Dobro Burek je rekao njegov maksimalni cehAurora Borealis wrote:Ma kakav Burek, vidis da ga niko ne benda![]()
![]()
Dovoljno smo se naibretili onom prvom od 180KM, sve poslije i ne zarezujemo
![]()
koliko trosite po izlasku??
-
Kimi_BXL
#176 Re: koliko trosite po izlasku??
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#177 Re: koliko trosite po izlasku??
Inace, sad mi pade na pamet jedna prica od nekidan, pa vama koji placate preko 100, 200 KM nek bude za nauk.
Uglavnom kada se placaju tolike pare pretpostavlja se da ti um nije bas bistar
pa ces platiti sta god konobar kaze.
Konobari po Sa redovno koriste takve situacije, i povecavaju racune 'ladno za 30,50 i vise KM, musterije ne skontaju, konobar sebi uzme lovu i mirna Bosna.
Ovo mi je prije 2-3 sedmice pricao lik koji radi kao konobar i koji se sluzi tom istom praksom.
Zato...pamet u glavu.
Uglavnom kada se placaju tolike pare pretpostavlja se da ti um nije bas bistar
Konobari po Sa redovno koriste takve situacije, i povecavaju racune 'ladno za 30,50 i vise KM, musterije ne skontaju, konobar sebi uzme lovu i mirna Bosna.
Ovo mi je prije 2-3 sedmice pricao lik koji radi kao konobar i koji se sluzi tom istom praksom.
Zato...pamet u glavu.
- Loulou
#178 Re: koliko trosite po izlasku??
To te ne smijemo ni pitat'...Kimi_BXL wrote: O maksimalnom cehu na nekoj drugoj temi
-
nova_korisnica
#179 Re: koliko trosite po izlasku??
Kimi_BXL wrote:Nova kao prvo hvala za to "decko"nova_korisnica wrote:cifra varira...zavisi od izlaska...ali obzirom da trosim pare koje ja zaradim, onda je do mene koliko cu odvojiti za izlazak, koliko za frizera, koliko za spa, koliko za knjige, koliko za putovanja itd...
samo me zanima da li ovaj decko sto potrosi 180 km za jedan izlazak trosi svoje pare ili pare roditelja?? dati toliki novac na izlazak, a da me roditelji finansiraju (nema veze cije sam dijete) bi mene bilo stid!!!! dati svoje pare mi je ok (mada mi se tolliki ceh nije desavao)....Kao drugo decko trosi svoje pare no sikiriki i bilo je i vecih cehova. Fakat ne kontam da medju prisutnima skoro niko nikad nije potrosio 100-200 km za jednu noc..Mozda su fakat sve studenti ili skolarci kao sto rece kolegica..
molim lijepo
rekla sam...ako su tvoje pare to mi je ok...sam zaradjujes, sam raspolazes i znas svoje prioritete
-
Kimi_BXL
#180 Re: koliko trosite po izlasku??
ladyblue18 wrote:Inace, sad mi pade na pamet jedna prica od nekidan, pa vama koji placate preko 100, 200 KM nek bude za nauk.
Uglavnom kada se placaju tolike pare pretpostavlja se da ti um nije bas bistarpa ces platiti sta god konobar kaze.
Ovo mi je prije 2-3 sedmice pricao lik koji radi ko konobar i koji se sluzi tom istom praksom.
Zato...pamet u glavu.
To je ziva istina i najgore je kad se zalomi recimo na bazenima, pa kad konobar vidi da se popilo umjesto 3 pive pise 6 itd.. Ali sta je tu je ko ima za toliki ceh ne gleda hoce li ga konobar zapaliti za cenera jer mu taj cener nista ne znaci..
- bez_ideje
#181 Re: koliko trosite po izlasku??
Joj lady,ti ko da smo Englezi.........to je vazda biloladyblue18 wrote:Inace, sad mi pade na pamet jedna prica od nekidan, pa vama koji placate preko 100, 200 KM nek bude za nauk.
Uglavnom kada se placaju tolike pare pretpostavlja se da ti um nije bas bistarpa ces platiti sta god konobar kaze.
Ovo mi je prije 2-3 sedmice pricao lik koji radi ko konobar i koji se sluzi tom istom praksom.
Zato...pamet u glavu.
Imaju raja mehanizama borbe s tim ,znam ih sto ponesu blokic i kako koja tura dolazi,najtrijezniji upisuje,ili daju konobaru unaprijed npr 200 Km i vele donosi dok ne popijemo
- ladyblue18
#182 Re: koliko trosite po izlasku??
Vjeruj mi, nemas pojma koliko raje to ne zna.bez_ideje wrote:
Joj lady,ti ko da smo Englezi.........to je vazda bilo![]()
![]()
![]()
,i bome ne samo kod nas!
Imaju raja mehanizama borbe s tim ,znam ih sto ponesu blokic i kako koja tura dolazi,najtrijezniji upisuje,ili daju konobaru unaprijed npr 200 Km i vele donosi dok ne popijemo![]()
![]()
-
Kimi_BXL
#183 Re: koliko trosite po izlasku??
