KOME JE LAKSE????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

jedna tamo

#26 Re: KOME JE LAKSE????

Post by jedna tamo »

pa isprva je važna ljubav ali ta ljubav brzo pada u zaborav kad se javi stomačić i kaže ja gladna :roll:
eh sad kome je lakše :? onome ko ima para eto kome je lakše
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#27 Re: KOME JE LAKSE????

Post by KatarinaKosaca »

U braku ili van njega, čovjek može biti gladan ili sit. Profesionalna i ekonomska situacije svakog pojedinca nemaju veze sa brakom. Ispade, ovdje brak neko osiromašenje. U svakom slučaju, ja mislim, da je u dvoje lakše, nego sam. Ja sam sretna što sam udata, jer dijelim probleme i lakše nađemo rješenje u dvoje.
zelenashica

#28 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

crkvice wrote:@kamilica.ba

:thumbup: svaka cast za normalno ramisljanje...

Zivimo u vremenu kada su suluda ocekivanja pojedinaca da ce udajom/zenidbom "doci na gotovo". Vrijeme u kojem oba partnera moraju zapeti iz petnih zila sto po pitanju obezbjedjivanja egzistencije, sto na odrzavanju braka, tako da o nekoj lakoci mislim da realno nema mjesta govoriti.

Razmisljanja muskaraca "zeno ti odgajaj djecu i radi kucanske poslove,a ja cu donositi u kucu" mislim da sami sebi skacu u stomak i osudjuju svoju porodicu na zivot u siromastvu, osim ako muskarac nije neki direktor banke ili neko rukovodece mjesto u drzavnoj firmi...a kad u kuci manjka novca, onda se i ljubav (ako je bilo) polako gubi, jer neces ti ljubavlju nahraniti dijete. Mozes ti njemu tri dana govoriti da ga volis i grliti ga isto toliko, ali ako je njemu stomak prazan on ce plakati...a onda ce zena kriviti muza, muz ce kriviti zenu i ode to u propast.

Dakle, u zivotu se najlakse ozeniti/udati, 50KM za maticara, dva svjedoka, i eto malo parica za rucak na dan vjencanja. A sta poslije? Zato i respekt postu od kamilica.ba jer ovo je zrelo razmisljanje para koji gleda na svoju buducnost.
Slažame se da treba imati neku normalnu egzistenciju prije braka,ali sen e slažem da sam manjkom novca se gubi i ljubav...ja sam bila najsretnija žena na svijetu kad sam imama malo novca(ono normala)a kako se onaj moj bacio u velike biznise i opario...brak frrrrrrrrrk :( ...
zelenashica

#29 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

KatarinaKosaca wrote:U braku ili van njega, čovjek može biti gladan ili sit. Profesionalna i ekonomska situacije svakog pojedinca nemaju veze sa brakom. Ispade, ovdje brak neko osiromašenje. U svakom slučaju, ja mislim, da je u dvoje lakše, nego sam. Ja sam sretna što sam udata, jer dijelim probleme i lakše nađemo rješenje u dvoje.
:thumbup: svakako katarina,u dvoje je lakše...to stoji,i manjak novca nema nikakve veze sa uspjehom braka,ima kod onih partnera koji nemaju razumijevanje,koji nisi potpora jedno drugom,ja se radije potpisujem na samo 500KM prihoda mjesečno i brakom prepunim razumijevanja i ljubavi ,neko na par milja a havariom u ostalim aspektima....
Klodovik

#30 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Klodovik »

jedna tamo wrote:pa isprva je važna ljubav ali ta ljubav brzo pada u zaborav kad se javi stomačić i kaže ja gladna :roll:
eh sad kome je lakše :? onome ko ima para eto kome je lakše
Ljubav je uvijek i jedino važna. Do samog kraja.
jedna tamo

#31 Re: KOME JE LAKSE????

Post by jedna tamo »

klodovik pogrešnoj osobi govoriš ja nevjerujem u ljubav...
al dobro je da ti vjeruješ :thumbup:
burek_in_space

#32 Re: KOME JE LAKSE????

Post by burek_in_space »

zelenashica wrote: Slažame se da treba imati neku normalnu egzistenciju prije braka,ali sen e slažem da sam manjkom novca se gubi i ljubav...ja sam bila najsretnija žena na svijetu kad sam imama malo novca(ono normala)a kako se onaj moj bacio u velike biznise i opario...brak frrrrrrrrrk :( ...
Ti si izuzetak, tako da za tebe ne vazhi ovo pravilo.

