koliko trosite po izlasku??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bez_ideje

#126 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by bez_ideje »

Aurora Borealis wrote:Naravno da postoje izuzeci, ne poricem. Ali govorim u vezama u kojima je rutina da muskarac placa. Dakle svaki izlazak, ma sta taj izlazak podrazumjevao. Od odlaska u neku birtiju do ekskluzivnog restorana. To mi je malo je reci neshvatljivo, a znam takvih hejbet.
Meni su jedino neshvatljivi muskarci u tim vezama . Pa dje im je pamet :-? :-? :-?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#127 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ladyblue18 »

bez_ideje wrote:
Aurora Borealis wrote:Naravno da postoje izuzeci, ne poricem. Ali govorim u vezama u kojima je rutina da muskarac placa. Dakle svaki izlazak, ma sta taj izlazak podrazumjevao. Od odlaska u neku birtiju do ekskluzivnog restorana. To mi je malo je reci neshvatljivo, a znam takvih hejbet.
Meni su jedino neshvatljivi muskarci u tim vezama . Pa dje im je pamet :-? :-? :-?
I ja se uvijek isto pitam. :lol: :( :roll:
Aurora Borealis

#128 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Aurora Borealis »

bez_ideje wrote:
Da, fkt :-? Mogu shvatiti do neke mjere da je tu u igri ego, muska sujeta itd. Ali sve ima svoju granicu :roll: Da mi je iz oka ispala vala...
suncica24

#129 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by suncica24 »

Lolzi wrote:izlazim petkom-subotom momacki , kako treba.izlazak me dodje cca 220+- km za 2 dana , ostalim danima po koja kafa 2-3 markice :-)
Evo ga kimi :D

PS: Vala, ja ne volim ni obnuto, kad izadjemo a ja fino platim pice, pa on kasnije ode i donese jos jedno... naravno, samo sebi :run:
I kad izadje ekipa vani, pa kad se sastavi, vidis da su svi pili isto, tura za turom, a neko dao 30KM, a neko 3KM (da ne kazem da ovaj zadnji obicno popije najvise) :run:

PPS: Lady, to postujem, i ja kad sam zicala od svojih nisam premasivala 6KM sedmicno (sto se to moglo razvuci :D ), i opet sam i uz to uvijek nesto raduckala, jer me bilo sramota tek tako traziti i toliko, ali sad kad mogu, priustim si novine, veceru, klizanje, haljinu, izlazak... toliko se skrtarilo poslije rata, da sad mislim da ipak treba imati nesto u cemu uzivas, naravno, s mjerom :)
madner

#130 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by madner »

ladyblue18 wrote:
bez_ideje wrote:
I ja se uvijek isto pitam. :lol: :( :roll:
Ne bi da me baniraju zbog odgovora :D
elSaik

#131 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by elSaik »

Baš vala... :mrgreen:
ladyblue18

#132 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ladyblue18 »

madner wrote:
Ne bi da me baniraju zbog odgovora :D
:-) nije zoom tu. :D
Optimist

#133 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Optimist »

Sve to zavisi od izlaska i kafica. Ovi sto su spomenuli izlazak u grad na kaficu ja ne smatram izlaskom. Kod mene je izlazak u 11 iz kuce i do sabaha. :-D
Neka minimalna suma potrebna za moj izlazak je 15-20 KM pa navise. Sjecam se jedne noci na Bazenima, nas dvoje, ceh 70 KM. Mislim da je to bio jedan od najskupljih izlazaka. :)
P.S. Student sam
respo

#134 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by respo »

sto se tice toga dok nisam radio i dok radim drugacije se gleda na pare bar u mom slucaju
kad sam ranije imao 20 maraka u dzepu cini mi se bude mi mjesec dana tih 20 maraka imaju vecu vrijednost cini mi se i vise gledas gdje ces potrositi
a sada kad radim 20 je nista
vjerovatno je tako i onima koji imaju platu lupam 10000
njima je 200 maraka kao nekome zvake kupiti

ovi sto ne rade vidjet cete kad pocnete raditi razliku
suncica24

#135 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by suncica24 »

Optimist wrote:Sve to zavisi od izlaska i kafica. Ovi sto su spomenuli izlazak u grad na kaficu ja ne smatram izlaskom. Kod mene je izlazak u 11 iz kuce i do sabaha. :-D
Neka minimalna suma potrebna za moj izlazak je 15-20 KM pa navise. Sjecam se jedne noci na Bazenima, nas dvoje, ceh 70 KM. Mislim da je to bio jedan od najskupljih izlazaka. :)
P.S. Student sam
Blago tvojima kad zavrsis :D
ladyblue18

#136 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ladyblue18 »

Meni su ove price kao kad pocnete raditi vidjet cete, skroz smjesne.

