Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

dallton

#26 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by dallton »

jah...goloruki navijaci sirokog su branili vjekovna ognjista...
MUNAFIK

#27 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by MUNAFIK »

terapija wrote:Na zalost, sve manje vidim nade za neko "bolje sutra"...
Jer nikako da se izvuce pouka, uvijek nas uzimaju na jedan te isti fazon. Mi smo neduzni krivi su drugi. Oni nas mrze.

Naravno i mrze nas, kao i mi njih. Samo niko da se zapita odakle je na samom pocetku potekla ta mrznja.

Ako nisu krivi oni drugi, kriva je MZ. i tako naizmjence.

Fol je u tome da jeste tacno, da nas niko ne voli vise od nas samih. Koga je briga za BiH ako nije nas?!. Samo sto smo mi (tj. oni koji nas pretstavljaju) prodane duse.
Jedni igraju kako kaze Hrvatska, drugi kako kaze Srbija, Treci, su najgori - oni igraju samo za svoj dzep. A niko ne igra za ljude, stanovnike, bosance i hercegovce, makar bili srbi ili hrvati, opet su bosanskohercegovacki.

No dosta, da ne ispadnem izdajica svoga naroda ... :/

nema bolje sutra sa onima koji OSTRE NOZEVE kada nas ne raznose granatama... Oni su javno PROTIV BOLJE SUTRA, oni su JAVNO PROTIV BIH!!! Mi se ovdje pravimo nekakvi filozofi pa sve relativiziramo, supljiramo po nasem starom dobrom obicaju... Treba nazvati stvari pravim imenom ovo sto si ti napisao je jedna tako opasna ''logika'' svatanja stvari da nas Bog dragi sacuva...

Imaju trenutci kada je sve jasno ko dan i ko god dodje da supljira kako bi eto to mogla biti i noc i dan i bla blaa normalno da ce ga sikanirati... tim pricama nije mjesto sada i ovdje...
vratnik wrote:
pa kad vidim kako se cyber-odstrjel liste prave na onoj temi, ne mislim da je bas generalizacija.. Pokusaj glasom razuma, neces uspjeti. Ili si s NAMA, ili si protiv NAS.. Znaci nije generalizacija.
Mislis glasom suplje price? Najlakse je glumiti razumnog covjeka... a sta ima sreci na to da je policija ubila momka, da ta ista policija u svojim redovima ima ustasa mali milion... da ta ista policija u javnost plasira TAKVE LAZI da je nevjerovatno dokle to sve ide, da vecina hrvata vjeruje u te lazi kao istinu od Boga datu, da mediji formiraju takve price i izjave izgradjene na tako bolesnim lazima, da se ove stvari desavaju stalno, sta reci sada kada je policija PUSTILA UBICU na slobodu!!! Ej mene to nista nije iznenadilo normalno da su ga pustili... Ali da li je to tebe iznenadilo? da li imas jos koju pametnu '' razumnu'' da nam napises ovdje?

lahko je glumiti pametnjakovica...
terapija

#28 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by terapija »

Abacija wrote:
Moja reakcija je bila na uvecane recenice. Ispade da nema postenih ljudi koji se bore za pravdu i istinu. Pa da je tako BiH bi se davno podijelila. Ne moze nas Bosance i Hercegovce niko strpati u isti kos sa fasistima koji se bore protiv svega zivog sto se ne povinuje njihovoj matrici.
Ako se ja borim protiv Dodika, Slavuja i Turcina, onda to nije protiv Srba nego protiv velikosrba a upravo za Srbe. Ako se borim protiv Covica i Zvonke Jurisica onda to nije protiv Hrvata nego protiv velikohrvata a upravo za Hrvate. Ako se borim protiv Cerica onda to nije protiv muslimana nego protiv onog koji govori da je Turska matica Bosni. A ako se borim protiv Tihica onda to nije protiv Bosnjaka nego protiv malobosnjaka koji zagovaraju fildzan drzavu. Ko hoce da zivi normalno nek od danas to pocne primjenjivati, a ko hoce da ostane sizofrenicar nek' il' ide u ludnicu il' nek' se seli.

