Koliko djece planirate imati ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#51 Re: Koliko djece planirate imati ?
Kratkovidno i sebicno.
Ljudi placaju 20 godina kredit za stan a samo carsav mogu ponjet sa sobom.
-
mamica papucarka
#52 Re: Koliko djece planirate imati ?
ne bih se slozila sa vama. nije da roditelji zele djeci obezbjedit sve, vec ih zele koliko toliko zbrinut u ovom nesigurnom svijetu.
I prije su roditelji ostavljali djeci i imanja, njive, kuce... Pa barem kod nas svaka druga familija ima kucu na tri sprata za kceri i sinove kada se ozene / udaju. I nema tu nista lose
Ja samo zamjeram roditeljima koji djeci kupuju bijesna auta, diplome, trospratnice, apartmane na inim ljetovalistima, planinama i sl.
a ima ih takvi i po Bosni nakon rata
Ljudi otplacuju kredite 20 godina jer nemaju gdje zivjeti i jer mnogi nemaju to neko nasljedstvo. takvi smo i sami. Otplacujem kredit da sam barem pod starost obezbjedjena (sto nije losa ideja), a uvijek taj stan mozes prodat i podijelit djeci da kupe sebi manji stancic, pokreu posao i sl. Znaci, pomazes im, a to zeli svaki roditelj i misim da je to ok. da ne placas kredit placo bi stanarinu i nikad nista od toga ne bi imao. Gazda svaki mjesec pare u padje i mirna Bosna
Ali, ne zamjeram vam, jer i sama sam tako nekad razmisljala. Ljudi kada dobiju dijete, imaju jedan sasvim drugi pogled na svijet
btw, ja svojoj djeci ne zelim da imaju sve. daleko od toga. Mislim da ih to ne bi ucinilo dobrim ljudima, niti bi im pozitivno utjecalo na karakter. samo im zelim da su zdravi i da imaju vise nego nase generacije. malo vise
I prije su roditelji ostavljali djeci i imanja, njive, kuce... Pa barem kod nas svaka druga familija ima kucu na tri sprata za kceri i sinove kada se ozene / udaju. I nema tu nista lose
Ljudi otplacuju kredite 20 godina jer nemaju gdje zivjeti i jer mnogi nemaju to neko nasljedstvo. takvi smo i sami. Otplacujem kredit da sam barem pod starost obezbjedjena (sto nije losa ideja), a uvijek taj stan mozes prodat i podijelit djeci da kupe sebi manji stancic, pokreu posao i sl. Znaci, pomazes im, a to zeli svaki roditelj i misim da je to ok. da ne placas kredit placo bi stanarinu i nikad nista od toga ne bi imao. Gazda svaki mjesec pare u padje i mirna Bosna
Ali, ne zamjeram vam, jer i sama sam tako nekad razmisljala. Ljudi kada dobiju dijete, imaju jedan sasvim drugi pogled na svijet
btw, ja svojoj djeci ne zelim da imaju sve. daleko od toga. Mislim da ih to ne bi ucinilo dobrim ljudima, niti bi im pozitivno utjecalo na karakter. samo im zelim da su zdravi i da imaju vise nego nase generacije. malo vise
- madner
#53 Re: Koliko djece planirate imati ?
Pogresno si me svatila, mislim da je sebicno i kratkovidno iz materijalnih razloga nemati djecu. Djeca ostanu iza, a stvari ne nosimo sa sobom. 
-
Lord Give Me A Sign
#54 Re: Koliko djece planirate imati ?
Bond_JaneBond, Polumasni vjerovatno nije u mogucnosti da djetetu obezbjedi fin i normalan zivot i covjekovo misljenje treba psotovati a ne napadati ga i osudjivati, nemozemo mi znati u kakvoj je on situaciji i da li je on planirao djecu,sta je zelio djeci pruziti itd...i nebio ogorcen gdje zivimo i u kakvim uslovima zivimo!
zar nije zalosno kad cujes bar ja cujem u svom kvartu jako cesto neko malo djete "mama de mi pola marke da kupim cokoladicu" a mama drskim tonom odgovori ili nemam, ili nemoze i jos se izgalami na djete
kako ces ga sutra skolovat i odjece mu kupit? sdruge strane bas to djete gleda svoje vrsnjake koji imaju skoro sve sto pozele...i mozes mislit kako se to malo djete osjeca?! treba biti u mogucnosti bar osnovno im obezbjediti!
