KOLIKO VRIJEDI????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
2jz
#26 Re: KOLIKO VRIJEDI????
samo sam pokazao slike da covjek vidi koliko je bila udarena auto je napravljeno i to je dobar deal racunajuci da moram platiti transport $2000.
Ako nekoga interesuje poslacu slike auta napravljenog.
Koji se motori stavljaju u bubu u eu i vw rabbit ?
-
whow
#27 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Ma stavlja se sve osim tog 2.5 -petaka i nema Rabbita nego je Golf. Od benzinaca imas ove FSI koji pocinju sa 1.4 litre pa nagore u GTI ide 2.0 T a od dizelasa standardno 1.9 TDI i 2.0 TDI. To ces stvarno tesko prodati u BiH zbog velike potrosnje a i te masine su radene exluzivno za Americko trziste . Bolje ti je prodaj to u USA pa pravac Njemacka i uvezi sebi normalnu jettu ili Golfa. Inace moja zena je imala istu havariju sa Chevrolet Malibuom kao i ti sa tom Jettom i popravak u ovlastenom servisu je kostao $10 000 CAD tako da stvarno ne kontam kako ti se to isplati popravljati osim ako nisi sam krpio. Vidim otisao poklopac gepeka , obje shtope , karambolka , pa to treba razvlaciti i peglati , pa onda farbati .U VW servisu nema sanse da prodes ispod $7000 i to je opet lutrija jer se cesto zna oguliti farba posto nije orginalna , pa onda unibody konstrukcija , pa sasija syebana, a vjerovatno ima i special condition on the title , jesam li u pravu?2jz wrote:samo sam pokazao slike da covjek vidi koliko je bila udarena auto je napravljeno i to je dobar deal racunajuci da moram platiti transport $2000.
-
2jz
#28 Re: KOLIKO VRIJEDI????
title je salvage ali steta nije tolika koliko ti mislis a sto se tice dijelova imam jos dvije ovakve jette
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#29 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Pa stvarno ti to jos mislis dole goniti2jz wrote:title je salvage ali steta nije tolika koliko ti mislis a sto se tice dijelova imam jos dvije ovakve jette
-
emko1234
#30 Re: KOLIKO VRIJEDI????
joj jeste zakuhali ovdje i bez mene,moram da priznam da je jako uzbudljivo..cekam samo jos da se respo ukljuci
..
prvo da covjeku kazem nesto o temi,dakle passat amerikanac 2.0T s tiptronic mjenjacem i s tom nekom opremom..drug ovako,prvo imam pitanje.da li taj passat mozda stoji blizu medcinske skole na bjelvama,boja je tamnoplava,felge 17-ke s puno krakova?ako je rijec o tom autu,vidjao sam ga i vidio sam da se prodaje i mislim da je auto pravo dobro i ocuvano..po meni objektivna cijena za tog passata je neki 25-27 milja,vise ne vrijedi sigurno..prvo zato sto je amerikanac drugo sto je uparen s tim motorom i tim mjenjacem..tiptronic je dobar al je taj iz starije generacije audija a6 i starog passata..samo ima 6 brzina sad,dakle jako malo modifikovan..u toj kombinaciji taj auto ce da ti trosi sigurno 15 litara po gradu da se ne lazemo..oprema ja za ameriku solidna al za europu je prosjecna..mislim da taj motor ovdje dolazi samo s zadnjim i predzadnjim paketima opreme..i naravno s DSG mjenjacem ko doplatom..neko je napisao da je ubrzanje tom autu 6.9 sto je apsolutno nemoguce,dakle ide izmedju 7.3 do 7.5 u zavisnosti od mjenjaca..gti V s tim motorom ide oko 7,1 dakle ne moze passat bit brzi nikako,krajnja brzina jest veca al neznatno..druga stvar je da je nemoguce da trosi 6 na otvorenom da se ne lazemo..moguce je jedino na tempomatu u 6 brzini na nekih 90km/h a posto je ovdje to nemoguce dakle ta potrosnja pada u vodu..realno je ocekivat neki 8,5 litara do 10..vozio sam leona fr i cupru s tim motorom i jacim u cupri 240ks,taj auto po gradu pije 18 litara dok se ne razradi..trece,2.0t je motor koji je razvila grupacija za sve kucne modele..dakle krenuo je prvo u golg GTI V i ko kaze da je audijev nije upravu..nakon toga je krenuo u sve ostale modele..sad je u golfu,seatu leonu,a3,a4,a5,a6,q5,passat,..ima 6-7 verzija iste masine 180,186,200,210,230,240,265,272 konja,da moja znalci sve vam je to taj isti 2.0T motor..
whow,amercki passat jest meksi al nije udobniji od europskog..to je isti standard i razlika u potrosnji izmedju 1.9tdi i 2.0t je drug sve samo ne neznatna..i mislim da se jedno 3 puta rekao da mu je ubrzanje 6.9...

