Koje auto "uvesti" ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#76 Re: Koje auto "uvesti" ?
Ja sam sa BMW 320d presao 60000km i nikad ga na otvorenom nisam spustio ispod 6l/100km, a po gradu ispod 8.5l/100km, prosjek vi izvucite. Zaista se pitam kao vi vozite ili koga vi lazete kad vam auto sa 2.0 motorom i 1400kg trosi tako malo.
-
lavic
#77 Re: Koje auto "uvesti" ?
Postavljacu teme zaboravih reci da ja nikad ne bih mijenjao lagunu sa manje kilometara za mladjeg golfa sa vise kilometara i jos dodati para, to je za mene van svake pameti, ali samo ti znas sta ti je na pameti sa tim potezom.
-
Sa_u_srcu
#78 Re: Koje auto "uvesti" ?
Ja sam isto uradio sa audijem a3 2005 godiste...evo ti troskova radi se o Njemackoj...funnyMe wrote:pozdrav
imam na raspolaganju 9500 KM
interesuje me vase preporuke koje auto uvesti ,ali da mi tih 9500 izađe sve do plaćanja carine , pdv, registracije, jer kanim se auto registrovati na povlasticu, znaci da je u toj cijeni i troskovi prevoza do u Bosnu,
gledao bih da to bude min 2004 godiste,
odlucio sam da auto kupim preko ovih privatnika sto se bave uvozom auta po zelji kupca
sviđa mi se opel vectra gts 1.9 cdti / 1.8 benzin , sad me interesuje moze li se za te pare naći 2006 s redizajnom ili neka od 2004 godista ,,, interesuju me iskljucivo limuzine, kao sto su a4, passat, 407 i slicni, misim znam da za te pare ne mogu uzet a4, samo opisujem tip auta koji mi se sviđa
i interesuje me također golf V , cijena,
-250 eura coll table osiguranje bla bla...koje moras platiti kada auto kupis gore i kada ga vlasnik odjavi...
-zavisno od motora...imas 1500 kilometara, troskove goriva i putarina sam racunaj, putarine su ti oko 50 eura...
-100 Km su ti propratni papiri u Bosanskom Brodu gdje prijavljujes na koju carinu ides, i imas rok od 15 dana da se tamo javis, ako je kanton Sarajevo to ti je Carinski terminal u Halilovicima.
- Kada dodjes u Sarajevo, prvo ides u Bihamk na homologaciju oko 300 KM, i s tim papirom ides na carinu u Halilovice.
- i jos oko 100 KM carisnkih usluga u Halilovicima...zatim papiti idu u UIO gdje te oslobadjaju poreza i carine, i ostaje ti samo registacija...
total 1100 KM plus gorivo iz Njemacke....
-
funnyMe
#79 Re: Koje auto "uvesti" ?
pricao mi je jedan spediter , da njega dođe oko 1300 KM dok ode i vrati se s autom, a u tu cijenu je uracunato sve do registracije, i on mi reče da cool table kostaju 150€ , a vidim ti si rekao da kostaju 250 €,
znam da se mogu izvadit na 7, 15 , 30 dana, eh vjerovatno je to ta razlika
interesuje me jesi li imao ikakvih poteskoca dok si dovezao auto vamo?
mislim na snalaženje po njemackoj i ostalim zemljama, dok si dovezao auto ovamo?
mislim na snalaženje po njemackoj i ostalim zemljama, dok si dovezao auto ovamo?
-
Sa_u_srcu
#80 Re: Koje auto "uvesti" ?
funnyMe wrote:pricao mi je jedan spediter , da njega dođe oko 1300 KM dok ode i vrati se s autom, a u tu cijenu je uracunato sve do registracije, i on mi reče da cool table kostaju 150€ , a vidim ti si rekao da kostaju 250 €,
Ne vjerujem da imaju od 7 dana collke al eto, mislim da je minimum 15, al nisam siguran i mene su kostale oko 220 eura, sad da li to zavisi od auta do auta, nemam pojma moze biti, ali toliko sam ja platio.
