koliko trosite po izlasku??
- respo
#152 Re: koliko trosite po izlasku??
nema veze samo rekoh na sta spadne svaka rasprava ovdjeAurora Borealis wrote:Navedeno nema veze s diskusijom. Ne tangira mene sekunde ni koliko ti trosis, ni nosis li lenonke ili neke desete. Ali glupo je sto svi kukaju "nema se", a ovamo se pozamasne sume izvale za jednu noc. I da, postoji razlika iskesirati 100KM za izlazak jednom-dvaput u godini, pola godine.. I iskesirati isto toliko svaki vikend. Isto tako nisu svi studenti tipicni studenti, prosjecno praznog dzepa poput nas vecine, tj. dzepovi njihovih roditelja. Tako da je sve moguce.respo wrote: p.s. dodjosmo do balkanskog sindroma gdje svakoga zanima sta ko radi kako kada itd
zasto neko potrosi 200 a zasto neko potrosi 5 maraka
zasto neko nosi naocale lenonke kad nisu u modi godinama a zasto neko neku odjecu koju niko nije vidio ranije itd itd
ne tangira tebe ali nke tangira al nevazno odosmo s ovim od teme
vidis koje je licemjerje
kao nema se ovo ono ne radim nemam posla itd a za vikend svi hadze i cak se vise prse nego ja sto radim
dok jedni imaju 5 maraka u dzepu a pponasaju se kao da imaju 1000 i onda gledaju ko ce ih castiti itd
uhvatili smo se ovog sa 180 maraka on je cini mi se rekao za jedan izlazak a ne da svaki vikend trosi toliko
malo je tih koji svaki vikend potrose 100-200 i oni su vjerovatno ili babini sinovi i kceri ili vec uveliko rade a ti ne izlaze bas gdje mi "djeca" izlazimo
za sebe rekoh da je prosjek neki 20-30 maraka izlazak
-
Karmen86
#153 Re: koliko trosite po izlasku??
Iskreno, ali najiskrenije, dragi i ja potrosimo mjesecno oko 500 KM na izlaske. Ja radim, on ima fiksna mjesecna primanja od stednje i izdavanja nekretnina, najcesce idemo u restorane na veceru, cesto kupimo cugu pa kuci malo popijemo, ipak se trudimo smanjiti te troslove.
Sami smo, zivimo i radimo samo za sebe, nemamo djecu, hedonisti smo oboje, odemo malo kockati, tu znamo para ostaviti, ali i podici, taxi, narucivanje hrane, meza, rijetko castimo ljude jer izlazimo vecinom sami.
Preko dana ne gledamo previse gdje sjesti u kafic, ode i na to 20-tak KM, de cigare, pa sokic, pa kaficu, kolac, uglavnom previse, iako ima i dana kad smo bez marke u dzepu pa se stisnemo, ali kad ima ne biramo, zivot je jedan, uzivaj, radi sta volis, mozda me sutra auto udari, a ja stedim svaku marku
Kad budemo imali djecu onda cemo malo drugacije sigurno jer imas odgovornost prema nekom, ovako smo samo odgovorni za sebe i ako sad nemam marke u djepu, sama sam kriva za to i niko osim mene ne pati zbog tog.
Sami smo, zivimo i radimo samo za sebe, nemamo djecu, hedonisti smo oboje, odemo malo kockati, tu znamo para ostaviti, ali i podici, taxi, narucivanje hrane, meza, rijetko castimo ljude jer izlazimo vecinom sami.
Preko dana ne gledamo previse gdje sjesti u kafic, ode i na to 20-tak KM, de cigare, pa sokic, pa kaficu, kolac, uglavnom previse, iako ima i dana kad smo bez marke u dzepu pa se stisnemo, ali kad ima ne biramo, zivot je jedan, uzivaj, radi sta volis, mozda me sutra auto udari, a ja stedim svaku marku
-
zelenashica
#154 Re: koliko trosite po izlasku??
Zar je stvarno bitno koliko ko potroši za izlazak
...eto sad još da vidim temu koliko je čiji bankovni račun težak 
- black
#155 Re: koliko trosite po izlasku??
bingov buraz wrote:Imal ko stojanku u zajam,vidim ima se masallah

- respo
#157 Re: koliko trosite po izlasku??
malo off topiczelenashica wrote:Zar je stvarno bitno koliko ko potroši za izlazak...eto sad još da vidim temu koliko je čiji bankovni račun težak
u jednom trenutku mi je bio tezak milion maraka i jos moje sice
da bi se kasnije ispostavilo da su u banci pogrijesili pa umjesto na neciji racun na moj prebacili tu cifru
na bankomatu nisam mogao vjerovati mislio da je bankomat pokvaren
-
power
#158 Re: koliko trosite po izlasku??
