Kompjuter neće da se startuje

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#51 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by dr.gog »

Halftime wrote:Prodam ti ja tastaturu za petobanku ako je ona bijela ne sjecam se serije laptopa al imam takvu jednu na stolu :D
Vjerni Saxovci na djelu, cijenapravasitnica :D još kad bi mi je ti ugradio ili mobster,ako je ugradnja i kupovina uopšte potrebna :D
febo_acm

#52 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by febo_acm »

Krasno, već je vrijeme da očistim veliki komp, dooga zima, težak Clear Sky i Fallout3, već je glasan postao...samo mi se ne nosi iz kuće nikako, iz razloga Onako :D

Koliko GB? :evil: :evil: :D :D
Halftime

#53 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by Halftime »

dr.gog wrote:
Halftime wrote:Prodam ti ja tastaturu za petobanku ako je ona bijela ne sjecam se serije laptopa al imam takvu jednu na stolu :D
Vjerni Saxovci na djelu, cijenapravasitnica :D još kad bi mi je ti ugradio ili mobster,ako je ugradnja i kupovina uopšte potrebna :D
Ja ti je samo prodam ne zanima me ugradnja i za informaciju nova je i ko tebi po nabavnoj cijeni uz racun :D
mobsterc

#54 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by mobsterc »

Meni taj problem sa tastaturom zvuci kao nepravilno 'vracanje na mjesto'. Da nije Covjeku ostalo viska dijelova :D
Logicno je da prvo probas ponovo je namjestiti pa onda u kupovinu nove. To sto je odjednom pocela da radi kako treba, vjerovatno znaci da je neki kontakt bio pomijesan i vremenom se 'istrosio'. Trebao si to srediti cim se pojavilo. A i nije neki problem, skoro sve radi, nemoj da si sitnicav. :D
hakazvaka

#55 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by hakazvaka »

AMD wrote:Nabaci na njega Linux i napravi kućni server xD Tako sam iskoristio svoj P3 :) Ali se počeo kvarati(a bio je star samo 8 godina :D ) i morao sam ga baciti.... :-D
vidis nije ti ni ta losa. na windows 7 mi svakako nece apache2 da radi kako treba
to cu ja ovih dana odradit :D
Halftime

#56 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by Halftime »

mobsterc wrote:Meni taj problem sa tastaturom zvuci kao nepravilno 'vracanje na mjesto'. Da nije Covjeku ostalo viska dijelova :D
Logicno je da prvo probas ponovo je namjestiti pa onda u kupovinu nove. To sto je odjednom pocela da radi kako treba, vjerovatno znaci da je neki kontakt bio pomijesan i vremenom se 'istrosio'. Trebao si to srediti cim se pojavilo. A i nije neki problem, skoro sve radi, nemoj da si sitnicav. :D
Nemoj da budes takav stoji mi ta tastatura mjesec dana na stolu :lol:
febo_acm

#57 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by febo_acm »

mobsterc wrote:Meni taj problem sa tastaturom zvuci kao nepravilno 'vracanje na mjesto'. Da nije Covjeku ostalo viska dijelova :D
Samo jako je nezgodno kod Acera sa tipkama. Tako su glupo povezane i vrlo lako pucaju plastike koje drze tipku. Sa tim treba oprezno :(
dr.gog

#58 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by dr.gog »

AMD wrote:
Krasno, već je vrijeme da očistim veliki komp, dooga zima, težak Clear Sky i Fallout3, već je glasan postao...samo mi se ne nosi iz kuće nikako, iz razloga Onako :D

Koliko GB? :evil: :evil: :D :D
3 GB RAM, ali sam mislio podić na 4 jer me nervira malo zapinjanje prilikom onih prekrasnih perverzija sa ledenim površinama u CRysisu, mislim zapinje samo na tričavim very high postavkama :D ( mada je tu i smorotična Vista ultimate možda kriva,Haka mi se smije već pola godine zbog moje ljubavi ka istoj :oops: )
febo_acm

#59 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by febo_acm »

hakazvaka wrote:
AMD wrote:Nabaci na njega Linux i napravi kućni server xD Tako sam iskoristio svoj P3 :) Ali se počeo kvarati(a bio je star samo 8 godina :D ) i morao sam ga baciti.... :-D
vidis nije ti ni ta losa. na windows 7 mi svakako nece apache2 da radi kako treba
to cu ja ovih dana odradit :D
Debian Tito :thumbup:
mobsterc

#60 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by mobsterc »

Pardon :D Povlacim ono sto sam gore rekao, samo sam se zezao :D
dr.gog

#61 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by dr.gog »

