"pitanje ustasa i cetnika" nisu rijesile ni danasnje demokrate, a meni se cini da i ne zele da ga rijese... nemam nene i djedove, ali dok sam ih imao cuo sam iste price i za ustase i za ssovce, i nemam razloga da ne vjerujem u njih... a sad ko se furo na sta, to je vec druga prica...capry wrote:pa da je komunizam bio tako dobar rijesio bi pitanje ustasa i cetnikaAlfons Kauders wrote:...i metaka...zavrzlama wrote:Najveci komunisticki zlocin u bivsoj Sfrj je sto nisu imali dovoljno zatvorskog mjesta za sve ustase i cetnike ..danas bi nam bilo lakse![]()
nego ih je gotivio bolje nego neke borce
pa ako imate dede i nene pitajte kako su srbi koji su do pred kraj rata bili u cetnicima lahko dobivali boracke penzije i kasnije bili na jakim polozajima
dok smo se mi furali na bratstvo i jedinstvo oni su spremali rat
pa sto ih ne sprijeci komunizam majku mu jebem
komunisticki zlocini
- Alfons Kauders
-
senada
ja stvarno ne mogu opravdati sve te silne "Titove - komunisticke" Gole otoke, uslovljene rigoroznim kaznjavanjem Muslimana i svih drugih vjernika. ... posebno ne komparativno sa danasnjom tolerancijom i demokracijom uvazavanja Muslimana u Iraku i drugim islamskim zemjama... uh, kako je bio okrutan taj komunizam... prema "svim" vjernicima.... koji su barem imali mogucnost dvostruke, licemjerne, njihovim licnim interesima odgovarajuce igre bez granica... ali kao sto rekoh komunisticki "JEDINI i NEOPROSTIV grijeh" je bio "glupi" princip razdvajanja religije od drzave... sto kod amerikanaca nije slucaj.... kod njih je vladavina demokracije etalon za sve svjetske demokracije... doduse samo na svojim terenima ... i to vrlo sumnjivog karaktera....
koliki je samo broj vjernika, djamija i crkava taj totalitaristicki Titov rezim porusio, spalio....koliko je ljudi vjecnim snom spaseno samo radi imena sa pojavom "demokracije90"... uzas
koliki je samo broj vjernika, djamija i crkava taj totalitaristicki Titov rezim porusio, spalio....koliko je ljudi vjecnim snom spaseno samo radi imena sa pojavom "demokracije90"... uzas
- Alfons Kauders
dje ti zivis svega ti ?!?!senada wrote:ja stvarno ne mogu opravdati sve te silne "Titove - komunisticke" Gole otoke, uslovljene rigoroznim kaznjavanjem Muslimana i svih drugih vjernika. ... posebno ne komparativno sa danasnjom tolerancijom i demokracijom uvazavanja Muslimana u Iraku i drugim islamskim zemjama... uh, kako je bio okrutan taj komunizam... prema "svim" vjernicima.... koji su barem imali mogucnost dvostruke, licemjerne, njihovim licnim interesima odgovarajuce igre bez granica... ali kao sto rekoh komunisticki "JEDINI i NEOPROSTIV grijeh" je bio "glupi" princip razdvajanja religije od drzave... sto kod amerikanaca nije slucaj.... kod njih je vladavina demokracije etalon za sve svjetske demokracije... doduse samo na svojim terenima ... i to vrlo sumnjivog karaktera....
-
senada
u domacoj i zapadnjackoj divljoj "civilizaciji, toleranciji, demokraciji i kapitalizmu"...Alfons Kauders wrote:dje ti zivis svega ti ?!?!senada wrote:ja stvarno ne mogu opravdati sve te silne "Titove - komunisticke" Gole otoke, uslovljene rigoroznim kaznjavanjem Muslimana i svih drugih vjernika. ... posebno ne komparativno sa danasnjom tolerancijom i demokracijom uvazavanja Muslimana u Iraku i drugim islamskim zemjama... uh, kako je bio okrutan taj komunizam... prema "svim" vjernicima.... koji su barem imali mogucnost dvostruke, licemjerne, njihovim licnim interesima odgovarajuce igre bez granica... ali kao sto rekoh komunisticki "JEDINI i NEOPROSTIV grijeh" je bio "glupi" princip razdvajanja religije od drzave... sto kod amerikanaca nije slucaj.... kod njih je vladavina demokracije etalon za sve svjetske demokracije... doduse samo na svojim terenima ... i to vrlo sumnjivog karaktera....