od 2 (kafa) do 80-90km (ubijanje alkoholom)
cetvrtak-petak-subota --> udarni dani, (prosjek mozda 20-70km, kako kad - zavisi od raspolozenja)
ponedjeljak-utorak-srijeda-nedelja --> kafice ... (2-5km)
cetvrtak-petak-subota --> udarni dani, (prosjek mozda 20-70km, kako kad - zavisi od raspolozenja)
ponedjeljak-utorak-srijeda-nedelja --> kafice ... (2-5km)
-
Borej
#159 Re: koliko trosite po izlasku??
mnogo nebuloza procita ovdje. jedni se ibrete zbog ovog, drugi onog....
najobicniji izlazak, petkom ili subotom...prvo lagano mjesto i nekoliko piva, e sad piva je 3-4 km i popije se tu 3-4 pive i to dodje oko 10-15 km. zatim neko mjesto koje radi duze cijene pica su takodjer 3-4 km, tu se moze popit lagano jos 5 i tek sto te krenulo popio si jos oko 20 km, evo i da krenem kuci odma moram nesto pojest sto je dodatnih 3-5 km i taxi do kuce 3-4 km. jednostavnom matematikom dolazimo do cifre od oko 35-40 km, niti ima rasipanja, kurcenja, preseravanja, reklo bi se minimalizam. moze se ovo sve reducirat npr. smanjit pivu, jesti kuci, ici autom (rizikovati dozvolu), ici pjeske, itd. ali onda izlazak i nema neki smisao. naravno ovo je primjer samo najobicnijeg petka ili subote, neko je vec spomenuo da cijena izlazka u prvom redu ovisi od toga da li se pije piva ili neka vodka (nikad ne pijem s red bulom), oni koji piju znaju razliku. naravno da izlazak ovisi i o datumu, a i o raspolozenju, drustvu, itd. kad se sve poklopi zna cifra ici debelo preko ovo kalkulacione, ali pravilu je tu negdje i varira u cenera.
kad ujutro ne smijem staviti ruku u dzep u pravilu je bilo dobro navecer....

najobicniji izlazak, petkom ili subotom...prvo lagano mjesto i nekoliko piva, e sad piva je 3-4 km i popije se tu 3-4 pive i to dodje oko 10-15 km. zatim neko mjesto koje radi duze cijene pica su takodjer 3-4 km, tu se moze popit lagano jos 5 i tek sto te krenulo popio si jos oko 20 km, evo i da krenem kuci odma moram nesto pojest sto je dodatnih 3-5 km i taxi do kuce 3-4 km. jednostavnom matematikom dolazimo do cifre od oko 35-40 km, niti ima rasipanja, kurcenja, preseravanja, reklo bi se minimalizam. moze se ovo sve reducirat npr. smanjit pivu, jesti kuci, ici autom (rizikovati dozvolu), ici pjeske, itd. ali onda izlazak i nema neki smisao. naravno ovo je primjer samo najobicnijeg petka ili subote, neko je vec spomenuo da cijena izlazka u prvom redu ovisi od toga da li se pije piva ili neka vodka (nikad ne pijem s red bulom), oni koji piju znaju razliku. naravno da izlazak ovisi i o datumu, a i o raspolozenju, drustvu, itd. kad se sve poklopi zna cifra ici debelo preko ovo kalkulacione, ali pravilu je tu negdje i varira u cenera.
kad ujutro ne smijem staviti ruku u dzep u pravilu je bilo dobro navecer....
Last edited by Borej on 21/02/2010 20:31, edited 2 times in total.
-
power
#160 Re: koliko trosite po izlasku??
samo ne mogu onih likova
kad pije pivu, tj. drzi je u ruci dok ne provri
-
Kimi_BXL
#161 Re: koliko trosite po izlasku??
Ukratko sve receno. A 80% ovdje prisutnih tvrdi da izlazi vikendom za 5 do 20 km..Ja sam se samo pitao kako je to moguce jer je Sarajevo skup grad za izlaske..Borej wrote:mnogo nebuloza procita ovdje. jedni se ibrete zbog ovog, drugi onog....
-
Kimi_BXL
#162 Re: koliko trosite po izlasku??
JA je mogu samo dok je oznojena. Kad provri gora mi je od vlahovapower wrote:samo ne mogu onih likova
-
zelenashica
#163 Re: koliko trosite po izlasku??
Vala ja ne mogu likova koji furaju "dobra"auta sa non-stop gorivom na rezervi ili ti još gore sa gorivom za cenerapower wrote:samo ne mogu onih likova
Sječam se jedne godine priče po gradu, kad je u Tuzli u nekom klubu( ne sjećam se imena) bila racija....pa policija kod svih tim šmekera i šmerki koji se furaju na neku "klasu" i "elitu"nije našla u džepu nigdje ni cenera al je zato ključeva od auta i mobitela bilo u velikom broju
-
Thundercracker
#164 Re: koliko trosite po izlasku??
