Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
ljubav_aha

#76 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by ljubav_aha »

Facaipo85 wrote:
ljubav_aha wrote:Facaipo85,ma tebi nedostaje djetinjstvo vise od BiH,nemoj me pogresno shvatiti ;-) sta ti fali na FL :?:

cuj,zasto bi nas koji smo stariji od tebe izasli iz BIH morali nekome polagati racune o kako i zasto smo izasli iz BiH :zjev:
nasla si me pravo :D :thumbup: moze biti, ponekad pozelis one godine bez brige i racuna :-) ali i trenutno sam sretan
ma sinusi me ubiše na Floridi :P

et' znas kako zna biti, pobjegli ovo ono... koliko sam puta cuo
izgleda samo raja u kaliforniji nema problema sa sinusitisom,i u mojoj mahali je uzas,to je ogorman minus,klima u US je uzas

meni je drago da si sretan

ah to sto narod prica,ma s_re slova,ne brini,samo im lijepo odogovori sa kezom ;-)

djetinjstvo sam provel za vrijeme SFRJ,proputovala jugu/osim makedonije/i van granica juge,oh koje djetinjstvo,a danas u BiH djeca odrastaju u mrznji,nema vise mejsta za ljubav
Amela

#77 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by Amela »

Meni NE nedostaje da sjednem u taxi i da druga recenica nakon pozdrava mi bude:"Izvinite, mozete li promijeniti stanicu, ne slusam Cecu."
A ciko kaze:"Nije stanica nego je CD."
Ja:"Molim vas, stanite da ja promijenim taxi." :oops:

Za ocekivati je da jednog dana dobijem batine, ali haman se ja ni tada necu opametiti. :oops:
pita

#78 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by pita »

ljubav_aha wrote:
Facaipo85 wrote:
ljubav_aha wrote:Facaipo85,ma tebi nedostaje djetinjstvo vise od BiH,nemoj me pogresno shvatiti ;-) sta ti fali na FL :?:

cuj,zasto bi nas koji smo stariji od tebe izasli iz BIH morali nekome polagati racune o kako i zasto smo izasli iz BiH :zjev:
nasla si me pravo :D :thumbup: moze biti, ponekad pozelis one godine bez brige i racuna :-) ali i trenutno sam sretan
ma sinusi me ubiše na Floridi :P

et' znas kako zna biti, pobjegli ovo ono... koliko sam puta cuo
izgleda samo raja u kaliforniji nema problema sa sinusitisom,i u mojoj mahali je uzas,to je ogorman minus,klima u US je uzas

meni je drago da si sretan

ah to sto narod prica,ma s_re slova,ne brini,samo im lijepo odogovori sa kezom ;-)

djetinjstvo sam provel za vrijeme SFRJ,proputovala jugu/osim makedonije/i van granica juge,oh koje djetinjstvo,a danas u BiH djeca odrastaju u mrznji,nema vise mejsta za ljubav
Na cijelom bakanu rastu dijeca u mrznji...
turban

#79 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by turban »

Amela wrote:Meni NE nedostaje da sjednem u taxi i da druga recenica nakon pozdrava mi bude:"Izvinite, mozete li promijeniti stanicu, ne slusam Cecu."

Za ocekivati je da jednog dana dobijem batine, ali haman se ja ni tada necu opametiti. :oops:
:thumbup:
madalen

#80 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by madalen »

ama bas nista :D
ljubav_aha

#81 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by ljubav_aha »

pita wrote:[
pisem samo o bivsojj jugi,koja je jedan od dijelova balkanskog prostora
mojgrad

#82 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by mojgrad »

Amela wrote:Meni NE nedostaje da sjednem u taxi i da druga recenica nakon pozdrava mi bude:"Izvinite, mozete li promijeniti stanicu, ne slusam Cecu."

