Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
-
opet ja
#26 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
ceska i engleska
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#27 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
ova tema pod katanac ide i to vrlo brzo, jer nista se ne moze reci ni uraditi a da se nema neke politicke pozadine, tj. boje ove ili one

- felipe kajetano
#28 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Jok..ja za Saudiju..zbog radi klimecorolla02 wrote:jesi to i ti za SVrbe glas'ofelipe kajetano wrote:Nje'acki separatistikako su nam opako bliski
![]()
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#29 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
JUB boje mijenjaju dom!!

-
elSaik
#30 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Glasao za:

A gotivim još mnogo:

A gotivim još mnogo:

- sheilak
#31 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Njemačka- provela tamo veci dio zivota, imam tamo najvise prijatelja +momak Nijemac
.
Austrija, Irska - lijepe uspomene.
Francuska- zbog prirode koja me podsjeca na djetinjstvo i zbog historije, doduse njihova politika prema Bosni uveliko tu simpatiju umanjuje.
Japan- ne znam zasto, ali mi je japanska kultura draga, asocira me na cistocu.
Austrija, Irska - lijepe uspomene.
Francuska- zbog prirode koja me podsjeca na djetinjstvo i zbog historije, doduse njihova politika prema Bosni uveliko tu simpatiju umanjuje.
Japan- ne znam zasto, ali mi je japanska kultura draga, asocira me na cistocu.
- corolla02
#32 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
@felepe, odlican odgovor
Inace, ne mogu da vjerujem da je Austrija na samo 0, to je bas ono meni bas zalosno
nakon svih ovih godina njihovog zalaganja i potpore prema BiH. Pa sta taj Bosnjo dobri misli danas 
Inace, ne mogu da vjerujem da je Austrija na samo 0, to je bas ono meni bas zalosno
-
šcki
#33 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Grčka-"There are only two kinds of people,Greeks and everybody else who WISH they were Greek!"
(My big fat Greek wedding)
Grčka zbog klime,jezika,kuhinje,muzike,mora,ljudi,tradicije i kulture!I zbog janjetine !

