Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- statix
#276 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Sandra u tebe sve neki extremi. Realnost je satkana potpuno drugacijim situacijama. 
- HAVANA
#277 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Sandra D. wrote:I onda lepo skinu gaćice i mladoženja vidi da mlada ima veeeeeeeeliki penis od pola metra pa ovaj sam sebe pita "a gde sam pogrešio".sofist wrote:E jebiga, ako je tebi ljubljenje na prvom dejtu cudno onda se fakat moram zapitati gdje ti zivis?![]()
Standardna balkanska verzija veze, ništa posebno. Ako muškarci neće da ljube devojke, neka si nađu dečka.
Haa?
-
sofist
#278 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Nema potrebe za patetikom.Static-X wrote:ma jasta mi smo bre primitivci za vas moderne osobe
- statix
#279 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Nismo, nego na sta aludiraju ta 4 smajlija na kraju recanice...sofist wrote:Nema potrebe za patetikom.Static-X wrote:ma jasta mi smo bre primitivci za vas moderne osobeNego, jeste li vas dvojica "static-x" i "statix" braća?
![]()
![]()
![]()
-
sofist
#280 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Dobro ti je rekao jedan od "statiksa" da su ti primjeri ekstremni. Nije to bas kao u filmovima ali ima tu i istine.Sandra D. wrote:Pa to ti je ono... Dečko iz priče bude lep, nežan, neizbežan, upozna devojku svojih snova ali neće da bude šmeker nego odabere onu mirniju i "kulturniju" knjiški moljac varijantu pa sa njom samo izlazi, gleda je, ne dotiče... I tako prođe deset godina pa ovo dvoje iz priče omatore i shvate kako su dugo skupa, pa lepo odluče da se venčaju jer su dugo u vezi "bez dodira", i nakon što im matičar nabaci lance na leđa odu lepo kući pa će tamo da se vole jer sad imaju pravo - u braku su zaboga miloga. I onda lepo skinu gaćice i mladoženja vidi da mlada ima veeeeeeeeliki penis od pola metra pa ovaj sam sebe pita "a gde sam pogrešio".sofist wrote:E jebiga, ako je tebi ljubljenje na prvom dejtu cudno onda se fakat moram zapitati gdje ti zivis?![]()
Standardna balkanska verzija veze, ništa posebno. Ako muškarci neće da ljube devojke, neka si nađu dečka.
- pustopoljina
#281 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
ma vi ste svi u ekstremima...te speed klix, te cuvanje za brak...te third date rule...te hemija i varnice...
te utakmica,te crtani...
te utakmica,te crtani...
- statix
#282 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
a luk, ovo-ono...pustopoljina wrote:ma vi ste svi u ekstremima...te speed klix, te cuvanje za brak...te third date rule...te hemija i varnice...
te utakmica,te crtani...
- pustopoljina
#283 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
te cimbur,te sataras,te jahnijastatix wrote:a luk, ovo-ono...pustopoljina wrote:ma vi ste svi u ekstremima...te speed klix, te cuvanje za brak...te third date rule...te hemija i varnice...
te utakmica,te crtani...
- Chemist
#284 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
@sandra (i ostali koji se pronadju)
Ne znam sta se cudis, ponasanje ljudi u 20-tim i kasnijim godinama jos uvijek vuce korijene iz ponasanja djece od 5, da sad ne elaboriram zasto. Poenta price je bila u tome da kada dijete od 5 godina lako i brzo dobije ono sto zeli ono ce se tom stvarcicom zabavljati kratko i postat ce mu dosadno i to je opcepoznata cinjenica. Sad, kada se povuce analogija izmedju djece i odraslih dobijes fenomen da kada muskarac brzo dobije ono sto zeli, a svi normalni muskarci su po defaultu nastimani da zele odnos sa zenom sto prije dobijes manjak zainteresovanja za doticnu nakon kratkog vremena...razmis???
Sve u svemu, malo tradicionalizma u glavi bi doprinjelo da se prema zenama postupa sa vise postovanja, njeznosti itd, a ne kao ponekada prema stvarima.
