvog na listi pa bio to bilo ko. Tu realno nema ni 1,000 objektivnih glasova za Nijaza.
3) Evo da ti malo pomognem matematicki da izracunas koliko je to ljudi tacno glasalo za Nijaza:
i to pod uslovom da smo zanemarili prostu cinjenicu da polovina ovih glasova je zaokruzivanje Boss-a, a ne Nijaza koji se eto "slucajno" nasao na listi kao prvi. Sto li?% glasa za komunjaru Nijaza = 3678/858105 = 0.35 %![]()
Ako uzmes u obzir realne podatke dobijas da on nema ni 0.12% glasova u FBIH.
4) Tj. ako zamislis da je Nijaz kao nezavisan kandidat izasao na izbore (bez ikakve stranke) i takmicio se za mjesto u parlamentu sipak bi ga dobio. Ostvario bi oko 1,000 glasova. Taman broj pijanica po kafanama u kojim isti ordinira.
5) Kako sam i vec rekao kad razbijes SDU/BOSS glasove jednostavno dobijas:
Glasovi BOSS/SDU iz 2006 godine: 22,611
Glasovi samog BOSS-a iz 2002 godine: 18,411
---------------------------------------------------------
Razlika glasova, tj. SDU "ostatak" 4,200
Jasno je i malom djetetu da od tih 4,200 glasova velika vecina je BOSS-ovih jer im je porastao broj glasaca zbog veceg odziva.
Kad uzmes tu cinjenicu u obzir dobijas da SDU ima tek oko 1,000 glasova.
Jadna stranka i njen kandidat uvazeni dr. pr. komunjarizma kad ni 1,000 glasova nemaju.
Bolje im da je parazitiraju sa BOSS-om, jer ih nema na mapi kao ni komunjarizma koji zastupaju.