amrica wrote:Alkos wrote:Ovdje neki ljudi stvarno ne kontaju, ko da zivimo u nekom uredjenom sistemu pa je eto policija jedino rjesenje. Vi se pravite ili glupi ili niste procitali sta Hamza pise. Covjek je ranjavan nekoliko puta, nepokretan je skoro, RVI, ima divnu porodicu - malu kcerkicu i suprugu. Komsija iznad njega je narkoman, alkoholicar, kao i njegova porodica, neko ko je vec imao problema sa zakonom i policijom, neko ko vjerovatno ima zastitu u vrhu, jer prvenstveno ne bi ni dobio taj stan kao narkoman i neko ko je vec hapsen zbog raznih pizdarija.
pozz
Znaci, sve sto Hamza pise je 100% provjerena istina? Sveto slovo? Znas li hamzu, znas li komsiju, jesi li bio tamo, vidio, cuo, dozivio...?
Svaka prica ima dvije strane...
Procitajte malo stare hamzine postove, ima i on PTSP, imao je dijagnozu prije stana i komsije, i prije je imao "probleme" sa komsijama, tipa "okrznuo sam ga ramenom, a tip opasan, sad se bojim ..."
I sta je taj komsija napravio, ako zanemarimo "igranje fudbala kamenim loptama"? Rekao mu: Komsija, sta cemo sa liftom? WOW, prijetnja ubistvom?
Komsija upalio motor na balkonu, mozda je morao. Dovukao motor sa ulice, blatnjav, prljav, oprao ga da ga spremi za zimu, pa ga upalio da se osusi.... Stvarno je coj'k kreten, tipican narkos i alkos....
Najlakse policija 'vaka 'naka, tip ima stelu.... Da ima stelu ne bi stan dobio 15 godina nakon rata.
Dalje, hamza nista nije napisao kad je bila policija koju je on zvao, koja PU, kako se ljudi zovu (moraju imati iskaznice sa slikom i menom), zasto ih nije tuzio ako su vec culi nesto, a nisu reagirali. A pise da su dosli juce zbog necijeg drugog poziva....
I jos, dijete nema traume od buke, nego od istraumiranog oca. Djetetu je otac najveci na svijetu, a otac koji place, trese se, ili je grogi od lijekova ne spada u taj film.
Najbolji savjet je dala @milaa, hamzi treba dobar doktor.
A porodici, narocito djetetu treba odmor od oca.
Necu da pisem o ratu, ima postova ljudi koji su bili tamo gdje hamza kaze da je bio, pa pisu: "odvadi malo..."
Koja je to elitna jedinica imala komandanta od 19-20 godina?
Shvatam da bi svako zelio pomoci ratnom heroju, ispraviti nepravdu, na ovaj ili onaj nacin, ali ljudi sagledajte cinjenice: cinjenica nema, niti jednog jedinog dokaza osim hamzinog pisanja.
A ljudi dogovoraju sastanak sa ministrom, a ne znaju kako se covjek zove ni gdje zivi, salju pisma mupu, predsjednistvu, traze pomoc za xy mozda hamzu, zato jer ga maltretira komsija yx narkoman i alkos, na adresi ulica xxy....
Predlazu da se skupi lova za montaznu kucu![]()
Nude mu smjestaj, pare, ovo ono, nije on socijalni slucaj, njegov problem se drugacije treba rijesiti.
Sutra ce javiti novi lik na forumu sa pricom, ja rvi, ovo ono, dobio stan, a ispod mene komsija sa PTSP-em, ako mi kasika ispadne zove policuju, u carapamo hodamo, ne mozemo da zivimo od njega... blablabla... sta onda?
Sad ce drvlje i kamenje na mene....
Vec treci put copiram ovaj tvoj post napisem pa obrisem.Razmislim jos jednom procitam pa sve ponovo.Ljudi neznam dali sam lud,zbunjen ili ono pravo normalan ali ovo sto ti pises je nigdje veze.Pa okreni se oko sebe ako si u BiH i siguran sam da ces pronaci minimum 1 Hamzu u svojoj blizini.Ako se okrenes dva puta nacices ih vise to sam siguran 100%.
Imamo sm gotovo identican slucaj u komsiluku gdje je covjek iselio iz svoje kuce radi slicnoga razloga.Borio se borio i nakraju odselio.A ovaj sto ga je na to "natjerao" sad se kesi a Sipa mu kucu pretresa pod ponom ratnom opremom.I nikome nista.Policija sve znala ali "nisu nadlezni bla,bla,bla.....".Necu da navodim ostali primjere slicne ili iste kao Hamzine.
Ja sam RVI i meni je komandir Izvidjacko Diverzantskoga Voda bio momak od 18 godina.U Vodu nas je bilo oko 30 i svi smo bili stariji od njega.
Meni ova tvoja prica daje za pravo da mislim da si ti slican ili isti onome iznad Hamze ili onome mom komsiji sto je "istjerao" drugoga komsiju iz kuce.Mozda grijesim ali tako mi ovaj tvoj post mirise.
Hamza nedaj se i neobracaj paznju na ove sto pokusavaju blatiti i tebe i tvoju borbu.