Ne znam sta se cudis, ponasanje ljudi u 20-tim i kasnijim godinama jos uvijek vuce korijene iz ponasanja djece od 5, da sad ne elaboriram zasto. Poenta price je bila u tome da kada dijete od 5 godina lako i brzo dobije ono sto zeli ono ce se tom stvarcicom zabavljati kratko i postat ce mu dosadno i to je opcepoznata cinjenica. Sad, kada se povuce analogija izmedju djece i odraslih dobijes fenomen da kada muskarac brzo dobije ono sto zeli, a svi normalni muskarci su po defaultu nastimani da zele odnos sa zenom sto prije dobijes manjak zainteresovanja za doticnu nakon kratkog vremena...razmis???
Sve u svemu, malo tradicionalizma u glavi bi doprinjelo da se prema zenama postupa sa vise postovanja, njeznosti itd, a ne kao ponekada prema stvarima.
- Ghost_Rider_XXX
#285 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Jako interesantna i u najmanju ruku nebulozna analogija.Chemist wrote:@sandra (i ostali koji se pronadju)
Postavljanje muskaraca kao nagonom vodjenih lovaca i zena kao nedužnih lovina koje su tu kao statisti u cijeloj priči je diletantski i za moj ukus jako uvrijedljivo za mene kao muškaraca.
Ako banaliziramo ovaj post i rasčlanimo ga na proste faktore dobijemo slijeće:
- dečko upozna curu, ona mu se svidi
- curi se taj dečko takođe svidi
- Stav I teoreme kaže da svako muško koje u što skorije vrijeme uđe u gaćice (ako ih nosi) dotične cure po defaultu gubi interesovanje
- Cura je upoznata sa ovom neviđeno pametnom teoremom i gleda a neda do daljnjeg (valjda matičara, popa, sveštenika, samog Bude...)
- Veza se razvija, ona se zaljubljuje, čak ga i zavoli, ali i dalje gleda a neda
- Pošto smo krenuli od pretpostavke da su muškarci po defaultu lovci vođeni isključivo nagonima i manjom glavom
samim tim dolazimo do vrlo jednostavnog zaključka:
U vrijeme pravljenja zasjede i čekanja da zmija ujede picu ovaj pticu, dečko se morao nekako zabaviti, jer nagon je nagon, pa je našao par cura koje nisu bile upoznate s tom teoremom i vrlo lako su upale u tu strašnu zavjeru i tako olako dale svoju ČAST.
Dečko zadovoljio nagone, a ona ubjeđena da je ALL THAT sretna uplovi s njim u bračnu luku damu svoje so precious i živi sretna u zabludi kako je on samo njen, a on aktivniji od heftarice u opštini, ili...
Kraj broj dva, napokon smo došli do zadovoljenja nagona i osvajanja kote g5739-6,5 nema više potrebe da bude s njom i daje joj jedan dio svoga tijela tj. nogu.
Postoji i alternativni kraj happily ever after, ali to je ve SF domen i nikako se ne uklapa u navedene postulate.
S toga prije prčkanja po psihologiji i pravljenja šatro Freudovskih paralela u seksualnom ponašanju ne bi bilo loše i pročitati, a potom i shvatiti ono o čemu pišeš.
Lahka noć
Last edited by Ghost_Rider_XXX on 24/07/2010 01:21, edited 1 time in total.
- Bluemore
#286 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
[quote="Chemist] Najtuznije je sto se te vrijednosti vise ne cijene, nekako imam osjecaj da ih ljudi i zene vise ne primjecuju. Ljubav se mora pokazati na primjeru. Sexualno se covjek moze zadovoljiti na vise razlicitih nacina. Biti duhovno zadovoljan je puno teze postici i to se ne da validirati pricom koliko dugo trebas nekoga bariti. Ako covjek vidi da ima nesto sto ga inspirise u osobi koju bari, moze sebi dozvoliti svakakve stvari u tom procesu barenja. I nek traje koliko traje, bitan je cilj, sredstva malo manje.[/quote]

-
FreeSpirit
#287 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Nemam vremena da citam sve, ali procitah prvu stranu i ziva se istraumirah! Na sta se svelo sve danas "hoces-neces", kao anketni listic!!! Ali sasvim razumijem djevojku!