prvo da covjeku kazem nesto o temi,dakle passat amerikanac 2.0T s tiptronic mjenjacem i s tom nekom opremom..drug ovako,prvo imam pitanje.da li taj passat mozda stoji blizu medcinske skole na bjelvama,boja je tamnoplava,felge 17-ke s puno krakova?ako je rijec o tom autu,vidjao sam ga i vidio sam da se prodaje i mislim da je auto pravo dobro i ocuvano..po meni objektivna cijena za tog passata je neki 25-27 milja,vise ne vrijedi sigurno..prvo zato sto je amerikanac drugo sto je uparen s tim motorom i tim mjenjacem..tiptronic je dobar al je taj iz starije generacije audija a6 i starog passata..samo ima 6 brzina sad,dakle jako malo modifikovan..u toj kombinaciji taj auto ce da ti trosi sigurno 15 litara po gradu da se ne lazemo..oprema ja za ameriku solidna al za europu je prosjecna..mislim da taj motor ovdje dolazi samo s zadnjim i predzadnjim paketima opreme..i naravno s DSG mjenjacem ko doplatom..neko je napisao da je ubrzanje tom autu 6.9 sto je apsolutno nemoguce,dakle ide izmedju 7.3 do 7.5 u zavisnosti od mjenjaca..gti V s tim motorom ide oko 7,1 dakle ne moze passat bit brzi nikako,krajnja brzina jest veca al neznatno..druga stvar je da je nemoguce da trosi 6 na otvorenom da se ne lazemo..moguce je jedino na tempomatu u 6 brzini na nekih 90km/h a posto je ovdje to nemoguce dakle ta potrosnja pada u vodu..realno je ocekivat neki 8,5 litara do 10..vozio sam leona fr i cupru s tim motorom i jacim u cupri 240ks,taj auto po gradu pije 18 litara dok se ne razradi..trece,2.0t je motor koji je razvila grupacija za sve kucne modele..dakle krenuo je prvo u golg GTI V i ko kaze da je audijev nije upravu..nakon toga je krenuo u sve ostale modele..sad je u golfu,seatu leonu,a3,a4,a5,a6,q5,passat,..ima 6-7 verzija iste masine 180,186,200,210,230,240,265,272 konja,da moja znalci sve vam je to taj isti 2.0T motor..
whow,amercki passat jest meksi al nije udobniji od europskog..to je isti standard i razlika u potrosnji izmedju 1.9tdi i 2.0t je drug sve samo ne neznatna..i mislim da se jedno 3 puta rekao da mu je ubrzanje 6.9...
-
2jz
#31 Re: KOLIKO VRIJEDI????
nije mi prvo auto da prodam sa salvage title otici ce za 2 dana ovdje samo pokusavam da nadem nacin da prebacim nekoliko auta dole ali kao sto vidimcorolla02 wrote:Pa stvarno ti to jos mislis dole goniti2jz wrote:title je salvage ali steta nije tolika koliko ti mislis a sto se tice dijelova imam jos dvije ovakve jette
ovdje je sve suplja prica niko nema dinara u dzepu. Ovo je auto cista zarada bez obzira na motor i na title zato sam i postavio slike, naravno da bi ga odvezao dole i jos nekoliko auta ali nemam ih gdje lagerovati i nemam nikoga da se moze za to sve pobrinuti
ps 99% auta sa usa trzista u bosni su salvage title
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#32 Re: KOLIKO VRIJEDI????
