Koji depilator?!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zena21

Post by zena21 »

Ma stvarno je previse :roll:

Zato lijepi zilet za tijelo, a trake za lice i opleti :oops: :D
Pearl

Post by Pearl »

maccarona wrote:
zena21 wrote:Joj maky, i ja mislim da je to pravo skupo. Cula sam da naplacuju po odradjenom cm... A ja imam puno cm :oops: :D

sad bas procitah cjenovnik, i po onome sto je ona rekla da je uradila, izadje na nekih 550 € :shock: :-)
samo ne znam sad da li to vazi i za drugi termin :? ili moras doplatit :-)

aj drzavo :-) pa samo za brkove placas 50 € :D :D :-)
u bibi to rade, ja jednom pitala.. kazu, zavisi od dlaka, nekad treba 2, 3 nekad 5 tretmana... interesantno je da je cijena koju mi je rekla za citavu bikini z
ili je bila zesca loziona da bih probala :d
encian

Post by encian »

braun, bilo koji iz nove serije. ja ovdje kupila platila manje od 100KM, dodju tri glave i dva dodatka, za podizanje i masazu + neki pad za hladjenje. ja imam S3380D. djevojke, mozete kupiti i preko amazona, nije problem.

sto se butnih :) tice. ako su duge i tanke u pravilu ce da puknu, pa nista nisi dobila bolje nego da si obrijala. nego obrij jednom ili uzmi neciji muski elektricni brijac sa opcijom sisanja i skrati pa onda cupkaj.

dobra stvarka ovog brauna je da cupa i dlakice koje su tek provirile. ja sam super zadovoljna!
Pearl

Post by Pearl »

http://www.bibastudio.com/cjenovnik.html

evo cijena kod bibe... traziti "laser" :D

cijena.. prava sitnica :D:_D:D:D
maccarona

Post by maccarona »

nenormalni :-)
moji sastanci sa mach3 ce trajati jos dugo :oops: :D
za one aparatice sto cupkaju nemam zivaca :D

prle :oops: :D budi tih :D i ne zacatavaj :D
prleitihi

Post by prleitihi »

maci..cmoknem te u brčiće.. :D :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

encian wrote:braun, bilo koji iz nove serije. ja ovdje kupila platila manje od 100KM, dodju tri glave i dva dodatka, za podizanje i masazu + neki pad za hladjenje. ja imam S3380D. djevojke, mozete kupiti i preko amazona, nije problem.

sto se butnih :) tice. ako su duge i tanke u pravilu ce da puknu, pa nista nisi dobila bolje nego da si obrijala. nego obrij jednom ili uzmi neciji muski elektricni brijac sa opcijom sisanja i skrati pa onda cupkaj.

dobra stvarka ovog brauna je da cupa i dlakice koje su tek provirile. ja sam super zadovoljna!
Hvala :)
Znaci zasad 2 su u opciji. A jel bilo koji od brauna ili ..?
Malo sam neinformisana oko tih stvarcica, pa moram sve pitati :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

nebojeplavo wrote: Ajoj, @latinice, sad me zabrinu za ovo da cupanjem se pogorsa, hajmo zene, kakva su vasa iskustva?
Napravi test, na dijelu koze koji svakako depiliras.

S jedne strane pocupaj dlacice ( prvo nanesi anestetik kremu ), s druge strane ih obrij, pa uporedi za nekoliko sedmica. Sumnjam da ce biti neka velika razlika.

Svoj savjet sam ti vec dala, iako imam dojam da me neces poslusati. 8-)

Ali, sjetices me se. :D
encian

Post by encian »

moj prijasnji braun je pukao (imam ga nekih 10 godina) i danas radi oblijepljen selotejpom, ali je u bih. ovaj sadasnji je proizveden 2005, i neuporedivo je bolji od starog, tako da pretpostavljam da trebas kupiti nesto novo.

ja brdo para bacila na vosak koji jeste bio bolji od starog. onda dodjoh ovdje u japan gdje nema voska pa morah kupit ovaj i sad ne idem na vosak ni kad dodjem kuci, toliko sam zadovoljna.

savjeti: prije cupkanja pod toplu vodu jer koza razmeksa pa se lakse cupkaju. doduse buduci da malo koza natekne poslije svakog tusiranja, malkice je ucinjak smanjen kod cupkanja skroz malih (mislim do milimetar) dlakica. poslije cupkanja noge pod hladnu vodu da se zatvore pore. kozu malo zategni, ne previse i ide super.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

encian wrote:moj prijasnji braun je pukao (imam ga nekih 10 godina) i danas radi oblijepljen selotejpom, ali je u bih. ovaj sadasnji je proizveden 2005, i neuporedivo je bolji od starog, tako da pretpostavljam da trebas kupiti nesto novo.

ja brdo para bacila na vosak koji jeste bio bolji od starog. onda dodjoh ovdje u japan gdje nema voska pa morah kupit ovaj i sad ne idem na vosak ni kad dodjem kuci, toliko sam zadovoljna.

