Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2151 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

ultima_palabra wrote:
Znači, svakom građaninu je omogućeno da gleda utakmicu - nema diskriminacije.
Svim navijačkim grupama je zabranjeno organizovano gostovanje - nema diskriminacije.
A ja mogu biti na stadionu,bez obiljezja u ilegali strogoj..a ako se okupim u malo vecu grupu i glasom pruzim podrsku svome klubu,onda postajem organizovana grupa i mogu me izbaciti sa tribine??? :shock:

Brani savez koliko hoces,i ti i bilo ko drugi,ali meni sve to pobrojanao ,i jos neke stvari,jako lice na ponasanje kao da sam u logoru ili zatvoru,emigracionom centru i slicnim ustanovama,a ne na javnoj manifestaciji kao sto je fudbalska utakmica.

U ostalom,ko donosi odluku,ko izdaje certifikate,koja je grupa dovoljno velika i dovoljno organizovana da se moze smatrati organizovanom navijackom skupinom??? Delegat utakmice,sociolog,psiholog???

Ma apsurd do apsurda..a svi dobro znamo da ovo sve branite samo i iskljucivo jer je radi o cinjenici da je Ivica Osim u tom komitetu,da nije on tu zajedno bi se zaplgali za ravnopravnost i ove stavove koje mi sada pricamo i zastupamo.
Last edited by -LIBERO- on 01/11/2011 13:13, edited 1 time in total.
north

#2152 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Nisi u pravu @ultima, u petak je fino objavljeno da je Odluka da ko god dođe sa obilježjima FCS biće vraćen sa kapija stadiona..

Nema to veze sa tribinom ili dijelom tribine gdje su smješteni domaći navijači....
ultima_palabra

#2153 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:
ultima_palabra wrote:
Znači, svakom građaninu je omogućeno da gleda utakmicu - nema diskriminacije.
Svim navijačkim grupama je zabranjeno organizovano gostovanje - nema diskriminacije.
A ja mogu biti na stadionu,bez obiljezja u ilegali strogoj..a ako se okupim u malo vecu grupu i glasom pruzim podrsku svome klubu,onda postajem organizovana grupa i mogu me izbaciti sa tribine??? :shock:

Brani savez koliko hoces,i ti i bilo ko drugi,ali meni sve to pobrojanao ,i jos neke stvari,jako lice na ponasanje kao da sam u logoru ili zatvoru,emigracionom centru i slicnim ustanovama,a ne na javnoj manifestaciji kao sto je fudbalska utakmica.

U ostalom,ko donosi odluku,ko izdaje certifikate,koja je grupa dovoljno velika i dovoljno organizovana da se moze smatrati organizovanom navijackom skupinom??? Delegat utakmice,sociolog,psiholog???

Ma apsurd do apsurda..a svi dobro znamo da ovo sve branite samo i iskljucivo jer je radi o cinjenici da je Ivica Osim u tom komitetu,da nije on tu zajedno bi se zaplgali za ravnopravnost i ove stavove koje mi sada pricamo i zastupamo.
Pa kao da te nikada nisu vratili sa puta kad si krenuo na gostovanje, ili istjerali s tribine prije kraja tekme ;-)

Jednostavno, zakoni o javnim okupljanjima i pravila takmičenja daju policiji, organizatoru i komisijama NSBiH mnogo prava kad se utakmice u pitanju... i sam sam se bunio X puta protiv toga, ali to su unaprijed zadata pravila igre.
veljaca

#2154 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

necu wrote:@veljaca

Pa šta trebam da mislim ? Da se složim sa ovim JER JE NAMA zabranjen dolazak na derbi ? Utakmicu koja realno puno znači zbog same historije rivala a i ovog stanja na tabeli ? Šta trebam,da naši momci na terenu budu zakinuti za naš dolazak a da sljedeće vama bude sve odobreno ? Zbog čega ? Ako će meni i momcima sa moje tribine biti zabranjen dolazak i ako ćemo biti oštećeni za to onda isto želim i vama ! Da,tako je !Ne mogu se pomiriti sa ovom odlukom niti ću ikad' . Dabogda se i vi osjećali isto ovako u sljedećem dijelu sezone pa ćemo vidjeti.
Imas pravo na to, ali nisi ocito shvatio poentu moga pisanja.
Poenta je u sljedecem: Sve dok mi SVI budemo gledali da "komsiji crkne krava ..." i " kako da drugome bolje suknem ..." stanje se nece popraviti.
Vidi, ti bi cak i po cijenu da i TI ne gledas svoj tim iduce sezone na strani prihvatio to SAMO da Manijaci ne dodju na Kosevo. Znaci MRZNJA prema Manijacima je jaca od LJUBAVI prema tvome timu da ga bodris i gledas na strani ...
I nisi ti jedini, imam takvih u svakoj navijackoj skupini - bez izuzekta ....
Ja sam od samog pocetka bio PROTIV odluke Komiteta i time bi i ti i ja, a i ostali, mogli pratiti svoje klubove na strani ... a vecina koja se buni - buni se samo zbog derbija ....
Last edited by veljaca on 01/11/2011 13:21, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2155 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