U prilog tome, jedan vic koji ne tako davno postavih :D

Kako cure zovu debelog momka bez para?! Krme jedno!

Kako cure zovu debelog momka sa puno para?! Medo mali... :oops:
HAVANA

#33 Re: KOME JE LAKSE????

Post by HAVANA »

jedna tamo wrote:klodovik pogrešnoj osobi govoriš ja nevjerujem u ljubav...

:twisted:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#34 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

Ja mislim da je puno lakse ozeniti se.
Jer muskarcu iz neke moje perspektive je puno lakse, jer on je taj koji bira, dok su zene kod nas jos uvijek po pitanju toga malo zatvorene.

Ali vise nije ni to garancija nikakva.
Ja poznajem dosta muskaraca, koji imaju vec finih godina, a nisu ozenjeni jer ne mogu sebi naci djevojku koja zadovoljava njihove kriterije.
A nisu to nikakvi posebni kriteriji, ali nejma.
zelenashica

#35 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

burek_in_space wrote:
zelenashica wrote: Slažame se da treba imati neku normalnu egzistenciju prije braka,ali sen e slažem da sam manjkom novca se gubi i ljubav...ja sam bila najsretnija žena na svijetu kad sam imama malo novca(ono normala)a kako se onaj moj bacio u velike biznise i opario...brak frrrrrrrrrk :( ...
Ti si izuzetak, tako da za tebe ne vazhi ovo pravilo.

U prilog tome, jedan vic koji ne tako davno postavih :D

Kako cure zovu debelog momka bez para?! Krme jedno!

Kako cure zovu debelog momka sa puno para?! Medo mali... :oops:
pa de šta fali ako sam izuzetak :D ..ja samo kažem iz ličnog iskustva ;-) ....jebo ba lovu ako nemaš insana kraj sebe,....al insan je insan imo love il nemo ;-)
burek_in_space

#36 Re: KOME JE LAKSE????

Post by burek_in_space »

zelenashica wrote: pa de šta fali ako sam izuzetak :D ..ja samo kažem iz ličnog iskustva ;-) ....jebo ba lovu ako nemaš insana kraj sebe,....al insan je insan imo love il nemo ;-)
Pa ja i govorim kao neshto pozitivno to shto si ti izuzetak.
Ali chinjenica je tada parama mozhesh kupiti "Ljubav", ali ljubav pez para kad tad umre, kod vecine...
Vragolan

#37 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Vragolan »

ladyblue18 wrote:Ja mislim da je puno lakse ozeniti se.
Jer muskarcu iz neke moje perspektive je puno lakse, jer on je taj koji bira, dok su zene kod nas jos uvijek po pitanju toga malo zatvorene.

Ja poznajem dosta muskaraca, koji imaju vec finih godina, a nisu ozenjeni jer ne mogu sebi naci djevojku koja zadovoljava njihove kriterije.
A nisu to nikakvi posebni kriteriji, ali nejma
.
koji su to kriteriji
zelenashica

#38 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

burek_in_space wrote:
zelenashica wrote: pa de šta fali ako sam izuzetak :D ..ja samo kažem iz ličnog iskustva ;-) ....jebo ba lovu ako nemaš insana kraj sebe,....al insan je insan imo love il nemo ;-)
Pa ja i govorim kao neshto pozitivno to shto si ti izuzetak.
Ali chinjenica je tada parama mozhesh kupiti "Ljubav", ali ljubav pez para kad tad umre, kod vecine...
kakva bijedna kupljena ljubav,e moj bureče ja je vala ne želim kupovati.....svaka kupljena stvar se kad tad pohaba ;-) ....
a ljubav bez para ne umire,..... ;-) umiru samo ljudi bez ljubavi :-D

ps.znam ba da je pozitiva šalim se ;-)
burek_in_space

#39 Re: KOME JE LAKSE????

Post by burek_in_space »

zelenashica wrote: kakva bijedna kupljena ljubav,e moj bureče ja je vala ne želim kupovati.....svaka kupljena stvar se kad tad pohaba ;-) ....
a ljubav bez para ne umire,..... ;-) umiru samo ljudi bez ljubavi :-D

ps.znam ba da je pozitiva šalim se ;-)
Joj zelenashice, opet sve svodish na lichni izbor :-) , i to je ok, ali bash zato kazhem da si ti izuzetak.
Shta treba nekom naftnom magnatu iz Texasa, koji ne zna koliko je finansijski tezhak?!
Njega ne interesuje toliko iskrenost emocija, sve dok on dobija ono shto mu godi.
Na stranu sad to shta kome godi i shta zheli od svog zhivota, ali chinjenica je da ako imash para (u danashnje doba), imacesh i prijatelje, i ljubav(n)i(ce) i sva vrata shirom otvorena...
ladyblue18

