Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
herdarko wrote: ↑16/02/2025 23:51
Prije nekoliko dana … Ovo me je odmah potsjetilo na nesreću u Novom Sadu. Pišu o najmanje dvoje poginulih. Ali gdje su krivci? Upravo je nevjerovatno, kakve se sve greške rade prilikom gradnje neke cestne infrastrukture. Autobus je ovdje očito bio "pretežak" za konstrukciju ovog mosta. Na šta ovo liči? Kad samo pomislim, da se dnevno vozimo na posao preko nekih mostova ili vijadukata …
Rescuers work at the scene after a passenger bus fell into a river, killing at least two people, when a bridge collapsed in Chancay, north of Lima.
cisto sumnjam da je tezina autobusa uzrokovala ovu havariju...
zato postoji razlog testiranja konstrukcije pod opterecenjem
Ne znaš šta je ironija i ne vidiš, da je avtobus "pretežak". Na žalost, i dva mrtva imamo ovdje, da je ironija još veća.
herdarko wrote: ↑16/02/2025 23:51
Prije nekoliko dana … Ovo me je odmah potsjetilo na nesreću u Novom Sadu. Pišu o najmanje dvoje poginulih. Ali gdje su krivci? Upravo je nevjerovatno, kakve se sve greške rade prilikom gradnje neke cestne infrastrukture. Autobus je ovdje očito bio "pretežak" za konstrukciju ovog mosta. Na šta ovo liči? Kad samo pomislim, da se dnevno vozimo na posao preko nekih mostova ili vijadukata …
Rescuers work at the scene after a passenger bus fell into a river, killing at least two people, when a bridge collapsed in Chancay, north of Lima.
Nije Lima (Peru), ali Dresden (SR Njemacka), prije 5 mjeseci:
I ti se isto nešto mangupiraš. Ovo je rubrika Sličica dana. Moje slike su aktualne, stare dan ili dva i ne 5 mjeseci. Pokaži ti meni ove slike iz tvoje Njemačke. Datum je 14.2. 2025.
Pratim događaje, koji se dese. Ne cepu! Valjda znam šta pišem. I Zis bi u onom poznatom filmu rekao: "Ti si lud! Ma kakva Njemačka".
Veličanstveni likovi Georgea Washingtona, Thomasa Jeffersona, Theodorea Roosevelta i Abrahama Lincolna, okruženi ljepotom Crnih brda Južne Dakote, pričaju priču o nastanku, rastu, razvoju i očuvanju ove zemlje. Od povijesti prvih stanovnika do raznolikosti današnje Amerike. Mount Rushmore dovodi posjetitelje licem u lice s bogatom baštinom koju svi dijelimo.
Danas smo 17. 2. 2025 i treći je ponedjeljak u mjesecu. U Americi imaju praznik tzv. Presidents Day.
When is Presidents Day?
This year, Presidents Day falls on Monday, Feb. 17, 2025.
The federal holiday is observed on the third Monday of February each year.
What is Presidents Day?
Officially known as Washington's Birthday, the first federal holiday of the year was originally meant to honor the country's first president, George Washington.
According to the then-used Julian calendar, Washington was born in Virginia on Feb. 11, 1731. In 1752, however, Britain and all its colonies adopted the Gregorian calendar, which moved his birthday a year and 11 days to Feb. 22, 1732.
Eventually, the holiday included honoring President Abraham Lincoln, whose birthday is Feb. 12.
Kada se ne bih bavio prijemom radio signala, možda nikada ne bih znao da ovo postoji.
2017. godine sam slušao ovaj radio. Na pola emisije su puštali 1 minutu MFSK signal, kojega smo mogli dekodirati i prikazala se je sličica.
2017. godine je 20. februara bio treći ponedjeljak u mjesecu.