Nekada vidis da je nekome stalo do tebe, laska ti i izadjes sa njim (jos kada ti svi govore da bi trebala dati liku sansu, fin, radan, ljekar, dobar, pomislis "sto da ne, nece me ubiti par izlazaka").....izadjes, nije to to, ali kazes sebi "nista se ne desava preko noci", jer mi se puno puta desavalo da proradi hemija tek nakon duuuuugog druzenja, pa mozda i sada bude tako? Osim toga, kada vidis da je nekome stalo nije mu lako reci da ne ide... Svakako, djevojka je pokusala, ne znaci da ga je zavlacila.
Dakle, koliko muvati? Procijeni kakva je osoba, nekada se sa nekim treba druziti da bi se upoznali dovoljno da se ta osoba opusti sa tobom, jer svi mi manje-vise imamo proslost i greske koje nas sprecavaju da vjerujemo i da se opustimo....
Nekada vidis da je nekome stalo do tebe, laska ti i izadjes sa njim (jos kada ti svi govore da bi trebala dati liku sansu, fin, radan, ljekar, dobar, pomislis "sto da ne, nece me ubiti par izlazaka").....izadjes, nije to to, ali kazes sebi "nista se ne desava preko noci", jer mi se puno puta desavalo da proradi hemija tek nakon duuuuugog druzenja, pa mozda i sada bude tako? Osim toga, kada vidis da je nekome stalo nije mu lako reci da ne ide... Svakako, djevojka je pokusala, ne znaci da ga je zavlacila.
Dakle, koliko muvati? Procijeni kakva je osoba, nekada se sa nekim treba druziti da bi se upoznali dovoljno da se ta osoba opusti sa tobom, jer svi mi manje-vise imamo proslost i greske koje nas sprecavaju da vjerujemo i da se opustimo....
- ljubav_aha
#288 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
andolC wrote:kad ovo citam, zamisljam ljude kao gomilu penisa sa rukama i nogama, i gomilu vagina kako hodaju ulicom, druze se, sjede za sankom, pricaju, itd. uglavnom, jako bizarna situacija...
- ljubav_aha
#289 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Chemist wrote: Najtuznije je sto se te vrijednosti vise ne cijene, nekako imam osjecaj da ih ljudi i zene vise ne primjecuju. Ljubav se mora pokazati na primjeru. Sexualno se covjek moze zadovoljiti na vise razlicitih nacina. Biti duhovno zadovoljan je puno teze postici i to se ne da validirati pricom koliko dugo trebas nekoga bariti. Ako covjek vidi da ima nesto sto ga inspirise u osobi koju bari, moze sebi dozvoliti svakakve stvari u tom procesu barenja. I nek traje koliko traje, bitan je cilj, sredstva malo manje.
Last edited by ljubav_aha on 24/07/2010 02:13, edited 3 times in total.
- andolC
#290 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
cujem jedan glas, koji mi veli: "cega se pametan stidi, budala se ponosi".Sandra D. wrote:Je li tada čuješ i glasove?andolC wrote:kad ovo citam, zamisljam ljude kao gomilu penisa sa rukama i nogama, i gomilu vagina kako hodaju ulicom, druze se, sjede za sankom, pricaju, itd. uglavnom, jako bizarna situacija...
mene ipak malo vise vuce na emocionalno hendikepiranu djevojku, ili da se moderno izrazim, sandra je totalno f*cked upSandra D. wrote:Hvala na savetu, odavno sam već imuna na sredinu.Chemist wrote:@sandra ti si izgleda bas moderna djevojka, a i prema tome kako se ponasas prema ideji da se ljubis na prvom dejtu, ljudi bi mogli protumaciti da si i laka djevojka, a to nije bas najbolje rjesenje, za tebe naravno
- andolC
#291 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
cuj?Sandra D. wrote:Ajde nema veze, pisana reč nikoga nije ubila.bez_ideje wrote:Draga Sandra,sta tebi sve ne prisise u posljednje vrijeme,samo gledam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a zasto kazu da je pero opasnije od maca?
