Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
-
oglo
#76 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
izvini al 91 su se mogli svi izjasnit kako su htjeli,kada vec spominje sticanje drzavaljanstva na osnovu ustastva,a pa kontam sta je sa bosnjacima medju istima, vjerovatno reko da su i oni na isti nacin sticali ta ista drzavljanstva
- Paranoid
#77 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
Ako aludiraš na izjašnjavanje na popisu, to nije bilo relevantno za dobijanje državljanstva, a ustaštvo nisam spomenuo.oglo wrote:izvini al 91 su se mogli svi izjasnit kako su htjeli,kada vec spominje sticanje drzavaljanstva na osnovu ustastva,a pa kontam sta je sa bosnjacima medju istima, vjerovatno reko da su i oni na isti nacin sticali ta ista drzavljanstva
Za to pitanje obrati se kolegi Leclerc-u..
-
Black111
#78 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
'Ebote, iz koje si ti rupe izgmizao. Odakle samo vise dolazite.oglo wrote:izvini al 91 su se mogli svi izjasnit kako su htjeli,kada vec spominje sticanje drzavaljanstva na osnovu ustastva,a pa kontam sta je sa bosnjacima medju istima, vjerovatno reko da su i oni na isti nacin sticali ta ista drzavljanstva
Cuj "na temelju ustastva"
Sto se ove teme tice, da bi dobio hrv. drzavljanstvo moras imati neku podlogu, a ne se tek tako izjasniti kako neki ovdje pisu. Znam neke koji se ko fol smatraju Hrvatima (kad su im papiri trebali, je l) al nemaju za to dokaze. Moras imati neki papir gdje su se tvoji roditelji izjasnjavali Hrvatima. Po tom osnovu onda mozes traziti hrvatsko drzavljanstvo.
- Danguba
#79 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
...a koliko je jugoslovena dobilo hrvatsko drzavljanstvo?Black111 wrote:'Ebote, iz koje si ti rupe izgmizao. Odakle samo vise dolazite.oglo wrote:izvini al 91 su se mogli svi izjasnit kako su htjeli,kada vec spominje sticanje drzavaljanstva na osnovu ustastva,a pa kontam sta je sa bosnjacima medju istima, vjerovatno reko da su i oni na isti nacin sticali ta ista drzavljanstva![]()
![]()
Cuj "na temelju ustastva"![]()
Sto se ove teme tice, da bi dobio hrv. drzavljanstvo moras imati neku podlogu, a ne se tek tako izjasniti kako neki ovdje pisu. Znam neke koji se ko fol smatraju Hrvatima (kad su im papiri trebali, je l) al nemaju za to dokaze. Moras imati neki papir gdje su se tvoji roditelji izjasnjavali Hrvatima. Po tom osnovu onda mozes traziti hrvatsko drzavljanstvo.
-
Black111
#80 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
Koliko? Opet su morali dostaviti neki dokaz da su njihovi roditelji Hrvati, bez obzira sto su oni Jugici. A ako su rodjeni na tlu Hrvatske dobiju ga automatizmom.
Ni Zelja K., najveci Hrvat u BiH te nas predsjednik ga nema. Cudo.
Ni Zelja K., najveci Hrvat u BiH te nas predsjednik ga nema. Cudo.
- It_is_a_Leclerc
#81 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
Ja sam svojim očima gledao papir na osnovu kojeg mi je rođak u hrvatskom konzulatu u Njemačkoj dobio hr. državljanstvo, na osnovu tvrdnje da mu je djed bio domobran, pa se i on izjašnjava kao Hrvat.
A vi perforirajte i dalje...
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#82 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam svojim očima gledao papir na osnovu kojeg mi je rođak u hrvatskom konzulatu u Njemačkoj dobio hr. državljanstvo, na osnovu tvrdnje da mu je djed bio domobran, pa se i on izjašnjava kao Hrvat.
tako moze dobit jedino ako je deda imao domovnicu , a da su oba roditelja mrtva , ako nisu neko od roditelja je morao posjedovat domovnicu. ili ti je rodjo suplju bacio po kom osnovu je dobio.
mom oocu nisu htjeli u hrv. ambasadi priznat domovnicu banovine hrvatske ( ustaska domovnica ) pod izlikom da ta drzava ili endehazija vise ne postoji i morao je vadit domovnicu ove sadasnje hrvatske. inace nema na preskake, moji roditelji imaju domovnice ja nemam i necu da je vadim a sad kcerka hoce da vadi i nemoze dobit dok god ja neizvadim djabe sto su joj pradjedovi rodjeni u hrvatskoj i djed i baba ima imaju domovnice, ko nevjeruje pravac hrvatska ambasada pa nek se raspita kako to hoda.
-
swanfilter
#83 Re: Koliko BH Hrvata ima hrvatsko državljanstvo?
I moja majka je pokusala preko domobranstva dobiti hr papire, ali su je odbili. Inace, djelili se dokumeti bagerima od rata pa negdje do 2000 godine, ako se dobro sjecam. Najvise ih je u Bihacu, Kladusi i nes malo Cazin. Bos Krupa veoma, veoma malo ..