Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
micika wrote:Nego jeli ikad iko od vas bio u Gradaccu i vidio sve ljepote tog gradica?
Tu je takodje i oklopni voz koji je dolazio iz pravca Modrice i koji su gradacacki borci unistili.Naravno o tome vise niko ne prica.
Treba otici i uzivati.
najljepsi je u proljece!
Bio sam u Gradaccu cesto, i mnogo lijepih i nezaboravnih nociju proveo u njemu, mogu ti reci da me je odusevio, imao sam namjeru i kucu kupiti na Vidi. Uglavnom svake godine posjetim Gradacac odnosno prijatelje u Gradaccu, lijep je Gradacac u svim periodima , svaki period ima svoje cari.A Bogami dosta dobro znam i siru okolinu,Novalice Medede, Vuckovce , Huskice da dalje ne nabrajam u glavnom svaku cuku.
ja predlazem da obidjete mrdusu donju, odmah ispod bukovice, tamo dje je djuro zaljevao polja pesticidima pa ugledao leteci tanjir...
kazu da i danas lokalni cobani kad se zarakijaju vide svakakve letece, puzuce i skacuce objekte...
sto kaze dajdza, lokalpatriotizam je za one sto su se izbleglicko-pobjeglickim turizmom bavili u danima kad su domace turisticke biroe zamijenili regrutni...
Ej novalic,sto se tice mojih roditelja ne vjerujem da ih znas,posto mi stari vec 25 godina radi vani tako da su slabo tamo.
Jedino mjesto gdje ja izbjegavam da idem je kod Bagica,zbog sve te raje koja se tamo skuplja.gradacacka "elita",Pasaga,Bagic,sema,nisu mi bas po volji.
kijametdedo wrote:a u koju se kategoriju ti ubrajas idiote?
ja predlazem da obidjete mrdusu donju, odmah ispod bukovice, tamo dje je djuro zaljevao polja pesticidima pa ugledao leteci tanjir...
kazu da i danas lokalni cobani kad se zarakijaju vide svakakve letece, puzuce i skacuce objekte...
sto kaze dajdza, lokalpatriotizam je za one sto su se izbleglicko-pobjeglickim turizmom bavili u danima kad su domace turisticke biroe zamijenili regrutni...
Ovako paksu jedan, fala Bogu dragom pa nisam u grupi kao ti i Duro, istina da poznajem i Bukovicu, nisam zalijevao pesticide, nego sam iznad bukovice na Meokrnju sa Hadzijom trazio bradate spodobe, pa i Bukovica mi je draga i lijepa, i ona je dio moje domovine.Najveci dio gradova sam prije rata posjetio, kote sam (cuke) upoznao u toku rata, kao pripadnik diverzantske jedinice MOS-a, a lokal patriotizam mi je nepoznat.
Ej Novalic izvini ako si se nasla uvrijedjena!
Nemam nista protiv tih ljudi samo me malo nervira ta njihova izolacija od ostalog svijeta,ostavljaju utisak nedostiznih.
Nikad se nisam druzila sa njima tako da neznam kakvi su u sustini.
ma kakvi uvrijdjena, znam i ja njih, i to dobro, ako te tjesi, znaj da ja nikada nisam, ali bas nikada otisla na bazen dok je bio otvoren... bila sam tamo kada je bilo sve poruseno
nego, ne rece ti meni jesi li bas iz carsije ili okolo, i barem ime oca ili mame !
mici, jedan je takvog prezimena sa mnom i u skolu is'o..... plavih ociju kakve sam rijetko vidjela, al' on je bio iz carsije... oca ti garant znam... samo dugo je vremena proslo...