Sve zavisi gde se ide
Nocni zivot u Beogradu je skup relativno, pa obicno pre nekog splava ili kluba marne se po jedna flasa zestine sa drustvom. Mahom je to u parku, na klupici
, pa tamo 2 piva plafon cisto da se ubije zedj i milina... A inace ispod 500 din se ne nosi, i to u najsocijalnijoj varijanti, jel dok platis ulaz, jaknu i ovo lokanje pre, taman je tu negde. Sto vise to bolje, ali nismo bas uvek pri parama...
Idelano je negde oko 2000 - 3000 din da se ponese, al kad nema, moze se proci i sa 500 din
Tezak je studentski zivot
Nocni zivot u Beogradu je skup relativno, pa obicno pre nekog splava ili kluba marne se po jedna flasa zestine sa drustvom. Mahom je to u parku, na klupici
Idelano je negde oko 2000 - 3000 din da se ponese, al kad nema, moze se proci i sa 500 din
-
Kimi_BXL
#165 Re: koliko trosite po izlasku??
Ne spominji mi splavove uhhh jesam se nasikir'o prije par mjeseci na splavu Acapulco cini mi se. Jedva cekam opet u BgThundercracker wrote:Sve zavisi gde se ide![]()
Nocni zivot u Beogradu je skup relativno, pa obicno pre nekog splava ili kluba marne se po jedna flasa zestine sa drustvom. Mahom je to u parku, na klupici, pa tamo 2 piva plafon cisto da se ubije zedj i milina... A inace ispod 500 din se ne nosi, i to u najsocijalnijoj varijanti, jel dok platis ulaz, jaknu i ovo lokanje pre, taman je tu negde. Sto vise to bolje, ali nismo bas uvek pri parama...
Idelano je negde oko 2000 - 3000 din da se ponese, al kad nema, moze se proci i sa 500 din![]()
- Fajcak
#166 Re: koliko trosite po izlasku??
..ja trošim 20 km po izlasku u vrh glave..
kolko je 2000 dinara u eurima?..Thundercracker wrote: Idelano je negde oko 2000 - 3000 din da se ponese, al kad nema, moze se proci i sa 500 din![]()
- alibaba_i_30_godina
#167 Re: koliko trosite po izlasku??
Uhh sto bi ti bila profitabilna djevojka ... ne bih nikad dozvolio da ti platis racun kad tako malo trosisladyblue18 wrote:3-5 KM, rijetko kada vise.
Inace, zavisi u kojem sam drustvu. Ako se pije onda se zna potrositi i po 50 KM, a ako je cisto onako da se izadje onda oko 15-ak KM je sasvim dovoljno ...
-
Thundercracker
#168 Re: koliko trosite po izlasku??
Fajcak wrote:..ja trošim 20 km po izlasku u vrh glave..
kolko je 2000 dinara u eurima?..Thundercracker wrote: Idelano je negde oko 2000 - 3000 din da se ponese, al kad nema, moze se proci i sa 500 din![]()
Malo preko 20 evra
-
levana
#169 Re: koliko trosite po izlasku??
sudeci po odgovorima 'anketiranih', usudjujem se zakljuciti da vecina zapocinje izlazak u parku, autu, u kuci, 'zagrijavajuci se'. sto opet ukazuje da vecina ili studira ili jos ide u skolu.
drugo, iznenadjuje me cudjenje i nevjerovanje nekom ko tvrdi da je platio ceh stoosamdeset maraka.
a
u burekovu izjavu max. ceha mu nitko ne posumnja
izlazim rijetko vani. otprilike jednom-dva puta mjesecno. ovisno sto konzumiram, trosim puno, ali trosim i svaki drugi dan kada zvanicno ne izlazim. novac je da se trosi
drugo, iznenadjuje me cudjenje i nevjerovanje nekom ko tvrdi da je platio ceh stoosamdeset maraka.
a
izlazim rijetko vani. otprilike jednom-dva puta mjesecno. ovisno sto konzumiram, trosim puno, ali trosim i svaki drugi dan kada zvanicno ne izlazim. novac je da se trosi
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#170 Re: koliko trosite po izlasku??
Ja sam ti vec rekla da mi koji trosimo toliko ne popijemo vise od 2-3 soka, pive, pica sta vec...ja ne znam sta je tu tako skupo, u sustini moze se fino provesti, popiti i pojesti za 20 KM.Kimi_BXL wrote:
Ukratko sve receno. A 80% ovdje prisutnih tvrdi da izlazi vikendom za 5 do 20 km..Ja sam se samo pitao kako je to moguce jer je Sarajevo skup grad za izlaske..
