NeyDan wrote:vanuatu wrote:
Ja pričam srpskim...Mogu reći i srpskohrvatskim...ali bosanskim,nikako...

A sto to tebi toliko smeta postojanje bosanskog jezika?! Zar si/ste toliko ogorceni sto zivite u ovoj zemlji da vam sve sto pocinje sa pridjevom bosanski smeta i zelite, pardon buduci da ne bih da generalizujem, zelis da na svaki moguci nacin dovedis koristenje istog u pitanje?!
Iz tvojih postova se da zakljuciti da nisi dovoljno kompetentna osoba da se s tobom ulazi u sire diskusije. Ako zelis da budes postovana, onda i ti moras postovati sve ono sto i sama ocekujes od drugih ljudi.
A ovde je neko kompetentan?
A što tebi toliko smeta istina? A istina je da su današnji Bošnjaci potomci Srba i u manjoj mjeri Hrvata,koji su prešli na islam...Samim tim i jezik kojim su govorili i govore i danas dan je srpskohrvatski...a ne neki bosanski i slično...i to objašnjava svu ovu zavrzlamu oko jezika...Isto važi i za novokomponovane Crnogorce i njihov jezik...
Samo nekima logika nije jača strana ili ne žele da vjeruju u to...
Mogu ja tebi citirati mnoštvo knjiga i dokaza,ali neću...Prvo,što bilo šta da kažem reći ćeš da je to "četnička propaganda",a drugo,mrzi me,pravo da ti kažem...Ovde sam da ćaskamo i da razbijem monotoniju...
Ja nisam uopšte ogorčena što živim u RS,dijelu BiH...Možda bih bila ogorčena da živim u drugom entitetu i da slušam ove gluposti o bosanskom jeziku,od Kulina bana...ali srećom,ne živim...
Inače,ja sve ovo mislim kako vam rekoh,ali i pored toga dajem za pravo da Bošnjaci zovu jezik kojim govore kako hoće,ali da sad ne šire mit o nekom pra-izvoru od kojeg su svi ostali jezici postali...Čuj,svi ostali jezici(mislim na srpski i hrvatski)postali od bosanskog,a on poslednji nastao...
I zašto Bošnjaci nisu nazvali taj jezik bošnjački,zašto bosanski?