zar nije zalosno kad cujes bar ja cujem u svom kvartu jako cesto neko malo djete "mama de mi pola marke da kupim cokoladicu" a mama drskim tonom odgovori ili nemam, ili nemoze i jos se izgalami na djete
kako ces ga sutra skolovat i odjece mu kupit? sdruge strane bas to djete gleda svoje vrsnjake koji imaju skoro sve sto pozele...i mozes mislit kako se to malo djete osjeca?! treba biti u mogucnosti bar osnovno im obezbjediti!
- madner
#55 Re: Koliko djece planirate imati ?
Ma daj, nece imat playstation 3 pa ce ga raja zajebavat u skoli, kako li ce to prezivjet
Mislim da je veci problem roditeljima sto nece moci vozit novo auto, nego polovno, pa sta ce komsije onda rec...
Mislim da je veci problem roditeljima sto nece moci vozit novo auto, nego polovno, pa sta ce komsije onda rec...
-
Lord Give Me A Sign
#56 Re: Koliko djece planirate imati ?
e pa ima i toga, ali i auto je je trosak
a ako im je auto vaznije od djeteta stvarno bolje da ga onda i nedobiju...
-
Lord Give Me A Sign
#57 Re: Koliko djece planirate imati ?
citam mnogi bi usvajali djecu, pa izvolite ima domova po Bosni koliko hocete i fine zdrave lijepe djece na bacanje, primjer samo dom u Zenici blizu moje zgrade tona djece, zalosno...
-
njegica
#58 Re: Koliko djece planirate imati ?
madner wrote:Kratkovidno i sebicno.
Neki ponesu još ponešto osim čaršafa!!!

- dushmanka_sa
#59 Re: Koliko djece planirate imati ?
Ovo je neko žeMsko.
Svašta.
Svašta.
- otherside
#60 Re: Koliko djece planirate imati ?
ijaaoooo vidi cipela i sminke
ova se planira opet udati
a ima i stan 
ova se planira opet udati
-
mamica papucarka
#61 Re: Koliko djece planirate imati ?
njegica wrote:madner wrote:Kratkovidno i sebicno.
Neki ponesu još ponešto osim čaršafa!!!![]()
![]()
![]()
![]()
-
vajkrem
#62 Re: Koliko djece planirate imati ?
šta ce jadna kada joj se potroše baterije u daljinskom???
-
njegica
#63 Re: Koliko djece planirate imati ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mamice mislim da je istina, kružio je fwd sa ovim slikama "ciganska sahrana",
sto ljudi sto ćudi!!!!!!
-
njegica
#64 Re: Koliko djece planirate imati ?
Čuj šta će, ta neće valjda biti pokopana BEZ REZERVNIH BATERIJA, a uz mobitelvajkrem wrote:![]()
![]()
![]()
šta ce jadna kada joj se potroše baterije u daljinskom???
sigurno ide i punjač,
- dushmanka_sa
#65 Re: Koliko djece planirate imati ?
Nemrešfakinbilivit. 
- polumasni
#66 Re: Koliko djece planirate imati ?
Polumasni nije ogorcen (vise);
Polumasni samo ne zeli zbog svojih nekih potreba (igra mu se tate jer nema sta pametnije da radi) da donosi djecu na svijet ako ne misli da im moze ponuditi ono sto im je potrebno za zdrav i normalan razvoj. Pod tim Polumasni misli najmanje na materijalne stvari. Vise ga daleko brine generalno stanje drustva u kojem bi to dijete odrastalo. Sto se Amerike tice, posto je Polumasni proveo duzi period tamo, moze samo reci da bi ipak prije izabrao BiH nego Ameriku za mjesto gdje bi mu djeca rasla. Moze i to argumentovat Polumasni, ali mu se sad ne da. (Jes sega pisat u trecem licu).
Ne razumijem samo zasto se neki nalaze uvrijedjenim u stvarima koje pisem. Fakat nema potrebe za cinizmom. Ciaos
Ne razumijem samo zasto se neki nalaze uvrijedjenim u stvarima koje pisem. Fakat nema potrebe za cinizmom. Ciaos
- ventilator
#67 Re: Koliko djece planirate imati ?
