Koja protuprovalna vrata kupiti i gdje.....

Post Reply
eluna

#151 Re: Koja protuprovalna vrata kupiti i gdje.....

Post by eluna »

ima li iko za preporučiti neku firmu da ugrađuje protuprovalna vrata?? ....
mayab

#152 Re: Koja protuprovalna vrata kupiti i gdje.....

Post by mayab »

Nemam lično iskustvo sa ovima https://blindovrata.com/,
ali jaran koji je žešća pegla i picajzla u tom pogledu (a i tehnički je dobro potkovan),
je obišao sve moguće prodavače tih takvih vrata po Sarajevu , i nije našao za sebe adekvatna vrata :mrgreen: !
Onda mi nakon dvi hefte govori kako je "našao" ove i da kupuje kod njih definitivno...
eluna

#153 Re: Koja protuprovalna vrata kupiti i gdje.....

Post by eluna »

mayab wrote: 13/02/2025 06:30 Nemam lično iskustvo sa ovima https://blindovrata.com/,
ali jaran koji je žešća pegla i picajzla u tom pogledu (a i tehnički je dobro potkovan),
je obišao sve moguće prodavače tih takvih vrata po Sarajevu , i nije našao za sebe adekvatna vrata :mrgreen: !
Onda mi nakon dvi hefte govori kako je "našao" ove i da kupuje kod njih definitivno...
hvala
bumerangss

#154 Re: Koja protuprovalna vrata kupiti i gdje.....

Post by bumerangss »

Gdje kupiti obicna ulazna PVC vrata, po mogucnosti po mjeri i sa ugradnjom? Dakle ne trebaju biti ni blindirana ni protivprovalna ali da su kvalitetnija u smuslu da imaju dužu garanciju i da imaju bolju toplotnu izolaciju?
U pitanju je kuća a ne stan tj nije haustor pa bih volio sa manjim zamagljenim staklom da mi malo svjetlosti ulazi u hodnik?
Znam da ce mnogi pomisliti imas u Peniju ali to su kineska od 300 KM i mislim na ono koliko para toliko kvalitete pa bih dao do oko 1000 ali da budu solidna i da traju makar 20 god jer ova sto trenutno imam drvena traju vec 40 godina :mrgreen:
Sarajevo je lokacija
mayab

#155 Re: Koja protuprovalna vrata kupiti i gdje.....

Post by mayab »

bumerangss wrote: 13/02/2025 07:24 Gdje kupiti obicna ulazna PVC vrata, po mogucnosti po mjeri i sa ugradnjom? Dakle ne trebaju biti ni blindirana ni protivprovalna ali da su kvalitetnija u smuslu da imaju dužu garanciju i da imaju bolju toplotnu izolaciju?
U pitanju je kuća a ne stan tj nije haustor pa bih volio sa manjim zamagljenim staklom da mi malo svjetlosti ulazi u hodnik?
Znam da ce mnogi pomisliti imas u Peniju ali to su kineska od 300 KM i mislim na ono koliko para toliko kvalitete pa bih dao do oko 1000 ali da budu solidna i da traju makar 20 god jer ova sto trenutno imam drvena traju vec 40 godina :mrgreen:
Sarajevo je lokacija
A to vidi kod ovih što rade prozore , eto, na primjer Saplast
Post Reply