Koja: Političare trebamo ignorirati
Autor ŽELJKA VUKOVIĆ

Majstori drum&bassa, beogradsko-londonska glazbena atrakcija Disciplin A Kitschme predvođena kultnim beogradskim basistom Dušanom Kojićem Kojom, alias Blachom Toothom, nakon tri godine ponovno stiže pred zagrebačku publiku, ovaj put na pozornicu Velike dvorane Doma sportova, gdje će nastupiti 23. prosinca na rock spektaklu "Fiju Briju".
U tom povodu razgovarali smo s vođom benda, čiji će dolazak razveseliti ljubitelje njegova današnjeg zvuka, kao i njegova negdašnjeg, legendarnog benda 80-ih, Discipline kičme.
Čini mi se da je na prostoru bivše velike države publika Discipline svugdje ista, tu je zastupljeno više generacija, naši stari, ali i mladi, što me specijalno raduje.
To se, naravno, ne bi dogodilo da bend nije svjestan vremena i trenutka u kojemu se nalazi pa tako ima česte updateove, na što publika spontano odgovara kaže vođa benda koji je usprkos relativno malim tiražama i odolijevanju trendovskoj glazbenoj konfekciji, zadržao kultni status i vjerne poklonike.
Loš diktat industrije
Nisam previše oduševljen novim retro new wave trendom, kao ni bendovima s jednom gitarom i bubnjem. Ma, sve je to diktat muzičke industrije. Uvijek slušam 70s funk, to mi je kao kava i cigarete kaže Koja i dodaje kako ga nijedan političar ne bi mogao motivirati za svirku u predizbornoj kampanji. U se i u svoje kljuse
Znate kako, nisu svi rock muzičari ili generalno umjetnici pametni i osviješteni ljudi, možda čak i vjeruju u te programe i stranke... Ja nemam tih problema naglašava. A na upit tko su veće zvijezde, rockeri ili političari, odgovara:
To je pravo pitanje! Ali, tako je već 15 godina. Protiv političara naša borba treba biti! Dosadni su, opasni i nepametni, a zapravo nevažni, jer ništa ne odlučuju, nego slijepo slijede Vrhovni cilj. Ignorirajmo političare, sa zadovoljstvom!
A kakve su šanse da se Disciplina okupi u nekoj svojoj originalnoj postavi? Čini mi se male, možda kad budem imao 70 godina i budem u velikim dugovima kaže Koja, završivši kratkom i jasnom porukom za hrvatsku publiku: U se i u svoje kljuse!
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/sc ... 6/index.do