neki tvrde i da marsovci postojeanais_nin wrote:uvijek je vecu vrijednost imalo ono sto se teze nalaziĆelava cura wrote:Kad pogledam komentare ovih muskaraca![]()
na temama o braku/razvodu, na ozbiljnim temama, a vecina ih razmislja slicno
skontam da je naci normalnog muskarca teze nego dijamant u Bosni u piramidama
![]()
Anais, mozemo se mi nadati da tamo negdje postoji neko, ali sesve bojim da ce nam samo nada ostati
![]()
![]()
![]()
ja se ne nadam, ja sam uvjerenada postoji
Koje kvalitete...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
d2
#26 Re: Koje kvalitete...
- anais_nin
#27 Re: Koje kvalitete...
a cuj sve je moguced2 wrote:neki tvrde i da marsovci postojeanais_nin wrote:uvijek je vecu vrijednost imalo ono sto se teze nalaziĆelava cura wrote:Kad pogledam komentare ovih muskaraca![]()
na temama o braku/razvodu, na ozbiljnim temama, a vecina ih razmislja slicno
skontam da je naci normalnog muskarca teze nego dijamant u Bosni u piramidama
![]()
Anais, mozemo se mi nadati da tamo negdje postoji neko, ali sesve bojim da ce nam samo nada ostati
![]()
![]()
![]()
ja se ne nadam, ja sam uvjerenada postoji
-
d2
#28 Re: Koje kvalitete...
ovo vec postaje filozofska rasprava 
-
d2
#29 Re: Koje kvalitete...
Hajd dobro dosta je bilo zajebancije ...
Nakon veza i vezica ne znam vise ni sam sta mi je najvaznije... Da bi uopste dosli do necega vise od "cao" trebao bih osjetiti nesto kad tu osobu vidim, ono da mi se svidi, da bude simpaticna. Nakon tri i po desetljeca ne trazim nikakve magije, leptirove i slicno, dovoljno je da je simpaticna (kako godine srede kriterije i dovedu ih na nivo realnosti a ?
).
Ja sam vizuelan tip, ne mora biti prelijepa ali mora definitivno imati neke estetike u sebi, ako nema estetike - dzaba, ja se tu ne vidim. E sad ako je simpaticna, jasno je da idealno uklapanje ne postoji ali bi se trebali naci na nekom intelektualnom (dakle mora biti djetinjasta
) nivou, a svakako jednako ili slicno gledati i na sve sto cini zajednicki zivot. To bi bio nekakav minimum da bi to moglo kako tako raditi a ostalo je opciono, jedino bi bilo lijepo da me ne vuce za rukav za sve i svasta nego da ponesto moze i sama rijesiti. Ja sam prilagodljiv pa ako je i draga dama ista takva (prilagodliva svakoj podlozi
) dobre su nam sanse.
I onda reci da su muskarci komplikovani
Nakon veza i vezica ne znam vise ni sam sta mi je najvaznije... Da bi uopste dosli do necega vise od "cao" trebao bih osjetiti nesto kad tu osobu vidim, ono da mi se svidi, da bude simpaticna. Nakon tri i po desetljeca ne trazim nikakve magije, leptirove i slicno, dovoljno je da je simpaticna (kako godine srede kriterije i dovedu ih na nivo realnosti a ?
Ja sam vizuelan tip, ne mora biti prelijepa ali mora definitivno imati neke estetike u sebi, ako nema estetike - dzaba, ja se tu ne vidim. E sad ako je simpaticna, jasno je da idealno uklapanje ne postoji ali bi se trebali naci na nekom intelektualnom (dakle mora biti djetinjasta
I onda reci da su muskarci komplikovani
- anais_nin
#30 Re: Koje kvalitete...
nisam puno mladja od tebed2 wrote: Nakon tri i po desetljeca ne trazim nikakve magije, leptirove i slicno, dovoljno je da je simpaticna (kako godine srede kriterije i dovedu ih na nivo realnosti a ?).
ne mislim da je samo ljubav dovoljna za uspjesan odnos, ali bez nje je (a nekad cak i sa njom i pored najbolje volje) kao "graditi ispod gradova od peska" sto bi rekao Balas
-
d2
#31 Re: Koje kvalitete...