Pa i to izbacivanje sa utakmice 10-15 minuta prije kraja susreta je isto tako krsenje ljudskih prava..ali necemo o tome,to nije tema ;-)
s3d4m

#2156 Re: Komitet za normalizaciju

Post by s3d4m »

Ja sto se bezveze prepucavate i jedni i drugi i treci. Komitet je rekao svoje. Iskreno vise sam za komitet nego protiv njega, mada me uskratio za neke bitne utakmice i pracenje svoje ekipe, ali odluka je ista za sve. Boli sto se ne moze doci na Grbavicu, boli plave sto nisu mogli na Otoku, boli i Ultrase sto nisu mogli u Vrapcice, boli i Rodjene sto nisu mogli pod Bijeli Brijeg, boli i vukove sto nisu mogli na Kosevo :) , boli i lesinare sto nece moci na Kosevo itd itd. Odluka je takva kakva je i sta se tu pametuje ???

Prosle godine nismo isli na Gravicu radi famoznog slova O, bio sam protiv bojkota i protiv teferica na Sjeveru.. jer to nije pravi nacin i pravo lice HZ vec manipulacija nekih ubleha. Ove godine opet se soli pamet i trazi krivac tamo gdje ga nema! Nije ovo nacin.. oni malo inteligentniji skontace !
Zavatoni

#2157 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Zavatoni »

necu wrote:Neka onda bude ista na snazi do kraja SEZONE. :thumbup:
Samo u tom slučaju se može govoriti da je odluka nediskriminirajuća i samo u tom slučaju Komitet može reći da je nepristrasan.

Ali i u tom slučaju ostaje problem da se Komitet ponaša diktatorski i da po prvi put nakon drugo godina uvodi verbalni delikt kao osnovu za presuđivanje neposlušnim. Baš u pravom sjevernokorejskom stilu...

Na čast im odluka i nadam se da neće ostati na ovom.
north

#2158 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Ma @veljača niđe veze, nije čovjek nijednom riječju mislio Manijaci, nego SVI, ali fala bogu da se to podrazumijeva i na košpicare....Jednostavno pitanje koje je @necu odlično postavio, možemo li se složiti da ova odluka stoji na snazi do kraja sezone, znači i cijelo proljeće, bez izuzetaka, DA ili NE? Da vidimo jesmo li principijelni i pošteni?
Obuca9

#2159 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:
ultima_palabra wrote: Nema ni ovdje diskriminacije... odluka glasi "zabranjuju se organizovana gostovanja navijačkih grupa do kraja polusezone"... znači, za sve jednako.
Odluka kaže i da je zabranjeno prisustvovati na utakmici u tvom gradu, sa obilježjima gostujućeg kluba. Dakle ja u dresu Sarajeva ne mogu prisustvovati utakmici, ti u dresu Željezničara možeš.

Šta je rješenje, koji vi branitelji Komiteta predlažete, skini dres, obuci crni džemper i idi na utakmicu?

Dakle, to isto kao da kažeš, ljudima sa dugim bradama i podvrnutim tolama je zabranjeno ići na utakmice. Ako hoćete na utakmice, obucite duge pantalone i obrijte se. Pokrivenim djevojkama ili časnim sestrama nije dozvoljeno ući na stadion, ako hoćete na utakmicu, skinite marame s glave i gledajte utakmicu. Ljudima duge kose je zabranjeno na utakmicu, ošišajte se i idite nautakmicu. Je li to diskriminacija?
Ne kaže odluka da ne možeš doći sa obilježjima na utakmicu... fol je u tome što te vjerovatno zaštitari neće pustiti sa tim obilježjima na tribinu na kojoj dominiraju domaći navijači (kao što ni mene ne bi pustili u Željinom dresu na sjever ili istok AFH) radi tvoje sigurnosti ;-)
Pa zašto se onda ne odvoji dio tribine na koji navijači Sarajeva sa kupljenom ulaznicom mogu ući, neorganizovano, kao pojedinci?
cappy_tempo