P.S. De mi pokazi tvoje postove na onoj temi da vidim za sta su te napali.
Nije me niko napao, ali vidim kako napadaju sve koji se drznu reci sta lose na HZ.

A za ostatak teksta, u principu sam i ja rekao istu stvar, samo se mozda nisam najjasnije izrazio. Bosanaca i Hercegovaca kojima je stalo do BiH ima, ali ih nema na mjestima gdje treba da ih bude. Tihic, Covic, Dodik itd. ne rade u interesu BiH, vec u svom interesu. Ne rade u interesu naroga koji ih bira, vec zavadjaju ljude, a siguran sam da bismo mogli imati suzivot, samo kada bismo se nekako otarasili ovih nacionalista s vrha, i tu postavili par ljudi koji vole OVU drzavu.
VjecitiStudent

#29 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by VjecitiStudent »

MUNAFIK wrote: nema bolje sutra sa onima koji OSTRE NOZEVE kada nas ne raznose granatama... Oni su javno PROTIV BOLJE SUTRA, oni su JAVNO PROTIV BIH!!! Mi se ovdje pravimo nekakvi filozofi pa sve relativiziramo, supljiramo po nasem starom dobrom obicaju... Treba nazvati stvari pravim imenom ovo sto si ti napisao je jedna tako opasna ''logika'' svatanja stvari da nas Bog dragi sacuva...
A za ciji interes odose Terminali, vrijedni 300 miliona maraka u Plocama i ko je odgovoran za to?
hepekcina

#30 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by hepekcina »

dallton wrote:
hepekcina wrote:ovo odgovara onima koji žele da podgriju etničke podjele prije izbora po principu satjerajte sve ovce u "svoj" tor.

evo samo prelistajte stranice i stranice tema na ovome forumu (a otvoreno je bar 4-5 na istu temu) i vidjećete nezapamćenu količinu šovinizma i međusobnog optuživanja.

Niko ne pokušava da objektivno sagleda stvari već se sve svodi na to: ko je u pravu, "mi" ili "oni"?. Svakom normalnom je jasno da ovdje nema crnog i bijelog, da su svima njima krvave ruke, kako lokalnoj policiji i Škriparima, tako i Hordama Zla. A pošto je sarajevski forum ovdje dominiraju "sarajevski navijači pozitivci". Da odemo na neki hercegovački situacija je obrnuta. Iako je svakom normalnom jasno da u ovim događanjima ničije maslo nije za ramazana, niti policije, niti domaćih a ni gostujućih navijača.

Bar svi mi iz Sarajeva dobro znamo kakva je situacija u gradu kada se igra gradski derbi, gdje nema nikoga sa strane, tako da mi se iskreno gadi način na koji se Horde Zla peru preko mrtvog momka. Priča im je otprilike kao da se radi o intelektualcima sa sesije Kruga 99 koje su ničim izazvani napali krvožedni huligani.
Ja navijam za FK Sarajevo i već odavno ne idem na utakmice na Koševo upravo zbog količine divljaštva koja se tamo ispoljava.

Evo na ovome forumu kada god sam potcrtao da je korijen problema divljaštvo navijača u BiH uopšte i da se ne treba dozvoliti da se huligani peru preko mrtvih tijela, kao odgovor dobijem salvu najgroznih uvreda i psovki na PP.

Ne mogu da shvatim da ljudi ne razumiju da problem počinje sa verbalnim provokacijama, nastavi se sa šaketanjem i kršenjem nepokretne imovine, pa eskalira u palijanje i kamenjanje dok se ne potegnu noževi, te da je normalan slijed da će kad tad neko potegnuti pištolj i onda je gotovo.
jel to ona narodna pjesma "svi su krivi u tragicnom sukobu?"
Ma jok eto nisu....nismo mi krivi Alaha mi.... oni su.
De mi samo reci datum kada je odigran gradski derbi u Sarajevu a da nije bilo nereda, da nisu lupani tramvaji, trolejbusi i autobusi GRASS-a pa ću povjerovati u verziju priče koju prosipaju HZ (i to likovi koji isključivo daju intervjue maskirani sa šalom preko lica). Pazi zasigurno je najveći krivac policija, ali ponavljam još jednom GADI MI SE NAČIN NA KOJI SE HULIGANI PERU PREKO MRTVIH TIJELA!
MUNAFIK