savjeti: prije cupkanja pod toplu vodu jer koza razmeksa pa se lakse cupkaju. doduse buduci da malo koza natekne poslije svakog tusiranja, malkice je ucinjak smanjen kod cupkanja skroz malih (mislim do milimetar) dlakica. poslije cupkanja noge pod hladnu vodu da se zatvore pore. kozu malo zategni, ne previse i ide super.
Bas sam dosadna, al et', moram i ovo pitati, nakon koliko dugo ti pocnu izbijati dlacice i jesu li slabije ili jace nego prije?
maccarona

Post by maccarona »

budu slabije...ali da do toga dodje moras se prvo dobro nacupat :roll:
maccarona

Post by maccarona »

prleitihi wrote:maci..cmoknem te u brčiće.. :D :D

bas si blesav :D :-)
amrino

Post by amrino »

Vosak je ljudi zakon!!!
Bikini zona- idem kod cure- radi voskom cuda- odlicno i nevjerovatno je olaksanje...a sto se nogu tice u Sam shopu ima vosak- roll on- oko 3-4 markice...stavi se u vodu da prokuha- roll on po nozi , preko pamucnom krpom...i za 15 min- gotovo....masinica je zeznuta jer dugo traaaaajeee. cupa sve po jednu- dvije- i onda jos urastaju dlacice....
epilator samo koristim za podpazusje... :D
Joj zena i price o dlakama...nepresusna tema... :D
maccarona

Post by maccarona »

vosak samo kod kod zena koje to znaju da rade :oops: kao prvo :D
ja sam drugaricu oderala :D jos mi nije oprostila :D

kao drugo :oops: nakon 4 hefte ( vec je neko spomenuo) narastu i bodu ko smirgl papir :D i moras nesto cekati odredjenu duzinu, da bi se mogle opet otkloniti :D

tesko je nama zenama :( :D
amrino

Post by amrino »

maccarona wrote:vosak samo kod kod zena koje to znaju da rade :oops: kao prvo :D
ja sam drugaricu oderala :D jos mi nije oprostila :D

kao drugo :oops: nakon 4 hefte ( vec je neko spomenuo) narastu i bodu ko smirgl papir :D i moras nesto cekati odredjenu duzinu, da bi se mogle opet otkloniti :D

tesko je nama zenama :( :D
Tajna je u tome da kada pocupas npr. noge voskom- svaku noc dok gledas tv ... uzmes pincetu u ruke...i kako koja naraste ti je hop! :D

Jebeno jest prvi put- bodu- slijedeci put- ne...a vremenom tako oslabe da je to milina...pricam iz licnog iskustva...
maccarona

Post by maccarona »

eh hebga :roll: poslije sve muke moram jos ispred tv cupkat :roll:
pa cijeli zivot ti se sastoji od cupanja nekih dlaka :roll:
amarella

Post by amarella »

Image

Philips depilator HP 6492/00, "Satinelle Ice"

ma jednostavno extra je...em ti hladi kožu (malo anaglezira), em te masira :D
amarella

Post by amarella »

mlada i zelena wrote:Ja imam Braunov Silk Epil...kupila prije par godina- zadovoljna sam...
boli prvih 15 minuta..kasnije nista ne osjetis...
Zimi mi se mrsko natjerati pa depiliram kremom ponekad...a ubacim izmedju cupkanja epilatorom koje cupanje voskom zbog urastanja dlacica..
Od cupkanja dlacice prorijede...
Eh i ja sam od onih sto su se zeznule pa skroz svijetle-nevidljive dlacice po butinama pocela cupkati -sad moram sve :-)
@Amarella, gledala sam taj Satinelle Ice i mislila sam da je to samo mamipara da hladi ...kud ne kupih i taj :-)
Fenomenalan je... prije sam imala Braun-ov i ne mogu se porediti!
encian

Post by encian »

nebojeplavo wrote:
encian wrote:moj prijasnji braun je pukao (imam ga nekih 10 godina) i danas radi oblijepljen selotejpom, ali je u bih. ovaj sadasnji je proizveden 2005, i neuporedivo je bolji od starog, tako da pretpostavljam da trebas kupiti nesto novo.

Bas sam dosadna, al et', moram i ovo pitati, nakon koliko dugo ti pocnu izbijati dlacice i jesu li slabije ili jace nego prije?
pa ja sam bas dlakava :D, tako da meni vosak traje heftu dana, a toliko je otprilike trajalo i ono sa starim braunom. ovim novim traje oko dvije sedmice. sto se bikinija tice, vise boli braunom, ali i duze traje. i fakticki ih mozes pocupkat cim izvire i ne moras cekad da budu pola centa ko kod voska. meni su oslabile malo od cupkalice. samo nemoj brijat u medjuvremenu.

starim mi je trebalo sat da pocupam od koljena dole, ovim novim 15-20 minuta.

starim kad sam cupala urastale su mi dlacice strasno. ovim sam zadovoljnija po tom pitanju i od voska.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Hvala svima na iscrpnim savjetima :)
Znaci bice ili braun ili ovaj satin ice, pa javim kako je :)
Post Reply