Imaš mogy kokice za mikrovalnu koje su podjednako dobre, meni su čak i bolje od kelly kokica.mobsterc wrote:Ima li vise igdje da se kupe kelly kokice za mikrovalnu
Kokice
Moderator: anex
- leki hz
#101 Re: Kokice
- glossyB
#102 Re: Kokice
Evo imas ovdje:Warashii wrote:Zasto su kokice iz mikrovalne nezdrave?![]()
Ja njih najcesce tamanim jer su najlakse grickalice za napraviti ikad .
Sto neko veli one iz kesice pa serpa pa ulje bas bude peglanje zivo + sto mi nikad ne ispadnu onako kao sto ja to zamislim, mada sam tako najcesce pravio kokice sa secerom i ubijao se s njima.
JEdnom kad sam bio klinjo sam mami upropastio tepih jer sam na njeg spustio serpu s kokicama direkt sa platei onda se porezao nozem kad sam pokusao da sakrijem tu fleku ( bolje da ne pricam sta sam pokusavao sa nozem i plan sakrivanja "fleke" ) .
to je sa ove stranice, mada imas na netu dosta o tome.A report from the FDA indicates that a chemical coating used in microwave popcorn bags breaks down when heated into a substance called perfluorooctanoic (PFOA). The Environmental Protection Agency has identified PFOA as a “likely carcinogen.” Another study has found an acid that can be extracted from the chemical causes cancer in animals and is “likely to cause cancer in humans.”
A second potential danger in microwave popcorn is diacetyl, an FDA-approved chemical found in the fake butter flavoring. There’s even a debilitating respiratory disease called “popcorn workers lung,” (the medical name of the condition is bronchiolitis obliterans) suffered by microwave popcorn factory workers caused by extended inhalation of the chemical’s fumes.
The Food and Drug Administration continues to study whether consumers can develop lung disease from inhaling diacetyl. In response to the concerns regarding the risks of diacetyl exposure, a number of microwave popcorn manufacturers have discontinued using it in their products.
http://www.care2.com/greenliving/danger ... pcorn.html
- P308
#103 Re: Kokice
ja kupuje one vec gotove kokice i uvijek me poslije njih boli stomak 
- vješalica
#104 Re: Kokice
Uzmeš iz kesice i istreseš u tavu vrelu i ispečeš u tavi.Tako sam ja radila kad mi je crkla mikrovalna.glossyB wrote:Warashii wrote:Zasto su kokice iz mikrovalne nezdrave?![]()
Ja njih najcesce tamanim jer su najlakse grickalice za napraviti ikad .
Sto neko veli one iz kesice pa serpa pa ulje bas bude peglanje zivo + sto mi nikad ne ispadnu onako kao sto ja to zamislim, mada sam tako najcesce pravio kokice sa secerom i ubijao se s njima.
JEdnom kad sam bio klinjo sam mami upropastio tepih jer sam na njeg spustio serpu s kokicama direkt sa platei onda se porezao nozem kad sam pokusao da sakrijem tu fleku ( bolje da ne pricam sta sam pokusavao sa nozem i plan sakrivanja "fleke" ) .
I sve se iskokaju i budu super.
Najbolje su mi bile neke talijanske što sam uzela u Merkatoru,ove ostale slabo da šta valjaju...