#31 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by MUNAFIK »

VjecitiStudent wrote:
MUNAFIK wrote: nema bolje sutra sa onima koji OSTRE NOZEVE kada nas ne raznose granatama... Oni su javno PROTIV BOLJE SUTRA, oni su JAVNO PROTIV BIH!!! Mi se ovdje pravimo nekakvi filozofi pa sve relativiziramo, supljiramo po nasem starom dobrom obicaju... Treba nazvati stvari pravim imenom ovo sto si ti napisao je jedna tako opasna ''logika'' svatanja stvari da nas Bog dragi sacuva...
A za ciji interes odose Terminali, vrijedni 300 miliona maraka u Plocama i ko je odgovoran za to?
U interesu neprijetelja BiH i interesu korumpiranih pojedinaca... i nadam se da nece otici... Odgovorni su mnogi i to treba ispitati i otkriti...
VjecitiStudent

#32 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote:Ako prihvatimo da je u pitanju teorija zavjere u ovom slucaju, ko su onda njeni glavni elementi i igraci?
Neki dan upravo kada je na sjednici Federalnog parlamenta trebala ici rasprava o Terminalima, nestale je struje bas u tom dijelu grada i sjednica je prekinuta.
Slucajnost ili jos jedan element u ovoj teoriji zavjere?
terapija

#33 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by terapija »

MUNAFIK wrote:
nema bolje sutra sa onima koji OSTRE NOZEVE kada nas ne raznose granatama... Oni su javno PROTIV BOLJE SUTRA, oni su JAVNO PROTIV BIH!!!
Da neko ko nema pojma procita ovo tvoje... ne bi imao drugacije misljenje.

Ali potrebno je imati snage i vidjeti situaciju u sirem kontekstu. Tacno je da mnogo njih ne vole BiH. Ali pitanje je ZASTO.
I nije tacno da je 100% hercegovaca katolika (hrvata) protiv BiH, ima podobar dio normalnih ljudi kao i svugdje, samo ne dolaze do izrazaja od fasista koji laju.
A i ne vide ih druga strana ili ne zeli da vidi, jer se ne uklapa u sliku da su svi oni losi, bez izuzetka.
terapija

#34 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by terapija »

MUNAFIK wrote:
VjecitiStudent wrote:
U interesu neprijetelja BiH i interesu korumpiranih pojedinaca... i nadam se da nece otici... Odgovorni su mnogi i to treba ispitati i otkriti...
Najlakse je reci nadam se, i onda opet okrenuti na nacionalnu retoriku :P...
A zar mislis da zastitnike tvojih vitalnih nacionalnih interesa boli ona stvar za tebe i terminale????!

Pa nista ti bolje ne slijedi od njih nego od tog mrskog neprijatelja dole u hercegovini jadan ne bio.
Last edited by terapija on 06/10/2009 12:52, edited 1 time in total.
asstra

#35 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by asstra »

živim za dan kada BiH bude ustrojena kao federalna država sa tri federalne etničke jedinice..pa da se nama muslimanima ostvari ona stara kletva dabogda se o sebi zabavili..jer tada neće biti ustasha i chetnika da im budu dnevni krivci za sve ekonomske probleme svak će imati svoje korito iz kojeg će piti vodu a tada neka je Veliki Allah dž.š. na pomoći Tihiću i Silajdžiću, Izetbegoviću i ostalim Velikim muslimanima
Last edited by asstra on 06/10/2009 12:52, edited 1 time in total.
hepekcina

#36 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by hepekcina »

A evo jednog deja vu-a

"Oliver Knezović je branio naš grad"
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091006030

ako ima neko stariji da se sjeća slučaja "srpski svat" na Baščaršiji i uloge Ramiza Delalića Ćele koji nikada nije odgovarao za ubistvo.