#2160 Re: Komitet za normalizaciju

Post by cappy_tempo »

EDIT: NE TREBA TI OVA PRVA RECENICA pricajte sta hocete "svi su protiv vas,vi ugrozeni" ali pogledajte zadnjih par godina odluke saveza pa onda recite ko je najvise ispastao. evo samo neke odluke: slucaj gavaric,igrac zrinjskog 2m u ofsajdu,a sudija dobije dobru ocijenu, listici na kosevu navlace,u trebinju dva ti gola poniste i to samo ove zadnje 2-3 sezone. sad ce kazniti klub jer uprava nece na grbavicu da ode ili navijaci Sarajeva previse glasno navijaju?

PROTIV MODERNOG FUDBALA!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2161 Re: Komitet za normalizaciju

Post by bordo gandalf »

s3d4m wrote:Ja sto se bezveze prepucavate i jedni i drugi i treci. Komitet je rekao svoje. Iskreno vise sam za komitet nego protiv njega, mada me uskratio za neke bitne utakmice i pracenje svoje ekipe, ali odluka je ista za sve. Boli sto se ne moze doci na Grbavicu, boli plave sto nisu mogli na Otoku, boli i Ultrase sto nisu mogli u Vrapcice, boli i Rodjene sto nisu mogli pod Bijeli Brijeg, boli i vukove sto nisu mogli na Kosevo :) , boli i lesinare sto nece moci na Kosevo itd itd. Odluka je takva kakva je i sta se tu pametuje ???

Prosle godine nismo isli na Gravicu radi famoznog slova O, bio sam protiv bojkota i protiv teferica na Sjeveru.. jer to nije pravi nacin i pravo lice HZ vec manipulacija nekih ubleha. Ove godine opet se soli pamet i trazi krivac tamo gdje ga nema! Nije ovo nacin.. oni malo inteligentniji skontace !
Plavi su bili na Otoci
necu

#2162 Re: Komitet za normalizaciju

Post by necu »

@ veljaca

E ovo ti nije trebalo,ne mogu da vjerujem da si ti ciljao na to da ja mrzim vas više nego što volim svoj klub i pristustvo svoje grupe na utakmici.Alal vera,ne bih da ulazim u to da li si ti sam ''poklonik'' takvog stava i mišljenja,jao.. :-)

Ciljao sam na to da ako je komitet odlučio da zabrani gostujuće navijače za ovaj dio sezone onda neka to bude za cijelu sezonu.Također,pitam se zašto ste vi bolji od nas i da će vama biti dozvoljen dolazak na derbi a nama nije bio ? Zašto će vaš tim imati taj plus sa tribina na Koševu a naša ekipa će biti uskraćena za našu podršku u subotu na Grbavici ?

Još jednom,svaka ti čast jer si napisao ovo za mržnju,svakakvih vas ima,kunem ti se.
veljaca

#2163 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

north wrote:Ma @veljača niđe veze, nije čovjek nijednom riječju mislio Manijaci, nego SVI, ali fala bogu da se to podrazumijeva i na košpicare....Jednostavno pitanje koje je @necu odlično postavio, možemo li se složiti da ova odluka stoji na snazi do kraja sezone, znači i cijelo proljeće, bez izuzetaka, DA ili NE? Da vidimo jesmo li principijelni i pošteni?
Ovo tvoje je NIDJE veze .... Nemojmo se praviti djeca ..... Zna se na koga je mislio i na koga vi Bordo ( namjerno necu koristiti izraze koji vas vrijedjaju - kako ih ti koristis za Plave ) mislite ....

