Nije mi nesto bas najjasnije.... Koga nazivas primitivnim barbarskim sljamom?trideset3 wrote:Nemoj me tjerati da budem veci Srbin od tebe dovodeci me u situaciju da branim srpsku kulturu od tog primitivnog barbarskog shljama.vanuatu wrote:
jednog od najvećih srpskih pisaca nazivaš prostakom...
i za to treba priprema?
Kojim jezikom pisati u BiH
-
Shoshana
#326 Re: Kojim jezikom pisati u BiH
- Lillith
#327 Re: Kojim jezikom pisati u BiH
...KAKVE VEZE IMA NA KOJEM JEZIKU ĆEŠ PISATI?DrTony wrote:Ja sam pisac koji pise razne vrste knjiga i pisem ih na Hrvatskom jeziku. Prodajem ih takodjer u Hrvatskoj. Sto bi bilo kada bi htio prodavati knjige u BiH. Na kojem jeziku je najbolej pisati?
1. Da li da pisem i dalje na hrvatskom ili na bosanskom (ili materinjem ako se tako sluzbeno zove) ili na srpskom jeziku?
2. Da li da pisem na sva tri jezika pa da ljudi biraju prilikom narudjbe koju ce verziju knjige kupiti?
3. Ako imam verziju knjige na srpskom jeziku, da li mogu koristiti latinicu ili da pisem na cirilicu?
Naime, ne znam kako ljudi u BiH reagiraju na knjige pisane drugim jezikom koji je razumljiv, ali nije njihov. Da li ljudi od ljutine nece kupovati moje knjige zato jer su na drugom jeziku pisane ili bosanci i hercegovci ne vode brigu o tome, nego citaju sve na ex.yu jezicima?
S OBZIROM DA TI JE PRAVOPIS ČISTA KATASTROFA (veliko slovo, narudjba, padeži) SVAKAKO ĆE TE TVOJE SPISE MORATI DA KORIGUJU LEKTORI IZ DRŽAVA NA ČIJIM PROSTORIMA PLANIRAŠ DA OBJAVLJUJEŠ SVOJE "razne vrste knjiga"
DAKLE POTPUNO SUVIŠNA TEMA, A ČINI MI SE DA IMAŠ VEZE SA KNJIŽEVNIM STVARALAŠTVOM ISTO KOLIKO I MOJA PRATETKA SA BORG TEHNOLOGIJOM.
...A TEK OVAJ FENOMEN DRUGOG JEZIKA KOJI JE RAZUMLJIV, ALI NIJE NJIHOV,A ZBOG KOJEG BOSANCI I HERCEGOVCI OD LJUTINE NE BI KUPOVALI TVOJE KNJIGE
SAČUVAJ ME BOŽE OVAKVIH PISACA I POETA!