Zato se pogledajmo u ogledalo!
VjecitiStudent

#37 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by VjecitiStudent »

MUNAFIK wrote:
VjecitiStudent wrote:
Prodje voz i 300 NASIH miliona dok se to ispita i otkrije i dok se navijacko-nacionalisticke strasti smire.
300 miliona, koliko je to borackih penzija i penzija za zlatne ljiljane o kojima se tolika frka digla?
trofej

#38 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by trofej »

Oslanjanje na druge je obicni izgovor slabica, lijenstina i kukavica. Oni koji uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i ne traze milostinju od drugih postizu sve u zivotu, a "looseri" zna se - mole za milost Inzka, svijet, Evropu, "Velike sile" bla. bla,bla.
Naravno: „Ratovi će prestati čim ljudi odbiju da ratuju“ (Einstein). Ali?!

Nijemci sa Hitlerom, Sovjeti sa Staljinom, Jugosloveni sa Titom, Iračani sa Sadamom, Srbi sa Miloševićem, ... - uzeše "svoju sudbinu u svoje ruke".

Obaveza i pravo svakog ljudskog stvora je da se aktivno, interaktivno i kreativno ponaša i djeluje u korist vlastitog biopsihosocijalnog integriteta. Danas taj integritet nije moguće „privatizirati“ pod krovom doma, domovine, ... globusa iz razloga što je dio ljudskog roda sklon i Hitlerima, Staljinima, ... Baš zbog i radi takve sklonosti začeta je i OUN.

Nakon posljednjeg jugoslovenskog (evropskog i globalnog) nacističkofašističkog pira s genocidnim licem, obaveza i pravo svakog ljudskog stvora u BiH je da od OHR-a i SREU traži da se ponašaju u skladu sa mandatom u kojem je, uz Povelju Ujedinjenih naroda, i Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezini Protokoli koji se "direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svim drugim zakonodavstvom".

Izvor takve obaveze i prava je isključivo u budućnosti. U njoj vlastiti biopsihosocijalni integritet neće biti manje ovisan od kolektivnog, ali će funkcije te ovisnosti sve manje biti uvjetovane strukturama primitivnog mozga, na kojima funkcioniraju (nacističkofašistički i ostali) čopori i jata.

Stoga: pravo i obaveza nam je da ne dozvolimo njima - koji su uzeli sudbinu BiH u svoje ruke – da od Butmira naprave Stojčevac. Najizglednija (i jedina mirna!) šansa za to jeste: BiH u NATO i EU! Potom i sva unutarnja (ustavna, zakonodavna i izvršna) rješenja ne mogu protivurječiti toj šansi.

U vezi sa konkretnom temom: cilj je suspendirati Washington i rasturiti FBiH na dva entiteta. Potom bi uslijedila disolucija BiH. Šta bi se, potom, dogodilo? Dva entiteta, bez obzira na sva silna predviđanja, bila biše gurnuta u naručje Beogradu. Kome to, uz državotvornu bh-populaciju, nije u interesu?

Ponavljam: pravo i obaveza nam je da ne dozvolimo njima - koji su uzeli sudbinu BiH u svoje ruke – da od (bosanskog) Butmira naprave (bosanski) Stojčevac. Najizglednija (i jedina mirna!) šansa za to jeste: BiH u NATO i EU! Potom i sva unutarnja (ustavna, zakonodavna i izvršna) rješenja ne mogu protivurječiti toj šansi.
vaca

#39 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by vaca »

:( užas. kakve nepismene glave a kako manipulišu masom... :-?
Abacija

#40 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by Abacija »

