Komponente - povoljno, gdje, sta, koliko?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

bmx

Post by bmx »

The_Fluid wrote:
bmx wrote:
A_C_E wrote:TOM centar u Lukavici...na drugom spratu ima milion radnji za compove,ja tamo uzeo RAM (512 DDR kingston za 110 KM,a taj isti u uni expert kod nas 137)pa sad gledajte.....garancija ima...ma extra sve... :D
opet ja sa pitanjem: kako se dodje do tamo? :D znam doci do lukavice iz prvca aerodroma, i kuda dalje?
Ako nas gdje se okrece trolejbus na Dobrinji, sada ili prije rata (danas je tu Autobuska stanica u Istocnom Sarajevu), nastavis istom cestom jos nekih 400metara i ispred sebe ces vidjeti Tom centar, koji se nalazi u Bijelom polju (ne u Lukavici, dok je Lukavica, gledano iz tog pravca lijevo u odnosu na Tom centar). Ako ides aerodromskom cestom, produzis i malo prije Kule imas raskrsnicu na kojoj skrenes lijevo i nastavis pravo nekih 850metara, sa tvoje desne strane vidjet ces Tom centar.

shin-ra
najbolje da ga sam upitas, i obavezno ga nazovi imenom koje si postavio na svom postu iznad, to je siguran put ka dobroj komunikaciji :-)
hvala!
xilon

Post by xilon »

stvarno ljudi gdje su najbolje komponente? it computers su najkvalitetniji to znam al su fakat preskupi!!
ima li negdje da je dobro a nije skupo :D
xilon

Post by xilon »

Savrseno Dupence wrote:ma najbolji i najkvalitetniji su http://www.itcomputers.ba/

a da ne pricam kako ima jedan dobarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sto radi tamo.. mmmmmmm :-D :D ma treba ga poj..... :lol:

stvarno sta god sam kupila kod njih sluzi me vec godinama :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

meni je bolja ona visoka crnka :-D :D :P
boogy

Post by boogy »

pentijum

Post by pentijum »

Šta je sad sa ovom barico.net stranicom?! Piše 'under construction', i linkovi ne rade?!
The_Fluid

Post by The_Fluid »

pentijum wrote:Šta je sad sa ovom barico.net stranicom?! Piše 'under construction', i linkovi ne rade?!
radi kao luda, samo kliknes na sve kategorije i eto cijena :)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Savrseno Dupence wrote:ma najbolji i najkvalitetniji su http://www.itcomputers.ba/

a da ne pricam kako ima jedan dobarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sto radi tamo.. mmmmmmm :-D :D ma treba ga poj..... :lol:

Pouzdano iz IT-a, hm... :-? Vjerovatno si kupila podlogu za misa... ili nesto slicno... :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Mislim da je puno ovih firmi/stranica dobro. No, nas nam mentalitet ne da da priznamo da ima neko bolji od firme u kojoj mi sami kupujemo (eventualno radimo). Mi u svemu vidimo negativno.

Mnostvo je malih firmi, koje postoje, koje imaju dobru opremu, no jednostavno nemaju kapitala da pokrenu veci biznis.

Razlike su male i to je uglavnom u cijenama, gdje marza uzima/daje svoje.
--

Pravo je pitanje koliko firmi stvarno uvozi opremu u BiH.
Primjer: Na teritoriji Kantona Sarajevo prosle godine registrovano je jos 200-tinjak firmi koje se bave informatikom, prodajom kompjutera i komp. opreme, no svi oni opremu uzimaju npr. od NTCHS-a i jos par firmi. To su uglavnom, male, porodicne firme, u kojem mjesta i novaca ima za max cetiri-pet ljudi.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Postoji razlika izmedju distributera i dilera. Obicni kupac (da ne kazem "fizicko lice" :D) ce za svoje potrebe kupovati kod dilera, tj. malih firmi, koji svoju robu nabavaljaju od distributera. Trziste tako funkcionise i ne bi se isplatilo velikim distributerima da se previse bave maloprodajom.

Mozda zvuci nelogicno, ali je tako. Ulaganja u kapacitete, potrebne za (kvalitetnu) maloprodajnu mrezu su prevelika i zato postoje dileri.

U svakom slucaju, kad se sve sabere i oduzme, krajnji kupac nije na gubitku, ako robu kupi u nekoj maloj radnji.
pentijum

Post by pentijum »

Kod ovog 'Slavozguza' nema ništa trenutno, HDD od 40 GB i memorija, ostalo je slabo sve.
Nego, zna li neko gdje se može naći kvalitetnih polovnih dijelova ili konfiguracija? Recimo, nema u radnjama od procesora ništa slabije od 3.0GHZ, pa možda se može naći polovnih da valjaju?!
pentijum

Post by pentijum »

Niko ništa? :roll:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

pentijum wrote:Kod ovog 'Slavozguza' nema ništa trenutno, HDD od 40 GB i memorija, ostalo je slabo sve.
Nego, zna li neko gdje se može naći kvalitetnih polovnih dijelova ili konfiguracija? Recimo, nema u radnjama od procesora ništa slabije od 3.0GHZ, pa možda se može naći polovnih da valjaju?!
narucis sta ti treba i covjek ti to donese u roku od deset dana, simple as that
Stitch__

Post by Stitch__ »

:lol: :lol: :lol: :lol:

NE KUPUJTE U IT :D
Post Reply