Podržavam ideju u potpunosti. S tim da se taj kalif, neovisno o njegovoj etničkoj pripadnosti, bira u jednoj zasebnoj izbornoj jedinici, što je na tragu Čovićevog prijedlogaseln wrote:Ok, mozemo li odmah uvesti i kalifat, jer ja tako zelim?Hafis wrote: I zašto čekati, zašto trošiti novac i godine čekanja, kada se to može sada jednoobrazno riješiti...i S-F, i Hrvati, i bilo tko drugi.
Svima kaur...ovaj, zimmijama se garantuje sloboda vjeroispovijesti, samo ce morati smanjiti broj crkvi...i placati dzizju, naravno.
I ne smiju jesti i piti u javnosti za vrijeme ramazana.
Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
-
Hafis
#301 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
- seln
#302 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Etnicka pripadnost je nevazna, ali mora biti mu'min.Hafis wrote:Podržavam ideju u potpunosti. S tim da se taj kalif, neovisno o njegovoj etničkoj pripadnosti, bira u jednoj zasebnoj izbornoj jedinici, što je na tragu Čovićevog prijedlogaseln wrote:Ok, mozemo li odmah uvesti i kalifat, jer ja tako zelim?Hafis wrote: I zašto čekati, zašto trošiti novac i godine čekanja, kada se to može sada jednoobrazno riješiti...i S-F, i Hrvati, i bilo tko drugi.
Svima kaur...ovaj, zimmijama se garantuje sloboda vjeroispovijesti, samo ce morati smanjiti broj crkvi...i placati dzizju, naravno.
I ne smiju jesti i piti u javnosti za vrijeme ramazana.
I zasebna izborna jedinica je Maoca Upper.
- Styling
#303 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Ono sto mene zivo interesuje je sta je Covic cekao OSAM GODINA? Gdje je sa ovim "hrvatskim pitanjem" bio ranije? Zasto sad? Zasto ne odmah nakon prvog izbora Komsica? Ili drugog? Zasto nakon presude?Hafis wrote:Točno. Ali činjenica je da su ti politički Hrvati imali i dovoljno materijala za to."Real Khan"
Stoga bi se oni (politički Hrvati) trebali izvinuti svim građanima Bosne i Hercegovine, a pogotovo Sejdiću i Finciju što su im bukvalno ukrali presudu iz Strazbura.
Rješavanjem jednog (S-F) neizostavno povlači drugo (''hrvatsko pitanje'').Pitam se zašto niko na tim glupim sastancima šestorke ili sedmorke ne kaže Čoviću da odjebe sa zahtjevima koji ne pripadaju implementaciji presude Sejdić & Finci vs. BiH.
Ne možeš krpiti gumu na vozilu ako nećeš prije toga skinuti kotač. A još kad vidiš da su ti disk pločice dobro ''otišle'', ne možeš to ostaviti ''za neku drugu priliku''. Mogu aljkavi vozači, ili neka teška besparica, ali tu nema opravdanja. Što kažu: ''s kočnicama se nije zezati''.A kada bi to po nekim procjenama trebalo doći na red, obzirom na urgentnost eu pravosuđa, a poglavito domaćih instanci. I što ako se tada također pronađe netko drugi da ''izglumi Čovića'' po tom pitanju?Naravno, poštujem svačije pravo da se osjeća nezadovoljnim i diskriminirano, ali takve osjećaje treba lijepo staviti na papir i tražiti sudskim putem pravni lijek za otklanjanje te eventualne diskriminacije. Drugim riječima, ukoliko ikada dobijemo presudu iz Strazbura koja će nam reći da su Hrvati u BiH diskriminirani, onda ćemo rješavati ta pitanja.Isto, nav. mj.Ukoliko HDZ smatra da su nečim zakinuti glede izbora Hrvata koji nije njihov član, onda se trebaju žaliti Ustavnom sudu, pa onda sudu u Strazburu ukoliko su i dalje nezadovoljni, pa ćemo onda vidjeti da li treba neko da im se izvinjava.
I zašto čekati, zašto trošiti novac i godine čekanja, kada se to može sada jednoobrazno riješiti...i S-F, i Hrvati, i bilo tko drugi.
Moja pretpostavka je zato sto se boji da ako Ostali udju u Ustav kao ravnopravni vise nikada nijedan Hrvat nece biti u Predsjednistvu, a posljedicno ce im se manjiti utjecaj i ucesce u vlasti. I za par godina, nigdje ih nema.
-
Hafis
#304 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Pa hvala bogu. Otkud znaš da upravo nije čekao da se konačno počne raspredati priča S-F pa da to sve istrese. i bit će da je tako."Styling"
Ono sto mene zivo interesuje je sta je Covic cekao OSAM GODINA? Gdje je sa ovim "hrvatskim pitanjem" bio ranije? Zasto sad? Zasto ne odmah nakon prvog izbora Komsica? Ili drugog? Zasto nakon presude?
Moja pretpostavka je zato sto se boji da ako Ostali udju u Ustav kao ravnopravni vise nikada nijedan Hrvat nece biti u Predsjednistvu
Pa valjda se zato sada i vode ovi silni pregovori da se to ne bi desilo. Čitaš li ti naslov teme?