Koje mlijeko pijete?
Moderator: anex
- fantom slobode
Ja dojim, kazu da je zdravo i da se sprijecava pojavljivanje alergija u kasnijim godinama.Mozda je to posljedica sto sam prvi dio svog zivota, neposredno nakon rodjenja hranjen flasicom, tako da sada ne mogu da se odvojim od grudi meni naravno dragih zena sa kojima nisam u bilo kakvim rodbinskim odnosima.To je valjda cist dokaz da ljubav ulazi u muskarca preko stomaka.
-
*mima*
Jeli se sad sam sebi divis?fantom slobode wrote:Ja dojim, kazu da je zdravo i da se sprijecava pojavljivanje alergija u kasnijim godinama.Mozda je to posljedica sto sam prvi dio svog zivota, neposredno nakon rodjenja hranjen flasicom, tako da sada ne mogu da se odvojim od grudi meni naravno dragih zena sa kojima nisam u bilo kakvim rodbinskim odnosima.To je valjda cist dokaz da ljubav ulazi u muskarca preko stomaka.
-
zijancer
ne morassupersonic wrote:ok lokal patriotizam, ali i meggle je domaci proizvod (bihacka mljekara), tako da necete biti manje patriote ako uzmete 100 puta bolje mlijeko![]()
jel moram reci da pijem meggle
da li ce se iznenada sjetiti
p.s. PersonaLY imam drugi problem s mlijekom... izgleda da u proDAVNICama ne shvataju ozbiljno problem temperature prostora, pa se u friziderima drzi samo dnevna zaliha mlijeka, a ostatak.. u magacinima ili cesto u nekom cosku cusnuta paleta, na 20-30° ako ne i vise.. a to ima velike veze sa cudnim ukusom
- Zavatoni
Megle ili Tuzlansko.
Uz činjenicu da je domaće, radi se o proizvodima extra kvalitete (valjda zato što vlasnici-njemci, odnosno vlasnici-slovenci znaju kako kvalitet držati na nivou).
Prema Milkosu sam veoma rezervisan. Možda bez razloga, ali sam znao naići na njeihove veoma loše proizvode.
Inače mi je apsurdno u segmentu mlijeka tražiti strani proizvod, jer smo barem što se ove industrije solidni. Patriota ili ne, mislim da dosta raje ima pogrešan stav prema domaćem mlijeku. Al' opet svak bira kako će živjeti...
Uz činjenicu da je domaće, radi se o proizvodima extra kvalitete (valjda zato što vlasnici-njemci, odnosno vlasnici-slovenci znaju kako kvalitet držati na nivou).
Prema Milkosu sam veoma rezervisan. Možda bez razloga, ali sam znao naići na njeihove veoma loše proizvode.
Inače mi je apsurdno u segmentu mlijeka tražiti strani proizvod, jer smo barem što se ove industrije solidni. Patriota ili ne, mislim da dosta raje ima pogrešan stav prema domaćem mlijeku. Al' opet svak bira kako će živjeti...
- fantom slobode
Ne divim se.Zar je komentar trebao da izaziva divljenje?Inace preferiram domace.
-
pelin
zijancer wrote:
p.s. PersonaLY imam drugi problem s mlijekom... izgleda da u proDAVNICama ne shvataju ozbiljno problem temperature prostora, pa se u friziderima drzi samo dnevna zaliha mlijeka, a ostatak.. u magacinima ili cesto u nekom cosku cusnuta paleta, na 20-30° ako ne i vise.. a to ima velike veze sa cudnim ukusom
i sto je najcudnije..dezurnim higijeniČarima to ne smeta
promaklo im paZnji ?
Ne samo da stoji u magacinima, vec dosta trgovaca preko noci iskljucuje frizidere da bi ustedjeli na struj (zamislite koliko Merkator kad iskljuci frizidere preko noci ustedi mjesecno na struji koja se drugacije tarifira nego ona za domacinstva), pa onda po danu ponovo ukljucuju sto je bomba, pogotovo za proizvode koji su smrznuti. Tu covjek nikad nije siguran, ali ako je u pitanju Alpsko, Z`bregov, Dukat i sl., tu nema problema, jer su to prvoklasni proizvodi i njima nikada nista ne moze biti. Uvijek svjeze
-
A Digi
#61 Re: Koje mlijeko pijete?
U zadnje vrijeme koristim Dukatovo mlijeko i jogurt,jer su stvarno kvalitetni i pristupacne cijene,a i zato sto je domaci proizvod.Za one koji ne znaju,proizvode se u mljekari Inmer,u Gradaccu...
Vodim se parolom KUPUJ DOMACE!!!

Vodim se parolom KUPUJ DOMACE!!!

