Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
cendlerbing

#151 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by cendlerbing »

supercali wrote: Ali kuca stoji kako jeste uglavnom mjenja se samo fasada
a ne moze se dograditi nesto sa strane, sprat, balkon zatvoriti, sobe spojiti, podijeliti, promijeniti boju zidova, sare po zidovima, namjestaj, o basti okokuce da ne govorimo... :?
sve se moze promijeniti, cak i kad izgori ne dao Bog pa sve isponove
supercali

#152 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by supercali »

cendlerbing wrote:
a ne moze se dograditi nesto sa strane, sprat, balkon zatvoriti, sobe spojiti, podijeliti, promijeniti boju zidova, sare po zidovima, namjestaj, o basti okokuce da ne govorimo... :?
To ne mijenja cinjenicu da su temelji isti
cendlerbing

#153 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by cendlerbing »

supercali wrote:
cendlerbing wrote:
To ne mijenja cinjenicu da su temelji isti
ne mijenja ni cinjenicu da kuca ne izgleda onako kako je izgledala u prvobitnom stanju.
supercali

#154 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by supercali »

Znaci samo fasada dok je temelj znaci tvoji principi isti a fasada je kako kroz zivot mijenjas ponasanje u datom situacijana
cendlerbing

#155 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by cendlerbing »

supercali wrote:Znaci samo fasada dok je temelj znaci tvoji principi isti a fasada je kako kroz zivot mijenjas ponasanje u datom situacijana
akk uzmes principe za nesto iznutra, hajmo reci stolariju i namjestaj...ne mijenjaju li se i oni? mozda na oni koji te dobro sluze al neki sasvim sigurno da?
supercali

#156 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by supercali »

cendlerbing wrote:
supercali wrote:Znaci samo fasada dok je temelj znaci tvoji principi isti a fasada je kako kroz zivot mijenjas ponasanje u datom situacijana
akk uzmes principe za nesto iznutra, hajmo reci stolariju i namjestaj...ne mijenjaju li se i oni? mozda na oni koji te dobro sluze al neki sasvim sigurno da?
Principi nisu namjestaj jer ih ne mijenjas godisnje jbg
Principi su zidovi namjestaj moze biti jedino metafora zdravlju
cendlerbing

#157 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by cendlerbing »

supercali wrote:
cendlerbing wrote:
Principi nisu namjestaj jer ih ne mijenjas godisnje jbg
Principi su zidovi namjestaj moze biti jedino metafora zdravlju
hahaha blago tebi ako godisnje mijenjas prozore, vrata i namjestaj. ima se moze se :thumbup:

ti si vjerovatno oduvijek takav kakav jesi i uvijek ces ostati pa zato zagovaras takav stav. ja zagovaram drugaciji jer sam promijenila i svoj izgled, i svoje ponasanje a Boga mi i neke svoje principe na koje sam bila naucena dok nisam pocela razmisljati svojom glavom.

nije li princip, jedan od najbitnijih mozda, vjerovanje u Boga? zasto ljudi mijenjaju vjeru ili je se odricu, ako principi zauvijek ostaju isti?
mad_max_ba

#158 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by mad_max_ba »

interesantno....
HowForWhom

#159 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by HowForWhom »

Svaka promjena koja te cini zadovoljnijim je dobra, kakva god ta promjena bila
supercali

#160 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by supercali »

cendlerbing wrote:
hahaha blago tebi ako godisnje mijenjas prozore, vrata i namjestaj. ima se moze se :thumbup:

ti si vjerovatno oduvijek takav kakav jesi i uvijek ces ostati pa zato zagovaras takav stav. ja zagovaram drugaciji jer sam promijenila i svoj izgled, i svoje ponasanje a Boga mi i neke svoje principe na koje sam bila naucena dok nisam pocela razmisljati svojom glavom.

nije li princip, jedan od najbitnijih mozda, vjerovanje u Boga? zasto ljudi mijenjaju vjeru ili je se odricu, ako principi zauvijek ostaju isti?
Naravno da nisam isto oduvijek
Neke stvari su se promijenile naravno al sustina moja je ostala ista samo se to ispoljavanje vremenom mijenjalo
Vjerovanje u boga nije princip nego upravo sto sama rijec kaze vjerovanje uvjerenje a mozes nazvati i ubjedjenje
Ti mozes mijenjati vjeru al se ne mijenja dobrota covjeka ako je takav izgradjen
Evo ti si recimo iskrena i vjerujes ljudima ti ces takva biti bila muslimanka katolkinja ili ateista isto ces tako misliti da treba ciniti dobro ljudima
zoomba

#161 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by zoomba »

Al poredjenja kuca i covjek .. :D
Ramzess Veliki

#162 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by Ramzess Veliki »

Jucer sam shvatio da sam omatorio.

Dobro, vi ste to znali i govorili mi, ali dok se covjek sam ne safranise djaba mu pricat, mada sam ja zagovornik one "Ako ti trojica kazu da si pijan, pocni se valjat' po jarku" filozofije.