drinjanin wrote:Nazalost u ovakvom ambijentu-bezperspektivnoj i nezadovoljnoj mladezi treba samo malo da se upale da bi dokazali svoje postojanje...naravno ispoljavanje nasilja i mrznja je najlaksi put...Jos kad se tu umjesaju razne "patriote"...Citam ove gluposti-nasi, njihovi, braca, ustase, balije, prosto se utrkuju u vrijedjanju-neki bi cini mi se u rat da dokazu da su u pravu....Ovo sto se desava sa utakmicama je prava sramota i jedini nacin je pojacati sankcije za huligane...Kad je u pitanju ovaj dogadjaj treba kazniti sve koji su inicijatori i ucesnici i hladne glave objasniti budalama da nije potrebno da se ubijaju radi okruglog predmeta precnika 10-15cm...
Milion pravih problema koje ova zemlja ima treba rijesavati i bti patriota...Svakim nasiljem i pojacavanjem netrpeljivosti ova zemlja je slabija-a vez znamo u kakvoj smo gabuli...
Ovako pisu lijeni ljudi koji se ne upustaju u diskusiju i onda u nekoliko recenica pokusaju da opisu temu od 30-ak strana. Samo ti nastavi s generalizacijama.
Geronimo81

#41 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by Geronimo81 »

Ovako evo jedan fini prijedlog za sve navijacke skupine.Neka organiziraju proteste da se uvede zakon za huligane.
Neka traze slijedece
1.Napad na policajca 10 do 20 god zatvora
2.Napad oruzjem kako hladnim tako i vatrenim 20 do 40
3.Za vrijeme utakmica da policija sto vise prebire sumljivce a ako nađe oruzje,boksere,nozeve,palice ili bilo sta sto se ubraja u neku vrstu oruzja 5 do 10 g
4.Novcane kazne roditeljima od 10.000 km do 100.000 zavisno sta je uradio.
E kad za ovakvo sta budu zaustavljali promet i ja cu da ga zaustavljam .
Bas se pitam bili ovakvu incijativu podrzali Vođe svih navijacki grupa u BiH a ovo bi sprijecilo huligane jer nitko nebi stisno prdu i pokusao da pravi nerede radi dugotrajne robije.
Dali je netko od vas za ovakve zakone i dali je netko protiv/Zasto?
hepekcina

#42 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by hepekcina »

Geronimo81 wrote:Ovako evo jedan fini prijedlog za sve navijacke skupine.Neka organiziraju proteste da se uvede zakon za huligane.
Neka traze slijedece
3.Za vrijeme utakmica da policija sto vise prebire sumljivce a ako nađe oruzje,boksere,nozeve,palice ili bilo sta sto se ubraja u neku vrstu oruzja 5 do 10 g
E kad za ovakvo sta budu zaustavljali promet i j cu da ga zaustavljam .
Bas se pitam bili ovakvu incijativu podrzali Vođe svih navijacki grupa u BiH a ovo bi sprijecilo huligane jer nitko nebi stisno prdu i pokusao da pravi nerede radi dugotrajne robije.
:thumbup: BRAVO!!!! :thumbup:

još bih dodao
1. obavezu za sve klubove da na stadione i njihovu bližu okolinu postave sigurnosne kamere
2. da se karte za utakmicu prodaju samo uz pokaz lične karte, te da karte imaju numerisana mjesta za sjedenje
3. da na osnovu video snimka huligan mora da izvrši nadoknadu uništene imovine (uz dodatak podzakonskih akata koji omogućavaju brzu pljenidbu imovine)
luni

#43 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by luni »

Pridružujem se svima na ovoj temi koji pokušavaju pozvati na gram razuma u ovoj situaciji. Čovjek je mrtav. Ubile su ga budale, nije bitno "naše" ili "njihove". Ni tko je prvi počeo, ni tko je uzvratio, ni bilo šta drugo- čovjek je mrtav.

I, naravno, ovo je kao naručeno za sve nacioliste i njihove strane. Ssamo to budale ne vide....

vrijeme da čistimo svoje dvorište.
vaca

#44 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by vaca »

