Koga pozvati?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#51 Re: Koga pozvati?

Post by PipiDugaDevetka »

headbanger wrote:
vjesticanametli wrote:moj muz je PEV ali kazem opet ĐŽaba jer OKI ne haje a inace kod nas u ulazu nece niko da se prihvati PEV-ovanja jer su sve uhljupi ..............pev je prvi i uzeo lopatu

evo pipi nadje i zakon
pa sto onda tvoj cojk njima ne blokira racun
ili kao sto opet rece pipi ne potpise nalog

a mozete li ih vi stanari tuziti, pod uslovom da ste svi slozni naranvo

a jel moraju sve krovove cistiti, kod nas je kosi, ili samo ravne

ma ko i sve kod nas, fuj gadi mi se sve vise u PM

@inovation
nisam rekao da mora na krov nego mora pred zgradu
Ja se potužio SDA ministru solidnom, pa izvisio. Probisvjet SDA-ovski štiti upraviteljske firme. One ga donacijama pred izbore postavljaju za ministra. Zapravo, oni njemu daju ''ministarsko odobrenje=certifikat'', a ne kao što treba on njima da daje upraviteljsko odobrenje=certifikat.
Sve otišlo u honduras, žene piju alkohol, snijeg pada usred zime....u 3MP!
Innovation

#52 Re: Koga pozvati?

Post by Innovation »

vjesticanametli wrote:moj muz je PEV ali kazem opet ĐŽaba jer OKI ne haje a inace kod nas u ulazu nece niko da se prihvati PEV-ovanja jer su sve uhljupi ..............pev je prvi i uzeo lopatu
:thumbup: Da nije ugrozen Vas stan, ja im ne bih ni prolaz do ulaza ocistila, a kamoli krov. Ljudi su cudni, kad bi im Vas muz trazio da svi daju neki iznos da se nekom plati ciscenje krova imam osjecaj da bi ga jos i naruzili. :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#53 Re: Koga pozvati?

Image
Image

Šta fali upraviteljskim firmama da angažuju ovu omladinu ''što nema pametnog posla'', pa kasnije naplate od EV?
Eee, valja se zahmetiti oko potpisivanja ugovora o djelu, valja isplatiti osiguranje za krovovsko penjanje, topli obrok obezbjediti,...
headbanger

#54 Re: Koga pozvati?

Post by headbanger »

Pa zar ne bi trebalo biti para na racunu pa oni skinu te pare sebi, ako nema para znaic ne palca se odrzavanje samim tim nece se platiti ni ciscenje sa krova.
vjesticanametli

#55 Re: Koga pozvati?

Post by vjesticanametli »

ma nece im nista ni potpisati ali ne shvatam ljude koji zive u tom ulazu.............mi smo krov sanirali svojim sredstvima i nije jos najbolje a kostalo je jbg i na listi smo cekanja ono kantonsko saniranje..........zato ga i cuvamo i svake godine smo se krvili jer on cisti vazda pred ulazom a niko drugi ni prstom da mrdne....ja vristim on kaze ma neka :x .....eh sad su izasli malo cistili svi kad je ovaj haos bio ali krov niko ...........a sto rece neko nadrljacamo svi ako se ono sjarga......
Innovation

#56 Re: Koga pozvati?

Post by Innovation »

Ali ne sam, nego svi sposobni EV. :)
NightSky

#57 Re: Koga pozvati?

Post by NightSky »

Zakon o održavanju zgrada KS [url]http://msp.ks.gov.ba/sites/msp.ks.gov.ba/files/Zakon%20o%20odrzavanju%20zajednickih%20dijelova%20zgrada%20i%20upravljanju%20zgradama%20_precisceni%20tekst__0.pdf[/url] wrote:Član 8.
Redovno održavanje zajedničkih dijelova zgrada se finansira iz sredstava mjesečne naknade za
održavanje i dodatnih sredstava koja odezbijede etažni vlasnici i obuhvata slijedeće poslove:
...
3. uklanjanje ledenica, snijega i leda sa streha i krovova
...
37. održavanje čistoće oko zgrada na površinama koje nisu javne,

38. uklanjanje snijega i sa krovova u slučaju obilnih snježnih padavina,

39. izdvajanje sredstava za plaćanje komisije za pregled zgrade,
...
...
...
Jedino se ograđujem da je kojim slučajem stupio na snagu najnoviji Zakon koji bi ovih dana trebao da bude objavljen u Službenim novinama Kantona. Ne znam šta taj najnoviji Zakon kaže o obilnim snježnim padavinama.[/quote]

Samo da kažem da ovo jeste važeći zakon ZAKON O ODRŽAVANJU ZAJEDNIČKIH DIJELOVA ZGRADA I UPRAVLJANJU ZGRADAMA, Službene novine Kantona Sarajevo, broj 39/07. I meni je trebao, a nisam bila sigurna je li važeći, pa sam zvala Civilnu zaštitu Općine Stari grad, i oni su mi potvrdili da jeste.