Nemas nikakvih problema, autoput i sibaj...dok ne povratis, ono na sta moras biti spreman je da poklonis 20 eura hrvatskim carinicima, ne zato sto si duzan, nego zato sto te mogu malo peglati, zadrzavati, mada nije uvijek slucaj, zavisi na koga naletis, a na Bosanskom Brodu, budi siguran da ces morati dati 20 eura, jer ce te u protivnom drzati ko debila, a nakog 15 sati voznje nemas zivaca za to, zato 20 pripremi i prolazis glat...
Uglavnom troskovi su ti koji sam ti nabrojao, ono sto moras traziti jeste auto sa pdv, tj auto na koje imas pravo povrata njemackog pdv-a a on je 19 % ali na povrat tog novca ces morati cekati kada sve zavrsis u BIH na terminalu u Halilovicima, i tek onda...dobiti taj novac...
- dottore
#81 Re: Koje auto "uvesti" ?
ili si jak na gasu, ili ti to ne radi kako treba...lavic wrote:Ja sam sa BMW 320d presao 60000km i nikad ga na otvorenom nisam spustio ispod 6l/100km, a po gradu ispod 8.5l/100km, prosjek vi izvucite. Zaista se pitam kao vi vozite ili koga vi lazete kad vam auto sa 2.0 motorom i 1400kg trosi tako malo.
-
funnyMe
#82 Re: Koje auto "uvesti" ?
ako se razumijes u to, dok pretrazujem mobile..de ,, gdje pise ili koja je oznaka za to da mogu dobiti povrat pdv-a ?Uglavnom troskovi su ti koji sam ti nabrojao, ono sto moras traziti jeste auto sa pdv, tj auto na koje imas pravo povrata njemackog pdv-a a on je 19 % ali na povrat tog novca ces morati cekati kada sve zavrsis u BIH na terminalu u Halilovicima, i tek onda...dobiti taj novac...
-
Sa_u_srcu
#83 Re: Koje auto "uvesti" ?
imas brutto cijenu i ispod odmah netto...ti ces gore platiti brutto sa pdv-om ali kada izadjes iz EU tj iz slovenije, na cijoj granici ces morati dobiti pecat da si napustio evropsku uniju..i nakog sto sve zavrsis u HALILOVICIMA, vracas papire za njemacku i dobijas nazad tu razliku...ja sam na oko 7000 eura vratio 1100 eura...nije malofunnyMe wrote:ako se razumijes u to, dok pretrazujem mobile..de ,, gdje pise ili koja je oznaka za to da mogu dobiti povrat pdv-a ?Uglavnom troskovi su ti koji sam ti nabrojao, ono sto moras traziti jeste auto sa pdv, tj auto na koje imas pravo povrata njemackog pdv-a a on je 19 % ali na povrat tog novca ces morati cekati kada sve zavrsis u BIH na terminalu u Halilovicima, i tek onda...dobiti taj novac...
-
Sa_u_srcu
#84 Re: Koje auto "uvesti" ?
funnyMe wrote:ako se razumijes u to, dok pretrazujem mobile..de ,, gdje pise ili koja je oznaka za to da mogu dobiti povrat pdv-a ?Uglavnom troskovi su ti koji sam ti nabrojao, ono sto moras traziti jeste auto sa pdv, tj auto na koje imas pravo povrata njemackog pdv-a a on je 19 % ali na povrat tog novca ces morati cekati kada sve zavrsis u BIH na terminalu u Halilovicima, i tek onda...dobiti taj novac...
ovo ti je primjer....http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... res=EXPORT
-
Sa_u_srcu
#85 Re: Koje auto "uvesti" ?
funnyMe wrote:ako se razumijes u to, dok pretrazujem mobile..de ,, gdje pise ili koja je oznaka za to da mogu dobiti povrat pdv-a ?Uglavnom troskovi su ti koji sam ti nabrojao, ono sto moras traziti jeste auto sa pdv, tj auto na koje imas pravo povrata njemackog pdv-a a on je 19 % ali na povrat tog novca ces morati cekati kada sve zavrsis u BIH na terminalu u Halilovicima, i tek onda...dobiti taj novac...
Vidim da si ozbiljan i da ces vjerovatno otici gore po auto, sto ti ja preporucujem narucito Njemacku jer gore su auta nevjerovatno bolja nego nasa...dakle isplati se svakako. Ovdje ako kupis uvezeno auto znaj da je taj neko uzeo ono sto mu je bilo najeftinije i da mu jedini cilj da ti uzme 1000 do 2000 KM i nista vise, zato zaboravi bosanske uvoznike, nego sjedi na bus ili avion i pravac njemacka. Neces pozaliti.