Abacija wrote:
drinjanin wrote:Nazalost u ovakvom ambijentu-bezperspektivnoj i nezadovoljnoj mladezi treba samo malo da se upale da bi dokazali svoje postojanje...naravno ispoljavanje nasilja i mrznja je najlaksi put...Jos kad se tu umjesaju razne "patriote"...Citam ove gluposti-nasi, njihovi, braca, ustase, balije, prosto se utrkuju u vrijedjanju-neki bi cini mi se u rat da dokazu da su u pravu....Ovo sto se desava sa utakmicama je prava sramota i jedini nacin je pojacati sankcije za huligane...Kad je u pitanju ovaj dogadjaj treba kazniti sve koji su inicijatori i ucesnici i hladne glave objasniti budalama da nije potrebno da se ubijaju radi okruglog predmeta precnika 10-15cm...
Milion pravih problema koje ova zemlja ima treba rijesavati i bti patriota...Svakim nasiljem i pojacavanjem netrpeljivosti ova zemlja je slabija-a vez znamo u kakvoj smo gabuli...
Ovako pisu lijeni ljudi koji se ne upustaju u diskusiju i onda u nekoliko recenica pokusaju da opisu temu od 30-ak strana. Samo ti nastavi s generalizacijama.
:D ma ko se to meni bori protiv generalizacije? :P
Abacija

#45 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by Abacija »

terapija wrote:
Abacija wrote: P.S. De mi pokazi tvoje postove na onoj temi da vidim za sta su te napali.
Nije me niko napao, ali vidim kako napadaju sve koji se drznu reci sta lose na HZ.
Vremena za kritikovanje Hordi Zla ima koliko hoces. Niti ce se sutra forum zatvoriti niti ce biti smak svijeta pa da se sve mora danas reci. S obzirom na situaciju mislim da se prvo trebaju kritikovati oni koji su pocinili zlocin i koji lazima prikrivaju isti. A to su policija i politicari iz kantona.
vratnik

#46 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by vratnik »

Nije mene niko napao, moj komentar je bio valjda prekratak, ili nedovoljno jasan tako da mi i dalje niko od blize familije nece igrati nikakvu ulogu na ovom forumu.
Jasno je meni sve sto ti kazes, i sreca da je BiH sasvim suprotna od ovog foruma, ali kad se vidi s kojom upornoscu i kada ljudi pisu onda se stvarno treba zabrinuti. Ne postoji sansa da su horde pocele sukob sa policijom koja nije u stanju da se nosi sa takvim situacijama. I sama spomen te mogucnosti je dovoljna da se drski postavljac iste proglasi ustasom (pogledas sta je Asana napisala, i sta su joj odgovarali) ili neprijateljem. Meni je zao covjeka, i mogu tek zamislit kolika je bol njegovih bliznjih i prijatelja, ali to im ne daje za pravo da javno cutkaju svakog ko se ne slaze 100% s njihovom verzijom. a reci da su recimo horde zloupotrebile cinjenicu da u Sirokom nije bilo dovoljno policajaca (a nijednog obucenog za takve nesto!) i da su poceli maltretirati i "ostale" na sta je policija (koja je ponavljam, potpuno nespremna da se suoci sa slicnom situacijom!) panicno reagovala (a znamo da su panicne reakcije najgore) bi bilo ravno tetoviranju U na celu. Recimo dalje da je ista ta policija prilikom prvog intervjua lagala (sto bi sad znacilo da to nista nije organizovalo, vec da je bila navrat / nanos sklepana izjava). Tu sad treba djelovati. Traziti odgovornost ovog sto je izgovorio laz. Sprovesti istragu da se vidi ko je stvarno pucao, i pod kojim uslovima, kazniti ga primjereno...
A ne sve pretvarati u nacionalni sukob (koji to po meni nije), podizati tenzije, zbijati u torove...
Znam ja da je vecina ljudi u BiH (na citavoj teritoriji) puno blize Krivorjeku, Tebi, meni, ali pogledaj kad se nesto ovako desi... Evo porede na nekoliko mjesta Siroki s Maksimirom.. Pa to je van svake pameti. Kapital je usao, dosta je vec podijeljeno, ono sto je ostalo (telekomunikacije, energetika, jos malo super lokacija po velikim gradovima) je "usmeno" obecano, rata nece biti. (i ovo ne govorim kao Alija onomad, vec kao neko ko vjeruje samo u moc novca).
Evo, sad ce neko dobiti i Ploce, ne mislis valjda da ce rizikovati da mu nestane trziste radi "tamo nekih adrenalinasa"..
Meni je samo odvratno da mi nikako da skontamo da su ovo velike orgije, a mi mali obicni, ga samo primamo..
I svejedno nam nekako posto nam ga nasi guraju. To mi je odvratno.
Geronimo81