NIJEDNO jezim se od same pomisli ja sam antimammma 
- sicky
#68 Re: Koliko djece planirate imati ?
mišica wrote:Mislim da je jedno dijete meni konačan broj...bar što se mojih šefova tičekoliko evo molim za jedan slobodan dan za rafting, mogu mislit šta bi bilo tek za trudničko bolovanje
![]()
![]()
ista situacija
- dushmanka_sa
#69 Re: Koliko djece planirate imati ?
Kud plovi ovaj brod?sicky wrote:mišica wrote:Mislim da je jedno dijete meni konačan broj...bar što se mojih šefova tičekoliko evo molim za jedan slobodan dan za rafting, mogu mislit šta bi bilo tek za trudničko bolovanje
![]()
![]()
ista situacija
Off topic: Šteta mišice što nisi bila s nama na raftu.
-
zelenashica
#70 Re: Koliko djece planirate imati ?
znam da je štetadushmanka_sa wrote:Kud plovi ovaj brod?sicky wrote:mišica wrote:Mislim da je jedno dijete meni konačan broj...bar što se mojih šefova tičekoliko evo molim za jedan slobodan dan za rafting, mogu mislit šta bi bilo tek za trudničko bolovanje
![]()
![]()
ista situacija
Off topic: Šteta mišice što nisi bila s nama na raftu.
p.s. jeste li se lijepo proveli...nešto mi suze naviru kad uđen na temu utisaka a moji nedostaju
- Citizen-X
#71 Re: Koliko djece planirate imati ?
Ne zamjeri mi chuchu:chuchumbamayumbe wrote:ne postoji nista ljepse na svijetu od djece
Nema nista ljepse na svijetu od djece:

I jedna slika koju necu embedovat jer nije za svakog:
http://img341.imageshack.us/img341/8875/child16yz.jpg
Ne vidim smisla u imanju djece dok "neka tamo" pravo "dobro uzivaju" u onome sto su dobili od ovog svijeta.
A ima pravo puno "komada"....
Last edited by Citizen-X on 19/08/2008 14:00, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#72 Re: Koliko djece planirate imati ?
uh cirtizen bilo kakav komentar je suvišan.......ne mogu vjerovati da svijet ne pokušava ovo promijeniti...ovoj djeci pružiti bar malo osnovnih stvari za život...vjerujem da oni i ne traže puno...samo da imaju hranu....
...nisam ja bila za ove slike...al nisam se mogla suzdržati.......
- dushmanka_sa
#73 Re: Koliko djece planirate imati ?
Neravnoteža zbog koje ćemo svi nestati... na zapadu pretila djeca koja ne mogu od kila da hodaju... u Africi... O, Bože.mišica wrote:uh cirtizen bilo kakav komentar je suvišan.......ne mogu vjerovati da svijet ne pokušava ovo promijeniti...ovoj djeci pružiti bar malo osnovnih stvari za život...vjerujem da oni i ne traže puno...samo da imaju hranu.......nisam ja bila za ove slike...al nisam se mogla suzdržati.......
- dushmanka_sa
#74 Re: Koliko djece planirate imati ?
Naša država bolje stimulira držanje teladi i krava nego rađanje djece.kinte_kunte wrote:pa da nasa drzava stimulise zene da radjaju djecu, i da ima dobra socijala za sto vise djece ja bi i h pravio dokle god zena moze da radja
Hajd što ti da crkavicu, nego što ti moraš kopati da saznaš da imaš pravo na tu crkavicu. A onda... birokratija.
Dječiji doplatak za samohrane roditelje (koji je uvećan za 50 %) sada iznosi oko 49 KM (do nedavno je bio 42 KM, sad varira), i kako s tim obezbijediti dijete sa mlijekom, pelenama ili čime već, zavisno od uzrasta djeteta?
Last edited by dushmanka_sa on 20/08/2008 09:12, edited 1 time in total.
-
bice_bice
#75 Re: Koliko djece planirate imati ?
pored ove bruke, sramote, bRezobrazluka, manjka stida i kulture na Ljubav & Sex da imam djecu? pa nisam lood..