Ja znam da kad aBd dobijem diplomu, pa nadjem posao, pa pocnem zaradjivati da cu znati cijeniti svaki dinar koji imam.
Jer znam da pare ne padaju s neba, i da mi ih niko dzabe ne daje.
Nemam ih namjeru trositi po kafanama i castiti druge, nego sebi gledati da uljepsam zivot i ucinim lagodnijim, a ne da hodam po kafanama i ostavljam gazdama pare za koje sam ja ucila i znoj proljevala.

Ali dobro svakome njegova logika.
Kimi_BXL

#137 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

suncica24 wrote:
Lolzi wrote:izlazim petkom-subotom momacki , kako treba.izlazak me dodje cca 220+- km za 2 dana , ostalim danima po koja kafa 2-3 markice :-)
Evo ga kimi :D

PS: Vala, ja ne volim ni obnuto, kad izadjemo a ja fino platim pice, pa on kasnije ode i donese jos jedno... naravno, samo sebi :run:
I kad izadje ekipa vani, pa kad se sastavi, vidis da su svi pili isto, tura za turom, a neko dao 30KM, a neko 3KM (da ne kazem da ovaj zadnji obicno popije najvise) :run:

PPS: Lady, to postujem, i ja kad sam zicala od svojih nisam premasivala 6KM sedmicno (sto se to moglo razvuci :D ), i opet sam i uz to uvijek nesto raduckala, jer me bilo sramota tek tako traziti i toliko, ali sad kad mogu, priustim si novine, veceru, klizanje, haljinu, izlazak... toliko se skrtarilo poslije rata, da sad mislim da ipak treba imati nesto u cemu uzivas, naravno, s mjerom :)
Zaboravio sam na njega :D Ovdje se mijesaju kruske i jabuke. Jedno je izaci sa djevojkom-momkom a drugo je izaci s rajom..Ne volim da mi djevojka placa nesto ali ako insistira to znaci da to stvarno zeli i ne bunim se. E sad zar vam se nikad nije desilo da pozovete vani jarana-jaranicu i da kaze da nije pri parama.Normalno da cete reci nema veze imaces drugi put (meni je normalno). KAd se ide vani s drustvom, svako vrti po turu i tako u krug.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#138 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Admir_1984 »

Sta fali sviju vam svoje pare trositi u kafani i pocastiti druge? Nekad ja, nekad drug, nekad ovaj, nekad onaj, samo je bitno da se druzimo i provedemo.

Slazem se da je bezveze kada jedanteisti stalno placa

Ja licno znam izaci bez marke, a znam i sa bubam 200-300. Ako je dobro druzenje, atmosfera i slicno, para mi uopste nije zao. Licno mrzim pretjerivanja sa parama, konstantne ture i slicne budalastine
burek_in_space

#139 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by burek_in_space »

Dobro ba ljudi, nisu tema ni Kimi ni Lolzi, nego koliko svako od nas troshi za izlaske. :-)

Smijem li reci da mi je trenutni rekord 270KM, a ne radi se o chitavom cehu?! :oops:

Da, moje su pare...nije ni pozajmljeno niti od staraca niti ishta slichno bilo u pitanju.
respo

#140 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by respo »

ladyblue18 wrote:Meni su ove price kao kad pocnete raditi vidjet cete, skroz smjesne.

Ja znam da kad aBd dobijem diplomu, pa nadjem posao, pa pocnem zaradjivati da cu znati cijeniti svaki dinar koji imam.
Nemam ih namjeru trositi po kafanama i castiti druge, nego sebi gledati da uljepsam zivot i ucinim lagodnijim, a ne da hodam po kafanama i ostavljam gazdama pare za koje sam ja ucila i znoj proljevala.

nije prica u tome hoces li cijeniti ili ne paru
prica je u tome da radis minimalno 5 dana u sedmici i dodje ti da se "ispuses" odmoris ili kako vec hoces nazovi
i onda odes u kafic diskoteku klub nevazno i malo se opustis a to otprilike znaci do 3 nek pijes kolu svaki sat od 11 do 3 to je 4 kole puta 3 to je 12 maraka

nek i jednom bude tvoja tura jer i tebe caste to je jos dodatnih 20 to je znaci 32 marke neka normalna cifra za potrositi 4 puta mjesecno nek bude to je cca 120 maraka sto i nije puno ako imas neku normalnu platu

ne pricam o plati 300-400 maraka
ak vec zavrsavas fax ne vjerujem da ces traziti posao za koji ces primati 300 maraka nego u prosjeku od 800 pa gore -120 to je oko nekih 700 na ostale stvari taj mjesec
Kimi_BXL

#141 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

ladyblue18 wrote:Meni su ove price kao kad pocnete raditi vidjet cete, skroz smjesne.