#47 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by Geronimo81 »

hepekcina wrote:
Geronimo81 wrote:Ovako evo jedan fini prijedlog za sve navijacke skupine.Neka organiziraju proteste da se uvede zakon za huligane.
Neka traze slijedece
E kad za ovakvo sta budu zaustavljali promet i j cu da ga zaustavljam .
:thumbup: BRAVO!!!! :thumbup:

još bih dodao
1. obavezu za sve klubove da na stadione i njihovu bližu okolinu postave sigurnosne kamere
2. da se karte za utakmicu prodaju samo uz pokaz lične karte, te da karte imaju numerisana mjesta za sjedenje
3. da na osnovu video snimka huligan mora da izvrši nadoknadu uništene imovine (uz dodatak podzakonskih akata koji omogućavaju brzu pljenidbu imovine)
To zaboravih apsolutno se slazem kao i svaki zakon koji ce da sprijeci ljude kojima je bitka u krvi i koji zive za tucu.
1gorstak

#48 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by 1gorstak »

Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Neprijateljima BiH, jer ih se u spin-kuhinjama moze lako zloupotrijebiti kako bi se otvorilo novi front u bosanskohercegovackom drustvu. Zasto u tom prednjace oni koji se navodno bore za multietnicku BiH, nije jasno.

Ovom tragedijom treba da se pozabavi pravosudni sistem, umjesto da se nesretnu smrt Vedrana zloupotrebljava kao sto se zloupotrebljava(lo) smrt Nikole Gardovica. Nadlezni organi ce procesuirati odgovorne (mjestane, navijace, policajce), a dizanje kuke i motike slabi drustvo.
Abacija

#49 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by Abacija »

vaca wrote::( užas. kakve nepismene glave a kako manipulišu masom... :-?
Eto ti si pismena pa opet dopustas da nepismene glave (pardon Dodikova glavudza :mrgreen: ) manipuliraju s tobom. :-)
vaca wrote:
:D ma ko se to meni bori protiv generalizacije? :P
Znam ja na sta ti ovdje ciljas. Ciljas na moje prijasnje izjave da su svi pc-ovci cetnici. Do prije nekoliko mjeseci ja sam uvijek razdvajao na bh Srbe i cetnike, ali poslije Turcinove (Rajko Vasic za one koji nisu upoznati sa njegovim novim nadimkom :mrgreen: ) podrske Ravnogorskom pokretu ja sam poceo da generalisem. Ali ne da generalisem da bi satanizirao bh Srbe nego da ih motivisem da se trgnu i da konacno otvore oci da vide ko ih predstavlja i ko im bespravno diktira sta je srpstvo. Bh Srbi su taoci velikosrpske politike i dok god se ne pobune protiv te ideologije ja imam pravo da generalizujem. Kad Petar Lukovic optuzi bh Srbe za genocid onda vala to mogu i ja.

P.S. A ti si pokvarena i zlobna kad nisi htjela da mi odgovoris na moje ranije postove na temi o Dodiku.

Izvinjavam se zbog off-a.
kv99

#50 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?

Post by kv99 »

Neka traze slijedece
E kad za ovakvo sta budu zaustavljali promet i ja cu da ga zaustavljam .
Slazem se ali treba i dodati:

5. Pljackanje humanitarnih konvoja u ratu i tako stvoriti podlogu za "ekonomski preporod " kraja gdje samo kamenje raste : 10 do 20 godina.
6. Kvislinski politicki program: 10 do 20 godina
7. Negiranje drzave u kojoj se zivi, paljenje drzavnih zastava, onemogucavanje postavljanja drzavnih zastava a isticanje samo zastava nelegalne ratne stvorevine: 5 do 10 godina.
8. Napadi na povratnike i ubijanje istih svaki put kad reprezentacija susjedne drave izgubi/pobjedi /odigra nerjeseno: 20 godina do dozivotnog zatvora
9. Policajci koji u uniformama sudjeluju u teroristickim napadima / omogucuju izvodzenje tih napada: 10 do 20 godina zatvora.
Locked