Ha ha ha ha.. Za razliku od tebe ja sam jednom 'naletila' na vrlo ljubaznog i finog taksistu. U tako toj frci ulijecem ja u taxi i govorim mu mozete li me molim vas izbaciti na Skenderiji. Kaze ti covjek meni: gospodjo mi ne izbacujemo klijente, mi stanemo da klijent fino moze izaci :lol:
pita

#83 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by pita »

mojgrad wrote:

Ha ha ha ha.. Za razliku od tebe ja sam jednom 'naletila' na vrlo ljubaznog i finog taksistu. U tako toj frci ulijecem ja u taxi i govorim mu mozete li me molim vas izbaciti na Skenderiji. Kaze ti covjek meni: gospodjo mi ne izbacujemo klijente, mi stanemo da klijent fino moze izaci :lol:
Koliko sam skuzio je vecina taksista sandzaklija.. :D ..zato su i fini :-)
mojgrad

#84 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by mojgrad »

pita wrote:
mojgrad wrote:

Ne znam odakle su, vozam se uvijek zutim taxijem :). Ne reklamiram majke mi ;-)
callmethebreeeze

#85 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by callmethebreeeze »

meni ne nedostaju piramide i budale koje podrzavaju taj projekat.
ne nedostaje mi javasluk, lopovluk i primitivizam od strane politicare.
ne nedostaju mi polupismene pistoljnovine.
ne nedostaje mi saobracaj u sarajevu.

a sve ostalo mi nedostaje.
pita

#86 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by pita »

callmethebreeeze wrote:meni ne nedostaju piramide i budale koje podrzavaju taj projekat.
ne nedostaje mi javasluk, lopovluk i primitivizam od strane politicare.
ne nedostaju mi polupismene pistoljnovine.
ne nedostaje mi saobracaj u sarajevu.

a sve ostalo mi nedostaje.
A kerovi lutalice :D
ProS

#87 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by ProS »

kockaste glave studenata :oops:

:bih:
Amela

#88 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by Amela »

callmethebreeeze wrote:meni ne nedostaju piramide i budale koje podrzavaju taj projekat.
Nikada mi nece biti jasno zasto mi ne mozemo koristiti neku umjesniju terminologiju. :oops: Bas me zanima koji bi 'epitet prisili' ljudima koji hodocascuju Medjugorje?! :oops:
Šeha

#89 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by Šeha »

pita wrote:
Pitte, evo sam ti rodjaka nasao :D :D :D
pita

#90 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by pita »

Šeha wrote:
pita wrote:
Pitte, evo sam ti rodjaka nasao :D :D :D
Sto je iz Novi Pazar :D ...ako ima bijele carapa onda je blizi rodjak
jale

#91 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by jale »

Neka nama nase BiH!!!
I neka nam i onih iz dijaspore (koji nazalost evo i malo pljuju) koji zive citavu godinu u nadi da dodju tih 20-tak dana u BiH i da bar malo osjete zivot, rahatluk, raju, kahvu, cevape, zeljanicu, humor ... (ima toga jos puuuuuno). Pa se vrate 'gore' gdje je sve med i mlijeko (i jedno i drugo cista hemija) i onda ih uspomene s toga odmora drze u zivotu citavu godinu do slijedecg ljeta, dok zive sa dva odijela : radno i pidzama.
I upravo ti, koji dodju da osjete miris rostilja, zubor potoka, ostave za sobom tone smeca, donesu ga iz vana u nasu BiH i onda nam 'odozgo' kazu da nam to ne valja.

Svaka cast izuzecima, ali je vecina ovakva bas.