A ako ce mo posteno - odluka nije donesena od prvog kola i onda bi neko trebao izracunati koliko je ko puta ostecen, pa one koji su manje - produziti im i u narednoj sezoni za toliko puta ..... da sve bude proncipijelno i posteno ....
ultima_palabra

#2164 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Pa zašto se onda ne odvoji dio tribine na koji navijači Sarajeva sa kupljenom ulaznicom mogu ući, neorganizovano, kao pojedinci?
Mislim da je Đelo predlagao nešto slično... ali vjerovatno bi se time odluka prekršila.
north

#2165 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

veljaca wrote:
north wrote:Ma @veljača niđe veze, nije čovjek nijednom riječju mislio Manijaci, nego SVI, ali fala bogu da se to podrazumijeva i na košpicare....Jednostavno pitanje koje je @necu odlično postavio, možemo li se složiti da ova odluka stoji na snazi do kraja sezone, znači i cijelo proljeće, bez izuzetaka, DA ili NE? Da vidimo jesmo li principijelni i pošteni?
Ovo tvoje je NIDJE veze .... Nemojmo se praviti djeca ..... Zna se na koga je mislio i na koga vi Bordo ( namjerno necu koristiti izraze koji vas vrijedjaju - kako ih ti koristis za Plave ) mislite ....

A ako ce mo posteno - odluka nije donesena od prvog kola i onda bi neko trebao izracunati koliko je ko puta ostecen, pa one koji su manje - produziti im i u narednoj sezoni za toliko puta ..... da sve bude proncipijelno i posteno ....
Samo ti nama reci živ bio, jesi li za to da ova odluka bude do kraja sezone, lako ćemo za sve ostalo?

Vrlo jednostavno pitanje.....
veljaca

#2166 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

necu wrote:@ veljaca

E ovo ti nije trebalo,ne mogu da vjerujem da si ti ciljao na to da ja mrzim vas više nego što volim svoj klub i pristustvo svoje grupe na utakmici.Alal vera,ne bih da ulazim u to da li si ti sam ''poklonik'' takvog stava i mišljenja,jao.. :-)

Ciljao sam na to da ako je komitet odlučio da zabrani gostujuće navijače za ovaj dio sezone onda neka to bude za cijelu sezonu.Također,pitam se zašto ste vi bolji od nas i da će vama biti dozvoljen dolazak na derbi a nama nije bio ? Zašto će vaš tim imati taj plus sa tribina na Koševu a naša ekipa će biti uskraćena za našu podršku u subotu na Grbavici ?

Još jednom,svaka ti čast jer si napisao ovo za mržnju,svakakvih vas ima,kunem ti se.
Mozda sam pogrijesio u svezi tebe .... IZVINAVAM SE ....

Ali ostaje ono da zelis da ostane suspenzija do kraja sezone, a tu se prvenstveno misli na derbi na Kosevu - sto onda povlaci da time i sebe ostecujes jer neces moci i ti pratiti svoj tim na gostovanjima - SAMO da mi ne bi bili na Kosevu .... Znam da volis svoj klub i onda ovaj iz tvog stava da ga ne gledas - izvukao sam zakljucak da volis da i mi ne budemo na Kosevu i da i mi osjetimo BOL zbog toga ...
Kazem ti da Manijaci nisu doprinijeli ovoj odluci Komiteta i da su i sami kaznjeni zbog nje ....
Izvinjavam se ako sam te povrijedio - jer se sa tobom ( kao i jos nekolicinom Bordo ) moze normalno diskutirati ....
veljaca

#2167 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

north wrote:
veljaca wrote:

Samo ti nama reci živ bio, jesi li za to da ova odluka bude do kraja sezone, lako ćemo za sve ostalo?

Vrlo jednostavno pitanje.....
Ja sam PROTIV ove odluke - od momenta kada je donesena .... i nece moje misljenje je promijeniti ....

A ako je vec donesena - onda sam da se ista primjenjuje sve dok se ne steknu uslovi za njeno ukidanje - PA MAKAR TO TRAJALO I NAREDNIH 10 sezona ...
Znaci - po ovome - ZA sam da se odluka primjeni do kraja ove sezone ...
north

#2168 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Ok @veljača pošten odgovor od tebe, ako si iskren, a želim da vjerujem da jesi....
banovan

#2169 Re: Komitet za normalizaciju

Post by banovan »

rashtiman wrote:
s3d4m wrote:Ja sto se bezveze prepucavate i jedni i drugi i treci. Komitet je rekao svoje. Iskreno vise sam za komitet nego protiv njega, mada me uskratio za neke bitne utakmice i pracenje svoje ekipe, ali odluka je ista za sve. Boli sto se ne moze doci na Grbavicu, boli plave sto nisu mogli na Otoku, boli i Ultrase sto nisu mogli u Vrapcice, boli i Rodjene sto nisu mogli pod Bijeli Brijeg, boli i vukove sto nisu mogli na Kosevo :) , boli i lesinare sto nece moci na Kosevo itd itd. Odluka je takva kakva je i sta se tu pametuje ???