Vjerovala ili ne ja uvijek naletim na djevojke koje mogu popit to je cudno jednonova_korisnica wrote:Kimi_BXL wrote:Nova kao prvo hvala za to "decko"nova_korisnica wrote:cifra varira...zavisi od izlaska...ali obzirom da trosim pare koje ja zaradim, onda je do mene koliko cu odvojiti za izlazak, koliko za frizera, koliko za spa, koliko za knjige, koliko za putovanja itd...
samo me zanima da li ovaj decko sto potrosi 180 km za jedan izlazak trosi svoje pare ili pare roditelja?? dati toliki novac na izlazak, a da me roditelji finansiraju (nema veze cije sam dijete) bi mene bilo stid!!!! dati svoje pare mi je ok (mada mi se tolliki ceh nije desavao)....Kao drugo decko trosi svoje pare no sikiriki i bilo je i vecih cehova. Fakat ne kontam da medju prisutnima skoro niko nikad nije potrosio 100-200 km za jednu noc..Mozda su fakat sve studenti ili skolarci kao sto rece kolegica..
molim lijepo![]()
rekla sam...ako su tvoje pare to mi je ok...sam zaradjujes, sam raspolazes i znas svoje prioriteteu pravu si da je recimo alkohol u sarajevu skup...pa se vrlo lahko moze potrositi 50-ak km..ali obzirom da nisam nikada toliko pila da me neko mora kuci nositi, onda sam rijetko trosila vise od 50
-
Borej
#184 Re: koliko trosite po izlasku??
hvala ti sto si nas obavijestila....ladyblue18 wrote:Inace, sad mi pade na pamet jedna prica od nekidan, pa vama koji placate preko 100, 200 KM nek bude za nauk.
Zato...pamet u glavu.
- ladyblue18
#185 Re: koliko trosite po izlasku??
Ma izvini molim te sveznalice.Borej wrote:
hvala ti sto si nas obavijestila....al nemoj vishe
-
Kimi_BXL
#186 Re: koliko trosite po izlasku??
PA vidjevsi reakcije na ovih 180 km, bolje je sutitLoulou wrote:To te ne smijemo ni pitat'...Kimi_BXL wrote: O maksimalnom cehu na nekoj drugoj temi![]()
-
nova_korisnica
#187 Re: koliko trosite po izlasku??
Vjerovala ili ne ja uvijek naletim na djevojke koje mogu popit to je cudno jednoKimi_BXL wrote:
molim lijepo![]()
rekla sam...ako su tvoje pare to mi je ok...sam zaradjujes, sam raspolazes i znas svoje prioriteteu pravu si da je recimo alkohol u sarajevu skup...pa se vrlo lahko moze potrositi 50-ak km..ali obzirom da nisam nikada toliko pila da me neko mora kuci nositi, onda sam rijetko trosila vise od 50
Kimi_BXL wrote:
![]()
![]()
ma tu bi odmah sutradan vratio
- JThomas
#188 Re: koliko trosite po izlasku??
i onda lijepo mrtav trijezan nakon tolikog ceha sjedneš u kola i razvezeš raju kući?
jer nije to momčini ništa, to ova studentarija i školarci misle da si nakon deset piva previše p'jan da bi vozio...
jer nije to momčini ništa, to ova studentarija i školarci misle da si nakon deset piva previše p'jan da bi vozio...
-
Kimi_BXL
#189 Re: koliko trosite po izlasku??
nova_korisnica wrote:Vjerovala ili ne ja uvijek naletim na djevojke koje mogu popit to je cudno jednoKimi_BXL wrote:
molim lijepo![]()
Da je bar nosim kuci nego ode ona sama
Pricamo o prijateljicama naravno ili potencijalnim kanditatkinjamaKimi_BXL wrote:
![]()
![]()
ma tu bi odmah sutradan vratio
-
Kimi_BXL
#190 Re: koliko trosite po izlasku??
A sto je tebi toliko vokri sto se nisam napio?? Ne kontam. Sjedili 3-4 sata, mezili, plesali i jesam popio 10 tak piva, njih razvezao i sam dosao kuci po onom snijegu bez problema.. Eto pa se ti ibreti do sutra.JThomas wrote:i onda lijepo mrtav trijezan nakon tolikog ceha sjedneš u kola i razvezeš raju kući?
- Loulou
#191 Re: koliko trosite po izlasku??
Ma, naravno...Tvoj novac, tvoj ceh, tvoj život.Kimi_BXL wrote:PA vidjevsi reakcije na ovih 180 km, bolje je sutitLoulou wrote:To te ne smijemo ni pitat'...Kimi_BXL wrote: O maksimalnom cehu na nekoj drugoj temi![]()
Salu na stranu nije to uopste vazno, vazno je da je drustvo dobro, da se covjek osjeca dobro, i svako ce se provesti i potrositi onoliko koliko ima..Jednostavno
Meni je samo zanimljivo da, i u ovo vrijeme, ljudi zarađuju dovoljno da si takvo što mogu priuštit (da, razumjela sam da to nije svaki vikend izlazak nego ponekad).