Grčka zbog klime,jezika,kuhinje,muzike,mora,ljudi,tradicije i kulture!I zbog janjetine !
- Dori
#34 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
seka wrote:sveCku
- tech10
#35 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Venecuela, njihova predstavnica na izboru za Mis svijeta uvijek bude visoko plasirana.
- M-16
#36 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Engleska
Iran
Kuba
Barbados (tamo ljetujem)
Iran
Kuba
Barbados (tamo ljetujem)
- bingov buraz
-
oridjidji
#38 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Tri zemlje posebno gotivim, jedna je Italija, druga Makedonija i treca Saudija. U top five bi usli jos Njemci i Ameri. A iza crte top five odmah bili Japanci.
Italiju volim radi njihove stare kulture i historije i normalno njihovog catanacho fudbala i pizze. Makedonce volim jer ljudi imaju po meni najigriviju i najljepsu izvornu muziku. Saudiju radi Meke i Medine i historije tog podrucija koji je s Islamom dozivio jedan od najfascinantnijih preokreta u historiji ljudskog roda jednom narodu. Njemacku volim radi discipline koja je ukorijenjena u njen narod. Ameriku volim radi toga sto imaju uspjesnu formulu kako biti No.1. u svijetu vec 100 godina. Japan volim radi toga sto imaju veoma sarenu kulturu i historiju, cuvene kodekse, posebne kodekse ratovanja i jednostavno sto su tehnoloski nedodirljivi i sto imaju cool robote.
Italiju volim radi njihove stare kulture i historije i normalno njihovog catanacho fudbala i pizze. Makedonce volim jer ljudi imaju po meni najigriviju i najljepsu izvornu muziku. Saudiju radi Meke i Medine i historije tog podrucija koji je s Islamom dozivio jedan od najfascinantnijih preokreta u historiji ljudskog roda jednom narodu. Njemacku volim radi discipline koja je ukorijenjena u njen narod. Ameriku volim radi toga sto imaju uspjesnu formulu kako biti No.1. u svijetu vec 100 godina. Japan volim radi toga sto imaju veoma sarenu kulturu i historiju, cuvene kodekse, posebne kodekse ratovanja i jednostavno sto su tehnoloski nedodirljivi i sto imaju cool robote.
- HAVANA
#39 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Hrvatska,Belgija,Holandija,Italija.
- tech10
#40 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Palestina i Avganistan, jer su prosli kroz isti chemer kao i mi, pa ih mogu razumjeti.
-
andrija2007
#41 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Što pitaš kad znaš!pure_love wrote:Dakle kao sto pise na naslovu,,s kojom zemljom najvise simpatisete i s kojom smatrate da mi kao narod imamo najvise zajednickog kroz tradiciju,kulturu,obicaj itd? moje misljenje je da odgovor zavisi,pitas za mentalitet reci cu Hrvatska,pitas za tradiciju reci cu Turska itd.Vas stav?
-
andrija2007
#42 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Imaš li ti zastore na prozorima?chuchumbamayumbe wrote:Opet ti kazem, jedno je ono sto ja mislim (i slazem se sa tobom), a drugo je ono sto ja vidim.Erzsebet wrote:Znači, na vehabije mislišAllaha mi, zivim na Alipasinom, pored Fahdovke, i pokusavam biti ujedno i objektivan i subjektivan.
Da, Saudija majka. Ne vidim u cemu je problem?! Imas veliki broj stanovnika koji su prihvatili mnoge obicaje iz Saudije, nacin oblacenja, ispovijedanja vjere, odnosa prema okolini, zato, pokusavam biti objektivan - Saudija je tu pri vrhu, bar u mojoj mahali.. Ne znam, meni nešto braća Srbi bliži
![]()
![]()
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#43 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Samo Irsku begenisem. Ko da smo jednojajcani blizanci.
Last edited by Toto on 16/12/2009 17:47, edited 1 time in total.
-
callmethebreeeze
#44 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
jedna i jedina. poslije bosne. a tek onda ostale zemlje.Dena wrote:seka wrote:sveCku
-
Orbini
#45 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Na prvom mjestu Hrvatska, mjesto gdje bi rado zivio da imam posao, i koje dozivljavam kao neku vrstu domovine.
Pa na jako niskom drugom, trecem,.... mjestu slijede ; Austrija, Irska, Amerika, Malezija, ... i naravno ostrvska kraljevina Tonga na pacifiku, tacnije britanskoj polineziji,... o kojem sam nekad davno sanjario,..
Pa na jako niskom drugom, trecem,.... mjestu slijede ; Austrija, Irska, Amerika, Malezija, ... i naravno ostrvska kraljevina Tonga na pacifiku, tacnije britanskoj polineziji,... o kojem sam nekad davno sanjario,..
- chuchumbamayumbe
#46 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
nejmamandrija2007 wrote:Imaš li ti zastore na prozorima?chuchumbamayumbe wrote:Opet ti kazem, jedno je ono sto ja mislim (i slazem se sa tobom), a drugo je ono sto ja vidim.Erzsebet wrote: Znači, na vehabije misliš. Ne znam, meni nešto braća Srbi bliži
![]()
![]()
-
pupa hava
#47 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Poslije Bosne najvise simpatisem Hercegovinu
(Rezultat ankete bi mnogo drugacije izgledao da je kao opcija ponudjen npr. Sandzak
)
(Rezultat ankete bi mnogo drugacije izgledao da je kao opcija ponudjen npr. Sandzak
- Soul_Sista
#48 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Bosnu i Hercegovinu sa Republikom Srpskom i svim manjim (bl)entitetima.
(nije politika
) 
- Šeha
#49 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
Sto mi nema Amerike medju izborom?
- Topla voda
#50 Re: Koju zemlju(osim BIH) najvise simpatises(ne politika)
djevicanska ostrva