AMD wrote:
Samo jako je nezgodno kod Acera sa tipkama. Tako su glupo povezane i vrlo lako pucaju plastike koje drze tipku. Sa tim treba oprezno :(
O hebemu sve :x , sad tipkam i ispade mi nekako tipka "ž" :twisted: ... a taman sam htio da pokušam ponovo , da probam jel sve ok..pih sunce mu :oops: :cry: ja koji sam ja baksooz..sad ću izletit petobu htio ne htio :zoka: :(
Halftime

#62 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by Halftime »

mobsterc wrote:Pardon :D Povlacim ono sto sam gore rekao, samo sam se zezao :D
Da nastavimo kao sto rekoh uz racun koliko sam ja platio nova tastatura bez ugradnje 50 KM. Ja za te pare ne bi ni cistio ispravnu tastaturu :D
mobsterc

#63 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by mobsterc »

lol
hakazvaka

#64 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by hakazvaka »

dr.gog wrote:
AMD wrote:
O hebemu sve :x , sad tipkam i ispade mi nekako tipka "ž" :twisted: ... a taman sam htio da pokušam ponovo , da probam jel sve ok..pih sunce mu :oops: :cry: ja koji sam ja baksooz..sad ću izletit petobu htio ne htio :zoka: :(
to ti je jer Vistu koristis :lol:
mobsterc

#65 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by mobsterc »

btw, razlike izmedju 2gb i 4gb ram-a u crysis-u nema. Jedino ako ti windows u idle ne zauzima gigu. Vista ti sigurno kolje performanse, samo ne zanm da li pricas o prvoj verziji ili warhead-u.
dr.gog

#66 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by dr.gog »

Odo spavat, a sutra ću ženu kumitmolit za petobu :D bumo se čooli :D
hakazvaka

#67 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by hakazvaka »

dr.gog wrote:Odo spavat, a sutra ću ženu kumitmolit za petobu :D bumo se čooli :D
datinijeispacerikno :lol:
pojedinac

#68 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by pojedinac »

mobsterc wrote:@pojedinac
Posto vec imas 2 masine ja bih prije nego ga odneses na servis uradio sljedece: Kazes da je radilo i nista n je mijenjano poslije toga. Izvadi bateriju iz ploce, i dok se ona hladi izvadi napojnu iz drugog kompjutera. Stavi napojnu koja siugrno radi pored maticne. Spoji atx 24pin konektor na maticnu. Ukljuci napojnu u struju. Prikopcaj graficku na monitor. Vrati bateriju. Upali racunar i javi sta se desilo. Dakle nemoj spajati diskove i optiku.
U slucaju da ti je mrsko vaditi napojnu iz ispravnog racunara, samo otvori stranicu, primakni neispravnu centralnu i prikopcaj atx konektor na plocu. Kada javis rezultat, slijede daljnje upute i preporuka za servis :D :lol:
Probao sam tvoj savjet ali ne ide pošto je kod ispravne mašine ATX konektor veći nego kod problematične.

Nažalost veći u manju ne ide. :mrgreen:
video

#69 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by video »

pojedinac wrote:Probao sam tvoj savjet ali ne ide pošto je kod ispravne mašine ATX konektor veći nego kod problematične.
Nažalost veći u manju ne ide. :mrgreen:
Uradio si i previse, s obzirom koliko znas o matriji. Zaklopi i odnesi u prvi serviZ :-)
Halftime

#70 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by Halftime »

a da jos za kraj probas restartovati bios :)
video

#71 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by video »

Halftime wrote:a da jos za kraj probas restartovati bios :)
Mislis Flesovati :D :D :D
Halftime

#72 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by Halftime »

Ne nego restart opaliti da mu se vrati na default postavke ili ti "Clear CMOS"
Halftime

#73 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by Halftime »

video wrote:
Halftime wrote:a da jos za kraj probas restartovati bios :)
Mislis Flesovati :D :D :D
i kako ce "flesovati" kad nece komp da upali
video

#74 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by video »

Halftime wrote:Ne nego restart opaliti da mu se vrati na default postavke ili ti "Clear CMOS"
Ama salim se, naravno, nema o te rabote nish :-) :-) :-)
Samo ga vise zbunjujemo .
Halftime

#75 Re: Kompjuter neće da se startuje

Post by Halftime »

Govorim samo jos sta bi mogao uraditi. Nekad se desi da crkne i ram pa ako imas dvije plocice ram.a probaj jednu po jednu da stavis ovo cisto nagadjam sta jos mozes probati.
Post Reply