Ne znam koje ces auto uzimati, ali ako ces uzimati vw koncern, sto ti opet preporucujem, bjezi od motora 2.0 tdi, od godista 2003 do 2006 cak i 2007, imaju neku manu, pucaju glave motora itd...zato ih imas najvise na Mobile.de, ili autoscoutu, jer nisu u redu, trazi samo 1.9 tdi...nista drugo, ako budes vw koncern uzimao...
Druga stvar jako bitna, da bilo koje auto uzmes gore, audija, alfu, opela, geldaj da je to auto vozeno u njemackoj...zasto? zato sto milion handlera uvoze auta iz italije, poljske i ostalih jada, to su sve smeca, gledaj da je auto vozeno u njemackoj, registrovano itd...bio sam sa drugom licno na tehnickom pregledu u NJemackoj, kada sam sebi uzimao auto, i znas sta je to....strasno, bijele rukavice i lagano i detalnjo, kap ulja nadje negdje, na amortizeru ili slicno nema prolaza za auto...zato dobro pazi na ovo....samo njemacko izvorno....
-
funnyMe
#86 Re: Koje auto "uvesti" ?
hvala ti puno, dosta toga si mi odgovorio ,,,
najvjerovatnije je da cu ici licno po auto , mislim to je i najisplativija opcija.
kako god, ustedit cu minimalno 1000 KM ako odem, i bolje mi je te novce ulozit u auto,
mene jedino muci, sto nisam u prilici da boravim par dana u njemackoj, pa da ja izaberem auto za koje se odlucim, nego da mi jedan prijatelj koji zivi tamo, nađe auto, znam da je prava peka ( picajzla) od covjea i da ne bi uzeo nesto klimavo, pa da ja dođem , uzmem kljuceve i nazad
najvjerovatnije je da cu ici licno po auto , mislim to je i najisplativija opcija.
kako god, ustedit cu minimalno 1000 KM ako odem, i bolje mi je te novce ulozit u auto,
mene jedino muci, sto nisam u prilici da boravim par dana u njemackoj, pa da ja izaberem auto za koje se odlucim, nego da mi jedan prijatelj koji zivi tamo, nađe auto, znam da je prava peka ( picajzla) od covjea i da ne bi uzeo nesto klimavo, pa da ja dođem , uzmem kljuceve i nazad
-
Sa_u_srcu
#87 Re: Koje auto "uvesti" ?
funnyMe wrote:hvala ti puno, dosta toga si mi odgovorio ,,,
Nemoj da ti iko kupuje auto, najbolje je da ti odes licno, pogledas, pregledas..
Germanwings 80 eura maximalno, do Kelna-Bonn, ne mrcvaris se u busu 25 sati, dodjes gore kao nov, drug ti vec pogleda par i izabere jednog...odes pogledas, svidi ti se, platis i gas..to je najbolje vjeruj mi...
-
lavic
#88 Re: Koje auto "uvesti" ?
ili si jak na gasu, ili ti to ne radi kako treba...[/quote]
Ima samo 70 000 km na satu, redovan servis u ovlastenom servisu i normalna voznja po gradu, a kad vozim van grada, nisam ni tad Schumaher, ali malo ko je brzi.
Ima samo 70 000 km na satu, redovan servis u ovlastenom servisu i normalna voznja po gradu, a kad vozim van grada, nisam ni tad Schumaher, ali malo ko je brzi.
- dottore
#89 Re: Koje auto "uvesti" ?
Ima samo 70 000 km na satu, redovan servis u ovlastenom servisu i normalna voznja po gradu, a kad vozim van grada, nisam ni tad Schumaher, ali malo ko je brzi.[/quote]lavic wrote:ili si jak na gasu, ili ti to ne radi kako treba...
Sarajevo-Bec-Sarajevo, prosjecna brzina oko 90km/h, prosjek 5.2l ... 320d 11/2003 ...
Gradske, bez puno guzve, meni izbaci oko 6.5-6.7
nego reci mi gdje radis servise, koliko para ... ? moze i na pp...