Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alfons Kauders wrote:pa sad... ako letu stuke mogu pjevati minimalizam, ako frenki moze pjevat hajmo ih rusit, a edo mater vam jebem, treba njih pozvat, pa nek stanu iza svojih rijeci, a ako nece valja im fasovat prozivku... kontas...
Bravo (rostilj) majstore!
jah... sami vi palamudite, a ja cu, ipak, radije rostiljat...
edu wrote:e to je realnost..onaj koji kaze da treba glasati ono - pazi sad - palamudi..a ovaj koji rostilja on treba biti uzor..nekome?!
ista situacija..mi prolazimo gradom pored onih sto piju kafe po cijeli dan..oni nas gledaju kao..vidi budala!
tuzno..i realno...
ja ne trazim da budem uzor nekome, naprotiv, mislim da sam prilicno dobar primjer onoga sto ne treba raditi u zivotu...
vi ste ti koji trazite, uz poneku uvredu i prozivku na hinjaka, da ja pratim vas primjer i glasam...
ja imam pravo da ne glasam, dok je tako, a bice vazda tako, ja cu to pravo koristiti, jer imam svoj stav i svoj obraz, te mi ne pada na pamet da dajem svoj glas nekom iza cijih stavova ne stojim...
edu wrote:e to je realnost..onaj koji kaze da treba glasati ono - pazi sad - palamudi..a ovaj koji rostilja on treba biti uzor..nekome?!
ista situacija..mi prolazimo gradom pored onih sto piju kafe po cijeli dan..oni nas gledaju kao..vidi budala!
tuzno..i realno...
ja ne trazim da budem uzor nekome, naprotiv, mislim da sam prilicno dobar primjer onoga sto ne treba raditi u zivotu...
vi ste ti koji trazite, uz poneku uvredu i prozivku na hinjaka, da ja pratim vas primjer i glasam...
ja imam pravo da ne glasam, dok je tako, a bice vazda tako, ja cu to pravo koristiti, jer imam svoj stav i svoj obraz, te mi ne pada na pamet da dajem svoj glas nekom iza cijih stavova ne stojim...
Znam ali kad ne glasas, glasao si za pobjednike, a ne licis mi na nekoga ko stoji iza njihovih stavova....No to nije tema...Ko te uvrijedio?
Podjebavati je jedno.....uvrijediti drugo....
Mislim da bi trebali krenuti sa nekoliko kombinovanih zahtjeva:
1. Ograničavanje ukupnih primanja državnih i entitetskih dužnosnika na maksimum 10:1 prema minimalnoj penziji.
2. Povećanje penzija za 30%.
3. Oslobađanje poreza na plate na sva plate ispod 1000KM.
4. Vlast mora aktivno krenuti u naplatu doprinosa na plate (a ne da radnik treba da ganja poslodavca ako doprinosi nisu uplaćeni... 6.000 firmi duguje penzionom fondu oko 329 miliona KM... )
5. Zaustaviti privatizaciju preduzeća od državnog interesa i uvesti red u rad istih preduzeća.
6. Povrat stare devizne štednje.
7. Povrat BiH imovine u inostranstvu (lova, objekti, itd.)
8.
9.
10.
Mislim da bi trebali iznijeti 10 zahtjeva da bi imali širinu do narednih izbora. Sa ovih 10 zahtjeva (tri fale, nek neko predloži) bi imali dovoljno prostora da uključimo razne organizacije, udruženja i nezadovoljnike i da postepeno povećavamo pritisak na lopove-političare.
Njima izbori idu... nas ne interesuju njihove fotelje, samo nas interesuje da konačno prestanu sa lopovlukom i da počnu raditi za interes običnog čovjeka u Bosni i Hercegovini.
mene prozivas, a pogledaj malo sebe, ja sam dao jednostavan i ostvariv prijedlog, vi sarajlije sredite stuke i dubiozu, a ja cu ovu edu i frenkija, al posto vas ocito ne zanima, ja idem na kafu & rucak... a vi dizite revoluciju bez soundtracka...
buraz..kod mene nema nista "na hinjaka"..ja sto mislim ja cu ti to i reci..jal na forumu..jal na platou..svakako da imas pravo da ne glasas..i to ti niko ne moze oduzeti..nazalost..nismo drzava koja neizlazak na izbore sankcionise..kao sto to rade neke druge pametne zemlje..osnovni problem je taj sto ti mislis da neizlaskom na izbore jebes nekog drugog..a u biti..sebi cinis medvjedju uslugu..opet kazem..ne mogu biti i nisu svi politicari isti..od dva zla..ja uvijek biram manje!
mene prozivas, a pogledaj malo sebe, ja sam dao jednostavan i ostvariv prijedlog, vi sarajlije sredite stuke i dubiozu, a ja cu ovu edu i frenkija, al posto vas ocito ne zanima, ja idem na kafu & rucak... a vi dizite revoluciju bez soundtracka...
Kad u Sarajevu nekom kazes bravo majstore to je vrhunski kompliment....(Kad dodas rostilj, onda je to vrhunski kompliment od nekog kao ja...)
