jale wrote:Neka nama nase BiH!!!
I neka nam i onih iz dijaspore (koji nazalost evo i malo pljuju) koji zive citavu godinu u nadi da dodju tih 20-tak dana u BiH i da bar malo osjete zivot, rahatluk, raju, kahvu, cevape, zeljanicu, humor ... (ima toga jos puuuuuno). Pa se vrate 'gore' gdje je sve med i mlijeko (i jedno i drugo cista hemija) i onda ih uspomene s toga odmora drze u zivotu citavu godinu do slijedecg ljeta, dok zive sa dva odijela : radno i pidzama.
I upravo ti, koji dodju da osjete miris rostilja, zubor potoka, ostave za sobom tone smeca, donesu ga iz vana u nasu BiH i onda nam 'odozgo' kazu da nam to ne valja.
Svaka cast izuzecima, ali je vecina ovakva bas.
P.S. Ljetos bio na medenoj hefti u Parizu, prelijep grad, fantazija.. Ali sto se tice metroa, tramvaja, guzve u saobracaju - jednako kao u Sarajevu (osim sto su ljudi hladniji, nema one pitomosti..).
Na pola metra od izloga u kojem cipele PRADA snizeno kostaju oko 1000 eura, spava beskucnik koji nema sta da jede.. No comment!
St se tice pite i ostalih stvari pa to mogu i sama napraviti hahhaha. Koja bosanka ne zna pitu razvuci

nije prava

. Salu na stranu.
Mene svaki put crnjak spuca kad odem i vidim da se situacija ni malo ne popravlja (osim zgrada koje grade) a o boljem zivotu naroda i obicnog radnika ni milimetar na bolje

. Pocinje mi sve ne nedostajati, polako ali sigurno shvacam da se osjecam lijepo ovdje gdje sam i da me najmanje nostalgija hvata u zadnjih par godina. Jer nostalgija i ako uhvati to je za onim vremenom prije rata kad je zivot stvarno nesto znacio i vrijedio. Ovo od rata pa na ovamo mi uopste ne nedostaje (da se razumijemo u ratu sam bila i nanosala se kanistera i kanistera), shvatila jednu za mene vrlo bitnu stvar a to je da NIKADA necu dozvoliti da neko drugi odredjuje mojim zivotom i mojom slobodom. To je moja odluka i nema veze sa emocijama prema gradu u kojem sam se rodila i odrasla. Jos uvijek ga volim ali isto tako volim i svoj zivot ovdje, slobodu kretanja koju imam, jednostavno normalan zivot bez briga da li cu imati sutra da jedem. Ma i na Mars da me posalju ako je tamo kvalitet zivota oke ja se ne bih bunila
To sto ljudi spavaju ispod mostova razlika kod nas i na zapadu je ta sto ovdje ne moraju biti na ulici jer imaju kuce koje im daju smjestaj i hranu a kod nas moraju jer drzava ne cini nista da smanji siromastvo

.