ohoho, nisam to znao, da vidim sta kaze raja2jz wrote:nije mi prvo auto da prodam sa salvage title otici ce za 2 dana ovdje samo pokusavam da nadem nacin da prebacim nekoliko auta dole ali kao sto vidimcorolla02 wrote:Pa stvarno ti to jos mislis dole goniti2jz wrote:title je salvage ali steta nije tolika koliko ti mislis a sto se tice dijelova imam jos dvije ovakve jette
ovdje je sve suplja prica niko nema dinara u dzepu. Ovo je auto cista zarada bez obzira na motor i na title zato sam i postavio slike, naravno da bi ga odvezao dole i jos nekoliko auta ali nemam ih gdje lagerovati i nemam nikoga da se moze za to sve pobrinuti
-
whow
#33 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Emko jarane uglavnom si u pravu ali nisu u pravu kada kazes da je 2.0T razvijen za GTI , jer je ova masina proglasena motorom godine 2005 i to u Audiju A4 i na nekoliko mjesta sam procitao da Audi prodaje ove motore VW -u po proizvodnoj cijeni. Obzirom da se radi o jednoj kompaniji ovo je vise manje nebitno ali je bitno za image marke tako da je 2.0T razvijen u Audiju jer bi bilo sramota da se u Audi ugraduje motor iz VW-a .Svi americki magazini imaju ovoga Passata sa DSG transmisijom dobrog za za 7.4 sec do stoje a sa manuelnim mjenjacem za 6.9 sec . , proguglaj neki New Passat review pa ces se uvjeriti. Ja licno nisam imao potrebu da startujem pod takvim pritiskom da stiscem pedalu do daske ali mogu potvrditi da je startan veomaemko1234 wrote:joj jeste zakuhali ovdje i bez mene,moram da priznam da je jako uzbudljivo..cekam samo jos da se respo ukljuci..
whow,amercki passat jest meksi al nije udobniji od europskog..to je isti standard i razlika u potrosnji izmedju 1.9tdi i 2.0t je drug sve samo ne neznatna..i mislim da se jedno 3 puta rekao da mu je ubrzanje 6.9...![]()
Sa pozitive strane , vidjeste li naseg dijamata Dzeku danas protiv Schalke 04 , proradio
- citroen
#35 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Ne znam koliko ti je to pametno raditi,tj prebaciti u bosnu.U istocnom sarajevu ima jedan lik koji je prije osamnaest mjeseci nabavio par amerikanaca medju kojim je i jetta 2.5,udarene vozilice poprilicno.ne radi covjek nista na njima,valjda se ne isplati da ih pravi,kako zbog krize,tako i zbog skupih dijelova koje treba da nabavi a na kraju haj ga prodaj bosancu,a da nije TDI.izgleda da ce sve to zavrsiti na otpadu.A sto se tice cijene prebacivanja autica iz Amerika,moj komsija je ne davno uvezao Mercuria i platio 800$ transport brodom iz Jacksonvila2jz wrote:nije mi prvo auto da prodam sa salvage title otici ce za 2 dana ovdje samo pokusavam da nadem nacin da prebacim nekoliko auta dole ali kao sto vidimcorolla02 wrote:Pa stvarno ti to jos mislis dole goniti2jz wrote:title je salvage ali steta nije tolika koliko ti mislis a sto se tice dijelova imam jos dvije ovakve jette
-
2jz
#36 Re: KOLIKO VRIJEDI????
corolla ameri generalno ne kupuju salvage cars zato sto nemaju cash jer je tesko naci banku da ih finansira
- corolla02
#37 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Nema sta, sto niko nece moze u Bosni!

PS
Inace odavde gdjj ja zivim redovno se auta prebacuju dole, neki dan Passat i Jetta odputovase dole, Jetta je bila OK a Passat ja mislim da je sa "felsom" otisao dole. Kaze tip platio Passata nekih $ 4000 na aukciji iz 2004 i sa svime ga dole dosao nekih $7K, mada je on bio rekao da ga uvozi za sebe dole, a poslje prica kao nalozio se neko iz komsiluka dole, pa ga pa mu ga iz zalosti prodao za 15K KM, kaze reko mu ovaj tip, ti sebi drugi uvezi, a ne zna da je u sustini kupio babu pod lutku!
PS
Inace odavde gdjj ja zivim redovno se auta prebacuju dole, neki dan Passat i Jetta odputovase dole, Jetta je bila OK a Passat ja mislim da je sa "felsom" otisao dole. Kaze tip platio Passata nekih $ 4000 na aukciji iz 2004 i sa svime ga dole dosao nekih $7K, mada je on bio rekao da ga uvozi za sebe dole, a poslje prica kao nalozio se neko iz komsiluka dole, pa ga pa mu ga iz zalosti prodao za 15K KM, kaze reko mu ovaj tip, ti sebi drugi uvezi, a ne zna da je u sustini kupio babu pod lutku!