- ljubav_aha
#292 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
prema svim padeznima pitanjima,samo je jedan odgovor tacan> sve ovisi o sitauciji 
- ljubav_aha
#293 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
narodna formula uspjehaIsidora Jesenjinova wrote:sto rekose,"ko se zeni na brzini,kaje se na tenane"
- ljubav_aha
#294 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Isidora Jesenjinova wrote:e vala,kod mene se sve brzo desilo..sto Hari rece"sve se brzo desilo ko u filmu starom ljubavnom"...
-
Static-X
#295 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
mozda i nisam skontao bas najbolje tvoj post (brzo sam preletio) al evo jedan primjer:Ghost_Rider_XXX wrote:Jako interesantna i u najmanju ruku nebulozna analogija.Chemist wrote:@sandra (i ostali koji se pronadju)
Postavljanje muskaraca kao nagonom vodjenih lovaca i zena kao nedužnih lovina koje su tu kao statisti u cijeloj priči je diletantski i za moj ukus jako uvrijedljivo za mene kao muškaraca.
Ako banaliziramo ovaj post i rasčlanimo ga na proste faktore dobijemo slijeće:
- dečko upozna curu, ona mu se svidi
- curi se taj dečko takođe svidi
- Stav I teoreme kaže da svako muško koje u što skorije vrijeme uđe u gaćice (ako ih nosi) dotične cure po defaultu gubi interesovanje
- Cura je upoznata sa ovom neviđeno pametnom teoremom i gleda a neda do daljnjeg (valjda matičara, popa, sveštenika, samog Bude...)
- Veza se razvija, ona se zaljubljuje, čak ga i zavoli, ali i dalje gleda a neda
- Pošto smo krenuli od pretpostavke da su muškarci po defaultu lovci vođeni isključivo nagonima i manjom glavom
samim tim dolazimo do vrlo jednostavnog zaključka:
U vrijeme pravljenja zasjede i čekanja da zmija ujede picu ovaj pticu, dečko se morao nekako zabaviti, jer nagon je nagon, pa je našao par cura koje nisu bile upoznate s tom teoremom i vrlo lako su upale u tu strašnu zavjeru i tako olako dale svoju ČAST.
Dečko zadovoljio nagone, a ona ubjeđena da je ALL THAT sretna uplovi s njim u bračnu luku damu svoje so precious i živi sretna u zabludi kako je on samo njen, a on aktivniji od heftarice u opštini, ili...
Kraj broj dva, napokon smo došli do zadovoljenja nagona i osvajanja kote g5739-6,5 nema više potrebe da bude s njom i daje joj jedan dio svoga tijela tj. nogu.
Postoji i alternativni kraj happily ever after, ali to je ve SF domen i nikako se ne uklapa u navedene postulate.
S toga prije prčkanja po psihologiji i pravljenja šatro Freudovskih paralela u seksualnom ponašanju ne bi bilo loše i pročitati, a potom i shvatiti ono o čemu pišeš.
Lahka noć
djevojka da bi zadrzala momka u vezi daje mu se cijela u nadi da ce ga zadrzati i opet na kraju dobije nogu...
- Ljuska_u_BaklaFi
#296 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
"Neko to od gore vidi sve, povlaci konce, igra se......." 
- Sandra D.
#297 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Pre će biti da je "ekstremno" ovo što vi pišete, jer prvi put u životu čujem da je nemoralno poljubiti devojku na prvom sastanku i da je to odraz nečijeg karaktera.statix wrote:Sandra u tebe sve neki extremi. Realnost je satkana potpuno drugacijim situacijama.
To ti je lako za proveriti. Gurneš sebi prvo pero u guzu a potom i mač, pa nakon svega oceniš šta te više boli.andolC wrote:a zasto kazu da je pero opasnije od maca?