Dodala sam ovdje u citat i tačku 3. u članu 8. koja također kaže čija je obaveza uklanjanje snijega i ledenica sa krova.
Innovation

#58 Re: Koga pozvati?

Post by Innovation »

Jeste, ali ako je ispunjen clan 8 onda se mogu traziti stavke 3 i 38.
NightSky wrote:Član 8.
Redovno održavanje zajedničkih dijelova zgrada se finansira iz sredstava mjesečne naknade za
održavanje i dodatnih sredstava koja odezbijede etažni vlasnici i obuhvata slijedeće poslove:
...
PipiDugaDevetka

#59 Re: Koga pozvati?

Innovation wrote:Jeste, ali ako je ispunjen clan 8 onda se mogu traziti stavke 3 i 38.
NightSky wrote:Član 8.
...
Ima jedan član Zakona, pa se preostala sredstva za REDOVNO ODRŽAVANJE mogu prebaciti i koristiti u narednoj godini i za tzv. velike opravke, dakle vanredno održavanje.

Važno je da znaju EV da kada komšija neplatiša ne plaća održvanje ON TIME NE ZAKIDA SAMO UPRAVITELJA, NEGO I SVE OSTALE KOMŠIJE.

ZAVLAČI RUKU U KOMŠIJSKI NOVČANIK TAKO ŠTO JE MANJE NOVCA ZA ODRŽAVANJE=>LOŠIJE ODRŽAVANJE=>MANJA TRŽIŠNA VRIJEDNOST SVIH ETAŽA!

Bez pardona prema svima, tražiti od PEV-a da istakne na pogodnom mjestu u haustoru mjesečne izvještaje o plaćanju, da se zna ko je NEPLATIŠA I KO ZAVLAČI SVOJE PIPKE U KOMŠIJSKE TANJIRE.

Ništa nezamjeranje tipa ''šuti i trpi''. Kada je u pitanju privatno vlasništvo za koje se ''krv propišala'', nikome pardona i prešućivanja!
ss sarajlija

#60 Re: Koga pozvati?

Post by ss sarajlija »

cistim snijeg sa kuca ...br.tel 062 112 334
Asana

#61 Re: Koga pozvati?

Post by Asana »

Zakon o održavanju zgrada KS [url]http://msp.ks.gov.ba/sites/msp.ks.gov.ba/files/Zakon%20o%20odrzavanju%20zajednickih%20dijelova%20zgrada%20i%20upravljanju%20zgradama%20_precisceni%20tekst__0.pdf[/url] wrote:Član 8.
...
3. uklanjanje ledenica, snijega i leda sa streha i krovova
...
37. održavanje čistoće oko zgrada na površinama koje nisu javne,

38. uklanjanje snijega i sa krovova u slučaju obilnih snježnih padavina,

39. izdvajanje sredstava za plaćanje komisije za pregled zgrade,
...
...
...
Jeste,
ali
njihova odgovornost ne obuhvata i uklanjanje ili odvozenje bacenog snijega sa ulice/oko kuce.
Pa kako - kazu - ne smiju bacati snijeg na ulicu - onda nista od ciscenja.

Zoves upravitelja i kazu - imate neko dvoriste mozemo ocistiti snijeg sa te strane, ali ne mozemo prema glavnoj ulici.

Mudraci iz Staba CZ izdali su naredbu za uklanjanje, iz koje se ne moze skontati ko koga treba da zove za koji posao, kako se koordiniraju akcije, ko ce biti odgovoran ako se nesto desi bilo zgradi bilo nekome oko zgrade zato sto snijge nije ociscen s krova. "Upravitelji, sva pravna i fizicka lica" - malo je sirok pojam. Odgovorni svi i niko.

Zna li neko koga pozvati - koje privatne firme je moguce angazirati za odvoz snijega?
Post Reply