E pa da se ujedinimo u cilju,on je jasan RBIH ravnopravna za sve ,da prvo pohapsimo kriminalce na vlasti a vjeruj da nema niti jedan koji se nije uprljao,obrazovanje-vidi ko su nam doktori nauka,ja bi ih isto pohapsio,gdje si ti vidio na izborima da je neko imao program kako i šta,imali su jaku propagandu,zato jer naš narod ništa drugo i mneradi nego gleda TV,Čita novine itd,konkretno ja sam da svi misle svojom glavom a ne tuđom guzicom i nesmatram se još političarem jer nemogu biti diplomata kada je narod gladan,evo ti šta bi ja uradioJastreb35 wrote:Covjeku zamjeram to sto nema konkretan plan kako realizovati svoju ideju, a druge optuzuje za izdaju kada se distanciraju od njegove ideje (upravo zato sto nema plana kako istu sprovesti u djelo).Almir Arnaut-Belli wrote:http://www.izbori.ba pa vidi da sam osvojio više od hiljadu glasova a da negovorim o ostalim,drug mogao sam sjediti u Federalnom parlamentu ali ne priznajem FBIH i RS nego RBIH,a ti si neko ko stvarno nije informisan i uz to još i lažeš,eto ti adresa i provjeri a jeli uredu da ja iz Tuzle nisam mogao glasati za Sefera,ako je uredu ti opet posvom,a prethodna poruka je bila namijenjena svima a ne samo tebi,a sigurno da nemaš više prijatelja od jednog prsta na ruci,brži ti je taj prst nego pamet,Sefer ja za nas veči od Tita a šta ču ti ja kad neznaš o kakvom se čovjeku radiJastreb35 wrote: Zato sto vas ima 17. Nemoj me vuci za jezik prijatelju. Strategiju treba zasnivati na mogucnostima, ne zeljama, a to o cemu ti govoris je zeljoteka.
Daj ti kao funkcioner BPS-a objasni sta bi trebao biti nas sljedeci korak. Bez puno filozofiranja, objasni koje bi tijelo trebalo raspustiti, koga bi trebalo uhapsiti, budi konkretan.
Prvo Ninberg-dati sve dokaze o agresiji Srbije i CG I Hrvatske na BiH,tj osuditi organizacije i institucije koje su ovo napravile,samo budala vjeruje da je ovo sve zakuhala šaka političara
Pisati Historiju-Istoriju o svemu i o zločinima i o politici,o sporazumima itd
Prenositi sve sjednice Parlamenta BiH itd
Vratiti ustav iz 1992 i nek se zove kako ko hoče i nek se moli gdje hoče,ali da se vrednuju djela a kažnjavaju prestupi
Da svaki političar,Sudija,Tuzilac,Policiajac(Zakonodavna i Izvršna vlast)
prihvati odgovornost za ono što radi,jer to radi u ime države i naroda,a ne u svoje lično ime i interes(danas je 100 posto ovo drugo)
Da mladi učestvuju u izgradnji i razvoju BiH isto onako kako se od njih tražilo da ginu za BiH
Da nestane korupcija i kriminal,a jedini je tu Sefer koji to može garantovat
da budu izbori po volji građana,da se poništi amnestija iz 1996,kojom su lopovi amnestirani (ratni profiteri)
da ispitamo porijeklo imovine
da budemo svi svjesni Bosne i Hercegovine
Ovo ti je sve da Zakon bude isti za sve ,što danas nije,jer kadija te tuži-kadija te sudi,zasda ovoliko malo