#40 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

Vragolan wrote:

.
koji su to kriteriji
Da cura ne zajebaje.
Da se ne pravi princezom, a da je on mora ganjat i zivkat, a ona se pravit luda i smisljat kojekakve izgovore.
Da ne gleda njegov novcanik ili koji stepen obrazovanja ima.
Da ne loce ko Rus. (ima momaka koji ne piju, i koji traze takvu djevojku, sto je meni sasvim ok)
itd...

Mozda je ovo suludo, ali svako trazi sebi najbolje. A da li ce naci pitanje je.
Vragolan

#41 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Vragolan »

ladyblue18 wrote:
Vragolan wrote:

.
koji su to kriteriji
Da cura ne zajebaje.
Da se ne pravi princezom, a da je on mora ganjat i zivkat, a ona se pravit luda i smisljat kojekakve izgovore.
Da ne gleda njegov novcanik ili koji stepen obrazovanja ima.
Da ne loce ko Rus. (ima momaka koji ne piju, i koji traze takvu djevojku, sto je meni sasvim ok)
itd...

Mozda je ovo suludo, ali svako trazi sebi najbolje. A da li ce naci pitanje je.
a kakvi su kriteriji kod vas,
ladyblue18

#42 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

Vragolan wrote:
Kod nas zena? :D
Pa to valjda zavisi od svakoga ponaosob. 100 ljudi 100 cudi. Al postoji tema o kriterijima na lj&S, pa da ne pravimo duple. :)
Vragolan

#43 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Vragolan »

ladyblue18 wrote:
Vragolan wrote:
Kod nas zena? :D
Pa to valjda zavisi od svakoga ponaosob. 100 ljudi 100 cudi. Al postoji tema o kriterijima na lj&S, pa da ne pravimo duple. :)
ok ima tema, ali u pola nije ozbiljnija kao ova

a pokusavam da izvucem surovu stranu ljudi gdje je instinkt glavni
niko nista ne kaze, ili se mozda lazemo
zar smo toliko licemjerni

evo jos jedno pitanje
dolazi vam inavalid u kolicima ima para ima stan, ima auto sve ima, skolovan je, nije glup, nije papak, simpatican, pita vas da se udate za njega, sta bi vi
naravno isto pitanje i za muskarce zamo zamjenite muske uloge sa zenskim
neprilagodjena

#44 Re: KOME JE LAKSE????

Post by neprilagodjena »

Znam curu koja je imala vezu sa momkom koji je eto recimo tjelesno imao jedan minus.

Bilo im je super i sve ali njen otac nije htjeo da cuje za to,umjesao se u to i zabranio im da idu dalje.
Ona je bila fina i poslusna pa je poslusala oca i prekinula tu vezu.

Tako pogledaj pa razmisli kako bi tebe otac ili majka kuci docekali sa curom koja je u kolicima,ma koliko ona ljepa i pametna bila i imala svoj stan.
Malo je roditelja koji bi se sa tim slozili a puno ih je koji poslusaju savjet roditelja.

U danasnje vrjeme je tesko i muskarcu i zeni sto se tice udaje.
JThomas

#45 Re: KOME JE LAKSE????

Post by JThomas »

e brate, to je sranje, da izvineš. predrasude na kvadrat. šta ima mami i tati smetati tjelesni nedostatak ako njoj ne smeta?

a opet, da ga je baš voljela, bi li tako spremno poslušala, ko zna...
ladyblue18

#46 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

Iskreno, to jest pomalo teska i nezahvalna situacija da se ovako o njoj sada raspravlja.

Ja znam djevojku koja je uvijek bila puna predrasuda i ponasala se bahato prema svima, ganjala samo one s novcanikom, a na kraju se udala za prelijepog momka koji je invalid.
To je dovoljan pokazatelj da niko ne zna sta mu zivot nosi.

Ako bih se ja zaljubila u njega i zavolila ga, sigurna sam da bi i njegov hendikep bio najmanji problem, vjeruj mi.
Jer ja trazim nekoga ko je covjek i ko ce me postovati.
I da, ponovila sam jedno 100 puta i evo jos jednom.
Meni kod muskarca nikada nisu bile vazne njegove pare, auto, i sta ima odnosno nema.
Ja ne planiram jednog dana ovisiti o muskarcu, o njegovim parama isl.
Nazalost danas je takvo stanje da se vecinom gleda necija imovinska podloga, a manje ostale stvari.
Naravno, ne mislim zivjeti u kokuzluku, ali ne trazim ni kojekakve pizdarije, putovanja po svijetu, bunde, dijamante, auta... to nisam ja.