P.S. Ljetos bio na medenoj hefti u Parizu, prelijep grad, fantazija.. Ali sto se tice metroa, tramvaja, guzve u saobracaju - jednako kao u Sarajevu (osim sto su ljudi hladniji, nema one pitomosti..).
Na pola metra od izloga u kojem cipele PRADA snizeno kostaju oko 1000 eura, spava beskucnik koji nema sta da jede.. No comment!
ljubav_aha

#92 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by ljubav_aha »

jale ja sam iz grupe izuzetaka ;-)

ne znam sta si ocekivao,svaka metropola ima cistije i prljavije dijelove grada,svako kontrast je ocevidan,ali treba znati uzivati u osobitostima grada,drzave,opcenito svake zemlje i kulture ;-)
pita

#93 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by pita »

ljubav_aha wrote:jale ja sam iz grupe izuzetaka ;-)

ne znam sta si ocekivao,svaka metropola ima cistije i prljavije dijelove grada,svako kontrast je ocevidan,ali treba znati uzivati u osobitostima grada,drzave,opcenito svake zemlje i kulture ;-)
Razlika je samo da su Bec ili Rotterdam puno vise cistiji od SA ili BG(balkanske metorpole)
callmethebreeeze

#94 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by callmethebreeeze »

Amela wrote:
Nikada mi nece biti jasno zasto mi ne mozemo koristiti neku umjesniju terminologiju. :oops: Bas me zanima koji bi 'epitet prisili' ljudima koji hodocascuju Medjugorje?! :oops:
vjernici. oni vjeruju da se gospa ukazala, niko ne raskopava medjugorje da bi je nasao. to je ogromna razlika.

nego da se vratimo na temu, ne nedostaje mi ostar jezik i neosnovani napadi u javnoj diskusiji. da ponovo pisem svoj prvi post ne bih koristio izraz budale za one koje podrzavaju projekat, iako sam u ovom slucaju pod budale stavio javne licnosti, od politicara, do reisa i direktora koji na razne nacine sponzorisu taj projekat.
Last edited by callmethebreeeze on 16/04/2008 09:46, edited 1 time in total.
felichi

#95 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by felichi »

u vecem dijelu sarajeva drugi dan nema vode. umivamo se i peremo zube iz flasa. ne kupamo se.

taj jad&bijeda se vezu sa srce, to je ono sto nedostaje.
mojgrad

#96 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by mojgrad »

jale wrote:Neka nama nase BiH!!!
I neka nam i onih iz dijaspore (koji nazalost evo i malo pljuju) koji zive citavu godinu u nadi da dodju tih 20-tak dana u BiH i da bar malo osjete zivot, rahatluk, raju, kahvu, cevape, zeljanicu, humor ... (ima toga jos puuuuuno). Pa se vrate 'gore' gdje je sve med i mlijeko (i jedno i drugo cista hemija) i onda ih uspomene s toga odmora drze u zivotu citavu godinu do slijedecg ljeta, dok zive sa dva odijela : radno i pidzama.
I upravo ti, koji dodju da osjete miris rostilja, zubor potoka, ostave za sobom tone smeca, donesu ga iz vana u nasu BiH i onda nam 'odozgo' kazu da nam to ne valja.

P.S. Ljetos bio na medenoj hefti u Parizu, prelijep grad, fantazija.. Ali sto se tice metroa, tramvaja, guzve u saobracaju - jednako kao u Sarajevu (osim sto su ljudi hladniji, nema one pitomosti..).
Na pola metra od izloga u kojem cipele PRADA snizeno kostaju oko 1000 eura, spava beskucnik koji nema sta da jede.. No comment!
St se tice pite i ostalih stvari pa to mogu i sama napraviti hahhaha. Koja bosanka ne zna pitu razvuci :mrgreen: nije prava :mrgreen: . Salu na stranu.
Mene svaki put crnjak spuca kad odem i vidim da se situacija ni malo ne popravlja (osim zgrada koje grade) a o boljem zivotu naroda i obicnog radnika ni milimetar na bolje :(. Pocinje mi sve ne nedostajati, polako ali sigurno shvacam da se osjecam lijepo ovdje gdje sam i da me najmanje nostalgija hvata u zadnjih par godina. Jer nostalgija i ako uhvati to je za onim vremenom prije rata kad je zivot stvarno nesto znacio i vrijedio. Ovo od rata pa na ovamo mi uopste ne nedostaje (da se razumijemo u ratu sam bila i nanosala se kanistera i kanistera), shvatila jednu za mene vrlo bitnu stvar a to je da NIKADA necu dozvoliti da neko drugi odredjuje mojim zivotom i mojom slobodom. To je moja odluka i nema veze sa emocijama prema gradu u kojem sam se rodila i odrasla. Jos uvijek ga volim ali isto tako volim i svoj zivot ovdje, slobodu kretanja koju imam, jednostavno normalan zivot bez briga da li cu imati sutra da jedem. Ma i na Mars da me posalju ako je tamo kvalitet zivota oke ja se ne bih bunila :lol:
To sto ljudi spavaju ispod mostova razlika kod nas i na zapadu je ta sto ovdje ne moraju biti na ulici jer imaju kuce koje im daju smjestaj i hranu a kod nas moraju jer drzava ne cini nista da smanji siromastvo :(.
pita

