Koji laptop , kako sta zasto ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

weltschmertz

#26 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by weltschmertz »

Evo mislim da sam završio :D Našao sam HP-ov koji mi odgovara konfiguracijom, a i cijenom vala.

:thumbup:
fortaleza

#27 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by fortaleza »

Ma nije bitno ime proizvodjaca, Dell, Toshiba, Acer... sve je to iwto neodredjeno. Ono sto treba gledati je modele, a ne samog proizvodjaca. Recimo pavilon serija kod hp-a je imala probleme sa pregrijavanjem tako da ime samog proizvodjaca bas ne znaci previse bez modela.

Ja sam uzeo Acer Aspire 575g sa ekupi.hr stranice, puno povoljnije nego ovdje.

15.6 inci
Intel i5 7200u (sedma gen)
8 GB DDR4
96 GB SSD
1 TB HDD
Nvidia GeForce GTX950M 4GB
Full HD
S nadoplatom na sve zajedno na 4 godine garancije izisao 4600 kn (1200 KM).

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
macchiato

#28 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by macchiato »

kad već nije bitan proizvođač nego model, koji bi meni preporučili za cca 600-700 KM (možda i više, zavisno ako bi bila opcija uzimanja na rate)? :oops:

ne tražim nikakvu zvjerku od laptopa, meni je internet i sve što ide uz to vrhunac korištenja istog, eventualno nešto za fakultet. :D ali toliko je izbora da ne znam šta uzeti, ne bih da se zajebem.
wendy

#29 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by wendy »

@fortaleza

I meni je u planu da uzmem laptop za ekupi.hr, i najvjerovatnije isti model kao kod tebe. Da li si narucivao pa ti ovdje dostavili, ili si kupio kod njih na licu mjesta (ako imaju prodavnicu) ?
fortaleza

#30 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by fortaleza »

Uzeo sam na prijateljevu adresu u Osijeku, njemu uplatio na karticu koji je poslije platio laptop pri preuzimanju.

Izisao je 4500kn (sad je skuplji za moju varijantu, a jeftiniji za karticno placanje. Iskreno, ako uzimas iz hr nadji nekoga da kupi za tebe jer ne znam koliko se isplati narucivati direktno u BiH.

Uzeo sam i dodatnu Corrigo garanciju za 100kn, ukupno 4 godine, al im je mana sto je aktivacija garancije tek jucer dosla, tu se ceka dosta.

Al prednost je sto laptop ima graficku od 4GB, a ne od 2GB kako pise na stranici. :)

Mislim da trenutno nema boljeg za te novce.

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
BarbaDue

#31 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by BarbaDue »

skafiskafsnjak wrote:Ja sam samo pitao za kvalitet Asusa...

A jaran koji ima prodavnicu mi naso dell 5558 - i5 5200u, 1tb, 8gb, 920m 2gb za 1080km.. rezolucija standardna 1366x768.

Online je kupovina pa ne mogu prvo vidjeti laptop...ne bih volio da je lose izrade...
Jarane, sad ću ti ja dati jedan primjer pa da vidiš šta znači procesor. Na poslu koristim Dell sa procesorom i7 dok kolege imaju Asusa koji se prodaje kao standardna konfiguracija, mislim da im je neki Celeron procesor. Poslije dvije godine korištenja moj još još uvijek dere Premier i After Effects a njihov ne može da pokrene ni najobičniji video na bilo kojem video player-u.
skafiskafsnjak

#32 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by skafiskafsnjak »

BarbaDue wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja sam samo pitao za kvalitet Asusa...

A jaran koji ima prodavnicu mi naso dell 5558 - i5 5200u, 1tb, 8gb, 920m 2gb za 1080km.. rezolucija standardna 1366x768.

Online je kupovina pa ne mogu prvo vidjeti laptop...ne bih volio da je lose izrade...
Jarane, sad ću ti ja dati jedan primjer pa da vidiš šta znači procesor. Na poslu koristim Dell sa procesorom i7 dok kolege imaju Asusa koji se prodaje kao standardna konfiguracija, mislim da im je neki Celeron procesor. Poslije dvije godine korištenja moj još još uvijek dere Premier i After Effects a njihov ne može da pokrene ni najobičniji video na bilo kojem video player-u.
Ovaj je mene odvratio od Asusa jer je on imao samo losa iskustva sa servisom njihovim...par novih laptopa je kupcima morao dati jer su srali ovi na servisu..

Sto se tice konfiguracije... nebitno koji je laptop, ako izaberes balansiranu i dobru konfu, sluzit ce ti..bez obzira na brend. Jedino ima veliku ulogu hladjenje....
BarbaDue

#33 Re: Koji laptop , kako sta zasto ?

Post by BarbaDue »

OK...u pravu si.
Post Reply