- corolla02
#38 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Suti ba, da te neko ne cuje!2jz wrote:corolla ameri generalno ne kupuju salvage cars zato sto nemaju cash jer je tesko naci banku da ih finansira
- citroen
#39 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Interesantno.....................hm.......2jz wrote:corolla ameri generalno ne kupuju salvage cars zato sto nemaju cash jer je tesko naci banku da ih finansira
- corolla02
#40 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Ovo je Arizona!2jz wrote:
-
emko1234
#41 Re: KOLIKO VRIJEDI????
whow* gledao sam sve sad kataloge i kazu ljudi da je od 7.3 do 7.5 ubrzanje tom passatu..i da je najbrzi s dsg mjenjacem,ajd recimo da je to i nebitno..al ovo sto kazes za motor..pa svi oni uzmaju motore jedni drugima moj whow*..pa cijela grupacija razmjenjuje motore,samo sad recimo neku detuniraju a neke napucaju..eo dacu ti konkretan primjer..kad je izasao seat leon..imao je u startu isti motor ko gti V..dakle 200ks medjutim seat je imao bolji koeficijent aerodinamike tako da je imao i bolje ubrzanje od gti-ja i bolje se ponasao..naravno vw to nije mogao tolerisat jer prave onda konkurenciju sami sebi..sta se desi?seat dobije 2.0t al sa 186ks koji je bio malo sporiji od gti-ja i tek kasnije dobije fr verziju sa 200ks..jbg tako idu stvari..recimo u osnovni cayenne se ugradjuje 3.6fsi koji tu ima 290ks,u tuaregu isti motor imao 280ks kao i u q7-ici..znaci oni sve saltaju..nema veze ko je ko..sad superb dobija taj 3.6 motor..a u cupru leona redizajn ide motor koji je sad u S3..whow wrote:Emko jarane uglavnom si u pravu ali nisu u pravu kada kazes da je 2.0T razvijen za GTI , jer je ova masina proglasena motorom godine 2005 i to u Audiju A4 i na nekoliko mjesta sam procitao da Audi prodaje ove motore VW -u po proizvodnoj cijeni. Obzirom da se radi o jednoj kompaniji ovo je vise manje nebitno ali je bitno za image marke tako da je 2.0T razvijen u Audiju jer bi bilo sramota da se u Audi ugraduje motor iz VW-a .Svi americki magazini imaju ovoga Passata sa DSG transmisijom dobrog za za 7.4 sec do stoje a sa manuelnim mjenjacem za 6.9 sec . , proguglaj neki New Passat review pa ces se uvjeriti. Ja licno nisam imao potrebu da startujem pod takvim pritiskom da stiscem pedalu do daske ali mogu potvrditi da je startan veomaemko1234 wrote:joj jeste zakuhali ovdje i bez mene,moram da priznam da je jako uzbudljivo..cekam samo jos da se respo ukljuci..
whow,amercki passat jest meksi al nije udobniji od europskog..to je isti standard i razlika u potrosnji izmedju 1.9tdi i 2.0t je drug sve samo ne neznatna..i mislim da se jedno 3 puta rekao da mu je ubrzanje 6.9...![]()
. Sto se potrosnje tice moj Passat je sa manuelnim mjenjacem 6 brzina i odgovorno tvrdim da mi trosi manje od Astre 1.8 l koju sam ranije imao tako da ta prica o 17 litara je malo preuvecana jer ako Passat trosi 17 litara onda je Astra trosila 20. Ja sam u Astru sipao $45 sedmicno i to regularnog benzina a u Passata sipam $40 supera sedmicno ,a isto se vozam. Ovaj tip sto je postavio temu mora obavezno da provjeri title na vozilu jer ako ima salvage title kao ova Jetta onda treba da znas da kupujes vozilo koje je bilo otpisano jer je vrijednost vozila procjenjena manja od vrijednosti popravke i generalno takva auta se ne popravljaju nego se salju na otpad i rashoduju. E sad majstori nakada kupe par ovakvih vozila pa sastave jedan da valja ali da bih registrirao ovo auto moras ponovo raditi sve moguce inspekcije i kada ga registriras na saobracajnoj uvijek prise da je vozilo salvage sto mu umanjuje cijenu jer u Americi ljudi generalno ne kupuju ovakva vozila . U biti mislim da je Emko u pravu kada je u pitanju cijena i da je 27 000 km je mozda neka realna cijena. Ja sam svoga platio malo vise ali sam dobio jos cetri godine garancije i nesto je mladi i nemam taj DSG .Uglavnom auto je lutka kako god okrenes.