koliki je samo broj vjernika, djamija i crkava taj totalitaristicki Titov rezim porusio, spalio....koliko je ljudi vjecnim snom spaseno samo radi imena sa pojavom "demokracije90"... uzas![]()
![]()
- Alfons Kauders
mene je vise zanimala planeta, al nejsesenada wrote:u domacoj i zapadnjackoj divljoj "civilizaciji, toleranciji, demokraciji i kapitalizmu"...Alfons Kauders wrote:dje ti zivis svega ti ?!?!senada wrote:ja stvarno ne mogu opravdati sve te silne "Titove - komunisticke" Gole otoke, uslovljene rigoroznim kaznjavanjem Muslimana i svih drugih vjernika. ... posebno ne komparativno sa danasnjom tolerancijom i demokracijom uvazavanja Muslimana u Iraku i drugim islamskim zemjama... uh, kako je bio okrutan taj komunizam... prema "svim" vjernicima.... koji su barem imali mogucnost dvostruke, licemjerne, njihovim licnim interesima odgovarajuce igre bez granica... ali kao sto rekoh komunisticki "JEDINI i NEOPROSTIV grijeh" je bio "glupi" princip razdvajanja religije od drzave... sto kod amerikanaca nije slucaj.... kod njih je vladavina demokracije etalon za sve svjetske demokracije... doduse samo na svojim terenima ... i to vrlo sumnjivog karaktera....
koliki je samo broj vjernika, djamija i crkava taj totalitaristicki Titov rezim porusio, spalio....koliko je ljudi vjecnim snom spaseno samo radi imena sa pojavom "demokracije90"... uzas![]()
![]()
-
tuhaj27
Argumenat je da ga narod u 50 godina njegove vlasi nikad nije birao.serpico wrote:![]()
I kako se zovu vladari koje narod nikad nije birao? Diktatori
Besplatno skolovanje, lecenje, dizanje fabrika je normalna stvar u svakoj normalnoj evropskoj drzavi. Vladati 50 godina kao Bog u jednog drzavi nije normalna stvar.
Jugoslavija je lijepo zivela na kreditima koje je Tito uzimao sirom svijeta.
Ali kad je on umro i moralo se te kredite vracat, uzbila je svadja.
-
senada
shvatila sam ostroumno pitanje kojim bii me zelio lansirati na Mars.... ali sam ti moj odgovor nisi shvatio... ili to samo hinjis.....Alfons Kauders wrote:mene je vise zanimala planeta, al nejsesenada wrote:u domacoj i zapadnjackoj divljoj "civilizaciji, toleranciji, demokraciji i kapitalizmu"...Alfons Kauders wrote: dje ti zivis svega ti ?!?!![]()
![]()
idem.... imam vaznijih poslova od nadmudrivanja sa demokratama, inteligentnim BH ovozemaljcima...
- Alfons Kauders
nisam ja neki liberalni demokrata, vec nacionalsocijalista, al nejse....senada wrote:shvatila sam ostroumno pitanje kojim bii me zelio lansirati na Mars.... ali sam ti moj odgovor nisi shvatio... ili to samo hinjis.....Alfons Kauders wrote:mene je vise zanimala planeta, al nejsesenada wrote: u domacoj i zapadnjackoj divljoj "civilizaciji, toleranciji, demokraciji i kapitalizmu"...
idem.... imam vaznijih poslova od nadmudrivanja sa demokratama, inteligentnim BH ovozemaljcima...![]()
-
capry
dobros si skontala da imas vaznijih poslovasenada wrote:shvatila sam ostroumno pitanje kojim bii me zelio lansirati na Mars.... ali sam ti moj odgovor nisi shvatio... ili to samo hinjis.....Alfons Kauders wrote:mene je vise zanimala planeta, al nejsesenada wrote: u domacoj i zapadnjackoj divljoj "civilizaciji, toleranciji, demokraciji i kapitalizmu"...
idem.... imam vaznijih poslova od nadmudrivanja sa demokratama, inteligentnim BH ovozemaljcima...![]()
samo visis na netu i palamudis
-
mr2
pa sta treba zajednica da plati vise skolovanjeA wrote:tuhaj27 wrote:Besplatno skolovanje, lecenje, dizanje fabrika je normalna stvar u svakoj normalnoj evropskoj drzavi.![]()
![]()
![]()
![]()
Vecina ih je onda nenormalno
hoce li kasnije dijeliti platu ili sta
- Alfons Kauders
na stranu sto ni fakulteti u bih i nisu bas jeftini... upisnine za vanredne oko 1000 maraka, na nekim i dosta vise... knjige 30-100 maraka... i tako... o kvaliteti, odnosno nekvaliteti samog obrazovanja da i ne govorim...mr2 wrote:pa sta treba zajednica da plati vise skolovanjeA wrote:tuhaj27 wrote:Besplatno skolovanje, lecenje, dizanje fabrika je normalna stvar u svakoj normalnoj evropskoj drzavi.![]()
![]()
![]()
![]()
Vecina ih je onda nenormalno![]()
digni studentski kredit....mislim eto nasi su studenti medicine imali bespaltno skolovanje... ti isti doktori su sada korumpirani do bola....sta ima obican radnik od toga sto placa skolovanje za buduce ing i slicno....nista
hoce li kasnije dijeliti platu ili sta![]()
![]()