Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tesko je ovako izvlaciti pojedinacne troskove.
Moje misljenje je da jednoj cetveroclanoj porodici + auto, u Bosni mjesecno treba izmedu 600 i 700 eura. Ukljucujuci sve troskove.
Naravno bez kredita i stednje. Volio bih cuti vase misljenje.
registrovan wrote:Tesko je ovako izvlaciti pojedinacne troskove.
Moje misljenje je da jednoj cetveroclanoj porodici + auto, u Bosni mjesecno treba izmedu 600 i 700 eura. Ukljucujuci sve troskove.
Naravno bez kredita i stednje. Volio bih cuti vase misljenje.
To je upravo i moje misljenje. Zato ne kontam kako ljudi uspiju prezivjeti i sa duplo manje
Ova tema je odlična...jasan pokazatelj društvenih kretanja u BiH u kontekstu ovog foruma koji je dominantno na strani, ili pod kontrolom, određene političke opcije...
ne radim puno radno vrijeme (zbog studija) ali imam dovoljno za hranu, mjesecnu kartu, sve rezije, garderobu, knjige, restoran.
ne odvajam od hrane da bih nesto ustedila... ako ustedim - super, ako ne - opet super. ne razbacujem se a i ne patim se.
bitno je da je ziva glava.
mamica 31 wrote:ja sam nedavno uporedjivala cijene u Bosni sa austrijskim. I skoro je sve isto. Jedino je pijaca jeftinija u BiH i cigarete. Ostalo je sve tu negdje.
Nekada sam kupovala u BiH pelene za djecu, a sad ponesem odavde
A gdje je tu suho meso,gdje sudzuka,gdje mlada teletina iz gepeka
mamica 31 wrote:ja sam nedavno uporedjivala cijene u Bosni sa austrijskim. I skoro je sve isto. Jedino je pijaca jeftinija u BiH i cigarete. Ostalo je sve tu negdje.
Nekada sam kupovala u BiH pelene za djecu, a sad ponesem odavde
A gdje je tu suho meso,gdje sudzuka,gdje mlada teletina iz gepeka
haha... ne nosimo mi to
podsjeti me jednom dok sam vozom putovala za Austriju, neka nasa zena preblijedi kad je granicar usao i pitao imamo li sta za prijavit. Ona se toliko izgubila da sam ja pomislila da nosi Bog zna sta.
Ode carinik, a ona izvadi nekakve svinjske nogice
Ova tema je odlična...jasan pokazatelj društvenih kretanja u BiH u kontekstu ovog foruma koji je dominantno na strani, ili pod kontrolom, određene političke opcije...
da..kao sto netko rece..tesko je izvuci neke dnevne, prosjecne troskove... mjesecne mnogo lakse..
nekad u danima ne trosim vise od nekoliko markica, a nekad puknem u danu (stid me rec ) i po 200, 300 jura...
Ja sam se skroz pogubila. Dok sam zivela u Srbiji trosila sam... Ne znam ni sama... Trosila sam sve sto zaradim ~ 300 jurki mesecno. Sada u Holandiji na hranu potrosim verovatno samo malo vise, ali krpice, vozovi, izlasci, muzeji, klopa napolju... Uh. Ma uvek potrosim sve sto zaradim...
Joj jebote- i onda se jos zalite...Kad pocnete zalopojke covjek bi vam udjelio- a vamo sve snob do snoba...Pa svaki drugi insan s foruma pozdere moju mjesecnu platu... - i to za dorucak!!!
uh, ja trosim dosta... Nekada i vise nego sto zaradim:)!
Posebno puno trosim na telefon (dopune)! Mislim da sam "sms ovisnik" - ali to je vec za neku drugu temu !
Ali dobro je, malo brat doda, malo starci - i opet se ima dosta.
ninac88 wrote:uh, ja trosim dosta... Nekada i vise nego sto zaradim:)!
Posebno puno trosim na telefon (dopune)! Mislim da sam "sms ovisnik" - ali to je vec za neku drugu temu !
Ali dobro je, malo brat doda, malo starci - i opet se ima dosta.