Ta te pare možeš da kupiš Asus ili Acer !!! Ja imam Acer već 6 g i služi me tako dobro ko da sam ga juče kupio.
Na ono što ti trebaš da obratiš pažnju je ekran!!!! RAM i HDD ...ostalo je nebitno!!! Asus jedan od mojih favorita.
Moderator: Benq
Cijena ti se kreće od 400 KM pa do 500 KM za bolje očuvane i bez ogrebotina i sl.SmoLe wrote:jel neko zna otprilike cijenu macbook pro kraj 2008, dosadio mi je vise taj mogao bi se uzeti malo noviji
c2d 2,50
3gb rama,
Dell inspirion je bolji objektivno i ako ti je budzet 1000km ja bih isao na ovaj iz DomodalajkujMe wrote:Pozdrav raja, treba mala pomoc treba da kupim neki nov laptop iskljucivo u Sarajevu da mogu da ga vidim od oka prvo![]()
Budzet je do 1000 km trazim neki laptop za normalno koristenja tipa kucanje u wordu i pravljenje prezentacija i slicno, za gledanje filmova i serija, muziku i standardno saranje po internetu znaci basic user.
Sta mi je izuzetno vazno je da i za 5 godina fecera bez sporosti (ako odrzavan naravno), ekran ne smije ispod 15 inch, garancija da bude minimalno 2 godine. Kvalitet izrade da je tu, susreo sam se s previse onih laptopa gdje ako dovoljno pritisnes slovo ode prst kroz njega.
Ne mora imati instaliran OS niti programe to cu ja rijesiti samo mi je vazan kvalitet, brzina i da nema nekih velikih mana.
Razmisljao sam o ovome po meni ima dobar omjer cijene i dobivenog:
http://www.plus.ba/proizvod/not_acer_as ... rancija_3g
ili ovaj
https://domod.ba/shop/proizvod/dell-ins ... /MEG5558I3
Pogledaj ovajlajkujMe wrote:Pozdrav raja, treba mala pomoc treba da kupim neki nov laptop iskljucivo u Sarajevu da mogu da ga vidim od oka prvo![]()
Budzet je do 1000 km trazim neki laptop za normalno koristenja tipa kucanje u wordu i pravljenje prezentacija i slicno, za gledanje filmova i serija, muziku i standardno saranje po internetu znaci basic user.
Sta mi je izuzetno vazno je da i za 5 godina fecera bez sporosti (ako odrzavan naravno), ekran ne smije ispod 15 inch, garancija da bude minimalno 2 godine. Kvalitet izrade da je tu, susreo sam se s previse onih laptopa gdje ako dovoljno pritisnes slovo ode prst kroz njega.
Ne mora imati instaliran OS niti programe to cu ja rijesiti samo mi je vazan kvalitet, brzina i da nema nekih velikih mana.
Razmisljao sam o ovome po meni ima dobar omjer cijene i dobivenog:
http://www.plus.ba/proizvod/not_acer_as ... rancija_3g
ili ovaj
https://domod.ba/shop/proizvod/dell-ins ... /MEG5558I3
Ne radi ti link, ali sam nasao taj na netu, slicni su dosta, ali Dellov, zbog boljeg procesora je bolji izbor.lexington1 wrote:koji odabrati izmedju ova dva?
http://imtec.ba/laptopi/31538-dell-insp ... 02596.html
ili
http://imtec.ba/laptopi/30341-asus-x541 ... 97479.html
ili nijedan?
da, imaju slicne specifikacije jedino što je dellov i7 procesor, a asus i5. jedino nisam siguran kakve su kvalitete dellovi laptopi opcenito, navodno su asusovi puno bolji, pa se zbog toga dvoumimdiablobih wrote: Ne radi ti link, ali sam nasao taj na netu, slicni su dosta, ali Dellov, zbog boljeg procesora je bolji izbor.