Plavi su bili na Otoci
Isto onako ce i HZ biti na Grbavici ;-)
veljaca

#2170 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

north wrote:Ok @veljača pošten odgovor od tebe, ako si iskren, a želim da vjerujem da jesi....
Da me znas, kao sto ne znas - znao bi da sam 100% ISKREN ... i nastojim to uvijek biti ....
veljaca

#2171 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

"NAJVIŠE SMO OŠTEĆENI ODLUKOM KOMITETA"
Dosta se na današnjoj konferenciji za novinare govorilo o odluci Komiteta za normalizaciju N/FSBiH i zabrani organiziranog dolaska gostujućih navijača na stadione.
Tako će, unatoč sastancima predstavnika klubova, Željezničar i Sarajevo u subotu na Grbavici odmjeriti snage bez organizovanog prisustva gostujućih navijača. Ta odluka je na snazi do kraja jesenjeg dijela sezone.

"Odluka Komiteta je takva kakva jest. Mi je moramo poštovati. Spominje se da možda nije trebalo donositi ovakvu odluku, no pitam se onda da li smo trebali čekati da padne mrtva glava, pa da se donese nekakva odluka. Fudbalski klub Željezničar je najviše oštećen tom odlukom, jer mi gubimo na najvažnijoj utakmici u sezoni. Mi ovo sve radimo zbog para, ovo je naš posao, od toga živimo...", govori Amar Osim, menadžer Želje, te nastavlja:

"Izgubit ćemo najmanje 10 do 15 hiljada maraka. Nama odluka ne odgovara, ali je svejedno moramo poštovati. Osim toga, najviše imamo gostujućih navijača i stoga smo u još većem gubitku. Pa samo protiv Slavije bismo imali 800 do 1000 navijača, no šta je tu je".

Ipak, postoji i opasnost da će se na tribini, unatoč toj zabrani, pojaviti i navijači Sarajeva, što bi opet bilo teško kontrolisati.

"Nismo dobili tačne smjernice od Komiteta za normalizaciju, tako da ne znamo što u tom slučaju napraviti. Ne možemo zabraniti nekome da navija za svoj klub i pjeva pjesme na stadionu. Navijači Sarajeva mogu doći bez obilježja i onda se pojaviti na tribini. Sastat ćemo se prije utakmice sa Komesarom za bezbjednost, još nismo sigurni šta tačno trebamo napraviti jer nisu dostavljene detaljnije upute", kaže menadžer Željezničara.

--------------------

Evo jos jedno misljenje o Komitetu i njegovoj odluci ....
veljaca

#2172 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

Sa Koševa ponovili: Ne dolazimo na derbi ako se ne promjeni odluka

Maid Delić je istakao još jednom da članovi Uprave FKS neće prisustvovati predstojećem derbiju koji se igra u subotu na Grbavici, ukoliko Komitet za normalizaciju ne promjeni odluku odnosno ne dopusti navijačima Sarajeva dolazak na derbi. Još jednom je iskazano generalno nezadovoljstvo odlukom Komiteta, jer je u ovom slučaju najviše oštećeno Sarajevo, posebno ako se uzme primjer da Komitet ukine odluku na proljeće. Naime, tada će na Koševu gostovati jače ekipe koje će imati podršku svojih navijača. Bordo tim želi samo da imaju isti tretman kao i svi.

Inače, Sarajevo je zbog transparenta na utakmici protiv Travnika kažnjeno od strane Komiteta za normalizaciju, ali se ne zna kolika je kazna. Inače, sa Koševa planiraju sastanak sa ostalim klubovima, a tema bi bila formiranje Udruženja premijerligaša, a sve u cilju dobrobita bh. nogometa.

-----------------

Evo jos jedno misljenje o Komitetu i njegovoj odluci .....
banovan

#2173 Re: Komitet za normalizaciju

Post by banovan »

veljaca wrote:Sa Koševa ponovili: Ne dolazimo na derbi ako se ne promjeni odluka

Maid Delić je istakao još jednom da članovi Uprave FKS neće prisustvovati predstojećem derbiju koji se igra u subotu na Grbavici, ukoliko Komitet za normalizaciju ne promjeni odluku odnosno ne dopusti navijačima Sarajeva dolazak na derbi. Još jednom je iskazano generalno nezadovoljstvo odlukom Komiteta, jer je u ovom slučaju najviše oštećeno Sarajevo, posebno ako se uzme primjer da Komitet ukine odluku na proljeće. Naime, tada će na Koševu gostovati jače ekipe koje će imati podršku svojih navijača. Bordo tim želi samo da imaju isti tretman kao i svi.