Sa pozitive strane , vidjeste li naseg dijamata Dzeku danas protiv Schalke 04 , proradio
-
vnm
#42 Re: KOLIKO VRIJEDI????
nije daleko od istine, ali nije to nista cudno. ova jetta je super izgledala prije popravke, kakva znaju dovlaciti auta.2jz wrote:ps 99% auta sa usa trzista u bosni su salvage title
dobar dio polovnjaka iz evrope se takodje u zemlji izvoza iz odredjenih razloga prodaju "samo u export", tako da je takvih auta mnogo iz recimo jedne njemacke, a nasi se obraduju kad vide da je uvoz iz svabije.
- corolla02
#43 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Da, slazem se, vecina tih auta dole je sumljiva bez obzira odakle dolazili, ali me boli kad vidim kako ljudi kante prodaju pod odlicno polovno auto i profitiraju, dok prosjecan BH gradjanin sve sto ima i ostaje mu je to da ispusi "lulu" mira iz Dejtona!vnm wrote:nije daleko od istine, ali nije to nista cudno. ova jetta je super izgledala prije popravke, kakva znaju dovlaciti auta.2jz wrote:ps 99% auta sa usa trzista u bosni su salvage title
dobar dio polovnjaka iz evrope se takodje u zemlji izvoza iz odredjenih razloga prodaju "samo u export", tako da je takvih auta mnogo iz recimo jedne njemacke, a nasi se obraduju kad vide da je uvoz iz svabije.
-
jefferson
#44 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Da razjasnimo jednu stvar. Od kraja 2007 u USA i kanadi se ne moze dobiti Passat sa DSG mjenjacem nego Tiptronicom iz Jette sa 6 brzina (ustvari preradjeni Tiptronic iz Passata B5).
http://www.vw.com/passat/completespecs/ ... ngineering
http://www.vw.com/passat/completespecs/ ... ngineering
-
Bosanski Saz
#45 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Ja neznam koliko vrijedi taj passat u Sarajevu, ali ja vozim istog proizvedenog 2008. u USA . Ima 200KS, kozna sjedista, automatik sa 6 brzina, tiptronik, sa odlicnim koznim sjedistima, ledja me ne zabole nakon 9 sati voznje do Toronta, potrosnja na autoputu uz prosjecnu brzinu od 80 MPH ili 130km/h je 33 milje po galonu ili 7 litara/100 km, u gradu trosi oko 11litara. Ima svu opremu sto mi treba, ima i nesto sto mi i netreba, ali s obzirom da ja nisam agresivan vozac, ja sam vise nego prezadovoljan.
Last edited by Bosanski Saz on 19/09/2009 03:32, edited 1 time in total.
-
2jz
#46 Re: KOLIKO VRIJEDI????
jetta je upravo prodana
Popravni za BIH imam 2004 jaguar X type 72000 milja nove gume nove kocnice AWD koza 5 brzina
ja sam prvi vlasnik za 9000 US $ u plocama clean title.

Popravni za BIH imam 2004 jaguar X type 72000 milja nove gume nove kocnice AWD koza 5 brzina
ja sam prvi vlasnik za 9000 US $ u plocama clean title.

-
shadow
#47 Re: KOLIKO VRIJEDI????
odakle ova konstatacija molim te?2jz wrote:
-
whow
#48 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Potpuno se slazemcorolla02 wrote:Da, slazem se, vecina tih auta dole je sumljiva bez obzira odakle dolazili, ali me boli kad vidim kako ljudi kante prodaju pod odlicno polovno auto i profitiraju, dok prosjecan BH gradjanin sve sto ima i ostaje mu je to da ispusi "lulu" mira iz Dejtona!vnm wrote:nije daleko od istine, ali nije to nista cudno. ova jetta je super izgledala prije popravke, kakva znaju dovlaciti auta.2jz wrote:ps 99% auta sa usa trzista u bosni su salvage title
-
whow
#49 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Potpuno se slazemcorolla02 wrote:Da, slazem se, vecina tih auta dole je sumljiva bez obzira odakle dolazili, ali me boli kad vidim kako ljudi kante prodaju pod odlicno polovno auto i profitiraju, dok prosjecan BH gradjanin sve sto ima i ostaje mu je to da ispusi "lulu" mira iz Dejtona!vnm wrote:nije daleko od istine, ali nije to nista cudno. ova jetta je super izgledala prije popravke, kakva znaju dovlaciti auta.2jz wrote:ps 99% auta sa usa trzista u bosni su salvage title
- corolla02
#50 Re: KOLIKO VRIJEDI????
Code: Select all
Mislim da je jedna od funkcija svakoga auto-moto foruma da razvija auto-moto kulturu i smatram da je eticki pogresno da tip prodaje svoje salvage vozilice koristeci ovaj forum.