"Pisana reč koja je oštra kao mač" na koju se pozivaš se pre svega odnosi na pisce, ideologe, političare, i državnike čija reč jeste i može biti opasnija od mača, ali svakako ne i na forumske napise gde gomila loših psihoprofilajzera u koje spadaš i ti totalno pogrešno proceni sagovornika dajući mu osobine koje i sama poseduje u svom RL-u. Primera radi, ja u tvojim tekstovima pored mora tekstova drugih korisnika foruma čiji su tekstovi dosta kvalitetniiji ili jednostavno smešni nisam našla ni trunke onoga što smatram kvalitetom jer ti se sve svodi na dečija razmišljanja tipa "matora ima brkove a možda ima i sidu pa neću da je karam", zbog čega sam i napisala da mi je mišljenje takve sredine nebitno bez obzira što misliš da sam emocionalno "fucked up" (kako si napisao) ili nisam. Pojasnit ću.
Nisi ni ti toliko loš mada si "fucked up" koliko ovaj Sofist koji bi da kara drugaricu sa posla, a u isto vreme tvrdi da su neobične neke stvari koje bi trebale biti sasvim obične, primera radi i taj famozni poljubac na prvom sastanku. Dakle, on ne mož da kontroliše svoje nagone i karao bi neku koja je tu došla samo da radi, ne ceni je kao radnu drugaricu i sve što vidi u njoj je spolni organ, a ovamo čovek ne bi da se ljubi na prvom sudaru jer je to "nemoralno i nenormalno".
Za razliku od par vas koji ovde prodajete "krompir pod bubrege" ja sam barem iskrena i uvek kažem ono što i mislim, a u vezi ove teme to što imam reći je da je prirodnost čoveka usko povezana sa pojmom ljubav zbog čega poljubac na prvom sudaru ne smatram nikakvim grehom zbog kojeg ću ići đavolu na raport. Ljubav nisu izmislili ljudi, ona je prirodna, i taj prvi poljubac je zahvaljujući tome isto tako prirodan, lep, i poželjan jer je prirodan. Ono što su ljudi izmislili dakle nije ljubav i prirodnost nego politika kojom u slučaju, primera radi, kada kažem da volim lepo razvijene i dole obdarene muškarce napišu da sam lujka, jer samo na taj način mogu prodati sebe i svoje trećerazredne "proizvode". Drugačije ne bi mogli.
HAVANA wrote:Haa?
A zezam se sa tim primerom, nemoj da me shvaćaš ozbiljno.
- Sandra D.
#298 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Da li ćeš biti "moderan" ili nećeš je svakako samo tvoj izbor i neću da se mešam u to, ali nemoj jednog dana da pišeš teme sa naslovom "zašto me je ostavila sa najboljim drugarom" jer si upravo ti krivac koji je iz statusa "dečko" prešao u status "dobar drugar". Ona nije kriva jer pored mora drugara želi da ima i dečka.Static-X wrote:ma jasta mi smo bre primitivci za vas moderne osobe
- statix
#299 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
To nisu moje rijeci, ja se u tom pogledu slazem s tobom.Pre će biti da je "ekstremno" ovo što vi pišete, jer prvi put u životu čujem da je nemoralno poljubiti devojku na prvom sastanku i da je to odraz nečijeg karaktera.
- Zlata M.
#300 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?
Chemist wrote: ponasanje ljudi u 20-tim i kasnijim godinama jos uvijek vuce korijene iz ponasanja djece od 5, da sad ne elaboriram zasto. Poenta price je bila u tome da kada dijete od 5 godina lako i brzo dobije ono sto zeli ono ce se tom stvarcicom zabavljati kratko i postat ce mu dosadno i to je opcepoznata cinjenica. Sad, kada se povuce analogija izmedju djece i odraslih dobijes fenomen da kada muskarac brzo dobije ono sto zeli, a svi normalni muskarci su po defaultu nastimani da zele odnos sa zenom sto prije dobijes manjak zainteresovanja za doticnu nakon kratkog vremena...razmis???
... i onda vide kakav dobar ljubavni film iz 60ih i rascmizdre se neutjesno ...
Uzalud sviracima trud ... Prava zena ( romanticna, tajnovita a bogme i suzdrzana ), oko koje se i vrti citav proces, nikada nece 'izaci iz mode'.