Koliko treba para za proteste?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

valterbranisarajevo

#26 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by valterbranisarajevo »

Šta je istina?

Istina je da ovim gradom teče krv nevinih zbog nesposobne i u kriminal ogrezle SDA-SBiH vlasti. Oni su svojim naopakim vladanjem dali pištolje i noževe ubicama (jer nisu učinili ništa da im ih oduzmu). Oni su im dali snagu da pucaju momku u glavu (zato što su dopuštali da njihovi „idoli“ -zaslužni stranački vojnici godinama rade to isto)..
Alhemicarkaa

#27 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Alhemicarkaa »

Sta? Djelile se pare za protestovanje? Gdje je moj dio :x
harač

#28 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by harač »

komi wrote:
hagel wrote:Bojim se da gradonacelnik zbog NTV99 nema para za sarajevske ruze ... pa dopusta da krv sarajevske djece oboji ove ruze :x :x :x
što brankovićev sin u beču ne odgodi upis četvrtog semestra pa će biti para za ruže... ionako naše pare troši tamo na mrskom zapadu :mrgreen:
e vala nek si mu argumentovano šukno :D :roll:
Čudna sorta

#29 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Čudna sorta »

Stvarno ne znam kako vam se da više prepucavati SDA-SDP-SBiH-NS. :x

Čitam redovno forum i naprosto ne mogu da vjerujem kako se u svaku temu umješa priča o politici i prepucavanje. Isto kao djeca, Eh, kako se od Semihe tražila odgovornost kad je ubijen Denis Mrnjavac, e hajde sad da tražimo dgovornost Alije Behmena. Možda će ružno zvučati ali kao da su neki jedva dočekali da se nešto loše desi pa da kažu Eh da vidimo šta će on sad uraditi. Fuj.
Djeteta od 23 godine više nema. Ko je za to odgovoran? Ni gradonačelnik, ni premijer, ni načelnici opština, ni ministri... Mi smo krivi zato što godinama biramo iste nesposobnjakoviće, sa nadom da će idućih godina biti drugačije, i bude ali nagore... Jer nijedni ne valjaju.

I stvarno ne razumijem neke ljude. Bez obzira za koga glasam i čiji sam simpatizer ako taj neko ne radi svoj posao, šta ja imam od toga što je on na funkciji. Nemam ništa. Po meni imam samo još veću odgovornost da osudim njegov rad jer sam mu ja dala glas, i da budem prva u redu koja će biti za to da ode sa te funkcije. Meni je bitnija sigurnost mene i moje porodice prvenstveno, od nekih tamo koji očigledno ne rade svoj posao za koji su vrlo dobro plaćeni.

I smiješno zvuči da se ljudi moraju plaćati da bi izašli na proteste... Isto kao da u našoj državi sve štima, svima nam je lijepo i sad neko treba da nam plati da bi mi izašli i kao našli neki banalan razlog da protestvujemo. Meni je ovo suludo. Ljudi moji narednih nekoliko godina svaki vikend da protestvujemo imali bi dovoljno materijala. U principu ne znam za šta bih prije izrazila svoje nezadovoljstvo.

I dok god budemo ovako razjedinjeni i u proteste i okupljanja miješali politiku i stranke, nikada nas neće izaći onoliko koliko bi bilo dovoljno da nas svi (SDA-SDP-SBIH..) shvate ozbiljno i počnu raditi posao za koji ih mi plaćamo. A mislim da se i namjerno politiziraju ta okupljanja, da bi doveli do razjedinjenja i što manje okupljenih nezadovoljnih građana.
uvjek dobar gost

#30 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by uvjek dobar gost »

teAMICA wrote:
hagel wrote:...ne mogu da vjerujem da se @uvijek dobar gost nije javio... Ocigledno je na godisnjem od mukotrpno zaradjenih para :D ...
A da, Demir se priprema za ramazan...dok se @homo_sapiens od aprila vise ne pojavljuje na ovom forumu zbog prevelikih obaveza koje su iskrsle sa dolaskom nove gradske vlasti... :-) :-) :-)
Čitala zahtjeve za majkinu smjenu pred Katedralom, skupljala potpise, bila svaku subotu.. evo mene- pitaj!
Moj Hegele ti izgleda ne čitaš teme koje sam ne otvoriš....

Što se tiče para koje ja zaradim, mogu tebe jedan dan da povedem na teren pa da vidiš kako ja zarađujem svoju platu, tebe i koga još interesuje to gdje ja radim i kako zarađujem novac !

