Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
alidedo

#251 Re: Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Post by alidedo »

tony montana wrote:Treba da promijenim auto,budžet je 14000 KM,u obzir dolaze samo 2 modela.Prvi je Bmw 320d (150 KS),2003 g.,metalik crni,M-optik,dvd,navigacija,koža,automatik,a drugo auto ja Audi A4,2003 g.,1.9 TDI (130 KS).Da čujem mišljenja i savjete ?? 8-)
misljenje:Audi A4(vozio,za mene "perfekt"),savjet ne trazi nebih ni ja sta ti vise odgovara taj i uzmi ipak ces ga ti voziti
tony montana

#252 Re: Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Post by tony montana »

Bmw unutra veći nego Audi.
Mlad i Nevin

#253 Re: Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Post by Mlad i Nevin »

Audi...zato što održavanje uopšte nije skupo kao što baljezgaju. Jaran ima takav i da kucnem u drvo, vozilo se odlično ponaša. Da znaš, mali servis je u OVLAŠTENOM platio oko 150 km sa svim (vau vau ima njaku akciju za ova starija vozila). Na proljeće će raditi veliki servis i kako reče, izaći će ga možda 6 stoja. Auto troši smiješno malo a ide sjajno. Prvo je imao želju za Merca E klasu ali kad je čuo da novi automatski mjenjač kod njega košta 6-7 milja eura, (skuplji od tog Audija), a da ne pominjemo ostale troškove, brzo je zaboravio na to. Za mene najveća njegova mana je to što je privlačan lopovima, zeder je tu obavezna oprema ako iole želiš mirno spavati. Za tu vrijednost auta se kasko i ne isplati (ta cifra je inače dosta nezahvalna, nit je za kaska, a ne daj bože štete ili krađe, opet nije mali novac 12-13 hiljada KM).

Što se tiče komfora, realno gledajući, pozadi nema nešto prostora, ako se vozač i suvozač raskomote. Naprijed je ok, sjedišta nisu loša. Nije fotelja ali nije ni Golf, što se tiče udobnosti. Ono što se meni jako sviđa su kvalitetni materijali, izgleda mnogo luksuznije od Golfa V, vozio sam se u par Golfova i nisu tom Audiju ni do koljena. Fakat je to kvalitetan auto koji će dosta poslužiti, samo ukoliko nađeš dobar primjerak sa relativno ok kilometražom (budimo realni, kilometraža u rasponu 200-250 hiljada je i više nego ok za tu starost i klasu). U jarana evo uskoro će napuniti 250 milja. Kupio ga u Njemačkoj, tamo ćeš dosta lakše naći dobar auto, često ga vozaju tamošnji poslovni ljudi uglavnom po autoputu.
preludezalude

#254 Re: Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Post by preludezalude »

Mlad i Nevin wrote:Audi...zato što održavanje uopšte nije skupo kao što baljezgaju. Jaran ima takav i da kucnem u drvo, vozilo se odlično ponaša. Da znaš, mali servis je u OVLAŠTENOM platio oko 150 km sa svim (vau vau ima njaku akciju za ova starija vozila). Na proljeće će raditi veliki servis i kako reče, izaći će ga možda 6 stoja. Auto troši smiješno malo a ide sjajno. Prvo je imao želju za Merca E klasu ali kad je čuo da novi automatski mjenjač kod njega košta 6-7 milja eura, (skuplji od tog Audija), a da ne pominjemo ostale troškove, brzo je zaboravio na to. Za mene najveća njegova mana je to što je privlačan lopovima, zeder je tu obavezna oprema ako iole želiš mirno spavati. Za tu vrijednost auta se kasko i ne isplati (ta cifra je inače dosta nezahvalna, nit je za kaska, a ne daj bože štete ili krađe, opet nije mali novac 12-13 hiljada KM).

Što se tiče komfora, realno gledajući, pozadi nema nešto prostora, ako se vozač i suvozač raskomote. Naprijed je ok, sjedišta nisu loša. Nije fotelja ali nije ni Golf, što se tiče udobnosti. Ono što se meni jako sviđa su kvalitetni materijali, izgleda mnogo luksuznije od Golfa V, vozio sam se u par Golfova i nisu tom Audiju ni do koljena. Fakat je to kvalitetan auto koji će dosta poslužiti, samo ukoliko nađeš dobar primjerak sa relativno ok kilometražom (budimo realni, kilometraža u rasponu 200-250 hiljada je i više nego ok za tu starost i klasu). U jarana evo uskoro će napuniti 250 milja. Kupio ga u Njemačkoj, tamo ćeš dosta lakše naći dobar auto, često ga vozaju tamošnji poslovni ljudi uglavnom po autoputu.
Nemoj se ljutiti, ali ovo crveno moram prokomentarisati. Prvo sta mi pada na pamet je: Kakvo li su ulje njemu nasuli!! Pa samo ulje bi trebalo biti oko 75KM. Filteri, uljni-10, zracni-10, gorivo-20, klima-20. Ove cijene filtera sam lupao i sigurno su vece. Ali sve da su i ovakve kako sam napisao sve ukupno bi bilo 135KM za materijal. Znaci za ruke su uzeli 15KM. Nesto mi to nikako ne ide uz ovlasteni servis.
tony montana

#255 Re: Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Post by tony montana »

Ovaj Bmw što sam naveo nažalost prodat za 13500 KM,a imao je najaču opremu koja se ugrađivala u tu seriju E46-ce.Sad ću se izgleda bacit na Audi-a,al te A4-ke su pozadi strašno male,skoro svaki model ima ručne podizače stakala pozadi,a i udobnost vozača i suvozača nije baš najbolja.
1korisnik

#256 Re: Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Post by 1korisnik »

e46 <3
Mlad i Nevin

#257 Re: Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Post by Mlad i Nevin »

E care, ne znam tačno ali kako mi reče, bila je neka akcija u servisu gdje je cijena rada bila baš jeftina pod uslovom da kupiš kod njih dijelove, uglavnom oko 150-170 ga je izašlo. Ma neka bude i dvije stoje, barem znaš ko ti radi na autu.
Post Reply