Inače, Sarajevo je zbog transparenta na utakmici protiv Travnika kažnjeno od strane Komiteta za normalizaciju, ali se ne zna kolika je kazna. Inače, sa Koševa planiraju sastanak sa ostalim klubovima, a tema bi bila formiranje Udruženja premijerligaša, a sve u cilju dobrobita bh. nogometa.

-----------------

a kad smo se mi sastajali u Tuzli cini mi se,onda nisu htjeli da podrze udruzenje Premijerligasa a sada bi oni nesto htjeli
veljaca

#2174 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

Sa Grbavice poručili: Mi smo najviše oštećeni, a Sarajevo kuka

I Osim i Cviko složni su u ocjeni da odluka Komiteta nije ishitrena i da je donešena radi spašavanja ljudskih života (neredi u Banja Luci, Mostaru...)

Iako je presica na Grbavici održana povodom Kup utakmice protiv Čelika, novinare je interesovao stav ljudi sa Grbavice uoči predsojećeg derbija na kojem neće organizovano prisustvovati navijači Sarajeva. Već ranije, svoje mišljenje o tome iznijeli su čelnici premijerligaša sa Koševa koji su izrazili nezadovoljstvo odlukom Komiteta za normalizaciju. Sa druge strane, i u Želji smatraju da su oštećeni.

„Odluka je takva kakva jeste i nemože se mijenjati. Najviše smo oštećeni mi, jer nam u najskupljoj utakmici u Premijer ligi neće biti prisutni gostujući navijači“, rekao je Osim.

Novinare je interesovalo da li je Željo dobio dodatne upute iz N/FSBiH o organizaciji subotnje utakmice.

„Ne možemo igrati kviza, sigurno je da ćemo navijače sa transparentima Sarajeva odsraniti sa utakmice. O tome ćemo se posavjetovati sa komesarom za bezbjednost i delegatom utakmice. Mi nismo dobili nikakve detalnje upute, a svi oni koji budu imali šal ili bilo koje obilježje Sarajeva bit će odstranjeni sa stadiona“, rekao je Rusmir Cviko, team menager Željezničara.

I Osim i Cviko složni su u ocjeni da odluka Komiteta nije ishitrena i da je donešena radi spašavanja ljudskih života (neredi u Banja Luci, Mostaru...).

„Treba li neko poginuti kako bi se urazumili. Sarajevo uvijek ima neke ideje kako nešto riješiti, pa i globalne i svjetske probleme“, bio je malo ironičan Osim, koji je nastavio:

„Mi radimo zbog para, a nedolaskom navijača Sarajeva izgubili smo puno i opet ne kukamo. Opet ponavljam najviše smo oštećeni mi. Mi smo u problemima, a oni kukaju.
Treba štitti fudbal i ova odluka je donešena u najboljoj namjeri“, zaključio je Osim.

------------------------

Btw - sve ovo postavljam da ostane na ovoj temi - jer ce sa dijela portala koji je na prvoj strani biti skinuto ....
Pa onda imamo ovdje kada se u buducnosti bude diskutiralo o ovome .........
Obuca9

#2175 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:Pa zašto se onda ne odvoji dio tribine na koji navijači Sarajeva sa kupljenom ulaznicom mogu ući, neorganizovano, kao pojedinci?
Mislim da je Đelo predlagao nešto slično... ali vjerovatno bi se time odluka prekršila.
„Ne možemo igrati kviza, sigurno je da ćemo navijače sa transparentima Sarajeva odsraniti sa utakmice. O tome ćemo se posavjetovati sa komesarom za bezbjednost i delegatom utakmice. Mi nismo dobili nikakve detalnje upute, a svi oni koji budu imali šal ili bilo koje obilježje Sarajeva bit će odstranjeni sa stadiona“, rekao je Rusmir Cviko, team menager Željezničara.

Toliko o tome da ja mogu ući na stadion sa šalom Sarajeva.

A vi i dalje naprđujte da ovo nije diskriminacija.
Locked