Ne bih ja tebi dozvolila da mi placas racune.NeyDan wrote:Uhh sto bi ti bila profitabilna djevojka ... ne bih nikad dozvolio da ti platis racun kad tako malo trosisladyblue18 wrote:3-5 KM, rijetko kada vise.![]()
![]()
-
nova_korisnica
#171 Re: koliko trosite po izlasku??
cifra varira...zavisi od izlaska...ali obzirom da trosim pare koje ja zaradim, onda je do mene koliko cu odvojiti za izlazak, koliko za frizera, koliko za spa, koliko za knjige, koliko za putovanja itd...
samo me zanima da li ovaj decko sto potrosi 180 km za jedan izlazak trosi svoje pare ili pare roditelja?? dati toliki novac na izlazak, a da me roditelji finansiraju (nema veze cije sam dijete) bi mene bilo stid!!!! dati svoje pare mi je ok (mada mi se tolliki ceh nije desavao)....
samo me zanima da li ovaj decko sto potrosi 180 km za jedan izlazak trosi svoje pare ili pare roditelja?? dati toliki novac na izlazak, a da me roditelji finansiraju (nema veze cije sam dijete) bi mene bilo stid!!!! dati svoje pare mi je ok (mada mi se tolliki ceh nije desavao)....
-
Kimi_BXL
#172 Re: koliko trosite po izlasku??
Ma taj ceh nije uposte bitan eto burek je potrosio vise a niko ni haberalevana wrote:sudeci po odgovorima 'anketiranih', usudjujem se zakljuciti da vecina zapocinje izlazak u parku, autu, u kuci, 'zagrijavajuci se'. sto opet ukazuje da vecina ili studira ili jos ide u skolu.
au burekovu izjavu max. ceha mu nitko ne posumnja
![]()
- bez_ideje
#173 Re: koliko trosite po izlasku??
Ma ovo po izlasku je lose formulisano.......Kojem izlasku,kakvom izlasku?..........Zna se desiti da ako sam citav dan van kuce,obaveze ovo ono........potrosim usput vise para nego da namjenski izadjem!
Opet,vise para potrosis u drustvu......pa se krene od kafica do kafica .........nego npr sa momkom/djevojkom!
Najvise sto sam ikada potrosila je bilo 117 KM-ova i to poodavno .....dje mi je pamet bila
...to je ono ako pricas o nekom izlasku koji podrazumijeva kafice,klubove.......
Druga su stvar dobri restorani,skupa vina,deserti.......tu je ceh od 100 KM nista!
A dobro rece Zelenasica, ima onaj princip,potrosit ce ona 500KM na mobitel,200 na odjecu i sminku ......da bi bez marke u djepu,sva fatalna,gledala ko ce joj platiti 5 KM za pice....
Imadoh jednu takvu u drustvu,kad izadjemo ,ja u starkama i farmerkama,ona u gucci sandalama i mrtva hladna-ajde maco,castis (pa tako u krug,svakoj "maci " u drustvu tu vece)

Al brate,ne zezajte....kafa 2,caj 2,velika tocena 3,sok 3,votka 3,vino 5-6..ili flasa 15+,jelo 3+.........vala mozes za 20 KM fino se provest!
Opet,vise para potrosis u drustvu......pa se krene od kafica do kafica .........nego npr sa momkom/djevojkom!
Najvise sto sam ikada potrosila je bilo 117 KM-ova i to poodavno .....dje mi je pamet bila
Druga su stvar dobri restorani,skupa vina,deserti.......tu je ceh od 100 KM nista!
A dobro rece Zelenasica, ima onaj princip,potrosit ce ona 500KM na mobitel,200 na odjecu i sminku ......da bi bez marke u djepu,sva fatalna,gledala ko ce joj platiti 5 KM za pice....
Al brate,ne zezajte....kafa 2,caj 2,velika tocena 3,sok 3,votka 3,vino 5-6..ili flasa 15+,jelo 3+.........vala mozes za 20 KM fino se provest!
- Aurora Borealis
#174 Re: koliko trosite po izlasku??
Ma kakav Burek, vidis da ga niko ne benda
Dovoljno smo se naibretili onom prvom od 180KM, sve poslije i ne zarezujemo

-
Kimi_BXL
#175 Re: koliko trosite po izlasku??
Nova kao prvo hvala za to "decko"nova_korisnica wrote:cifra varira...zavisi od izlaska...ali obzirom da trosim pare koje ja zaradim, onda je do mene koliko cu odvojiti za izlazak, koliko za frizera, koliko za spa, koliko za knjige, koliko za putovanja itd...