Ne, upravo su Dellovi najbolji uz Sony. Asusovi su nakon toga.lexington1 wrote:da, imaju slicne specifikacije jedino što je dellov i7 procesor, a asus i5. jedino nisam siguran kakve su kvalitete dellovi laptopi opcenito, navodno su asusovi puno bolji, pa se zbog toga dvoumimdiablobih wrote: Ne radi ti link, ali sam nasao taj na netu, slicni su dosta, ali Dellov, zbog boljeg procesora je bolji izbor.
i Lenovodiablobih wrote:Ne, upravo su Dellovi najbolji uz Sony. Asusovi su nakon toga.lexington1 wrote:da, imaju slicne specifikacije jedino što je dellov i7 procesor, a asus i5. jedino nisam siguran kakve su kvalitete dellovi laptopi opcenito, navodno su asusovi puno bolji, pa se zbog toga dvoumimdiablobih wrote: Ne radi ti link, ali sam nasao taj na netu, slicni su dosta, ali Dellov, zbog boljeg procesora je bolji izbor.
Bilo ih je ovdje u Zenici prije par godina za 5 stoja. Brzi od mog, istina slabije grafike i manje Ram memorije od mog, ali brzi.Kralj Tvrtko I. wrote:Ima li kakav Acer za 600-700 KM?
Znam da ima sve na netu ali nisam dobar baš sa laptopima, pogotovo u zadnje vrijeme ne pratim baš razvoj tehnologije...
Treba mi naravno za internet ( fb, youtube, i sl), malo corela, office i tako to. Mozda pokoja igrica ponekad.
Bio bi zahvalan ako neko ima vremena da me uputi...
Ili ako ništa da mi kaže koliko rama, diska i procesor mi treba za sve ovo.
Chromebook nije loš u neku ruku. Sada je samo pitanje koliko imaš živaca za činjenicu da Chromebook se najviše svodi na to da uvijek imaš Wi-Fi uz sebe. Doduše neke aplikacije rade u offline modu, tj. ako nemaš Wi-Fi jer ChromeOS je haman 100% cloud sistem.Vizionar 1985 wrote:i ima li ko kakvo iskustvo sa Krom knjigama [Chromebook]. Citao sam da nisu losi a da su jeftiniji od ovih ostalih.
Onda bolje zveknut dual sistem na uredzaj. Ili windows i linux ili windows i android.Mega Man X wrote:Chromebook nije loš u neku ruku. Sada je samo pitanje koliko imaš živaca za činjenicu da Chromebook se najviše svodi na to da uvijek imaš Wi-Fi uz sebe. Doduše neke aplikacije rade u offline modu, tj. ako nemaš Wi-Fi jer ChromeOS je haman 100% cloud sistem.Vizionar 1985 wrote:i ima li ko kakvo iskustvo sa Krom knjigama [Chromebook]. Citao sam da nisu losi a da su jeftiniji od ovih ostalih.
A druga stvar kod uzimanja Chromebook-a je da provjeriš koji je model i da provjeriš je li kompatibilan sa Play Store-om. Pošto Google je počeo da ubacuje Play Store u neke Chromebook-ove, ali ne baš svaki model. A u drugu ruku, neki modeli još nisu dobili tu podršku i ostavljeni su na milost Google-a.
Ovo za Play Store navodim kao primjer mada bilo bi od pomoći jer onda možeš skidati normalno sve Android aplikacije sa Play Store-a.
I Chromebook-ovi ti postaju malo poskupi. Ovi najnoviji modeli su oko 800-1000KM. A po pitanju baterije, neki modeli imaju čak i po 10 sati baterije, jer Chromebook-ovi nisu "gladni" po tom pitanju.
Imaš i na Google-u sve o Chromebook-ovima, tutorijala kako šta itd. I ako ti ono baš dosadi Chrome OS, uvijek možeš zveknut Linux na Chromebook, samo malo je možda komplikovan proces ali imaju tutorijali.