A i razumijem i ovo:
respo wrote:prica je u tome da radis minimalno 5 dana u sedmici i dodje ti da se "ispuses" odmoris ili kako vec hoces nazovi i onda odes u kafic diskoteku klub nevazno i malo se opustis
-
Kimi_BXL
#192 Re: koliko trosite po izlasku??
@Thomas- Ima ljudi popiju litar rakije pa su dobri, on se mene svezao kako i zasto se nisam napio za te pare..Mozda bolje podnosim alkohol od tebe- ne napiju se svi od 3 pive, mozda sam imao dobru podlogu, mozda sam bio u elementu itd itd... Popusti loma tita ti...Idi popij 3 sokica i reci da si se proveo u subotu.
- statix
#193 Re: koliko trosite po izlasku??
Ma to koliko ces potrositi nista ne znaci. Nekad, dok nisam radio, znao sam otici na party u dom mladih ili sligu sa 5 km i bude mi extra
, izadjem u 6 ujutro, samo snalazljivost i drustvo su bitni.
Sada gotivim kucne varijante i slabo izlazim, ali kad izadjem oko 20-30KM potrosim.
E sad, ovi sto navode cuganje, pa uvijek se cugalo po parkovima i autima, pa onda iza deset se ulazilo negdje...
Sada gotivim kucne varijante i slabo izlazim, ali kad izadjem oko 20-30KM potrosim.
E sad, ovi sto navode cuganje, pa uvijek se cugalo po parkovima i autima, pa onda iza deset se ulazilo negdje...
- Globus
#194 Re: koliko trosite po izlasku??
Ev u nedjelju partija .. ulaz 15 KM .. i da ja udjem unutra platim 15 km i narucim pice jedno i pijem cijelu noc ? pa ne ide jeboga
kad vec platis toliko ulaz red je da se napijes

- Edin H.
#195 Re: koliko trosite po izlasku??
burek_in_space wrote:Dobro ba ljudi, nisu tema ni Kimi ni Lolzi, nego koliko svako od nas troshi za izlaske.![]()
Smijem li reci da mi je trenutni rekord 270KM, a ne radi se o chitavom cehu?!![]()
Da, moje su pare...nije ni pozajmljeno niti od staraca niti ishta slichno bilo u pitanju.
Je li za pivo i cevape
-
Kimi_BXL
#196 Re: koliko trosite po izlasku??
@Loulou- Ja nisam spomenuo da ne radim u Sarajevu trenutno sam vani ali mislim da to nema veze jer sto je tu u km ovdje je u eurima. I kao sto kaze Respo, radim 5 dana u sedmici i sta treba da stekam pare pod jorgan i da me sutra spuca neki auto i ostadose pare a ja nista nisam prozivio. Pare su da se trose i svaki dan treba zivjeti kao da je zadnji 
-
Kimi_BXL
#197 Re: koliko trosite po izlasku??
Platis ulaz 15 km, narucis jednu pivu, drzis je jedno 20 min u rukama da se dobro ugrije i onda je pijes kao da je vlahovGlobus wrote:Ev u nedjelju partija .. ulaz 15 KM .. i da ja udjem unutra platim 15 km i narucim pice jedno i pijem cijelu noc ? pa ne ide jebogakad vec platis toliko ulaz red je da se napijes
![]()
![]()
- Edin H.
#198 Re: koliko trosite po izlasku??
Ma mora i konobar svoje uzetiladyblue18 wrote:Inace, sad mi pade na pamet jedna prica od nekidan, pa vama koji placate preko 100, 200 KM nek bude za nauk.
Zato...pamet u glavu.
Ali je problem kada te kakav uhljup zavrne
-
pupa hava
#199 Re: koliko trosite po izlasku??
a da ga nisi spomenuo, k'o da bi tema imala vec ovoliko strana?Kimi_BXL wrote: ... samo sam spomenuo jedan izlazak (kud ga spomenuh) jer mi nije bilo jasno kako raja izlazi citavu noc sa 15-20 km.. Tu noc sam ja castio i ne vidim razlog sto se raspisasmo ovoliko oko jednog ceha..
sad jos spomeni taj max ceh i gdje ce nam biti kraj?
-
Kimi_BXL
#200 Re: koliko trosite po izlasku??
Neka ionako se zakuhalo bezepupa hava wrote:a da ga nisi spomenuo, k'o da bi tema imala vec ovoliko strana?Kimi_BXL wrote: ... samo sam spomenuo jedan izlazak (kud ga spomenuh) jer mi nije bilo jasno kako raja izlazi citavu noc sa 15-20 km.. Tu noc sam ja castio i ne vidim razlog sto se raspisasmo ovoliko oko jednog ceha..![]()
sad jos spomeni taj max ceh i gdje ce nam biti kraj?