Koliko ste spremni platiti za kozmetičke proizvode?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nejra2007

#26 Re: Koliko ste spremni platiti za kozmetičke proizvode?

Post by nejra2007 »

100 % VRIJEDI JER VIDIS SAMA SI REKLA PROMJENI TI SE KONZISTENCIJA STO NIJE SLUCAJ SA SKUPLJIM PUDERIMA, MADA I TU MOZE BITI GRESAKA...DRUGA STVAR MENI NIJE JASNO KAKO VAM JE ZAO DATI PARE NA NESTO STO STAVLJATE NA LICE I OCI...ROKOVI TRAJANJA PUDERA SU 2 GOD, ALI DA GA DRŽIS ZATVORENOG...
Ma.Le.Na wrote:meni je stvarno zao dati previse para na sminku..jer mi dugo traje ...a po pravilu svaki proizvod pa i sminka ima odredjeni rok trajanja..
tako npr. puder...meni puder traje po pola godine...stvarno se malo sminkam i nanosim ga jednom dnevno i to onako malo (ne volim kada se neko omalterise puderom pa ga mozes spahtlom skidat)....tako da svaki svoj puder ja bacim prije nego ga i potrosim...
nije to samo da se pridrzavam roka trajanja nego mu se i konzistencija promijeni i ja ga onda moram baciti
tako da za puder dajem max 25KM..ne dam vise! :x :D
maskaru koristim prosjecnu...nekih 20ak KM..ma ne vise
parfem koristim jedan...i to ne najskuplji...i obicno gledam parfeme koji su do 100KM nekih 50 ili vise ml...

ne razumijem osobe koje ce dati po 7o eura za puder..
prvo me zanima kakav je to puder i zar zaista vrijedi toliko??
i slicne cijene proizvoda...
eto nek mi napisu ovi sto bas ulazu u sminku...da li to zaista tolika razlika??
kakav nered

#27 Re: Koliko ste spremni platiti za kozmetičke proizvode?

Post by kakav nered »

nejra2007 wrote:Sto se tice ovoga kao nigdje veze jedan s drugim, svako prodajno mjesto mora imati autorizaciju za prodaju nekog branda tako da u koliko nije cijela polica tj.vertikala recimo Bvlgari postoji mogucnost da je kopija, ali cisto sumnjam u centru Sarajeva...
Ovlastena prodajna mjesta sa visokoselektivne brandove su.
Sam Shop
Babić-Trade
Kraft i dr

A moze se takode desiti:
Da je parfem jako dugo stajao
Pa hormonalne promjene u organizmu
Ima tu mnogo faktora koji uticu na miris, a nemojmo odmah govoriti nije isti parfem...
hmm sve je to ok..postoje radnje s autorizacijama za neke brandove..ali poznajući naš mentalitet naši vlasnici su u stanju nabaviti određenu količinu originala (radi autorizacije) i pored toga uzeti određenu količinu kopija i prodavati je pod original i tako zaraditi.. kad netko pita, oni imaju autorizaciju i kao to je sve original..a ustvari tko zna..
pjegica

#28 Re: Koliko ste spremni platiti za kozmetičke proizvode?

Post by pjegica »

Nisam nikad računala koliko trošim na šminku. Kupujem samo kad mi treba, odnosno, kad potrošim nešto i kad mi se nešto baš svidi. Nikad ne kupim ono što sam kupila prošli put. Radoznalost me često najskuplje stoji.

Evo sad ću sračunati ono što trenutno koristim... Maskara Maybelline jer nisam rođena s tim nekih 10 KM, kreon Rimmel je na sniženju bio 3KM i nešto feninga. Max factorov puder za navečer nekih 25 KM, puder koji koristim preko dana Maybelline Dreammatte Mousse 15KM. Sjajilo Manhattan 12KM, rumenilo Dior poklon, tuš i neki japanski fazon tuša Rimmel zajedno oko 15 KM. Tri karmina 15 KM. Sjene Deborah, S-he(ove su najjeftinije,a meni su najljepše), Manhattan i neke s pijace, kad bih sve sabrala ispalo bi nekih 30tak KM. Lakove volim u veselijim bojama i to često kupujem. Još nisam uspjela dokučiti razliku između skupih lakova velikog imena i onih jeftinih sa buvljaka, svaki mi isto traje, isto se nanosi, isto suši, tako da tu uglavnom boja igra ulogu a ne cijena. Kad se sve to sračuna ispadne da 120 - 150 KM dam za šminku u 3 do 6 mjeseci, koliko mi obično traje jedan proizvod. Mjesečno 20 do 50 KM. Studentski.

Nekad naručim od familije iz EU Dior-ovu šminku koja mi je među boljima. Tamo je mnogo jeftinija nego ovdje, a i kvaliteta je neuporediva. Parfeme većinom dobijam na poklon, tako da ni tu cijenu ne znam, niti previše upoređujem naše i inostrane. Inostrani su obično mnogo mnogo jači, pa se odmah svi navale na naše kako su lopovi. Meni se recimo više sviđaju ti slabiji.
Post Reply