Sve ostalo je sjajno rekao foruaš pod nikom "čudna sorta"
citat :

Stvarno ne znam kako vam se da više prepucavati SDA-SDP-SBiH-NS.

Čitam redovno forum i naprosto ne mogu da vjerujem kako se u svaku temu umješa priča o politici i prepucavanje. Isto kao djeca, Eh, kako se od Semihe tražila odgovornost kad je ubijen Denis Mrnjavac, e hajde sad da tražimo dgovornost Alije Behmena. Možda će ružno zvučati ali kao da su neki jedva dočekali da se nešto loše desi pa da kažu Eh da vidimo šta će on sad uraditi. Fuj.
Djeteta od 23 godine više nema. Ko je za to odgovoran? Ni gradonačelnik, ni premijer, ni načelnici opština, ni ministri... Mi smo krivi zato što godinama biramo iste nesposobnjakoviće, sa nadom da će idućih godina biti drugačije, i bude ali nagore... Jer nijedni ne valjaju.

I stvarno ne razumijem neke ljude. Bez obzira za koga glasam i čiji sam simpatizer ako taj neko ne radi svoj posao, šta ja imam od toga što je on na funkciji. Nemam ništa. Po meni imam samo još veću odgovornost da osudim njegov rad jer sam mu ja dala glas, i da budem prva u redu koja će biti za to da ode sa te funkcije. Meni je bitnija sigurnost mene i moje porodice prvenstveno, od nekih tamo koji očigledno ne rade svoj posao za koji su vrlo dobro plaćeni.

I smiješno zvuči da se ljudi moraju plaćati da bi izašli na proteste... Isto kao da u našoj državi sve štima, svima nam je lijepo i sad neko treba da nam plati da bi mi izašli i kao našli neki banalan razlog da protestvujemo. Meni je ovo suludo. Ljudi moji narednih nekoliko godina svaki vikend da protestvujemo imali bi dovoljno materijala. U principu ne znam za šta bih prije izrazila svoje nezadovoljstvo.

I dok god budemo ovako razjedinjeni i u proteste i okupljanja miješali politiku i stranke, nikada nas neće izaći onoliko koliko bi bilo dovoljno da nas svi (SDA-SDP-SBIH..) shvate ozbiljno i počnu raditi posao za koji ih mi plaćamo. A mislim da se i namjerno politiziraju ta okupljanja, da bi doveli do razjedinjenja i što manje okupljenih nezadovoljnih građana.
Hristo Botev

#31 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Hristo Botev »

Zao mi je protestanata kojima Marin I. nece isplatiti dugovanja jer je propo' deal s Nihadom I.

@uvijek dobar gost: moram ti priznati da su karikature Marina I. koje si koristio bile extra :lol: :lol: :lol: Nekako se to bas uklapa u tvoju pricu da nije bitno ko je na drugoj strani.
viva_castro

#32 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by viva_castro »

Brate lagano napraviš organizaciju, okupiš sve te silne kojima ne velja Behmen i sve te "komunjare" iz SDP-a.

I onda dođeš i protestuješ, srušiš vlast, zatražiš prijevremene izbore itd.

Treba platit neke takse i ako nećeš da komplikuješ oko papira treba platit i advokatu. Za advokata zavisi a takse su vrlo jeftine. Čeka se dugo al imaš vremeeenaaa da srušiš 5 vlada a ne jedog mrskog "komunjaru".

Sretno ;)
uvjek dobar gost

#33 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by uvjek dobar gost »

Hristo Botev wrote:Zao mi je protestanata kojima Marin I. nece isplatiti dugovanja jer je propo' deal s Nihadom I.

@uvijek dobar gost: moram ti priznati da su karikature Marina I. koje si koristio bile extra :lol: :lol: :lol: Nekako se to bas uklapa u tvoju pricu da nije bitno ko je na drugoj strani.
Ukoliko pažljivije pratiš i bilježiš rad mislim da možeš doći do spoznaje da nije bitno ko je sa druge strane......no vidi ko vidi.
pjegica

#34 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by pjegica »

Evo dajte meni nekoliko milja i dići ću cijelu revoluciju.

Ili dajte kontakt te osobe koja vam plaća da postavljate ovakve teme.

Inače, moje nezadovoljstvo vlašću ovakvom ili onakvom je potpuno besplatno. Čak šta više, često mene skupo košta.
kosmos

#35 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by kosmos »

pjegica wrote:Evo dajte meni nekoliko milja i dići ću cijelu revoluciju.