Pa vidi, ja sam jednu od najvecih ljubavi (da li je mjerljiva) dozivio sa hmm 32 godine, pisao sam negdje vec o tome, nisam rekao da ne vjerujem u ljubav nego ne mislim da je neophodno da me prvi pogled na nekog pomete s nogu da bi se ispostavilo da je to prava stvar. I slazem se sa tim sto si napisala da ljubav sama nije dovoljna za uspjesnu vezu ali da bi uspjesna veza morala podrazumjevati i ljubav.anais_nin wrote:nisam puno mladja od tebed2 wrote: Nakon tri i po desetljeca ne trazim nikakve magije, leptirove i slicno, dovoljno je da je simpaticna (kako godine srede kriterije i dovedu ih na nivo realnosti a ?).
mene godine nisu izlijecile od vjerovanja u magiju ljubavi
stavise sto duze zivim to vise vjerujem u istu
![]()
ne mislim da je samo ljubav dovoljna za uspjesan odnos, ali bez nje je (a nekad cak i sa njom i pored najbolje volje) kao "graditi ispod gradova od peska" sto bi rekao Balas
-
d2
#32 Re: Koje kvalitete...
dzaba ti ljubav, posao ceka, lako je tebi, kod tebe je 12:38 iza ponoci, kod mene samo sto sunce nije iskocilo iza trebevica.
papa
papa
- anais_nin
#33 Re: Koje kvalitete...
d2 wrote: Pa vidi, ja sam jednu od najvecih ljubavi (da li je mjerljiva) dozivio sa hmm 32 godine, pisao sam negdje vec o tome, nisam rekao da ne vjerujem u ljubav nego ne mislim da je neophodno da me prvi pogled na nekog pomete s nogu da bi se ispostavilo da je to prava stvar. I slazem se sa tim sto si napisala da ljubav sama nije dovoljna za uspjesnu vezu ali da bi uspjesna veza morala podrazumjevati i ljubav.
i ja se slazem s tobom da prvi pogled uopste nije presudan
dobro ti jutro
- lolita_xx
#34 Re: Koje kvalitete...
visoki???d2 wrote:ako smijem pitati da li ti je oko 20 ili vise posto su kriteriji malo visokilolita_xx wrote:eh sta trazim, trazim da ima ono 'nesto' u sebi, karizmu, da je zanimljiv, da me impresionira svojom pricom, razmisljanjem, stavom... bitan mi je stav, da zna sta hoce, da je jaka licnost, smirena(jer ja nisam), da voli muziku, da voli sitnice.....ima jos toga ali eto to je glavno otprilike.... i da me zna voljeti.... ja tako malo trazim
malo vise od 20, ali se nadam da cu dok dodjem u tvoje godine vec naci ovo sto trazim
-
d2
#35 Re: Koje kvalitete...
zelim ti srecu, vrijeme se zacas izvuce, par duzih neuspjesnih veza i eto te 
- lolita_xx
#36 Re: Koje kvalitete...
d2 wrote:zelim ti srecu, vrijeme se zacas izvuce, par duzih neuspjesnih veza i eto te
a vjerovatno cu vremenom spustati kriterije
- Better Man
#38 Re: Koje kvalitete...
Moja najbolja prijateljica kaže da je bolje provesti život sam nego s nekim koga ne voliš. U potpunosti se slažem s tom njenom tvrdnjom, jer zašto biti s nekim ako ne osjećaš nikakvu ljubav prema toj osobi i ako te ta osoba ne privlaći u smislu da bi sa njom proveo svoj život. Prošla su vremena kad su roditelji ugovarali svojoj djeci za koga će se ženiti/udavati, mada u određenim dijelovima svijeta još uvijek je prisutno da roditelji određuju svojoj djeci buduće bračne partnere.Dena wrote:...neko mora imati da bi vas privuk(la)ao?
Znaci ono osnovno sto trazite u covijeku/zeni?
Nesto sto je uopste osnova za dalji odnos.
I ako ste samac dugo vremena, da li bi usli u vezi sa nekim, ko nema ni jednu od tih kvaliteta, ali ipak ne zelite vise biti sami, pa cete se zadovoljiti i sa bilo kim/cim?
- SsTtEeLlAa
#39 Re: Koje kvalitete...
