Kompjuteri i ovisnost

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Jeste li ovisni o internetu

Poll ended at 29/11/2005 23:01

Da
21
91%
Ne
2
9%

Total votes: 23

Toozla

Post by Toozla »

PR80. wrote:
JBT wrote:aufffff!!
:angry:
Eno vam chata pa asikujte.
Ne asikujemo :oops: , samo pricamo o ovisnosti. :D :D
....volim asikovati dok hodam po ivici .... :D

ps- JBT, necu vise nicka mi tvog.... :D
flora.sa

Post by flora.sa »

joj...gdje me nađoste...od pola 9, pa je prvo bilo do 5...pa sam onda produžila i do pola 6,sada znam ostati i iza 6...

i to skoro non-stop log on na forum...a i kad nisam logovana, pratim što se dešava na forumu...

da li sam ovisnik :roll: :roll: :D
PR80.

Post by PR80. »

Toozla, vodi me onda do ivice... :D :lol: :lol:
Sorry svima, idem ja odavde da ne kvarim temu. :D
digger

Post by digger »

Vozdra_123 wrote:
Toozla wrote:24/7.....profesionalni + licni razlozi.... :-)
eh ne moze biti
pa kad spavas :D
Nije vazno kada spava. Kada ONO radi?!? :)
A-ZO

Post by A-ZO »

ih, ja sam sad ko mala maca u poredjenju sa 1997, 1998, 1999... kad su forumi krenuli punom parom... nakon hiljada i hiljada sati provedenih po bjelosvjetskim forumima, konacno se ukazao i sa-x... dakle, nekad sam bio totalno ovisan, posebno o internetu... a danas, mnogo manje me sve ovo skupa golica, valjda zato sto sam pretrpan milionima informacija, komentara i slika... btw, ove godine je bilo tacno 20 godina od mog prvog ljubimca commodorea 64 i kompleta prvih prirucnika gatesovog basic-a... od tada, a posebno nakon filmova "electric dreams", "tron", "war games", i sl. bez kompje - ko riba bez vode :)

http://www.imdb.com/title/tt0087197/
http://www.imdb.com/title/tt0084827/
http://www.imdb.com/title/tt0086567/

he-he, a sjeca li se ko od vas onih bombasticnih spekulacija 80-ih godina po casopisima tipa "moj mikro", "svet kompjutera", "yu-video" o skoroj "world-net" (internet) revoluciji, etc... :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

sad trenutno ustanem, upalim pc i jedno 30min prelistam vijesti, forume itd. Zatim odem na posao, 8h surfanja i online aktivnosti, potom odem u skolu pa jedno dva sata surfam na predavanju, dodjem kuci, utvrdim sva zemaljska dogadjanja koja se poslije na kafi promahalaju. 2 sata sam na treningu sto znaci da nisam u blizini pc-a, vratim se i dok ne podjem spavati mi je pc online (ako nista drugo barem msn). Prilicno sam se popravio od 97-98, kad sam vecinu navedenog vremena trosio na ircanje i stale gluposti koje dolaze uz taj "package"
Zakljucak u svemu tome: Vrijeme mi je da se zenim :D
ElectricLarryLand

Post by ElectricLarryLand »

I ja sam se prilično smirila u poslednje vreme, mislim, u odnosu na to kakav sam manijak bila ranije, ali i dalje pokazujem simptome zavisnosti - kačim se na net bez ikakvog cilja uvek pod istim izgovorom ("samo da proverim mail", što se otegne na blejanje od 2 sata), a kad imam nešto konkretno za radit', momentalno ga zaboravim onog momenta kad ugledam ".... is now connected", i opet se upustim u nerazumno blejanje (chatovi, forumi, kvizovi, and what not). Na kraju se prisetim šta je trebalo da uradim, nađem stranu koja mi treba, spakujem je u Favorites, i otvorim je ponovo: a) nikad b) ako je nešto zbilja važno, kad dogori do nokata. E sad, nije da se uvek tako ponašam, ali desi se... Zato sam ja fino izbacila paklenu mašinu iz svoje sobe, tako mi je lakše da se oduprem zovu iskušenja... 8-)
car-x

Post by car-x »

u prosjeku sam 10 sati dnevno pred konfljuterom, prikovcan na internet.. i super mi je kad god imam priliku da par dana ne upalim radio-aktivni izvor.. ali je nemam tako cesto..
Post Reply