Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

moonca

#101 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by moonca »

e..bash .... :lol:
sumirprimus

#102 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sumirprimus »

rijetko..
razumijem ih, tezak sam ko tuc..
sumirprimus

#103 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sumirprimus »

ljevoruki wrote:
славянин wrote:Pametan zet izgleda... prvo rastjerat familiju :D
seljacina sa dna kace koji je uradio nesto sto mu nikad necu oprostiti.
šurjak jes to ti? :skoljka:
Heller

#104 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by Heller »

ljevoruki wrote:
славянин wrote:Pametan zet izgleda... prvo rastjerat familiju :D
seljacina sa dna kace koji je uradio nesto sto mu nikad necu oprostiti.
Jebo ti sestru?
sumirprimus

#105 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sumirprimus »

:lol: aa gluho bilo mojne to ba :lol:
Heller

#106 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by Heller »

sumirprimus wrote::lol: aa gluho bilo mojne to ba :lol:
Haj i meni je zet jebo sestru :lol: i tebi je vjerovatno :lol:
sumirprimus

#107 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sumirprimus »

auu slika koju ne zelim da docaram si :-) :lol:
spreca

#108 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by spreca »

moonca wrote:
spreca wrote:Juce me sestra zvala...ja sam se iznenadio :D
...nesto joj treba ..

#pazse :lol:
da, tu je to negdje
sadie_forever

#109 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sadie_forever »

Heller wrote:
insomnia78 wrote:Evo ja danas bio kod jaranovog oca na pićencetu i kolacu. Rodjendan mu. Pojedi, popij i svako svojoj kući. Jbg ljepse je i po knjigama ispravnije valjda da tri generacije naguraju u mutvak
Znam ih i s parama nabiju se u jednu kuću na tri sprata. Haj kako sinčine mogu, al kako snahe mogu?

Kolegu žena ostavila, kaže nek je kurva otišla kad joj moji roditelji smetaju :lol:
A lik ima para, voza auto od 25k, radi privatno, ima platu 1300 a zaradi još dvije na privatluku i živi s ocem i materom.
Za mene su to sebicni roditelji i jos gluplji sin.a takvih ima podosta..znam jednog gdje god izlazi s zenom vodi i oca,jer stari je navikao tako i nebi sad da mi hatori , :D stari dok je bio mlad nije hebo zivu silu a sad ima djecu koja mu pisnut ne smiju.kazem bas mu kasika u med pala
славянин

#110 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by славянин »

sadie_forever wrote:
Heller wrote:
insomnia78 wrote:Evo ja danas bio kod jaranovog oca na pićencetu i kolacu. Rodjendan mu. Pojedi, popij i svako svojoj kući. Jbg ljepse je i po knjigama ispravnije valjda da tri generacije naguraju u mutvak
Znam ih i s parama nabiju se u jednu kuću na tri sprata. Haj kako sinčine mogu, al kako snahe mogu?

Kolegu žena ostavila, kaže nek je kurva otišla kad joj moji roditelji smetaju :lol:
A lik ima para, voza auto od 25k, radi privatno, ima platu 1300 a zaradi još dvije na privatluku i živi s ocem i materom.
Za mene su to sebicni roditelji i jos gluplji sin.a takvih ima podosta..znam jednog gdje god izlazi s zenom vodi i oca,jer stari je navikao tako i nebi sad da mi hatori , :D stari dok je bio mlad nije hebo zivu silu a sad ima djecu koja mu pisnut ne smiju.kazem bas mu kasika u med pala
Plemensku zajednicu najbolje formirati.
moonca

#111 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by moonca »

sadie_forever wrote: Za mene su to sebicni roditelji i jos gluplji sin.a takvih ima podosta..znam jednog gdje god izlazi s zenom vodi i oca,jer stari je navikao tako i nebi sad da mi hatori , :D stari dok je bio mlad nije hebo zivu silu a sad ima djecu koja mu pisnut ne smiju.kazem bas mu kasika u med pala
:lol: ..vidjam i ovdje takve kombinacije- ali - majka ili svekrva je ukljucena i to radi cuvanja djece- aaaa, nije da su djeca glupa.... :-)
Heller