#97 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by pita »

felichi wrote:u vecem dijelu sarajeva drugi dan nema vode. umivamo se i peremo zube iz flasa. ne kupamo se.

taj jad&bijeda se vezu sa srce, to je ono sto nedostaje.
Nadam se da se zahebavas ovo sa kupanjem i vodom? :roll:
ljubav_aha

#98 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by ljubav_aha »

[quote="mojgrad]St se tice pite i ostalih stvari pa to mogu i sama napraviti hahhaha. Koja bosanka ne zna pitu razvuci :mrgreen: nije prava :mrgreen: . Salu na stranu.
Mene svaki put crnjak spuca kad odem i vidim da se situacija ni malo ne popravlja (osim zgrada koje grade) a o boljem zivotu naroda i obicnog radnika ni milimetar na bolje :(. Pocinje mi sve ne nedostajati, polako ali sigurno shvacam da se osjecam lijepo ovdje gdje sam i da me najmanje nostalgija hvata u zadnjih par godina. Jer nostalgija i ako uhvati to je za onim vremenom prije rata kad je zivot stvarno nesto znacio i vrijedio. Ovo od rata pa na ovamo mi uopste ne nedostaje (da se razumijemo u ratu sam bila i nanosala se kanistera i kanistera), shvatila jednu za mene vrlo bitnu stvar a to je da NIKADA necu dozvoliti da neko drugi odredjuje mojim zivotom i mojom slobodom. To je moja odluka i nema veze sa emocijama prema gradu u kojem sam se rodila i odrasla. Jos uvijek ga volim ali isto tako volim i svoj zivot ovdje, slobodu kretanja koju imam, jednostavno normalan zivot bez briga da li cu imati sutra da jedem. Ma i na Mars da me posalju ako je tamo kvalitet zivota oke ja se ne bih bunila :lol:
To sto ljudi spavaju ispod mostova razlika kod nas i na zapadu je ta sto ovdje ne moraju biti na ulici jer imaju kuce koje im daju smjestaj i hranu a kod nas moraju jer drzava ne cini nista da smanji siromastvo :(.[/quote]

mojggrad,zasluzila si kafu od mene :thumbup: pitu ne znam napraviti,ali znam teoretskim nacinom :lol:
pita

#99 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by pita »

mojgrad wrote:
jale wrote:Neka nama nase BiH!!!

St se tice pite i ostalih stvari pa to mogu i sama napraviti hahhaha. Koja bosanka ne zna pitu razvuci :mrgreen: nije prava :mrgreen: . Salu na stranu.
To sto ljudi spavaju ispod mostova razlika kod nas i na zapadu je ta sto ovdje ne moraju biti na ulici jer imaju kuce koje im daju smjestaj i hranu a kod nas moraju jer drzava ne cini nista da smanji siromastvo :(.
Pa sve iskreno receno...to sto je u BiH trenutacno je za k.....
mojgrad

#100 Re: Koje stvari vam ne nedostaju iz BIH?

Post by mojgrad »

ljubav_aha wrote:[
Moze kafa a pitu nam ja mogu zacas razvuc :). Koju volis, burek, sirnicu, zeljanicu? :-).
Post Reply