nije mu posao ljubav nego rezultati. buduci da su ingerencije predsjednistva uglavnom medjunarodni odnosi, ne vidim da je ista postigao na tom planu. bilo u regiji, bilo malo sire. laik i nesposobnjakovic koji kupi jeftine politicke poene kod ljudi koji nemaju pojma sta bi on u stvari trebao da radi. putem nekoih jalijaskih izjava i stavova. to je covjek koji ode u ameriku i ne sretne se ni sa jednim kongresmenom, to je covjek kojem americki podprijedsjednik dodje u goste i ovaj se ni ne susretne s njim. smijesno i pateticno.[/quote]liquidhorse wrote:I kao takav je bolji od bilo kojeg ljigavca koji je do sada bio u Predsjedništvu, zar ne?!chuchumbamayumbe wrote:chuchumbamayumbe wrote: Iskreno, u porodici nas ima i Bošnjaka i Srba, kum mi je Hrvat i svi su glasali za Komšića.
Zašto?
Zato što nije nacionalista, nije velikohrvat, velikosrbin, velikobošnjak, nije lopov niti kriminalac bilo koje vrste, čovjek je s obrazom izašao iz rata, nije nikoga oštetio niti opljačkao, nije profitirao poslije rata u kriminalnim privatizacijama, ne znam koliki mu je šlajpek ali sudeći po tome gdje živi i kako se ponaša - ništa deblji od većine nas. Neki dan sjedim ja sa ženom u Titi, izveli malo djecu da se valjaju u onom pijesku kad dođe Komšo sa ženom i malom, izigrala se djeca 2 puna sata, lik normala, pije kafu ko i ja, pije pivo kao i ja, normalno priča (onako kako ga je majka učila a ne onako kako je sada moderno", normalno obučen, nema gorila oko njega, neko sa kim bi se većina svijeta mogla poistovjetit.
A još kada ga "diplomatski" šukne onima istočno i onima zapadno, e zbog toga će vazda imati moj glas.
Još da hoće da ode Lagumaš da Komšo dođe na čelo SDP-a, e ja mislim da bi tada ovi nacionalisti i željkomrzci svi odreda počeli da gutaju ranisan/ranibos nemilice!
Željko Komšić
na jeftine fore kupuje glasove neobrazovanih ljudi. covjek je nesposoban za taj nivo vlasti, dobar je za mjesne zajednice.
Osim ako ti ne misliš da je bar neko od dosadašnjih članova Predsjedništva BiH bio bolji, pragmatičniji, veći BH patriota i više volio svoju jedinu državu Bosnu i Hercegovinu u poređenju sa Komšom.
Izmišljaš i lažeš, žestoko.