Lady nisu to smjesne price samo sto kad budes imala svoje pare ti ces ih trositi na druge stvari..I ja volim i da putujem, da se obucem itd.. Ali ne zalim da potrosim ni na izlazak bilo to u neku diskoteku ili u kafanu. Nekom je to glupo i to shvatam.Ali ne shvatam ljude sto se toliko ibrete oko trosenja na izlaske a dali bi pare na neke druge stvari koje mozda ovim sto vole izlaske izgledaju glupo itd...
sheilak

#142 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by sheilak »

Jest se tema zahuktala! :-D

Nemojte se samo pobit' kad se sretnete na svim tim izlascima :-D
ladyblue18

#143 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ladyblue18 »

Kimi_BXL wrote:Nekom je to glupo i to shvatam.Ali ne shvatam ljude sto se toliko ibrete oko trosenja na izlaske a dali bi pare na neke druge stvari koje mozda ovim sto vole izlaske izgledaju glupo itd...
Da, to je sva poenta. Meni je smjesno dati velike pare na izlazak, drugima na nesto drugo na sto meni nije...
100 ljudi 100 cudi. :)
respo

#144 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by respo »

sheilak wrote:Jest se tema zahuktala! :-D

ovi sto trose pocastit ce ovi sto ne trose popit ce besplatno i cist racun duga ljubav :D
Kimi_BXL

#145 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

ladyblue18 wrote:
Kimi_BXL wrote:Nekom je to glupo i to shvatam.Ali ne shvatam ljude sto se toliko ibrete oko trosenja na izlaske a dali bi pare na neke druge stvari koje mozda ovim sto vole izlaske izgledaju glupo itd...
Da, to je sva poenta. Meni je smjesno dati velike pare na izlazak, drugima na nesto drugo na sto meni nije...
Konacno da se razumijemo :)
Kimi_BXL

#146 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

respo wrote:
sheilak wrote:Jest se tema zahuktala! :-D

ovi sto trose pocastit ce ovi sto ne trose popit ce besplatno i cist racun duga ljubav :D
Svaka ti zlatna :D
respo

#147 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by respo »

ladyblue18 wrote:
ako ti je smijesno ne znam sto se toliko cudis

meni je smijesno kad zensko potrosi ne znam koliko na produzenje kose tkz ekstenzije ili kako vec

mislim alo :-) raste ti kosa a tije produzavas (ne odnosi se na tebe) al opet ne pitam joj kako to nije normalno
njene pare njen izbor

ti mozda volis nesto drugo ovaj nesto trece i to je to

imam i ja slucaj da se prijatelji cude sto sam dao za neku tehnicku stvar 1000 maraka a meni je recimo ok

p.s. dodjosmo do balkanskog sindroma gdje svakoga zanima sta ko radi kako kada itd
zasto neko potrosi 200 a zasto neko potrosi 5 maraka
zasto neko nosi naocale lenonke kad nisu u modi godinama a zasto neko neku odjecu koju niko nije vidio ranije itd itd
Officer Crabtree

#148 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Officer Crabtree »

... rekose ljudi sa Wall Street-a... :wink:
bingov buraz

#149 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by bingov buraz »

Imal ko stojanku u zajam,vidim ima se masallah :mrgreen:
Aurora Borealis

#150 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Aurora Borealis »

respo wrote: p.s. dodjosmo do balkanskog sindroma gdje svakoga zanima sta ko radi kako kada itd
zasto neko potrosi 200 a zasto neko potrosi 5 maraka
zasto neko nosi naocale lenonke kad nisu u modi godinama a zasto neko neku odjecu koju niko nije vidio ranije itd itd
Navedeno nema veze s diskusijom. Ne tangira mene sekunde ni koliko ti trosis, ni nosis li lenonke ili neke desete. Ali glupo je sto svi kukaju "nema se", a ovamo se pozamasne sume izvale za jednu noc. I da, postoji razlika iskesirati 100KM za izlazak jednom-dvaput u godini, pola godine.. I iskesirati isto toliko svaki vikend. Isto tako nisu svi studenti tipicni studenti, prosjecno praznog dzepa poput nas vecine, tj. dzepovi njihovih roditelja. Tako da je sve moguce.
Locked