Ili dajte kontakt te osobe koja vam plaća da postavljate ovakve teme.

Inače, moje nezadovoljstvo vlašću ovakvom ili onakvom je potpuno besplatno. Čak šta više, često mene skupo košta.
ma kakvi bolan protesti, pa vidis da se uvodi zakon o zabrani okupljanja gradjana u sarajevu. isto to je bilo neki dan u trebinju, zabranjeni protesti. i ko kaze da nema nista zajednicko?
Hristo Botev

#36 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by Hristo Botev »

uvjek dobar gost wrote:
Hristo Botev wrote:Zao mi je protestanata kojima Marin I. nece isplatiti dugovanja jer je propo' deal s Nihadom I.

Ukoliko pažljivije pratiš i bilježiš rad mislim da možeš doći do spoznaje da nije bitno ko je sa druge strane......no vidi ko vidi.
Da u pravu si.... :zjev: :zjev: :zjev: ...vidi se iz aviona...
KadSeMrtviProbudimo

#37 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Da li danas u Sarajevu ima razloga za protest? Ima, naravno, npr. najviše kod radnika nezadovoljnih i oštećenih lošom i neuspješnom privatizacijom (Zora, Astro, Energopetrol, i td. i njihovim potpunim finansijskim kolapsom), zbog čega su dovedeni na prosjački štap i životarenje od prvog do desetog u mjesecu, kod penzionera nezadovoljnih niskim penzijama i nedostatnim za normalan i dostojanstven život, kod bolesnih i starih koji za najobičniju zdravstvenu kontrolu moraju prije odlaska razmišljati kakav poklon ponijeti, kod roditelja koji se kreditno zadužuju da djeci obezbjede knjige i sveske, po jedne zimske i jedne ljetne cipele...kod više od polovine stanovništva zapravo, koji npr. ne mijenjaju mobitele svaki mjesec, ne voze svoje ili državne audi-bmw-i ostale "6-tice" i ne voze svoju djecu u škole u njima, koji nisu bliski korupciji, nepotizmu, političkom i ostalom kriminalu, koji ne žive na budžetskim sisama poput pantljičara, i kojima nije bitno da li će njegov šef ostati na funkciji...
Međutim, činjenica je da, i pored kompletnog finansijskog nereda u kojima preživljavaju, Sarajlije nisu u potpunosti spremne pokazati svoje nezadovoljstvo na način kako je to uobičajeno u drugim sredinama. Najvjerovatnije zbog ukorijenjenog straha od vlasti, tradicionalne spremnosti na saginjanje glave, na "poštivanje" vlasti ma kakva ona bila, ali sigurno i zbog jakog uticaja vjerskih institucija (u Sarajevu najizraženije Islamske zajednice kroz njihove džemate). Tek kad se dogodi neki tragičan događaj pobudi se osjećaj ugroženosti, ne prije.

Zar nije aktuelna "ustavna zajebancija" koju nam političari provlače kroz državu gotovo tri godine dovoljan razlog da stanovništvo pokrene masovne proteste? Kome odgovara ovakvo stanje, kojoj to zajednici, kojem "narodu", kojem društvenom sloju odgovara stalno strahovanje od užasa rata, od poniženja, počev od viznih redova do ucjena ulaska u EU, ko to u nas podržava kriminal i pojedince, ko odobrava enormno bogaćenje pojedinaca ili uskih grupa, ko krije ili ko i kako troši budžetske pare ...

Za proteste danas ima jako mnogo razloga, za proteste danas ne treba para ...
kosmos

#38 Re: Koliko treba para za proteste?

Post by kosmos »

@ KadSeMrtviProbudimo,
1.u sarajevu je vise protesta nego u drugim gradovima ex yu iako tamo situacija nije bolja
2.sarajevo je smislilo nesto i mnogo efikasnije , a to je blokiranje saobracaja.
3.efikasnost sarajevskog "pokreta otpora" vidljiva je i kroz "zakon o okupljnju kmetova (gradjana)". pitaj se ko su njegovi pokretaci.
kada shvatis da je ovdje jos uvijek na snazi mentalitet "beg-kmet" (beg nikad ne polaze racune niti odgovara za svoja djela) i da po tom principu funkcionise izvrsna vlast, drukcije ces posmatrat proteste.
ovdje ne trebaju protesti, treba "buna protiv dahija" . ko zeli da bude kmet, bujrum,a ko ne , bujrum raskrsnica.kuzis?
Post Reply