Stolac92 wrote:Mislim da bi trebali krenuti sa nekoliko kombinovanih zahtjeva:
1. Ograničavanje ukupnih primanja državnih i entitetskih dužnosnika na maksimum 10:1 prema minimalnoj penziji.
2. Povećanje penzija za 30%.
3. Oslobađanje poreza na plate na sva plate ispod 1000KM.
4. Vlast mora aktivno krenuti u naplatu doprinosa na plate (a ne da radnik treba da ganja poslodavca ako doprinosi nisu uplaćeni... 6.000 firmi duguje penzionom fondu oko 329 miliona KM... )
5. Zaustaviti privatizaciju preduzeća od državnog interesa i uvesti red u rad istih preduzeća.
6. Povrat stare devizne štednje.
7. Povrat BiH imovine u inostranstvu (lova, objekti, itd.)
8.
9.
10.
Mislim da bi trebali iznijeti 10 zahtjeva da bi imali širinu do narednih izbora. Sa ovih 10 zahtjeva (tri fale, nek neko predloži) bi imali dovoljno prostora da uključimo razne organizacije, udruženja i nezadovoljnike i da postepeno povećavamo pritisak na lopove-političare.
Njima izbori idu... nas ne interesuju njihove fotelje, samo nas interesuje da konačno prestanu sa lopovlukom i da počnu raditi za interes običnog čovjeka u Bosni i Hercegovini.
Idemo na plato ispred Skupštine!
bojim se da su boldirani zahtjevi potpuno nerealni, i niko ih nece uzeti ozbiljno...
a što se tiće prijedloga zmijaizmaj samo da kažem da će se u subotu na punktu ispred tržnice puštati muzika tipa edo maajka, frenki, dubioza, itd... pored letaka, transparenata i razgovora sa prolaznicima.
što se tiče studenata mi smo ih pozivali, ali nismo do sad našli nijednu studentsku organizaciju koja nešto ne muti i šupljira... ako ti znaš nekoga reci pa ćemo ih pozvati...
malo pregledaj preostale dvije teme koje se ticu pokreta dosta..pa vidi koje prijedloge sam ja iznio..koincidencija..bas osmica i frenkija!
edu wrote:buraz..kod mene nema nista "na hinjaka"..ja sto mislim ja cu ti to i reci..jal na forumu..jal na platou..svakako da imas pravo da ne glasas..i to ti niko ne moze oduzeti..nazalost..nismo drzava koja neizlazak na izbore sankcionise..kao sto to rade neke druge pametne zemlje..osnovni problem je taj sto ti mislis da neizlaskom na izbore jebes nekog drugog..a u biti..sebi cinis medvjedju uslugu..opet kazem..ne mogu biti i nisu svi politicari isti..od dva zla..ja uvijek biram manje!
edu wrote:buraz..kod mene nema nista "na hinjaka"..ja sto mislim ja cu ti to i reci..jal na forumu..jal na platou..svakako da imas pravo da ne glasas..i to ti niko ne moze oduzeti..nazalost..nismo drzava koja neizlazak na izbore sankcionise..kao sto to rade neke druge pametne zemlje..osnovni problem je taj sto ti mislis da neizlaskom na izbore jebes nekog drugog..a u biti..sebi cinis medvjedju uslugu..opet kazem..ne mogu biti i nisu svi politicari isti..od dva zla..ja uvijek biram manje!
hmmm znaci mozes citati misli ?
vise puta sam objasnio zasto ne izlazim na izbore, pa i maloprije, ali to ocito tebe ne zanima, jer imas vec formirano misljenje o meni i slicnim ljudima i draze ti je podjebavati nego normalno raspravljati, nejse... od dva zla ja biram nijedno...
hmmm znaci mozes citati misli ?
vise puta sam objasnio zasto ne izlazim na izbore, pa i maloprije, ali to ocito tebe ne zanima, jer imas vec formirano misljenje o meni i slicnim ljudima i draze ti je podjebavati nego normalno raspravljati, nejse... od dva zla ja biram nijedno...
Nije bitno šta je realno ili šta je nerealno... bitno je šta je pravedno i šta je nepravedno. Je li realno da živimo u ovakvom društvu? Je li realno da nas 15 godina jebu u zdrav (ili bolestan) mozak i mi im samo govorimo "gurni dublje"? Je li realno da Enver Kreso ima 15 000KM službenih primanja? Je li realno da Nijaz Duraković ima 15 000KM primanja? Je li realno da njih 100 imaju zajedno primanja koliko 10 000 penzionera sa minimalnim penzijama? Kako su to oni zaslužili da ima dopuštamo toliki lopovluk? Šta su to oni realno uradili pa da su zaslužili to?
Nema više realno ili nerealno... samo pravedno i nepravedno...
malo pregledaj preostale dvije teme koje se ticu pokreta dosta..pa vidi koje prijedloge sam ja iznio..koincidencija..bas osmica i frenkija!
izvini, nisam bio u prilici, radio sam...
al se sjecam da su mi neki tvoji istomisljenici uz uvrede prijetili banom jer sam postavljao neugodna pitanja... pluralizam ?