Gledao sam neke choppere, koje inace nisam podnosio kao prevozno ili statusno sredstvo, uvijek su mi bili pojam lijene debele krave za smetanje na cesti. Gdje na tu krepanu mrcinu pored superjakih ultrabrzih sportskih zvjercina ???
I skontam da su mi se poceli svidjati ... :shock:
Da bude gore, ponovo se vratim na BMW K1300S ... gledam ga, gledam ... I zamislim se na stroju sa 160 konja ... :shock: ... I pomislim kako to mozda vise nije za mene ... :cry:
Vratim se na Yamahu Wariora 1700 sa nekih jadnih 84 Hp 300 kila teska mrcina i vidim sebe kako ju vozim sretan i opusten (mislim na sise i stomak preko rezervoara) ... I pravim buku kroz grad u smislu "vidite me, jos sam ziv" ... :shock:

Da ... moze se mijenjati ... :sad:

Da bi zavolio chopper moras biti mator iznutra. :novine:
cendlerbing

#163 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by cendlerbing »

Ramzess Veliki wrote:Jucer sam shvatio da sam omatorio.

Dobro, vi ste to znali i govorili mi, ali dok se covjek sam ne safranise djaba mu pricat, mada sam ja zagovornik one "Ako ti trojica kazu da si pijan, pocni se valjat' po jarku" filozofije.

Gledao sam neke choppere, koje inace nisam podnosio kao prevozno ili statusno sredstvo, uvijek su mi bili pojam lijene debele krave za smetanje na cesti. Gdje na tu krepanu mrcinu pored superjakih ultrabrzih sportskih zvjercina ???
Da bude gore, ponovo se vratim na BMW K1300S ... gledam ga, gledam ... I zamislim se na stroju sa 160 konja ... :shock: ... I pomislim kako to mozda vise nije za mene ... :cry:
Vratim se na Yamahu Wariora 1700 sa nekih jadnih 84 Hp 300 kila teska mrcina i vidim sebe kako ju vozim sretan i opusten (mislim na sise i stomak preko rezervoara) ... I pravim buku kroz grad u smislu "vidite me, jos sam ziv" ... :shock:

vrijeme se zenit :D
mad_max_ba

#164 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by mad_max_ba »

Ramzess Veliki wrote:Jucer sam shvatio da sam omatorio.

Vidi nešto, nikad mi se nisu sviđali Hayabuse i slični motori, vazda zagledao choppere možda poneki naked al samo za provozat "krug", jbga valjda uvijek star u duši :D
supercali

#165 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by supercali »

Sta sam onda ja mebi se uvijek svidja samo ovaj motor
Image
HAVANA

#166 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by HAVANA »

I meni.I kupio sam ga.Jos da otopli. :D
HAVANA

#167 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by HAVANA »

A nisam nikad ni vozao motore.Valjda od starog,on se navozao vespi,pa herkulesa i otresu on i mama sa herkulesa 65 godine u vogosci.Dobro se poderali.Kad god sam spomenuo kao mladji,samo sto mi sljagu ne opali. :cry:
HAVANA

#168 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by HAVANA »

supercali wrote:Sta sam onda ja mebi se uvijek svidja samo ovaj motor
Image
Vazda staroj govorim sto mi svoj nisi ostavila. :twisted:
Image
Divi djure djakovica i pustare. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#169 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by _BataZiv_0809 »

Da i ja itekako osjecam da sam se promijenio zadnjih nekoliko godina. Da sam pokopao neke iluzije, prihvatio sebe i svoje domete i limite i zivot je puno laksi. Nekako osjecam manje pritiska nego u ranim dvadesetim, nemam vise taj osjecaj da nesto propustam...sta znam...dobro mi je :D
supercali

#170 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by supercali »

Ja nikad nisam sjeo da vozim motor rijetko sam se i vozio jer mi motor nije nesto sto me privlaci al mi se vespa svidja
Fudo387

#171 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by Fudo387 »

Jebo cojeka koji nije bar dva puta up'o sa harleja. Nema tu mumina.
:D
insomnia78

#172 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by insomnia78 »

Image
Je l’ to retoricko pitanje posto je odgovor znan i djeci u osnovnoj skoli?
:lol:
HAVANA

#173 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:Jebo cojeka koji nije bar dva puta up'o sa harleja. Nema tu mumina.
Upo sam u miljacku,sa samoposluge,garaza,u belaj,u vodu,u dug,u crnjak,na dernek...sa harleja jos nisam.Ako me ne prenese oko pedesete. :mastakazes:
supercali

#174 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by supercali »

insomnia78 wrote:
Image
Je l’ to retoricko pitanje posto je odgovor znan i djeci u osnovnoj skoli?
:lol:
Alo de gol ovo je italian job ne french connection
Fudo387

#175 Re: Koliko se čovjek zaista može mijenjati u zreloj dobi?

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:Jebo cojeka koji nije bar dva puta up'o sa harleja. Nema tu mumina.
Upo sam u miljacku,sa samoposluge,garaza,u belaj,u vodu,u dug,u crnjak,na dernek...sa harleja jos nisam.Ako me ne prenese oko pedesete. :mastakazes:
Znas da vozis, para imas, veze imas, ostaje jos samo da ga utovarimo i posaljemo.
Ne boli, nije isto kad se tomosom razbijes. :D
Post Reply