#112 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by Heller »

славянин wrote: Plemensku zajednicu najbolje formirati.
Jaran mi je polu Jordanac, i odselio se dole s 12-13 godina, kaže dosli mi kuća ogromna, tri sprata, gotiva, za des sekundi skonto da živi s još djedom, nenom, trojicom amidza, strinama, djecom :lol: kaže dok se nije navikao ko u sam u kući :lol: došao ovdje da studira, sad ga ne mogu nagovoriti da se vrati dole nema sile :lol:
sadie_forever

#113 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sadie_forever »

moonca wrote:
sadie_forever wrote: Za mene su to sebicni roditelji i jos gluplji sin.a takvih ima podosta..znam jednog gdje god izlazi s zenom vodi i oca,jer stari je navikao tako i nebi sad da mi hatori , :D stari dok je bio mlad nije hebo zivu silu a sad ima djecu koja mu pisnut ne smiju.kazem bas mu kasika u med pala
:lol: ..vidjam i ovdje takve kombinacije- ali - majka ili svekrva je ukljucena i to radi cuvanja djece- aaaa, nije da su djeca glupa.... :-)
Ima toga svugdje,koleginica prica njena svekrva amerikanka je nocna mora.ako ona i muz izadju na veceru sami sljedeci vikend njen muz planira s mamom veceru,ako idu na odmor svekrva se vodi itd
male_okice

#114 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by male_okice »

imam jednog brata stariji od mene, i cujemo se svaki dan vecinom porukama, nisu to sad bitne stvari ali saljemo si memes i te gluposti i onako podijelimo ako sta treba i tako. sa drugom rodbinom, koja je reicmo nasa generacija, se rijetko cujemo narocito sa onima koji zive negdje van bih (a kod nas u porodici su to haman svi). ponekad se vidimo ljeti na kafi nekad ni to. ali dobro to je prica za neku drugu temu.
male_okice

#115 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by male_okice »

sadie_forever wrote:
moonca wrote:
Ima toga svugdje,koleginica prica njena svekrva amerikanka je nocna mora.ako ona i muz izadju na veceru sami sljedeci vikend njen muz planira s mamom veceru,ako idu na odmor svekrva se vodi itd

to mora covjek na pocetku veze/braka razgraniciti. znaci in-laws se vole i postuju ali se ne smiju umijesati i dovoditi u nasu vezu. idemo i mojim i tvojim roditeljima za bajram, rostiljacemo skupa druziti se kad se pruzi prilika, postovacemo se koliko je to moguce, ali na godisnje odmore, vecere ruckove u slobodno vrijeme idemo nas dvoje sami (eventualno vodimo nase dijete) i to je to. nema zajednickih godinjih odmora i sl stvari.
moonca

#116 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by moonca »

Filipinci su jako vezani - oni i u kupovinu idu familijarno -po desetoro u grupi.. :lol:
Imam prijateljicu-Filipinka .. no, zene su im jako zahtjevne i ostre... ona je sa muzem dosla da zivi u kuci i platila majci pola kuce , no i dalje im je pravila probleme.
Prijateljica naspusti kucu vrati se u Ameriku i godinama nisu pricali niti se vidjale
No, prijateljica je tesko bolesna i nedavno, po zadnji put, otisla na Filipine da posjeti prijateljicu koja zici blizu njene majke-majka saznala od druge kcerke da je ona tu i porucila joj -da se mogu vidjeti -ako joj se ova izvine. Nije se htjela izvinuti i nisu se ni vidjele.

Majka joj je umrla par mjeseci nakon ....