Ne razumijem... znaci po tvom ne treba ni sa kim da budemo ako taj neko nije osoba tvog zivota ??Better Man wrote:U potpunosti se slažem s tom njenom tvrdnjom, jer zašto biti s nekim ako ne osjećaš nikakvu ljubav prema toj osobi i ako te ta osoba ne privlaći u smislu da bi sa njom proveo svoj život.
- SsTtEeLlAa
#40 Re: Koje kvalitete...
Sad da se osvrnem na zadatu temu 
Mislim, nisam sad nesto posebno zahtjevna po tom pitanju, jednostavno osoba s kojim bih ja mogla biti treba da zna da kaze one prave rijeci u datom trenutku, da zna da me oraspolozi i nasmije, da cvrsto stoji na zemlji i ima svoje izgadjene zivotne stavove ... osjecajan i njezan mora biti, bez toga ne dolazi u obzir
Mislim, nisam sad nesto posebno zahtjevna po tom pitanju, jednostavno osoba s kojim bih ja mogla biti treba da zna da kaze one prave rijeci u datom trenutku, da zna da me oraspolozi i nasmije, da cvrsto stoji na zemlji i ima svoje izgadjene zivotne stavove ... osjecajan i njezan mora biti, bez toga ne dolazi u obzir
-
tufnica7
#41 Re: Koje kvalitete...
- da ima osmijeh i srce 5godisnjeg djecaka
- da barata jezikom i da ima intelekt kao Viktor Ivancic
- da me moze nasmijati
- da me moze naljutiti
(i jedno i drugo moze jako mali broj ljudi )
- da je iskren prema meni
- da ima strast prema hrani kao Jamie Oliver
- da se prema ljudima oko sebe odnosi s postovanjem
- da jednako zadovoljstvo pruzaju i razgovori i tisine s njim
- da ima ruke koje zelim da gledam
- da voli sebe
- da zna cijeniti ljubav
- da je dobar covjek
- da me postuje
- da mi dozvoljava da ga volim
EVO PREPISAH , DA SE NE PONAVLJAM,,,,KAO DA SAM I SAMA OVO NAPISALA:)
- da barata jezikom i da ima intelekt kao Viktor Ivancic
- da me moze nasmijati
- da me moze naljutiti
(i jedno i drugo moze jako mali broj ljudi )
- da je iskren prema meni
- da ima strast prema hrani kao Jamie Oliver
- da se prema ljudima oko sebe odnosi s postovanjem
- da jednako zadovoljstvo pruzaju i razgovori i tisine s njim
- da ima ruke koje zelim da gledam
- da voli sebe
- da zna cijeniti ljubav
- da je dobar covjek
- da me postuje
- da mi dozvoljava da ga volim
EVO PREPISAH , DA SE NE PONAVLJAM,,,,KAO DA SAM I SAMA OVO NAPISALA:)
- savrseni krug
#42 Re: Koje kvalitete...
da je razumna i da je zeMska osoba...
-
d2
#43 Re: Koje kvalitete...
Ne bas u odredjenim dijelovima svijeta nego recimo u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, meni se desilo 2 puta radi "pogresnog" imena a to jeste bilo u vremenima koja su prosla ali ne tako davno, recimo prvi put prije 18 godina, drugi put prije 3 godine... Fakticki sam odredjen da ne budem budući u ta dva slucaja. Mozda ce biti i treci... Idemo dalje.Better Man wrote:mada u određenim dijelovima svijeta još uvijek je prisutno da roditelji određuju svojoj djeci buduće bračne partnere.
Last edited by d2 on 31/03/2008 10:32, edited 1 time in total.
-
Valbon_1
#44 Re: Koje kvalitete...
Sposobnost da te voli... vise od juce... a manje nego sutra... 
- trinaesti
#45 Re: Koje kvalitete...
neki dan sam sjedio sa ljudima koje prvi put vidim u zivotu i naceli smo temu o tome da li je ok provesti zivot sam.
potrefilo se da za istim stolom imamo dvije osobe koje tvrde da jeste i dvije da nije. 5 je bila suzdrzana.
ja mislim da je ok. bolje je biti sam nego zivjeti s nekim samo zato da ne budes sam.
samo zato da se uklopis u pravila da eto moras imati porodicu.
ne moram.
i necu je nikad imati radi reda.
a to koje kvalitete mora imati ona, da bi me privukla... mislim da je nemoguce navesti takvo nesto.
ne mogu reci sta me to privuce, jer je svaki put to nesto drugo.
valjda zato sto je svaka za sebe.
potrefilo se da za istim stolom imamo dvije osobe koje tvrde da jeste i dvije da nije. 5 je bila suzdrzana.
ja mislim da je ok. bolje je biti sam nego zivjeti s nekim samo zato da ne budes sam.
samo zato da se uklopis u pravila da eto moras imati porodicu.
ne moram.
i necu je nikad imati radi reda.
a to koje kvalitete mora imati ona, da bi me privukla... mislim da je nemoguce navesti takvo nesto.
ne mogu reci sta me to privuce, jer je svaki put to nesto drugo.
valjda zato sto je svaka za sebe.