-
channel10
#62 Re: Koje mlijeko pijete?
Sta je bilo, opala potraznja
. Pored 100 posto domacih, kupovati dukatovo
. Sto su trazili, to su i dobili.
-
strucnjak_kofol
#63 Re: Koje mlijeko pijete?
-
channel10
#64 Re: Koje mlijeko pijete?
Pored zenickog, tuzlanskog, milkosa i megglea iz Bihaca kupiti dukat.To moze samo budala i onaj koji ima dvojno drzavljanstvo koej baca na zapad.
-
A Digi
#65 Re: Koje mlijeko pijete?
Ali ovo je proizvedeno kod nas,u Gradaccu i meni se svidja,posebno jogurt...
- mayab
#66 Re: Koje mlijeko pijete?
Megle 3,2%
- Better Man
#67 Re: Koje mlijeko pijete?
Prvo se informiši pa piši. Dukat je BiH proizvod, jer se proizvodi ovdje. Ako bi po tvom onda ni Meggle nije domaći proizvod.channel10 wrote:Pored zenickog, tuzlanskog, milkosa i megglea iz Bihaca kupiti dukat.To moze samo budala i onaj koji ima dvojno drzavljanstvo koej baca na zapad.
-
channel10
#68 Re: Koje mlijeko pijete?
Prvo pročitaj šta gore piše pa se pravi pametanBetter Man wrote:Prvo se informiši pa piši. Dukat je BiH proizvod, jer se proizvodi ovdje. Ako bi po tvom onda ni Meggle nije domaći proizvod.channel10 wrote:Pored zenickog, tuzlanskog, milkosa i megglea iz Bihaca kupiti dukat.To moze samo budala i onaj koji ima dvojno drzavljanstvo koej baca na zapad.
.Dukat nije 100 posto domaći proizvod i domaća firma kao što je to zeničko,tuzlansko i sarajevsko mlijeko.Meggle je i postavljeno kao zadnje jer nije 100 posto domaća firma,ali opet je meni ispred dukata.Radije ću svabi i austrijancu dati nego ovim hinjama.
- semmy
#69 Re: Koje mlijeko pijete?
"Nase mlijeko" zadnjih 6 godina i nama je najbolje. Kcerkici sam pocela od njenih 6 mjeseci davati i danas ga pije, nijedno drugo nece kaze nema ukusa ko njeno mlijeko. Samo sto ga ima kupiti u amko comercu i u par prodavnica koje su atom grupacija, na zalost
- nasa
#70 Re: Koje mlijeko pijete?
Uvijek se cudim zasto kupovinu domacih proizvoda iskljucivo vezete za patriotizam, ok moze biti da neko kupuje samo iz tog razloga ali radi se prije svega o cistom interesu...Mogao bi neko od ekonomista da objasni razliku kada kupimo domaci I strani prozvod, koliko ostaje u drzavi u oba slucaja...
Tako da prica nije nikako tipa koliko ne volimo strano....
Ali dobro....ja kupujem ono u kesicama!
Tako da prica nije nikako tipa koliko ne volimo strano....
Ali dobro....ja kupujem ono u kesicama!
-
channel10
#71 Re: Koje mlijeko pijete?
Razlika je samo u dobiti,da li ostaje u drzavi ili se izvlaci iz drzave. Ako nista,barem imamo dovoljno domacih mljekara pa jos uvijek mozemo birati.
- nasa
#72 Re: Koje mlijeko pijete?
pa naravno, vise ostaje ovdje ...meni licno je to dovoljan poticaj osim ako bas nije neka ogromna razlika u kvalitetu, okusu I sl. Kad je rijec o mlijeki nije sigurno, sve slicno pravo...
- Better Man
#73 Re: Koje mlijeko pijete?
Ali i Dukat Proizvode naši ljudi u BiH, a Meggle imaš i u Hrvatskoj.channel10 wrote:Prvo pročitaj šta gore piše pa se pravi pametanBetter Man wrote:Prvo se informiši pa piši. Dukat je BiH proizvod, jer se proizvodi ovdje. Ako bi po tvom onda ni Meggle nije domaći proizvod.channel10 wrote:Pored zenickog, tuzlanskog, milkosa i megglea iz Bihaca kupiti dukat.To moze samo budala i onaj koji ima dvojno drzavljanstvo koej baca na zapad.
.Dukat nije 100 posto domaći proizvod i domaća firma kao što je to zeničko,tuzlansko i sarajevsko mlijeko.Meggle je i postavljeno kao zadnje jer nije 100 posto domaća firma,ali opet je meni ispred dukata.Radije ću svabi i austrijancu dati nego ovim hinjama.