:roll: Ima jako tuznih, glupih situacija ..
sadie_forever

#117 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sadie_forever »

male_okice wrote:
to mora covjek na pocetku veze/braka razgraniciti. znaci in-laws se vole i postuju ali se ne smiju umijesati i dovoditi u nasu vezu. idemo i mojim i tvojim roditeljima za bajram, rostiljacemo skupa druziti se kad se pruzi prilika, postovacemo se koliko je to moguce, ali na godisnje odmore, vecere ruckove u slobodno vrijeme idemo nas dvoje sami (eventualno vodimo nase dijete) i to je to. nema zajednickih godinjih odmora i sl stvari.
Da ali sve ti pada u vodu ako je muz takav da je odgojen da ako odbijes mamu ili tatu nezahvalan si i los sin,imas takvih koliko hoces.ali mozes ih lako prepoznati i dok ste u vezi...I da ne bude samo da grdim muskarce,ima takvih kcerki jos vise.Moja sestra majku zove 3 puta na dan,kad krene na posao,kad krene kuci s posla,i kod kuce tokom veceri,izmedju toga joj nonstop salje slike na viberu.Ja tu ispadam kao losa kcerka jer nisam takva ni blizu :D
detroit-mercy

#118 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by detroit-mercy »

sadie_forever wrote:
male_okice wrote:
Da ali sve ti pada u vodu ako je muz takav da je odgojen da ako odbijes mamu ili tatu nezahvalan si i los sin,imas takvih koliko hoces.ali mozes ih lako prepoznati i dok ste u vezi...I da ne bude samo da grdim muskarce,ima takvih kcerki jos vise.Moja sestra majku zove 3 puta na dan,kad krene na posao,kad krene kuci s posla,i kod kuce tokom veceri,izmedju toga joj nonstop salje slike na viberu.Ja tu ispadam kao losa kcerka jer nisam takva ni blizu :D
Kakva si sa svekrvom :mrgreen: .
sadie_forever

#119 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sadie_forever »

detroit-mercy wrote:
sadie_forever wrote:
male_okice wrote:
de nam prvo reci kakav si ti s materom?
moonca

#120 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by moonca »

eh reci-reci ....pisite sta vam se svidja .

ta navika je opasna - ako roditelje naviklente pozivati svakodnevno, oni ko cuko-dresirani tko i ocekuju i ako jedan dan zakasnite -panika - policija se poziva - da li je bila neka nesreca u gradu. itd.. :-)
Heller

#121 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by Heller »

moonca wrote:eh reci-reci ....pisite sta vam se svidja .

ta navika je opasna - ako roditelje naviklente pozivati svakodnevno, oni ko cuko-dresirani tko i ocekuju i ako jedan dan zakasnite -panika - policija se poziva - da li je bila neka nesreca u gradu. itd.. :-)
Ja sam godinama furo i zajebavao se nisam se javljao po pet dana samo odem negdje a živimo s njom. Stara imala nekih zdravstvenih problema i naviknem je da se čujemo dvaput dnevno, sad me u pet zove ako ne dođem kući s posla da provjeri :mrgreen:
Cherry-Cherry

#122 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by Cherry-Cherry »

Ne mogu ja tog čestog zivkanja. Nemam šta da pričam toliko.
detroit-mercy

#123 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by detroit-mercy »

sadie_forever wrote:
detroit-mercy wrote:
sadie_forever wrote:
de nam prvo reci kakav si ti s materom?
Super, zivimo na dva kontinenta, cujemo se redovno, vidimo minimum jednom godisnje :mrgreen:
A sad ti, kakva si sa svekrvom :mrgreen:
sadie_forever

#124 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by sadie_forever »

detroit-mercy wrote:
Super, zivimo na dva kontinenta, cujemo se redovno, vidimo minimum jednom godisnje :mrgreen:
A sad ti, kakva si sa svekrvom :mrgreen:
prvo reci sta je redovno? svaki dan? svako drugi dan? jednom u sedmici ? itd
moonca

#125 Re: Koliko se cujete s bracom i sestrama?

Post by moonca »

..detroit.. ti bas ides u posjetu svake godine... :-)
Post Reply