Ali, kod nas je takvo drustvo, da kad djevojka hoda s momkom jer ga voli a on ima auto, itd. odmah bude etiketirana kao sponzorusa.
I hajd ti sad budi pametan... :roll:

A i ovo sto kaze neprilagodjena...roditelji stvarno znaju djeci zivot unistavati misleci da to rade za njihovo dobro.
Meni moji to nikada ne bi uradili, receno mi je jednom, pametna si, odrasla si znas sama sta je najbolje za tebe, ti ces sa njim hodat ili udati se.
Ali ako mi imaju dati neki savjet ja uvijek poslusam pa sama odvazem sta je najbolje. No, nikada mi ne bi nesto branili ili ogranicavali a da se tice ove nase price.
Svako ima svoj zivot i sebi ga kroji kako misli da je najbolje.
Ja licno nikada ne bih izabrala da hodam ili da se udam za nekoga iz koristi. Meni je to neshvatljivo, valjda mora postojati ljubav. I meni je ljubav na prvom mjestu.
Ali svakakvih nas ima, i svako ima izbor da radi sta hoce.
Vragolan

#47 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Vragolan »

neprilagodjena wrote:Znam curu koja je imala vezu sa momkom koji je eto recimo tjelesno imao jedan minus.

Bilo im je super i sve ali njen otac nije htjeo da cuje za to,umjesao se u to i zabranio im da idu dalje.
Ona je bila fina i poslusna pa je poslusala oca i prekinula tu vezu.

Tako pogledaj pa razmisli kako bi tebe otac ili majka kuci docekali sa curom koja je u kolicima,ma koliko ona ljepa i pametna bila i imala svoj stan.
Malo je roditelja koji bi se sa tim slozili a puno ih je koji poslusaju savjet roditelja.

U danasnje vrjeme je tesko i muskarcu i zeni sto se tice udaje.
meni za takve stvari ne trebaju ni otac ni majka, kako god to zvucalo ja cu priznati da nikada ne bi ozenio osobu sa invaliditetom

iz tvog pitanja da se naslutiti odgovor

@ladyblue
sta mislis da te beskcunik postuje i da te pita da se udas za njega, znas da nema nikakve skole, nece da radi itd itd, ali te postuje i pravo je ljep i fin
bi li se udala
ofr

#48 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ofr »

Vragolan wrote:meni za takve stvari ne trebaju ni otac ni majka, kako god to zvucalo ja cu priznati da nikada ne bi ozenio osobu sa invaliditetom

@ladyblue
sta mislis da te beskcunik postuje i da te pita da se udas za njega, znas da nema nikakve skole, nece da radi itd itd, ali te postuje i pravo je ljep i fin
bi li se udala
Mislim da ovakav nema ni da odvede curu na kafu, a kamoli da ženidbu finansira, o braku da i ne govorim. Da sam žensko, ovo "neće da radi" bi mi bilo prvo i posljednje, sve ostalo su nijanse.
jedna tamo

#49 Re: KOME JE LAKSE????

Post by jedna tamo »

HAVANA wrote:
jedna tamo wrote:klodovik pogrešnoj osobi govoriš ja nevjerujem u ljubav...

:twisted:
:mrgreen:

pogrešno sam se izrazila vjerujem u ljubav između drugih ljudi a meni se nije još desila "ta" ljubav
i postim danas pa me nemojte vuć za jezik :mrgreen:
ladyblue18

#50 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

ofr wrote:
Vragolan wrote:meni za takve stvari ne trebaju ni otac ni majka, kako god to zvucalo ja cu priznati da nikada ne bi ozenio osobu sa invaliditetom

@ladyblue
bi li se udala
Mislim da ovakav nema ni da odvede curu na kafu, a kamoli da ženidbu finansira, o braku da i ne govorim. Da sam žensko, ovo "neće da radi" bi mi bilo prvo i posljednje, sve ostalo su nijanse.
Eto ti odgovor na pitanje.

Sta ja imam od njegove ljepote i finoce molim te? :roll:
Nemam namjeru nikoga izdrzavat i nosat na grbaci.

A inace ovakva polemika se vodila prije nekog vremena na forumu, bas ista, beskucnik. siromah fazoni...
Post Reply