- Better Man
#46 Re: Koje kvalitete...
Ja sam mislio na način gdje djeca se apsolutno ništa ne pitaju, već roditelji im nađu budućeg bračnog partnera ili slučajevi kad roditelji imaju interes da se vežu sa jednom porodicom radi bogatsva. A ima i slučajeva kao što je tvoj gdje roditelji ne dozvoljavaju svojoj djeci da budu s nekim samo radi imena i vjerske pripadnosti, što je po meni čist apsurd i nortorna glupost.d2 wrote:Ne bas u odredjenim dijelovima svijeta nego recimo u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, meni se desilo 2 puta radi "pogresnog" imena a to jeste bilo u vremenima koja su prosla ali ne tako davno, recimo prvi put prije 18 godina, drugi put prije 3 godine... Fakticki sam odredjen da ne budem budući u ta dva slucaja. Mozda ce biti i treci... Idemo dalje.Better Man wrote:mada u određenim dijelovima svijeta još uvijek je prisutno da roditelji određuju svojoj djeci buduće bračne partnere.
- Better Man
#47 Re: Koje kvalitete...
Pa, logično je da nečeš biti s nekim koga ne voliš i nemaš nikakve osječaje ljubavi prema toj osobi. Zašto biti s nekim samo zato da se broji da si u vezi ili braku, a ljubavi među vama nema.SsTtEeLlAa wrote:Ne razumijem... znaci po tvom ne treba ni sa kim da budemo ako taj neko nije osoba tvog zivota ??Better Man wrote:U potpunosti se slažem s tom njenom tvrdnjom, jer zašto biti s nekim ako ne osjećaš nikakvu ljubav prema toj osobi i ako te ta osoba ne privlaći u smislu da bi sa njom proveo svoj život.
- 3xa
#48 Re: Koje kvalitete...
imas poentuDioda wrote:Obicno dobijes ono sto ne trazis he heTako da je potpuno nebitno sta zelis.
Ne treba biti sitnicav![]()
![]()
- mali Ninja
#49 Re: Koje kvalitete...
mora biti ljepša od mene, sto nije tesko.. a pozeljno je da bude pametnija od mene sto je malo teze ... a takodje mora voljeti zivot, filmove, extremne sportove (bar gledati), dobro bi bilo da zna voziti bicikl, mora voljeti vecinu hrane, MORA imat lijepe zube (to mi dodje kao fobija i prvo sto vidim na djevojci su njeni zubi) ...
ziv'li
ziv'li
- SsTtEeLlAa
#50 Re: Koje kvalitete...
naravno da neces biti s osobom u duzoj vezi , ako istu ne volis i nemas osjecaja prema njoj , tek tako da se racuna da imas nekog... medjutim ja sam tebe razumjela da si zelio reci, ne treba ni sa kim nikada biti osim ako ne mislis da je to osoba tvog zivota ...zato nisam mogla da shvatim tu tvoju konstataciju koja je za mene u tom slucaju pogresna... nadam se da ti je sad jasnije sta sam htjela reci,:DBetter Man wrote:Pa, logično je da nečeš biti s nekim koga ne voliš i nemaš nikakve osječaje ljubavi prema toj osobi. Zašto biti s nekim samo zato da se broji da si u vezi ili braku, a ljubavi među vama nema.SsTtEeLlAa wrote:Ne razumijem... znaci po tvom ne treba ni sa kim da budemo ako taj neko nije osoba tvog zivota ??Better Man wrote:U potpunosti se slažem s tom njenom tvrdnjom, jer zašto biti s nekim ako ne osjećaš nikakvu ljubav prema toj osobi i ako te ta osoba ne privlaći u smislu da bi sa njom proveo svoj život.